Srijeda , 30.11.2022. | 10:59

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 28.8.2021. u 23:47
Prikaza: 542
Autor: direktno.hr

Karlo Starčević

Mene kažnjavaju što nisam uzeo ni lipe

Gospić :  Mene kažnjavaju što nisam uzeo ni lipe

"Ovo nije prvi put da su me kaznili. Tako nešto jedinstveno je u svijetu, a ne samo u Hrvatskoj. Pa ja bih po njima trebao biti najobičniji 'gologuzan' da bih mogao obavljati javnu službu u Republici Hrvatskoj“, kazao je na početku za Direktno Starčević.

Svoje gradonačelničke plaće, proizvođač poznatog Velebitskog piva, se odrekao, a zakonska naknada koju kao volonter prima uplaćuje se studentima stipendistima. Ponosi se time što su mu građani još jednom ustupili povjerenje te je to za njega, kako kaže, svetinja. No lijepe riječi prestaju kada se spomene sporna odluka kojom je Starčević kažnjen s kaznom od 10.000 kuna.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa s10.000 kuna kaznilo je gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića jer je istovremeno obavljao tu dužnost,funkciju direktora u trgovačkom društvu "Ličanka - proizvodnja pića" iz Donjeg Pazarišta i prokurista u trgovačkom društvu "Pivovara Ličanka" iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Što misli o odluci Povjerenstva, pitali smo samog Starčevića, koji po drugi put obnaša dužnost gradonačelnika Gospića.

"Radim sve kako bi se ljudi vratili u Liku i pokrenuli gospodarstvo, dok uvažena Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, provodi proces protiv mene te me kažnjava što nisam svoja upravljačka prava, u svojoj vlastitoj firmi, koja mene financira da bih obavljao javnu dužnost, prepisao na nekoga drugoga. I zamislite, u zakonu Republike Hrvatske stoji da ja ne mogu svoja upravljačka prava prepisati na suprugu ili na djecu. A na koga bih ih mogao prepisati? Vjerojatno na njih, kada je ona (op.a. Nataša Novaković) toliko sposobna i pametna. Pa da je bila pametna otišla bi u privatni sektor pa bi zarađivala tri do pet puta više", govoriStarčević.


"Ovo je najjadnije povjerenstvo i to ne samo politički. To je hrpa maloumnih neznalica i pokvarenjakovića. Da imaju karaktera ne bi bili u tom Povjerenstvu jer, naglašavam, nema sukoba interesa. Ako sam ja zaista nešto napravio za što bi me se trebalo teretiti imamo USKOK, DORH, krim-policiju… Tko je uopće ta Novaković? Pa to je jadna nesretnica, koja je naslijedila onu prvu nesretnicu koja se zvala Dalija Orešković. Uostalom, fućka se meni za 10.000 ili za 100.000 kuna kazne. Ja vam svoja upravljačka prava ni mrtav neću prepisati na nekog trećeg. Moja firma je vrijedna i za svaku lipu imam opravdanje", odlučan jegradonačelnik.-piše direktno.hr

Prije 35.zaradio prvi milijun

Podsjetio je kako je baš on sanirao postojeće dugove koji su, kada je preuzeoprvi puta vodstvo grada, iznosili 20 milijuna kuna, kao i da je Gospić bio na samom dnu po povlačenju EU fondova dok je sada među vodećim gradovima s obzirom da se do sada povuklo više od 350 milijuna kuna. Starčević navodi kakosu uzrok tome njegov predan rad i sposobnost.

"Pa ja vam nemam službeni auto, mobitel, čak ni karticu… Štoviše, sve plaćam svojom privatnom. Nisam uzeo niti jednu lipu. Pa neka mi netko u ovoj državi objasni na temelju čega se točno pokreće proces protiv mene? Zato što nisam kaoRadimir Čačić2001. prenio upravljačka prava na nekog trećeg, u tom slučaju, odvjetnički ured te oštetio državu za milijardu i 400 milijuna kuna? A sve je to tada bilo 'legalno' i 'legitimno'", tvrdi revoltirani gradonačelnik Gospića.

Naglasio nam je i kako je prije navršene 35. godine života zaradio svoj prvi milijun maraka, dok danas, kaže, uplaćuje mjesečno milijun kuna 'obveza' Hrvatskoj.

Za krajjeposlao jasnu poruku onima koji nešto protiv njega: "Ako netko i ima nešto protiv mene neka idesa mnom na sud, a ne ovaj bijedni ured za sukob interesa, što jesramota Republike Hrvatske."-piše direktno.hr

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Ugovor o nabavi stomatološke stolice

Župan potpisao

Ugovor o nabavi stomatološke stolice

4.10.2022. | 18:30
Likaplus.hr : Lički tamburaši se oprostili od Kiće Slabinca

Lički tamburaši se oprostili od Kiće Slabinca

19.11.2020. | 14:13
Tamburaši se oprostili od Kiće Slabinca
Likaplus.hr : Plenković u Gospiću podržao Kustića

I Jandroković I..

Plenković u Gospiću podržao Kustića

23.2.2019. | 18:40
Likaplus.hr : Budimo ponosni na Medački džep

Budimo ponosni na Medački džep

9.9.2018. | 19:16
Budimo ponosni na Medački džep
Likaplus.hr : Milinović izbačen iz HDZ-a

Milinović izbačen iz HDZ-a

3.9.2018. | 14:43
Plenković se riješio još jednog "desničara" Isključen Milinović iz HDZ-a
Likaplus.hr : Plenković i vrh stranke guraju Kustića

Plenković i vrh stranke guraju Kustića

27.8.2018. | 21:35
čudi da vrh HDZ-a s jedne strane rehabilitira Božidara Kalmetu koji je suočen s dvije optužnice (objedinjene u jednu), a s druge strane želi eliminirati, doduše dugovječnog, Milinovića, ali koji je i ličko-senjski župan (pobijedio u prvom krugu) i član Predsjedništva HDZ-a (nakon
Likaplus.hr : Zastupnik Kustić iz Like :Za Istanbulsku

Plenković prijeti

Zastupnik Kustić iz Like :Za Istanbulsku

29.3.2018. | 22:43
Dr.Milinović je jasno rekao još prije da neće biti za Istanbulsku konvenciju, a njegova zamjena u Saboru Kusić iz Novalje je rekao da će glasovati ZA Istanbulsku. Strah? Je li to u skladu sa njegovom izbornom bazom ili je samo stranački poslušnik?
Likaplus.hr : Jutarnji list ne želi čuti ISTINU?

Cenzura biskupa Puljića

Jutarnji list ne želi čuti ISTINU?

13.10.2017. | 12:31
Likaplus.hr : Tesla se vraća u Gospić

Tesla se vraća u Gospić

29.5.2014. | 21:05
Likaplus.hr : Dotlić u tajnosti pušten na slobodu?

Optužen za zločin u Gospiću

Dotlić u tajnosti pušten na slobodu?

8.11.2013. | 18:51
Likaplus.hr : UDBA i KOS upravljaju HDZ-om i SDP-om

Karlo Starčević

UDBA i KOS upravljaju HDZ-om i SDP-om

14.9.2013. | 11:58
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :