Ponedjeljak , 27.6.2022. | 22:06

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 22.4.2013. u 8:50
Prikaza: 3056
Autor: Dnevno.hr

Karlo Starčević-HNV

Pobjeda je neminovna

Gospić : Pobjeda je neminovna

U cijelosti prenosimo intervju Karla Starčevića, presjednika HNV i Nezavisnog kandidata za gradonačelnika Grada Gospića, objavljenog jučer u Dnevno. hr

Okupljanjem sve brojnije 'reprezentacije' hrvatskih intelektualaca pod okriljem Hrvatskog nacionalnog vijeća i najavama da će se, kada dođe vrijeme, ta skupina i politički angažirati te vratiti ukradeno, a lopove i veleizdajnike privesti pravdi, predsjednik HNV-a u zadnje je vrijeme privukao pažnju javnosti. U prilog mu ide i činjenica da opljačkan i prevaren narod danas više no ikad cijeni brutalnu iskrenost, poštenje i domoljubni idealizam, kojega lički poduzetnik i dragovoljac Domovinskog rata svojim djelima nudi već godinama. Sve to, kao i činjenica da najavljuje da će kao nezavisni kandidat pobijediti na izborima u Gospiću, povod je za razgovor s Karlom Starčevićem, popularnim ličkim pivarom i političkim aktivistom.

Izjavili ste nedavno da je dramatično niska izlaznost građana na izbore velika pljuska SDP-u ali i HDZ-u, te da je užasno vidjeti besramno slavlje onih koji se vesele novom dohotku dok narod gladuje. Zbog čega je onda HDZ toliko slavio, a SDP se nije ni osvrnuo na malen odaziv?
- Ne slave oni zbog sebe, nego zato što su im iz zajedničkog centra naredili da se vesele. Ne smiju se radovati ni tugovati, osim ako im njihovi naredbodavci to dozvole. Oni su, dakle, jednima rekli da će malo tugovati, dok će ovi drugi slaviti, što znači da je sve to strašna zabluda hrvatskog naroda koji ne razumije pozadinu događanja u Hrvatskoj, odnosno ono bitno što se događa u državi i društvu.

Tko su ti naredbodavci o kojima govorite?
- Isti oni koji su zajedno, pod pokroviteljstvom Budimira Lončara i Ante Markovića, 1987. godine zaključili kako će Hrvatsku i bivšu Jugoslavija opljačkati. Na kraju se to sve zataškalo ratom, kako ne bi oni izbili u prvi plan, te da se ne bi vidjela strašna pljačka i velika šteta koju su počinili uništivši sve što je narod desetljećima stvarao. To su domaći ljudi. Ovaj put neću o imenima. No, možemo kazati da su to pripadnici i tehnomenadžerske strukture i UDBE. Nadam sa da će u bliskoj budućnosti novi hrvatski sud iznijeti njihova imena hrvatskoj javnosti, te da će narod konačno shvatiti strašnu pozadinu, odnosno zabludu koja se svih ovih godina nije do kraja rasvijetlila. No, pravda je stigla svakoga, pa će i njih. Mora ih stići jer su opljačkali hrvatski narod, jer su učinili veleizdaju. Počinili su zločin prema svojim ljudima. Neću reći da je hrvatski narod njihov rod, ali u najmanju ruku živimo u zajedničkoj državi. Nema toga što će ih spasiti od odgovornosti i kazne za to što su učinili u protekle 22 godine.

Vas i intelektualce koji se u zadnje vrijeme okupljaju na skupovima Hrvatskog nacionalnog vijeća dio javnosti smatra mogućom alternativom SDP-u  i HDZ-u. Hoće li HNV ili neka stranka koju podržavate, izaći na slijedeće parlamentarne izbore?
- Kad bi bili alternativa SDP-u i HDZ-u, sutra bih rasformirao Hrvatsko nacionalno vijeće. Mi nismo alternativa, već rješenje, odnosno jedino rješenje problema u ovoj državi. Ako pogledate snimku skupa HNV-a od 6. travnja u hotelu Antunović vidjet ćete da smo okupili dobar dio hrvatskih gospodarstvenika, te velik broj slobodnomislećih hrvatskih intelektualaca koji su konačno izašli u javnost bez straha. Bio je tu dr. Pavuna, dr. Zvonimir Šeparović, dr. Ljubo Jurčić, profesor Miliša, dr. Josip Jurčević... i desetine drugih intelektualaca. Okupili smo moralnu vertikalu i gospodarsku vertikalu u ovoj državi. Od gospodarstvenika nije bio nitko iz HUP-a i nitko od onih koji su opljačkali Hrvatsku. Presretan sam da nisu bili ni članovi HAZU-a, jer bi nas, da su i oni došli, netko povezivao s izdajom i veleizdajom. Žalosno je i tragično da se ni nakon 150 godina od osnivanja Akademije još nismo riješili izdajnika i slugu tuđina na svom teritoriju u toj ustanovi.

Kada ćete i pod kojim uvjetima izaći na izbore?
- Na izbore uopće nećemo izaći, zato što tražimo korjenite promjene u državi i društvu. Tu prvenstveno mislim na promjenu Izbornog zakona, promjenu Zakona o referendumu, promjenu izbornih jedinica, jer sve dok igramo po njihovim pravilima, temeljem Dontove metode ćemo biti osuđeni na gubitke. A ja ne želim biti jedan od gubitnika, kao što je na prošlim izborima bilo oko 300 gubitničkih lista. Prekasno su uvidjeli da su u zabludi.

Kako mislite progurati drugačiji Izborni zakon, te Zakon o referendumu, ako ne osvojite vlast?
- Oni su nam uzeli dva temeljna stupa demokracija. Ne možemo birati, niti biti birani. Birati nemamo koga, jer su ponuđene samo liste koje je negdje netko popunio onima koji su bili podobni. Kao drugo, uopće nemamo šanse biti birani po našem izbornom sustavu. To nije demokracija, već bezobrazna partitokracija koje ćemo se riješiti. Ne pristanu li dragovoljno na suradnju, odnosno ne prihvate li načelo da je svaka jedinka i svaki građanin u državi suveren i da je izvor demokracije, građane ćemo izvesti na ulicu, ali samo jedan jedini puta. I poslije toga, oni više neće biti vladari, već će odgovarati za sve što su učinili. Građane ćemo izvesti u miru, ali ćemo zamoliti policiju da surađuje da ne bi netko, ne dao Bog, udario našeg čovjeka. Idemo mirnim putem ostvariti život u svojoj državi, jer nemamo druge države. I nećemo dozvoliti nikome da zbog svojih mizernih interesa uništi državu koju smo nakon gotovo 1000 godina, s malim prekidima, napokon stvorili.Tekstovi koje smo objavili o HNV-u, te o Davoru Pavuni koji je bio govornik na vašem skupu, iznimno su čitani i pozdravljeni 'lajkovima', što znači da narod doista traži nove, poštenije, kvalitetnije ljude i političke opcije.

Što kanite ponuditi narodu ako se danas-sutra pojavite na izborima?
- Mi smo već ponudili toliko toga svome narodu. Prvo, da neće biti rob u svojoj državi, drugo da neće služiti partitokraciji i idolopoklonstvu i treće da će biti gazde i svoji na svome. Ako dobijemo tu šansu, onda ćemo vratiti narodu ono što su im lopovi odnijeli i opljačkali. Jer to je narodno i ne može nitko narodu ništa uzeti. Sigurno ćemo nacionalizirati ukradenu imovinu, ali nakon toga slijedi i kazna. Nije dovoljno da netko ukrade milijarde i da mu sada uzmemo sto milijuna. Uzet ćemo mu sve što je uzeo, ali će za to i odgovarati jer pljačka je jedan oblik veleizdaje.

Kakav je vaš oblik suradnje s dr. Pavunom i hoće li strategija razvoja RH koju on priprema biti i program Hrvatskog nacionalnog vijeća na izborima?
- Ne samo suradnja s dr. Pavunom, nego i suradnja s mnogim intelektualcima u domovini i izvandomovinstvu je fantastična. Ta se suradnja temelji na četiri stupa:  Prvi je čestitost. Tko ne prođe taj kriterij, ne može doći u Hrvatsko nacionalno vijeće. Zatim, djelotvornost, pa domoljubnost i samoodgovornost. Svi su hrvatski intelektualci, gotovo bez izuzetka, pozdravili te kriterije.

Često ističete da nećete vi odlučiti hoćete li se kandirati na izborima, već da će to odlučiti narod. Na koji način tumačite volju naroda?
- Prije dvije godine je narod tražio da se kandidiram na lokalnim izborima za mjesni odbor u Donjim Pazarištima. Rekao sam da ću se kandidirati, ako je to volja naroda. I tamo gdje je HDZ dobivao 110 i 120 posto kao i Milošević, veličanstveno sam pobijedio, usprkos činjenici da su mi preko 30 posto glasova ukrali. Znači, to je volja naroda, a tko je taj na svijetu koji će pobijediti narod? Poštujem isključivo volju moga naroda. Toliko puta sam se žrtvovao za volju hrvatskog naroda, pa ću se žrtvovati i ovaj put. Ako narod shvati da ovako više ne ide, da se mora drugačije, onda će izvršiti pritisak ne samo na mene, nego i na druge ljude da se kandidiraju i nakon toga uopće više ne razmišljam o pobjedi. Pobjeda je neminovna. Jer tko će pobijediti ljude?

Kako će narod shvatiti to o čemu govorite, ako mediji ne govore i ne pišu o tome?
- Samo djelomično se s vama slažem. Mene su progonili 1988. i 1989. godine, ocrnjivali me kao 'antijugoslavenskog elementa', sve dok krajem 1989. godine nisam okupio grupu ljudi i rekao:  'Idemo sad'! Kad smo krenuli, bilo nas je dva do tri posto. U roku od tri mjeseca narasli smo na 50 posto. Bila je to Hrvatska demokratska zajednica čiji sam, nažalost, osnivač. Kasnije se to izrodilo u monstruma koji nema veze s Hrvatskom. U to vrijeme smo dosegnuli vrhunac desetak dana uoči prvog kruga izbora, te smo veličanstveno pobijedili. Tako ćemo pobijediti i ovaj put.

Jeste li danas član neke politčke stranke?
- Osnivač sam Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke prava, no danas više nisam član ni jedne stranke. Neću ni biti, jer za mene ne vrijedi stranačka stega ni paritokracija.

Upozoravate da bi moglo biti i krvi ako nezadovoljni narod izađe na ulice. Zašto bi se to moglo dogoditi i kako to spriječiti?
- Pokušavamo to spriječiti po svaku cijenu, jer više nama tko umirati za Hrvatsku. Mi smo kroz stoljeća umirali za Hrvatsku, da bi vlast dali lopovima i izdajnicima. I ovaj put želimo pod svaku cijenu spriječiti novo umiranje i prolijevanje krvi za domovinu. Naš cilj, odnosno cilj Hrvatskog nacionalnog vijeća koje je zbog toga i osnovano, je da ostavimo ovu domovinu generaciji koja neće morati ratovati i prolijevati krv za nove slobode, koje smo mi krvavo izborili prije dvadesetak godina.

Izjavili ste nedavno da vas je svojedobno zvao Stjepan Mesić i molio uslugu za koju 'bi vam sredio da tri godine ne plaćate porez'. Što je Mesić tražio zauzvrat?
- To je bilo 2001. godine, kad je slao svoje emisare koji su poručivali da će doći sa svojih pedeset mercedesa kod mene u pivovaru. Kao prvo, htio se pokazati kao častan i pošten Hrvat, jer kod mene dolaze isključivo časni i pošteni Hrvati. A budući da je on nečastan čovjek, a znam ga još iz 1990. kada je ubirao novac u Munchenu i nije ga kasnije predavao Hrvatskom ministarstvu obrane za nabavku oružja, nego je sve stavljao u svoj džep, odbio sam njegovu ponudu. Bilo bi mi ispod časti i bilo bi me sram moga naroda da mi takva lopina dođe u posjetu. Kad to nije upalilo, slao je Slavka Degoriciju, te mi preko njega poručio da će me osloboditi plaćanja poreza na nekoliko godina ako pristanem da dođe u Liku i da me posjeti. Opet sam odbio. Bilo mi je ispod časti.

 Znači li to da je Mesić takve stvari i inače radio, odnosno da je oslobađao pojedince plaćanja  poreza?
- Točno. To je on sređivao, a to su radili i svi ostali. Radio je to i Ivo Sanader, kao i mnogi drugi. Nažalost, mi koji smo plaćali porez smo ispali jedini budaletine u ovoj državi, jer smo plaćali koliko god smo mogli, ili smo u blokadi plaćali kamate. Od usta smo otkidali zahvaljujući poreznoj i fiskalnoj, odnosno parafiskalnoj represiji prema poduzetnicima. No, ostali smo časni i dosljedni.

Jeste li osobno svjedočili trenucima kada je Stjepana Mesić tražio čekove od hrvatskih iseljinika?
- Jesam. Pjevao je u Munchenu 'Juru i Bobana' stojeći pored mene i gurao me laktom da i ja pjevam. Činio je to da bi se dodvorio hrvatskoj emigraciji, da bi ih prevario i dobio novac. Samo sam mu odgovorio: Moj Stjepane, otkad su partizanski sinovi počeli pjevati ustaške pjesme, ja sam se ostavio svega.

Imate li još sličnih iskustava s hrvatskim političarima?
- Dakako. Danas u Hrvatskoj ne možete dobiti poticaj ni za jedan projekt ako niste u 'dilu' s nekim od političara od lokalne pa do državne razine. Legalno se ne može dobiti apsolutno ništa.  Svi ti poticaji su unaprijed podijeljeni, a sve ostalo su floskule ljudi iz ministarstava. Priče da ćemo se, zahvaljujući poticajima, pokrenuti iz gospodarske letargije su laž.Nije onda ni čudo da u zadnja tri mjeseca u Hrvatsku nije ušlo niti jedno strano ulaganje?
- A što je bilo prije ta tri mjeseca? Opet ništa. Najbolji pokazatelj katastrofalnog stanja je činjenica da niti jedna njemačka tvrtka nije uložila novac u Hrvatsku! Ako su nešto i uložili, učinili su to preko Austrije, ali ne direktno. Hrvatsku izbjegavaju jer s lopovskim političarima ne žele imati  posla. Znaju da se ovdje za sve traži novac. Svi to znaju, sve strane tajne službe koje su prije dobivale novac da bi šutjele i da ne bi izlazile u javnost s tim informacijama. Sve i jedna hrvatska vlada je u zadnjih petnaest i više godina pljačkala godišnji proračun u prosjeku za preko 20 milijardi kuna! To je dokazivo. To gospodin Slavko Kulić može dokazati, to i ja mogu dokazati, kao i još nekoliko desetaka ljudi koji su zadnjih desetak godina radili na tome.

Slažete li se onda procjenom dr. Slavka Kulića koji kaže da za sedamdeset godina ovdje neće više živjeti Hrvati, jer će uslijed uništavanja svega vrijednog narod nestati s ovih prostora?
- Nedavno sam na skupu Hrvatskog nacionalnog vijeća rekao da mi 'visoko uzdignute glave sa stijegom u rukama jurimo u ponor'. Mi toga nismo svjesni. A kad odemo u ponor, oni koji su nas tamo gurnuli će nam pljeskati. Činjenica je da za manje od 70 godina neće biti više Hrvata na ovim prostorima. Nema više izvora hrvatske demografije, a to je Posavina i srednja Bosna. Ako promotrimo činjenicu da danas u Hrvatskoj živi oko 60 posto Hrvata koji imaju korijene iz BiH, te da je više od 60 posto branitelja porijeklom iz Bosne i Hercegovine, pitam se koja je naša budućnost, ako znamo da te Bosne i Hercegovine, odnosno Hrvata u Bosni i Hercegovini, više nema. Koja je onda naša budućnost? Naša budućnost je, kako reče gospodin Baotić, doista tmurna.

Izjavili ste svojedobno da je Ivo Sanader kupio Đapićevu, ali i Milanovićevu šutnju u Saboru. Je li to točno, te koliko je platio Milanoviću i Đapiću da mu ne budu oporba?
- Ne da je točno, nego postoje i dokumenti o tome. To ćemo, nadam se, uskoro riješiti i na sudu.  Đapić je sam rekao da je Sanader dao novac za stan i njemu i Milanoviću, da ne budu oporba. Odnosno da budu onakva oporba kakva su i bili. Niti su govorili u Saboru, niti su tamo bili nazočni. O svemu postoji dokumentacija, a i osobno mi je to priznao Anto Đapić. Radi se o milijunima kuna, no to je njima bila sitnica. Jer krali su milijarde iz proračuna. Ako se ne varam, jedna milijarda ima tisuću milijuna, što znači da je godišnje ukradeno dvadeset tisuća milijuna kuna! Nije to sve došlo na njihove žiro račune, ali je definitivno upropašteno.

Ne bojite se tužbe nakon što ovo objavimo?
- Neka samo tuže.

Zbog čega su vam, prije nekoliko godina, provalili u pogone i porazbijali pivovaru?
- Dvijetisućedevete na Cvjetnu nedjelju, dok smo bili u crkvi, banditi POA-e, odnosno nekadašnjeg SIS-a, provalili su u pivovaru i sa štangama stukli i razbili sve ne bi li me ustrašili. Doznao sam da su tome prethodili razgovori između Sanadera i Ante Đapića, u kojima je bivši premijer rekao da 'Starčević ne može biti gradonačelnik grada Gospića, pa ni mrtav, bude li trebalo'. U to vrijeme ušao sam u trag njihovog pranja novca na području Ličko-senjske županije odnosno na području grada Gospića. Mislili su da će me ustrašiti. Međutim, mene jedino Bog može ustrašiti jer se jedino Boga bojim. A kriminalna policija u Gospiću je došla nakon četiri sata, nakon čega su poništili sve tragove, da ne bi eventualno netko kasnije ušao u trag ljudima koji su to napravili.

Za čiji račun su to učinili?
- Za račun Ive Sanadera i njegove klike koja je vladala u to vrijeme u Gospiću.

Zašto se u javnosti može steći dojam da su desničari, odnosno vjernici i domoljubi, nazadni i loši, a da su liberali i ljevičari pozitivni. Nisu li domoljubi i vjernici često moralniji i pošteniji od liberala i nevjernika?
- Da su nevjernici profesionalni lopovi to je tisuću puta dokazano. Ako je vjera, obitelj, poštenje, rad, desničarsko i nazadno onda se moram upitati koja je razina hrvatskog moralnog dna. Te floskule su nam nametnuli anglo saksonci, a naši 'moderni' političari to su prihvatili. No, to nisu političari, to su izdajice. Prihvatili su to da bi sijali sjeme razdora među hrvatskim narodom, a sve za nekoliko judinih škuda koje su dobivali od stranih tutora.

Tvrdite da je u Hrvatskoj zbog velikih nameta gotovo nemoguće poslovati, te da bi, kada bi imali njemačke poreze, mogli svim radnicima odmah podići plaću za 1000 kuna. Možete li objasniti tu tvrdnju?
- Do prije dvije godine imali smo 176 parafiskalnih nameta: od vode, struje, doprinosta ovih i onih, raznih komunalija. Tešto je to i opisati, a teško je i zamisliti kako su se pametne glave uspjele i sjetiti svih tih nameta. No, otkad je Linićeva i Milanovićeva vlast rasteretila hrvatsko gospodarstvo, imamo 'samo' 244 parafiskalana nameta. Ne treba ništa više pričati. Iz toga se vidi koliko su 'rasteretili' gospodarstvo.

Kako onda uopće posluje vaša pivovara?
- Do prije dvije godine mogli smo nešto i investirati.  Bolje rečeno, sve što nam je ostalo smo ulagali. Zadnje dvije godine gotovo je nemoguće i kunu investirati, premda supruga, ja i djeca ne isplaćujemo sebi dio dohotka kako bi firma mogla preživjeti. I to se događa u pivovari koja ima, poslije prostitucije i droge, najveći mogući profit od svih gospodarstava.

Koliko proizvodite piva godišnje?
Od milijun do miljun i pol litara. Nemamo namjeru ići u veću proizvodnju iako smo proširili kapacitete.  Bilo bi to samo veće opterećenje i za nas i za djelatnike koje bi tako doveli u iskušenje lojalnosti. Nismo u stanju tada servisirati porez, pa bi trebali natjerati ih da povise djelotvornost za 20 do 30 posto, nakon čega bi bili na granicama svojih mogućnosti, a to nam se ne isplati.

Koliko imate zaposlenih i kolike su im plaće, ako se smije znati, te što ste radili u Njemačkoj prije povratka u Hrvatsku?
- Imamo dvadesetak djelatnika, a prosječno su im plaće između 5.500 i 6000 kuna neto. Po zanimanju sam elektro inženjer. U Njemačkoj sam završio i informatiku, a u Švicarskoj menadžment. Imao sam od 1984. do 1998. u Munchenu svoju projektni ured, jer sam se bavio procesnom tehnologijom i energetikom. Tu sam zaradio prvi milijun maraka. Mogu s ponosom reći da sam prvi milijun maraka zaradio prije završene 35. godine života. Došao sam u rat 1991. godine i bio sam ovdje godinu i pol dana. Nakon toga vratio sam se u Njemačku da bi 1997. počeli gradnju pivovare. Godinu kasnije prodali smo i firmu i kuću u Munchenu, nakon čega sam se s obitelji definitivno vratio u Hrvatsku.

Kakvi su vam daljnji planovi, poslovni i politički?
- Politički plan je ostvariti uvjete za život u uređenoj državi, u državi blagostanja u kojoj će narod biti sretan, gdje ćemo svi biti, u skladu s mogućnostima, bogati i zadovoljni. Osim toga, kandidirat ću se za gradonačelnika grada Gospića kao nezavisni kandidat, ako već ne idem na izbore na razini države, dok se ne promijene pravila igre. Mislim da me narod doveo pred zid, te da se doista moram kandidirati. Nadam se da ću već u prvom krugu pobijediti. Kad bi HDZ bio moj konkurent, ne bih se ni kandidirao. To su ljudi koji, uz svo dužno poštovanje, baš ništa ne mogu pružiti narodu.  Mogu obećati da će sebi malo povisiti ili sniziti plaću, da će malo manje ili malo više piti nego dosadašnji gradonačelnik i to je sve što mogu ponuditi. A što se tiče poslovnih planova, za par dana ćemo staviti u funkciju novo postrojenje koje će nam omogućiti povećanje proizvodnje za pet do šest puta, budemo li htjeli.  I to će biti vjerojatno kraj moje poslovne karijere. Napunio sam šezdesetu.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr :  Mene kažnjavaju što nisam uzeo ni lipe

Karlo Starčević

Mene kažnjavaju što nisam uzeo ni lipe

28.8.2021. | 23:47
Likaplus.hr : Lički tamburaši se oprostili od Kiće Slabinca

Lički tamburaši se oprostili od Kiće Slabinca

19.11.2020. | 14:13
Tamburaši se oprostili od Kiće Slabinca
Likaplus.hr : Plenković u Gospiću podržao Kustića

I Jandroković I..

Plenković u Gospiću podržao Kustića

23.2.2019. | 18:40
Likaplus.hr : Budimo ponosni na Medački džep

Budimo ponosni na Medački džep

9.9.2018. | 19:16
Budimo ponosni na Medački džep
Likaplus.hr : Milinović izbačen iz HDZ-a

Milinović izbačen iz HDZ-a

3.9.2018. | 14:43
Plenković se riješio još jednog "desničara" Isključen Milinović iz HDZ-a
Likaplus.hr : Plenković i vrh stranke guraju Kustića

Plenković i vrh stranke guraju Kustića

27.8.2018. | 21:35
čudi da vrh HDZ-a s jedne strane rehabilitira Božidara Kalmetu koji je suočen s dvije optužnice (objedinjene u jednu), a s druge strane želi eliminirati, doduše dugovječnog, Milinovića, ali koji je i ličko-senjski župan (pobijedio u prvom krugu) i član Predsjedništva HDZ-a (nakon
Likaplus.hr : Zastupnik Kustić iz Like :Za Istanbulsku

Plenković prijeti

Zastupnik Kustić iz Like :Za Istanbulsku

29.3.2018. | 22:43
Dr.Milinović je jasno rekao još prije da neće biti za Istanbulsku konvenciju, a njegova zamjena u Saboru Kusić iz Novalje je rekao da će glasovati ZA Istanbulsku. Strah? Je li to u skladu sa njegovom izbornom bazom ili je samo stranački poslušnik?
Likaplus.hr : Jutarnji list ne želi čuti ISTINU?

Cenzura biskupa Puljića

Jutarnji list ne želi čuti ISTINU?

13.10.2017. | 12:31
Likaplus.hr : Tesla se vraća u Gospić

Tesla se vraća u Gospić

29.5.2014. | 21:05
Likaplus.hr : Dotlić u tajnosti pušten na slobodu?

Optužen za zločin u Gospiću

Dotlić u tajnosti pušten na slobodu?

8.11.2013. | 18:51
Likaplus.hr : UDBA i KOS upravljaju HDZ-om i SDP-om

Karlo Starčević

UDBA i KOS upravljaju HDZ-om i SDP-om

14.9.2013. | 11:58
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Ponori.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

27.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

28.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :