Četvrtak , 2.7.2020. | 07:15

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 13.11.2013. u 22:56
Prikaza: 4512
Autor: Likaplus/Marina Šepac

Pošumljavanje u Brinju

Brinje : Pošumljavanje u Brinju
Brinje-Već niz godina učenici zanimanja šumarski tehničar u sklopu svoje praktične nastave polaze na pošumljavanje te je suradnja sa Šumarijom Brinje nastavljena i ove godine.Učenici 2., 3. i 4. razreda zanimanja šumarski tehničar zajedno s djelatnicima Šumarije Brinje u tri su dana krajem listopada posadili oko 3.000 sadnica obične smreke (oznake 2+2) te običnog i crnog bora (oznake 2+0) u gospodarskoj jedinici Bitoraj-Ivakuša, odjel 18b.
Pod stručnim nadzorom voditelja dipl. ing. šum. Karla Oršanića i dipl. ing. šum. Dalibora Šegote te profesora dipl. ing. šum. Augustina Jelušića,  dipl. ing. šum. Ive Abramović  i dipl. ing. šum. Edija Šopa pošumljavalo se od 8 do 13 sati.
Prijevoz, hranu i piće financirala je Šumarija Brinje.Sadnice obične smreke (oznake 2+2) provele su dvije godine u sijalištu i dvije godine u rastilištu te je starost zasađene obične smreke 4 godine, dok su sadnice običnog i crnog bora (oznake 2+0) provele dvije godine u sijalištu i njihova je starost 2 godine.
 
Pošumljavalo se i popunjavalo u sastojini crnog bora. Šumarija Brinje u ovoj godini planira posaditi oko 30.000 sadnica.Upravitelj Šumarije Brinje dipl. ing. šum. Ivan Matasin i revirnik dipl. ing. šum. Boško Uzelac izrazili su zadovoljstvo uspješnom suradnjom i zahvalili Srednjoj školi Otočac na sudjelovanju, sa željom da se tako nastavi i sljedećih godina s budućim naraštajima šumarskih tehničara. Nadamo se da će obavljeno ovogodišnje pošumljavanje uroditi plodom te da ćemo i mi i naredne generacije vidjeti rezultate našeg rada.  

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HEP donirao nova računala

OŠ "L.Perkovića" u Brinju

HEP donirao nova računala

3.5.2016. | 12:45
Likaplus.hr : Učenici  sudjelovali u pošumljavanju

Akcija pošumljavanje

Učenici sudjelovali u pošumljavanju

24.11.2012. | 22:24
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :