Subota , 5.12.2020. | 05:56

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 3.3.2017. u 20:09
Prikaza: 1753
Autor: Likaplus

Župan s ministrom Tolušićem

Gospić : Župan s ministrom Tolušićem

Slijedom dogovora sa prošlotjednog sastanka župana Milana Kolića i predstavnika Poljoprivredne zadruge „Lika Coop" koja okuplja više od 50 uzgajivača goveda s prostora Ličko-senjske županije jučer je u Ministarstvu poljoprivrede održan radni sastanak sa ministrom Tomislavom Tolušićem i suradnicima, Matildom Copić direktoricom Agencije za plaćanje u poljoprivredi na kojem su uz župana Milana Kolića nazočili i predsjednik PZ „Lika Coop" Robert Čačić te nekoliko predstavnika uzgajivača goveda.

Nakon održanog sastanka svi sudionici su izrazili zadovoljstvo održanim sastankom.

Predsjednik zadruge „Lika Coop"Robert Čačić uvjeren je u dobre rezultate koji će proisteći iz postignutih zaključaka sastanka.

„Ova je priča sada krenula u dobrom smjeru. Izvijestili smo ministra o situaciji da pod bujadi imamo oko 4-5 tisuća hektara pašnjaka po Arkordu, što nam se ne prizna. Te bi se površine trebale posebno obraditi i kultivizirati, a nakon toga koristiti. Drugo o čemu smo razgovarali je to da se pašnjaci dodijeljuju ljudima koji drže stoku i koji čak niti ne žive u Lici. To je na terenu lako utvrditi radom komisija. Uzgajivači imaju pašnjake za stoku, a neki drugi samo zato da bi ubirali poticaje. Također se razgovaralo o cijepljenju stoke protiv bolesti plavog jezika i kvrgave kože. Većina nas uzgajamo stoku na pašnjacima i bilo bi dobro da se cijepljenja i uzimanje uzoraka krvi stoke vrši u što manje navrata. Sa sastankom smo više nego li zadovoljni. Koristim prigodu zahvaliti se županu Milanu Koliću i njegovom kabinetu što su nam pomogli da na pravom mjestu definiramo i iznesemo svoje probleme" rekao je tom prigodom Robert Čačić.

Direktorica Matilda Copić iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi izjavila je sljedeće: „Problematika vezana uz dodjelu pašnjaka uzgajivačima stoke u Lici nije nam novost. S ministrom Tolušićem i nekoliko naših suradnika već dulje vrijeme razgovaramo na ovu temu. Svakako je važno voditi računa da se pašnjaci dodjeljuju pravim uzgajivačima, a nikako ne nekome tko tu niti ne napasa stoku. Već su doneseni novi pravilnici o Arkordu i naknadi koji uskoro stupaju na snagu. Za sve pašnjake južno od Karlovca uvjet je da korisnik ima najmanje 0,3 grla goveda po hektaru pašnjaka. Govorili smo i projektima ruralnog razvoja, kao i o problemima razminiranja što uvelike otežava sigurnost građana na području Ličko-senjske županije, kao i razvoj poljoprivrede".

Nazočni su ocijenili sastanak iznimno korisnim i konstruktivnim jer su dužnosnici Ministarstva i Agencije iz prve ruke doznali za probleme s kojima se susreću uzgajivači goveda na području Like. Ličko-senjska županija ovdje je prepoznata kao nezaobilazan suport čijim angažmanom se nastoji pomoći u razvoju gospodarstva, posebice poljoprivredne proizvodnje.

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Pećinski park Grabovača zanimljiv Hrvatima

Pećinski park Grabovača zanimljiv Hrvatima

23.10.2020. | 7:22
GRABOVAČU POSJETILO 85% VIŠE DOMAĆIH POSJETITELJA
GRABOVAČU POSJETILO 85% VIŠE DOMAĆIH POSJETITELJA
Likaplus.hr : Milanović i Milinović zvijezde "Jesen u Lici"

Zapaženi govori

Milanović i Milinović zvijezde "Jesen u Lici"

3.10.2020. | 0:10
Milanović i Milinović zvijezde "Jesen u Lici"
Likaplus.hr : Predsjednik Milanović otvorio  "Jesen u Lici"

Predsjednik Milanović otvorio "Jesen u Lici"

2.10.2020. | 23:56
Gospić-Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju 22. izložbe tradicionalnih proizvoda „Jesen u Lici" u Gospiću, izložbeno-sajamske manifestacije na kojoj se izlažu autohtoni proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava i malih poduzetnika Ličko-senjske žup
Likaplus.hr : Poziv obrtnicima u Gospiću

Poziv obrtnicima u Gospiću

11.11.2019. | 23:11
Likaplus.hr : Počinje "Jesen u Lici"

Počinje "Jesen u Lici"

4.10.2019. | 8:13
Likaplus.hr : Skupština udruženja obrtnika Gospić

Skupština udruženja obrtnika Gospić

16.5.2019. | 12:29
SKUPŠTINA UDRUŽENJA OBRTNIKA GOSPIĆ GOSPIĆ-Skupština Udruženja obrtnika Gospić prihvatila je izvješća o radu i financiranju kao i mišljenje Nadzornog odbora za 2018. godinu. Kako je rečeno 2018 godina završila je s 349 obrta što je druga godina zaredom blagog povećanja čime je z
Likaplus.hr : Stragija razvoja turizma u Perušiću

Izrađena

Stragija razvoja turizma u Perušiću

19.3.2019. | 8:41
IZRAĐENA STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA OPĆINE PERUŠIĆ
Likaplus.hr : Majstorski ispiti-nadzor

Majstorski ispiti-nadzor

22.2.2019. | 15:35
Likaplus.hr : Župan Milinović okupio gospodarstvenike

Župan Milinović okupio gospodarstvenike

10.1.2019. | 19:46
Danas je župan Darko Milinović održao radni sastanak sa dijelom gospodarstvenika na kojem je prezentirao proračun Ličko-senjske županije koji nije prošao na Županijskoj skupštini. Također je prezentirao i moguće posljedice ne donošenja proračuna i problema sa povlačenjem EU sreds
Likaplus.hr : "Jesen u Lici"-Program po danima

U petak,5.listopada

"Jesen u Lici"-Program po danima

2.10.2018. | 7:24
Likaplus.hr : Novi obrtnici majstori

Novi obrtnici majstori

29.9.2018. | 15:35
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :