Utorak , 5.7.2022. | 12:03

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 5.4.2017. u 13:14
Prikaza: 2110
Autor: Likaplus

Alisa Marić

Živim svoje snove

Gospić : Živim svoje snove

Književna večer uz Alis, Ingrid i Nedjeljku

 

Sinoć su u KIC-u Gospić gostovale Alis Marić, autorica najpopularnije stranice i bloga o knjigama "Čitaj knjigu", Ingrid Divković, blogerica i autorica dviju knjiga te zaljubljenica u poeziju, Nedjeljka Šahbazović.

„Živim svoje snove" – rečenica je koja najbolje opisuje ono što Alis Marić radi. Posljednjih pet godina sretnija je nego ikad, radi ono što voli i o čemu je sanjala cijelo vrijeme svoje karijere, obožava knjige, a osobiti ih voli preporučavati, na svom blogu uživa u pružanju zanimljivih informacija, preporuka i citata. Gospićkoj je publici predstavila svoje važne projekte koji uključuju opremanje bolnica knjigama, jedna od njih bila je i Opća bolnica Gospić, također značajan projekt je "Okreni novu stranicu”. Ovaj projekt uključuje obilazak zatvora u društvu afirmifanih autora, a Alis time svima želi poručiti kako i kad im je najteže, svoj život mogu promijeniti te da im u tome mogu pomoći knjige. Alis stoji iza još jednog zanimljivog projekta „Lov na čarobnu knjigu", skriva knjige diljem Hrvatske, planira ih skriti dvjesto, većina je već skrivena, a deset se skriva i u Gospiću, fotografira mjesta gdje ih odloži, a fotografije objavi na svojoj facebook stranici Čitaj knjigu. Uz knjige se nalazi i Alisino pismo, vrlo osobno i emotivno kojim želi istaknuti koliko je važna pisana riječ i koliko može obogatiti život.

 

Književnica i blogerica Ingrid Divković predstavila je svoju drugu knjigu pod nazivom „Knjiga za divlju ženu". „Ovo je knjiga kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu, knjiga utjehe i ljubavi. Napisala sam je zato što sam toliko puta bila tužna i obeshrabrena, povrijeđena i izdana, zaljubljena do ušiju, ostavila i bila ostavljena, zato što sam divljinu koja je tinjala u meni morala pustiti van. Želim da svaka žena u trenutka kada ne vidi izlaz iz situacije u kojoj se nalazi, inspiraciju za dalje potraži u mojoj knjizi i zaista je pronađe. "- istaknula je Ingrid, a inspiraciju za ovu knjigu duguje Clarissi Pinkoli Estes, autorici knjige "Žene koje trče s vukovima".

 

Gošća ove književne večeri bila je Nedjeljka Šahbazović, a posjetiteljima je otkrila koliko dugo piše poeziju, kakve situacije su je navele na pisanje i kako svoje pjesme nikad ne bi objavila javno da nije bilo Alis. Također otkrila je da je većina njezinih pjesama posvećena suprugu.

„Nikad druge nisam htjela zamarati svojim problemima, sve ono što mi je bilo na duši stavila sam na papir, umjesto da plačem, pisala sam, tako je nastalo puno mojih pjesama, a da se nije pojavila Alis vjerojatno nikad ne biste pročitali niti jednu od njih." – kazala je Nedjeljka.

 

Ovim trima damama zajednička je ljubav prema knjizi, mnoštvo pozitivne energije koju žele prenijeti na druge, želja za uspjehom, za ostvarenjem ciljeva, u čemu su jedna drugoj pomogle. Susret Alis i Ingrid kao i Alis i Nedjeljke, nikako ne smatraju slučajnim, našle su se na pravom mjestu u pravo vrijeme, a rezultat je da je Alis i jednu i drugu potaknula na izdavanje knjige, stare bilježnice izvučene su iz ladice, a čitatelji će zaista uživati. Ingrid priprema svoj roman pod naslovom „Živi mi se", a Nedjeljka knjigu „Od ljubavi se živi".

 

Tri mlade djevojke iz Strukovne škole Gospić također su prisustvovale ovoj književnoj večeri, a publici su pročitale nekoliko pjesama i poetsko/proznih zapisa autorica Ingrid Divković i Nedjeljke Šahbazović.

 

 

 

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Dvotjedni volonterski kamp u V.Žitniku

Dvotjedni volonterski kamp u V.Žitniku

28.2.2020. | 7:57
dvotjedni volonterski kamp "Let’s grow together" u Velikom Žitniku
Likaplus.hr : Edukacija nastavnika i stručnih suradnika

Odgoj za volontiranje...

Edukacija nastavnika i stručnih suradnika

30.1.2020. | 9:27
Likaplus.hr : Škoro srdačno dočekan u Gospiću

Prikupljanje potpisa

Škoro srdačno dočekan u Gospiću

29.11.2019. | 15:22
Gospić- Danas je u Gospiću kandidat za predsjednika RH dr Miroslav Škoro vrlo srdačno dočekan od građana Gospića na poznatoj gospićkoj tržnici gdje su volonteri prikupljali potpise. Podršku kandidaturi Miroslavu Škori dao je i svojim potpisom gradonačelnik Gospića
Likaplus.hr : Program Dječjeg tjedna

Program Dječjeg tjedna

4.10.2019. | 7:56
Gospić-Program obilježavanja Dječjeg tjedna, koji se obilježava svaku godinu prvi puni tjedan u mjesecu listopadu. Ovu godinu to je od ponedjeljka 7.10.2019. godine do nedjelje 13.10.2019. godine
Likaplus.hr : Zločini JNA i komunistička represija u Lici

Zločini JNA i komunistička represija u Lici

20.3.2019. | 8:26
dr Rudolf Horvat:“Zločini Jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću 1945. godine: Dokumenti, svjedočanstva i grobišta (1944.-1998.)”
Likaplus.hr : Novi majstori obrtnici

Novi majstori obrtnici

31.1.2019. | 17:18
Likaplus.hr : Rušenjem Proračuna upitan projekt u Korenici

Neodgovorno ponašanje

Rušenjem Proračuna upitan projekt u Korenici

17.1.2019. | 18:24
Šokantni novi detalji ne usvajanja proračuna Ličko-senjske županije Župan Milinović zatražio hitan sastanak sa Premijerom
Likaplus.hr : EU projekti upitni radi rušenja Proračuna

Dr Milinović, župan

EU projekti upitni radi rušenja Proračuna

11.1.2019. | 18:13
Danas je župan Milinović održao radni sastanak sa ravnateljima i predsjednicima Školskih odbora Osnovnih i Srednjih škola pred nastavak školske godine koja počinje u ponedjeljak. Upoznao ih je sa trenutnom situacijom te sa daljnjim razvojem situacije temeljem ne donošenja Proraču
Likaplus.hr : „HealthyFit by Mario Valentić“

„HealthyFit by Mario Valentić“

24.10.2018. | 17:41
„HealthyFit by Mario Valentić“ kroz interaktivno predavanje i radionicu predstavljen u gospićkom KIC-u Sinoć je u KIC-u Gospić gostovao Mario Valentić, široj javnosti poznat kao televizijski glumac i voditelj, ali i kao javna osoba koja svojim nastupima inspirira i motivira lju
Likaplus.hr : Predavanje "Polarni san"

Predavanje "Polarni san"

19.5.2018. | 8:52
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

29.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

30.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnikes područja naselja Gračac da će dana 30.06.2022. godine zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

Od 08:00 d0 11:00 sati - Kraljice Katarine od kbr. 1 do kbr. 13

- Ulica Kotromanića od kbr. 1 do kbr. 16

Od 10:00 d0 14:00 sati -Vlašićka od kbr. 1 do kbr. 13

- Krešimira Ćosića od kbr. 1 do kbr. 7

- Kraljeve Sutjeske od kbr. 2 do kbr. 10

- Lašvanska od kbr. 1 do kbr. 16

- Kupreška od kbr. 1 do kbr. 13

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Gračac da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Obala Otuče (kbr.16, 17 i 18), Ilirskog preporoda (kbr. 6, 8 i 15), Hrvatske mladeži (od kbr. 30 do kbr. 83) i Hrvatske bratske zajednice (od kbr. 32 do kbr. 89).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

29.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

30.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja naselja Korenica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice: Zagrebačka i Zdravka Rajkovića.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

09:00 do 11:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Smiljansko Polje (kbr. 71/2, 71/3 i 71/4).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

08:00 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

 

 


 

 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :