Petak , 26.4.2019. | 00:09

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 5.11.2017. u 12:29
Prikaza: 1206
Autor: Likaplus

Treba uvesti širokopojasni internet u Liku

Gospić : Treba uvesti širokopojasni internet u Liku

I Novalja je potpisala, iako je tamo nezavisni iz MOST-a na čelu Grada,a zašto Općina Plitvička Jezera nije potpisala i je li riskira da naša Općina ne dobije širokopojasni internet radi političkog inata(jer to ide od Županije) i kratkovidnosti, pokazat će budućnost.

U Sali za sastanke Ličko-senjske županije potpisan je Sporazum prošli tjedan ,petak 3.11.2017.o suradnji na projektu „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu na području Ličko-senjske županije". Sporazum su potpisale sve jedinice lokalne samouprave osim Grada Gospića i Općine Plivička jezera.

Detalje ovog projekta je pojasnio župan Darko Milinović.

-Mislim da danas nije potrebno nikome naglašavati prednosti širokopojasnog interneta, od televizije, internet bankarstva, telefonije itd. Širokopojasni internet je sadašnjost, ali i budućnost u funkcioniranju ove županije i čitavog svijeta. Želim se zahvaliti svim načelnicima i gradonačelnicima koji su prepoznali iskrenost županije u objedinjavanju jedinica lokalne samouprave kako bi bili sigurni da ćemo dobiti 85% bespovratnih sredstava preko HAKOM-a iz Europske unije. Na području županije moramo dobiti 10 tisuća kućanstava gdje komercijalni teleoperateri nemaju interesa jer je to jedan od uvjeta kako bi povukli preostala sredstva. 

Danas su se očitovali i potpisali svi osim Grada Gospića i jutros je poslao i načelnik Korenice dopis da neće potpisati, iako je jučer rekao da hoće. U cilju dobre suradnje pozivam i Grad Gospić i Općinu Plitvička jezera bez ikakvih skrivenih namjera da se priključe ovom projektu kako bi mogli pristupiti daljnjoj realizaciji, od javne rasprave, pa do javnog natječaja. Ono što moram reći, ovo jedinice lokalne samouprave neće koštati niti jedne kune. 85% bespovratnih sredstava, 15% će financirati oni teleoperateri koji prođu na javnom natječaju. Svi oni koji budu išli sami u ovaj projekt teško da će zadovoljiti uvjete natječaja i ostati će bez sredstava. Čini mi se da je Grad Gospić usamljen u tome da će ići sam. Želim im uspjeh i ostavljam im mogućnost da razmisle i priključe se ovom projektu, i oni i Korenica, kazao je župan Milinović.

Zamjenik gradonačelnika Grada Novalje Marijan Šuljić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog Sporazuma.

– Nama je u Novalji ovo značajno iz dva razloga. Novalja je turistička destinacija i moderni turist uz uslugu smještaja prvu uslugu koju traži je pristup internetu, i to internetu velikih brzina, a ovaj projekt nam upravo to omogućuje. Ovakvim projektima se uvelike poboljšava kvaliteta života domicilnog stanovništva. Danas na području Grada Novalje imamo djelove naselja koji zbog loše kvalitete linija ne mogu imati MaxTV televiziju i ovi projekti će to otkloniti, kazao je Šuljić.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leonardodora

leonardodora

Komentirano: 9.11.2017. | 11:31

1

Zajmovi za sve vrste namjena Nudimo minimalni iznos od 5.000,00 eura do 10.000,00 eura do 20 milijuna eura Uz nisku kamatnu stopu od 2% zajma Razdoblje: do 25 godina ovisno o iznosu kredita koji vam je potreban. Kupci moraju biti preko 18 godina Ova je transakcija 100% sigurna za sve korisnike Za više informacija o bonusu molimo da nas kontaktirate putem e-maila: (Leonardodorafinance@gmail.com)

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Stragija razvoja turizma u Perušiću

Izrađena

Stragija razvoja turizma u Perušiću

19.3.2019. | 8:41
IZRAĐENA STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA OPĆINE PERUŠIĆ
Likaplus.hr : Majstorski ispiti-nadzor

Majstorski ispiti-nadzor

22.2.2019. | 15:35
Likaplus.hr : Župan Milinović okupio gospodarstvenike

Župan Milinović okupio gospodarstvenike

10.1.2019. | 19:46
Danas je župan Darko Milinović održao radni sastanak sa dijelom gospodarstvenika na kojem je prezentirao proračun Ličko-senjske županije koji nije prošao na Županijskoj skupštini. Također je prezentirao i moguće posljedice ne donošenja proračuna i problema sa povlačenjem EU sreds
Likaplus.hr : "Jesen u Lici"-Program po danima

U petak,5.listopada

"Jesen u Lici"-Program po danima

2.10.2018. | 7:24
Likaplus.hr : Novi obrtnici majstori

Novi obrtnici majstori

29.9.2018. | 15:35
Likaplus.hr : Obrtnička mirovina

Obrtnička mirovina

20.4.2018. | 12:24
Likaplus.hr : Čile ima 200 tisuća Hrvata

Čile ima 200 tisuća Hrvata

14.3.2018. | 16:26
Kada govori o kulturi, ističe da u Čileu dominiraju europske kulture koje su potisnule indijanske, ali postoje još uvijek tragovi nekih indijanskih plemena. 1,3% stanovništva Čilea (oko 200.000 ljudi) čine Hrvati, odnosno osobe hrvatskog podrijetla većinom s otočkog dijela Hrvat
Likaplus.hr : Kretanje na tržištu rada u Županiji

Kretanje na tržištu rada u Županiji

14.3.2018. | 7:42
Ulasci u evidenciju nezaposlenih - tijekom veljače 2018. godine u Područnom uredu Gospić prijavljene su 152 nove nezaposlene osobe od čega 74 ili 48,7% žena i 78 ili 51,3% muškaraca. Priljev u registriranu nezaposlenost je za 291 osobu ili 65,7% manji nego prethodnog mjeseca i za
Likaplus.hr :  39 proizvoda ima oznaku Lika Quality

Javni poziv traje

39 proizvoda ima oznaku Lika Quality

6.3.2018. | 8:42
Produženo trajanje Javnog poziva za Lika Quality! Želite li da se i Vaši proizvodi označavaju markicom Lika Quality? Zbog velikog interesa produženo je trajanje Javnog poziva za iskazivanje interesa za korištenje oznake Lika Quality za proizvode te je novi rok za dostavu prija
Likaplus.hr : Potpisan Ugovor o financiranju

Vatrogasna zajednica

Potpisan Ugovor o financiranju

15.2.2018. | 11:56
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :