Nedjelja , 6.12.2020. | 01:35

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 22.9.2017. u 14:13
Prikaza: 2009
Autor: Likaplus

Paintball centar "Lički sokol"

Gospić : Paintball centar "Lički sokol"

Destinacija Lika dobila još jedan profesionalni paintball centar „Lički sokol"

Predstavnici LAG-a LIKA i Klastera Lika Destination sudjelovali su danas na otvorenju paintball i streljačkog centra Lički sokol pored Gračaca. Ovaj hvalevrijedan projekt uspostavio je mladi poduzetnik iz Zadra Krešimir Budiša, koji je ovom investicijom obogatio turističku ponudu Like. Centar je napravljen po svim standardima struke s visokokvalitetnim terenima te može primiti grupe do 50 ljudi. Uz profesionalni paintball teren s opremom, centar nudi mogućnosti za streljaštvo zračnom puškom, zračnim pištoljem te lukom i strijelom, kao i military poligon.

Uz brojne uzvanike otvorenju centra prisustvovali su državni tajnik Ministarstva turizma gospodin Tonči Glavina, zamjenici župana Zadarske županije gospoda Šime Vicković i Šime Mršić, kao i načelnica Općine Gračac gospođa Nataša Turbić. Prilikom svog obraćanja državni tajnik Ministarstva turizma istaknuo je značaj ovakvih projekata u turizmu te mogućnosti korištenja potpora od strane Ministarstva. Investitor projekta, gospodin Krešimir Budiša, zahvalio se Ministarstvu na potpori kojom je potaknuta ova investicija, dok je načelnica Općine Gračac, gospođa Turbić, iskazala svoje veliko zadovoljstvo novootvorenom investicijom koja za ovu općinu znači veliki iskorak u turističkoj ponudi.

Voditelj LAG-a LIKA i predsjednik Klastera Lika Destination, gospodin Tomislav Kovačević, naglašava kako su posljednjih godina napravljeni veliki koraci u brendiranju Like i podvelebitskog primorja kao jedinstvene turističke destinacije koja će svojom ljepotom i sve većom turističkom ponudom zasigurno postati prepoznatljiva turistička destinacija u puno širim razmjerima nego je to do sada bilo.

LAG LIKA, kao i Klaster Lika Destination, prostiru se na području triju županija: Ličko-senjske te dijelove Karlovačke i Zadarske županije te zauzimaju 12% teritorija Republike Hrvatske. Kroz projekt INTEGRA LIKA 2020 integrirali smo sve bitne dionike u turistički razvoj naše destinacije i to se pokazalo kao jedini ispravan put. Uvezivanjem poljoprivrednih proizvođača, kao i brendiranje hrane kroz regionalnu oznaku kvalitete Lika Quality stvorit ćemo prepoznatljivu gastro ponudu, u čemu ova destinacija ima veliki potencijal. Vjerujemo kako će Lika i podvelebitsko primorje kroz kratko vrijeme zauzeti važno mjesto na karti poznatih i kvalitetnih turističkih destinacija. Turistički, kao i gospodarski razvoj, ne smije se prepustiti stihijskom razvoju, već mora biti vođen strukom i filozofijom održivog razvoja.

Voditeljica marketinga centra Lički sokol, gospođa Marta Pintur, ističe kako područje Lika destinacije u većem dijelu spada u zaštićeno prirodno područje s tri nacionalna parka, parkom prirode, jedinstvenim pećinskim parkom te drugim zaštićenim lokalitetima. Razvoj selektivnih oblika turizma, čime pridonosi i današnja investicija, jedan je od ključnih zadataka Klastera Lika Destination, te će uz obogaćenu ponudu, kao i projekt Stay 3 Days in Lika, zasigurno produžiti boravak turista u destinaciji.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Pećinski park Grabovača zanimljiv Hrvatima

Pećinski park Grabovača zanimljiv Hrvatima

23.10.2020. | 7:22
GRABOVAČU POSJETILO 85% VIŠE DOMAĆIH POSJETITELJA
GRABOVAČU POSJETILO 85% VIŠE DOMAĆIH POSJETITELJA
Likaplus.hr : Milanović i Milinović zvijezde "Jesen u Lici"

Zapaženi govori

Milanović i Milinović zvijezde "Jesen u Lici"

3.10.2020. | 0:10
Milanović i Milinović zvijezde "Jesen u Lici"
Likaplus.hr : Predsjednik Milanović otvorio  "Jesen u Lici"

Predsjednik Milanović otvorio "Jesen u Lici"

2.10.2020. | 23:56
Gospić-Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju 22. izložbe tradicionalnih proizvoda „Jesen u Lici" u Gospiću, izložbeno-sajamske manifestacije na kojoj se izlažu autohtoni proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava i malih poduzetnika Ličko-senjske žup
Likaplus.hr : Poziv obrtnicima u Gospiću

Poziv obrtnicima u Gospiću

11.11.2019. | 23:11
Likaplus.hr : Počinje "Jesen u Lici"

Počinje "Jesen u Lici"

4.10.2019. | 8:13
Likaplus.hr : Skupština udruženja obrtnika Gospić

Skupština udruženja obrtnika Gospić

16.5.2019. | 12:29
SKUPŠTINA UDRUŽENJA OBRTNIKA GOSPIĆ GOSPIĆ-Skupština Udruženja obrtnika Gospić prihvatila je izvješća o radu i financiranju kao i mišljenje Nadzornog odbora za 2018. godinu. Kako je rečeno 2018 godina završila je s 349 obrta što je druga godina zaredom blagog povećanja čime je z
Likaplus.hr : Stragija razvoja turizma u Perušiću

Izrađena

Stragija razvoja turizma u Perušiću

19.3.2019. | 8:41
IZRAĐENA STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA OPĆINE PERUŠIĆ
Likaplus.hr : Majstorski ispiti-nadzor

Majstorski ispiti-nadzor

22.2.2019. | 15:35
Likaplus.hr : Župan Milinović okupio gospodarstvenike

Župan Milinović okupio gospodarstvenike

10.1.2019. | 19:46
Danas je župan Darko Milinović održao radni sastanak sa dijelom gospodarstvenika na kojem je prezentirao proračun Ličko-senjske županije koji nije prošao na Županijskoj skupštini. Također je prezentirao i moguće posljedice ne donošenja proračuna i problema sa povlačenjem EU sreds
Likaplus.hr : "Jesen u Lici"-Program po danima

U petak,5.listopada

"Jesen u Lici"-Program po danima

2.10.2018. | 7:24
Likaplus.hr : Novi obrtnici majstori

Novi obrtnici majstori

29.9.2018. | 15:35
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :