Nedjelja , 12.7.2020. | 13:39

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 10.4.2019. u 22:27
Prikaza: 1307
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Starčevićev

HSP će "posuditi" HDZ-u jednog svojeg

Gospić : HSP će "posuditi" HDZ-u jednog svojeg
Dražen Keleminac, predsjednik Autohtone-Hrvatske stranke prava, koji je prije par dana poslao medijima uoči konstituiranja Županijske skupštine priopćenje,u kojem je tvrdio da je sve dogovoreno između HSP-a, HDZ-a i SDSS-a. 

Razvoj događaja na samoj skupštini Ličko-senjske županije od 9. travnja potvrđuje da ta teza nije daleko od istine. 
Naime, u pauzi zasjedanja skupštine, na klubu vijećnika HSP-a sa svojim predsjednikom Karlom Starčevićem došao je i  Marijan Kustić i razgovarao s njima 20 minuta. Drugi vijećnici su sjedili u svojim klupama i čekali da se vrati predsjedavajući skupštine g Kustić i vijećnici HSP-a. O čemu su razgovarali?

 
To što se godilo nakon toga, po mnogima nije spontana reakcija vijećnika Berislava Kostelca, nego  dogovoren scenarij između HDZ-a i SDSS-a i HSP-a.  Naime, trebalo je odlučiti o tajnom glasovanju, a bez barem jednog člana HSP-a to nije bilo moguće. Postignut je dogovor da "iskoči" Berislav Kostelac i da on bude za tajno glasovanje, a ostali članovi budu suzdržani. HSP nije želio da ga se prepozna kao partnera HDZ-u i SDSS-u, pa je to trebala biti "spontana reakcija" jednog vijećnika.

Obzirom da je kocka pala na vijećnika Berislava Kostelca, on je instinktivno reagirao kada se tajnom glasovanju suprostavio Ante Kovač iz Bure promjena, te se odmah javio za riječ i počeo govoriti da je tajno glasovanje sasvim uredu. Drugi članovi HSP-a, po očito dogovorenom scenariju, samo su šutjeli  i bili suzdržani kod glasovanja. Vijećnik HSP-a tako je glasovao zajedno sa HDZ-om i SDSS-om i progurao tajno glasovanje.

Da je to bio spontani iskorak vijećnika, očekivao bi se oštar istup Karla Starčevića, koji bi osudio iskakanje iz dogovora  kluba HSP-a. Naprotiv, Starčević je kasnije svojom izjavom samo potvrdio da je to bio dogovor, a ne solo igra vijećnika HSP-a, kada je medijima Starčević ovako objasnio zašto treba "tajno glasovati": " Treba tajno glasovati, kako bi se vidjelo tko je za koga!"

Kad su ga novinari upitali pa kako će se znati, ako je tajno glasovanje, nije odgovorio. Jasno da je strategija bila da u tajnom glasovanju, da su ostali svi vijećnici, Karlo Starčević optuži druge da su glasovali za HDZ-ova Marijana Kustića, a ne HSP. 
Igra mu je propala kada su svi drugi napustili vijećnici, a u njoj ostali samo vijećnici HDZ-a, SDSS-a i HSP-a.

Koja je slijedeća igra Karla Starčevića i HSP-a?

Spomenuti Dražen Keleminac, predsjednik A-HSP-a u današnjem priopćenju tvrdi:
"POŠTO IMAMO SVOJE IZVORE IZ HSP -a IMAMO SAZNANJA O NOVOJ DRAMI.
Pošto HDZ-u i SDSS-u nedostaje jedan glas za preuzimanje Županijske skupštine , Karlo Starčević iz Munchen bojne jednog svog vijećnika posudit će HDZ-u i SDSS-u za preuzimanje Županijske skupštine i tako spriječiti svoju sramotu i prevariti svoje birače.
Karlo Starčević već odavno u Gospiću koalira sa HDZ-om. U Gradskom vijeću ruke mu dižu HDZ-ovci Andreja Plenkovića, a za tu uslugu Karlo iz Munchen bojne prepustit će svog vijećnika HDZ-u i SDSS-u. To se još nije dogodilo na političkoj sceni Hrvatske."-tvrdi Keleminec u svojem priopćenjuDražen Keleminec svoje priopćenje naslovio je ovako:"Karlo budi muškarac, a ne p..ka pa priznaj da radiš za HDZ !"

U svakom slučaju, u četvrtak,11.travnja, znat će se je li Dražen Keleminec i ovaj put dobro pogodio ili kako on kaže "ima svoje izvore" u HSP-u Karla Starčevića.

HSP i Karlo Starčević imali su šansu pokazati da je ovo drugačiji HSP od onoga koji je vodio Anto Đapić, kada je žrtvovao svoje ljude i ogranke radi dogovora sa HDZ-om i tako uništio HSP. Sama činjenica da je  HSP pristao glasovati zajedno sa SDSS-om da bi prevagnuo za  tajno glasovanje je kompromitirajuća za Starčevića i HSP.

HSP je imao šanse zauzeti stav da su biti projekti  na području Županije i odlučno odbiti HDZ kojem je samo do ponovnog rušenja proračuna i izazivanja opet izbora. HDZ je to učinio u Ogulinu i dobio je kaznu na način da je od stranke koja je imala većinu u vijeću, tu većinu nadmoćno izgubio, kao i u Iloku kada su rušili mladu načelnicu, a HDZ je imao većinu u vijeću, a nakon izvanrednih izbora u Iloku, HDZ je hametice potučen i nema više  većinu u Iloku.

Hvatajući se u kolo HDZ-a, kojem je jedini cilj izazvati nove izbore i rušenje župana Milinovića, i ne obazire se  na propadanje EU projekata u Lici, HSP će isto biti kažnjen kao i HDZ na slijedećim izborima za Županijsku skupštinu. HDZ je dobio 50% manje glasova nego 2017.  To birači prepoznaju i to se redovito događa kada netko na slilu želi rušiti onoga koji je momentalno u poziciji vlasti.


Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 11.4.2019. | 1:29

1

Opet Keleminec. Kako je prošao na sudu za optužbe za zlostavljanje vlastite supruge? Osim toga neprikriveno simpatizira zločinačku i izdajničku ustašku ideologiju koja je Hrvatsku koštala novaca i života više nego četiri stotine godina osmanlijske okupacije. Za gospićkog HSPovca Starčevića je rekao da je bio dezerter i to je ovaj portal prenio, a Starčević je 1991. godine došao iz Njemačke u Gospić dok je Keleminčev idol Ante Pavelić ostavio Hrvatsku i Hrvatski narod u rukama komunjarskih koljača pobjegavši odjeven u suknju. Zar će Hrvat takvoga slijediti? Zar nećemo težiti idealima poput poštenja, istine, domoljublja i drugih što čovjeka krase? Tri puta u jednom danu za Keleminca? Zašto?

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Bernardić posjetio Liku

Bernardić posjetio Liku

23.6.2020. | 19:49
Likaplus.hr : Doktorica Vrkljan iz Gospića stala uz Škoru

Doktorica Vrkljan iz Gospića stala uz Škoru

7.6.2020. | 23:20
Dr Vrkljan iz Gospića stala uz Škoru
Likaplus.hr : Plenković dolazi  animirati HDZ za izbore

U subotu u Lici

Plenković dolazi animirati HDZ za izbore

4.10.2019. | 7:44
U subotu, 05.listopada 2019. godine s početkom u 09,30 sati u KIC-u Gospić (Budačka ulica 12, Gospić) predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a mr.sc. Andrej Plenković susrest će se sa članovima i simpatizerima HDZ-a. Prisutnima će se na susretu uz predsjednika Plenkovića obratiti
Likaplus.hr : HDZ stao pred provalijom, HSP pao u nju...

HDZ stao pred provalijom, HSP pao u nju...

10.7.2019. | 18:55
HSP Karla Starčevića opet se ponio kukavički i nije se pojavio na najvažnijoj sjednici na kojoj se odlučuje o usvajanju najvažnijeg dokumenta-proračuna Ličko-senjske županije. Sasvim sigurno birači nisu birali na zadnjim lokalnim izborima HSP Karla Starčevića da se skriva po gosp
Likaplus.hr : HDZ doveo Županiju do ruba provalije...

Zadnji dan za proračun

HDZ doveo Županiju do ruba provalije...

10.7.2019. | 8:09
Gospić- Danas je sjednica skupštine Ličko-senjske županije, u 13,00 sati, na kojoj se treba usvojiti proračun Ličko-senjske županije ili slijede novi neizvjesni i potpuno nepotrebni izbori, a to bi bili već drugi put ove godine, koje bi HDZ sa svojim koalicijskim partnerima izazv
Likaplus.hr : Kustić zakazao novu skupštinu sutra u 13,00 h

Kustić zakazao novu skupštinu sutra u 13,00 h

9.7.2019. | 13:09
Gospić- Predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske poslao je medijima dopis o sazivanju sjednice Skupštine za sutra u 13,00 sati, a prva točka Dnevnog reda je Donošenje Proračuna Ličko-senjske županije za 2019. godinu. Rezultat je to razgovora Plenkovića i Kustića i očito jas
Likaplus.hr : Ruši li HDZ proračunom i Andreja Plenkovića?

Kustić kod Plenkovića

Ruši li HDZ proračunom i Andreja Plenkovića?

8.7.2019. | 23:03
Plenković razgovarao s Kustićem, o stanju u Lici
Likaplus.hr : HDZ protiv Thompsonova koncerta na Udbini

Srušili proračun Županije

HDZ protiv Thompsonova koncerta na Udbini

1.7.2019. | 18:35
Gospić- HDZ je opet srušio proračun Ličko-senjske županije i doveo Liku pred nove izbore. HSP je držao ljestve ovakvoj politici HDZ-.a, te i Karlo Starčević i HSP snose golemu odgovornost za ponovne izbore u Lici. Zanimljivo da smo rekli kako će HDZ srušiti proračun jer u proraču
Likaplus.hr : Nesnosna je vrućina, otkazujem Skupštinu...

Odgovornost HDZ-a i HSP-a

Nesnosna je vrućina, otkazujem Skupštinu...

1.7.2019. | 9:28
Marijan Kustić i HDZ ne izmisle novi razlog za otkazivanje i glasovanje o proračunu, npr " nesnosna vrućina u Gospiću prijeti zdravlju vijećnika, te smo morali otkazati skupštinu dok malo ne zahladi".
Likaplus.hr : Sastanak Milinović-Kustić

Proračun Županije

Sastanak Milinović-Kustić

26.6.2019. | 18:36
Danas su radni sastanak održali župan Darko Milinović i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić. Tema sastanka bio je dogovor oko sjednice Skupštine, koja je zakazana za ponedjeljak, 1. srpnja te proračun za 2019. godinu. Što se tiče amandmana, koji su povezani s Vla
Likaplus.hr : HSP kokošari sa HDZ-om

HSP opet igra za HDZ-a?

HSP kokošari sa HDZ-om

13.6.2019. | 6:22
HSP i Karlo Starčević odpočetka opstruiraju donošenje proračuna Ličko senjske županije. Postavlja se pitanje u kojem je to vazalskom odnosu HSP i Starčević prema Plenkoviću i HDZ-u?
Likaplus.hr : Župan okupio korisnike proračuna Županije

Blokada Županije, do kada?

Župan okupio korisnike proračuna Županije

10.6.2019. | 13:42
Likaplus.hr : HSP i HDZ u tajnoj koaliciji ruše Milinovića?

HDZ opet izaziva izbore

HSP i HDZ u tajnoj koaliciji ruše Milinovića?

6.6.2019. | 21:46
Kustić i HDZ opet odgodili usvajanje proračun Županije
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :