Ponedjeljak , 6.4.2020. | 20:14

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 24.11.2012. u 22:24
Prikaza: 2775
Autor: Likaplus/Marina Šepac

Akcija pošumljavanje

Učenici sudjelovali u pošumljavanju

Brinje : Učenici  sudjelovali u pošumljavanjuMarljive ruke učenika pošumljavaju(Foto: Likaplus/E.Š.)
Brinje- U suradnji sa Šumarijom Brinje učenici Srednje škole Otočac odradili su pošumljavanje i popunjavanje neobraslog šumskog zemljišta u gospodarskoj jedinici Bitoraj-Ivakuša,odjel 4 c. Već niz godina učenici šumarski tehničari polaze na pošumljavanje u sklopu svoje terenske nastave.Tako su sada učenici 2., 3. i 4. razreda zanimanja šumarski tehničar, zajedno s djelatnicima šumarije, u tri dana posadili 7 tisuća sadnica smreke. Pod stručnim nadzorom voditelja dipl.ing.šumarstva Karla Oršanića i profesora, dipl.ing. Edija Šopa, dipl.ing. Ive Abramović i dipl.ing. Augustina Jelušića radilo se od 8 do 13 sati. Sadila se smreka 2+2 u starosti od 2 godine. Sjeme tih sadnica provelo je dvije godine u sijalištu, zatim dvije godine u rastilištu, da bi ih učenici u ovoj akciji zasadili. Pošumljavalo se i popunjavalo u sastojini bukove panjače s ostalom tvrdom bjelogoricom. Iako se radi o krškom terenu, smreci odgovara tako kiselo tlo pa se nadamo da će obavljeno pošumljavanje biti uspješno. Upravitelj šumarije Brinje dipl.ing.šumarstva Boško Uzelac izrazio je želju da se ovakva vrsta suradnje nastavi i sljedeće godine. Raduje nas što smo šumsko-uzgojnim radovima doprinijeli obnovi i obogaćivanju navedene sastojine te ćemo u sličnim korisnim akcijama rado sudjelovati i dalje.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HEP donirao nova računala

OŠ "L.Perkovića" u Brinju

HEP donirao nova računala

3.5.2016. | 12:45
Likaplus.hr : Pošumljavanje u Brinju

Pošumljavanje u Brinju

13.11.2013. | 22:56
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :