Ponedjeljak , 24.6.2019. | 12:51

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 6.6.2019. u 21:46
Prikaza: 741
Autor: Likaplus/P.A.

HDZ opet izaziva izbore

HSP i HDZ u tajnoj koaliciji ruše Milinovića?

Gospić : HSP i HDZ u tajnoj koaliciji ruše Milinovića?
Likaplus portal  već je davno napisao da je taktika  Plenkovićeva HDZ-a i Marijana Kustića  izazvati nove izbore u Lici. HSP i Karlo Starčević im u tome pomažu kao i kod prvog rušenja proračuna. Od travnja 2019. se odgađa održavanje Ličko-senjske županijske skupštine. 

Prvo su HDZ i HSP smislili "originalni recept" kako zavarati javnost da nisu u dogovoru. Pri izboru predsjednika županijske skupštine Karlo Starčević i Marijan Kustić dogovorili su tajno glasovanje. Zato da  sakriju glasove HSP-a koji će podržati Kustića i HDZ da ima predsjednika Skupštine.
Kad im to nije uspjelo i kada su svi drugi  vijećnici odlučili napustiti klupe i ostaviti unutra samo vijećnike HDZ-ove liste i HSP-a, tada su HDZ i HSP odustali od glasovanju, jer bi bilo jasno o čemu se radi, o dogovoru HDZ-a i HSP-a.

Nakon toga dolazi do  dogovora da Kustić privoli Milinovića da potpišu sporazum, a da će to potpisati Dabo, Kustić, Starčević..., po kojem će se izabrati predsjednika Skupštine iz reda HDZ-a, a da se obvezuju svi usvojiti proračun.HSP je tada izbjegao potpisati  taj dokument, ali su na skupštini javno rekli da podržavaju dogovor i da će i HSP podržati usvajanje proračuna. 

18. travnja 2019. Marijan Kustić otkazuje zasjedanje Skupštine. HSP šuti o tome. Ne protestira što Županija tone u kaos bez proračuna.  HSP-ovi vijećnici su se pojavili na zasjedanju i imali amandmane koje su onda povukli.
Nova sjednica zakazana je bila za 2.svibnja 2019. Opet Kustić otkazuje Skupštinu. Opet HSP i Starčević šuti i ništa ne poduzimaju.

Je li dogovor bio između HDZ-a i HSP-a da Starčević odglumi povrijeđenost i da tu i tamo dođe do javnog prepucavanja između Kustića i Starčevića, ali sve u cilju stvaranja kaosa i opstrukcije u donošenju proračuna Ličko-senjske županije i izazivanje novih izbora u Lici?
Što je tada rekao Marijan Kustić, HDZ?
"Predsjednik županijske skupštine Kustić je na pitanje znači li ponovno otkazivanje nastavka sjednice da su točne tvrdnje koje se mogu čuti kako HDZ neće prihvatiti proračun i da će rušiti i Skupštinu i župana rekao: ''Ne znam tko, što i kako tvrdi, ali znam da je usvajanje proračuna odgođeno jer još nismo sve usuglasili, a kad budemo usuglasili idemo na Županijsku skupštinu s tim"."

Marijan Kustić zakazuje Skupštinu za 28.svibnja 2019. nakon EU izbora i tada otkazuje Skupštinu radi navodne bolesti.

Danas 6.lipnja 2019. Marijan Kustić nije otkazao Skupštinu unaprijed, jer bi to već bilo previše, nego su se vijećnici skupili u Vijećnici i nakon 10 minuta opet Kustić stupa na scenu.
Jedno je jasno da HSP ako hoće može riješiti ovaj slučaj dogovorom sa vijećnicima Bure i Milinovićem i smijeniti predsjednika Skupštine Kustića i HDZ ostaviti u oporbi. 

Kustić je ustvrdio kako je od 33 vijećnika nazočno njih 27. Otkazuje nastavak Skupštine. Najavio je kako će se skupština održati za tjedan dana. Ima kvorum ali ne želi glasovanje o proračunu! I opet ista priča o amandmanima, stavkama proračuna koje treba doraditi itd. A NIKADA ne  pošalje amandmane!  Priča za laku noć djeci u vrtiću.

Likaplus portal od početka piše da  HDZ svjesno odugovlači sa usvajanjem proračuna kako bi ga u zadnji tren i srušio i izazvao nove izbore u Lici. U tome mu pomaže svjesno , barem do sada, HSP-a svojim  nečinjenjem. 

U otkazivanju sjednica Skupštine HDZ je našao saveznika u Karlu Starčeviću i HSP-u koji bi se malo igrali skrivača da ih nitko ne poveže sa HDZ-om i rušenjem proračuna. 
Jedno je jasno da HSP ako hoće može riješiti ovaj slučaj dogovorom sa vijećnicima Bure i Milinovića i smijeniti predsjednika Skupštine Kustića i HDZ ostaviti u oporbi. Smjena Kustića je imperativ ukoliko se želi  normalan rad Županije.
 Kustić  stalno odgađa nastavak sjednice pod izlikom nekog sukoba u HDZ-u u vezi amandmana, a  u stvarnosti kupuje vrijeme. HSP može sa ostatkom vijećnika,kojima nije do novih izbora, postaviti novog predsjednika Skupštine i usvojiti proračun Ličko-senjske županije. To bi bio potez pravog HSP-a kojem je važan razvoj Županije , a ne stvaranje kaosa.
Ovako HSP-u odgovara da HDZ kao glumi da traži rješenje za proračun i stalno nagovještava  neke amandmane koje nikada ne šalje županu i nema dogovora. HSP danas nije došao na Skupštinu! Igra skrivača!

Koja je razlika između HDZ-a i HSP-a u tome kaosu u Županiji? 

Nikakva, i jedni i drugi igraju na kartu isteka roka za usvajanje proračuna i izazivanje novih izbora u Lici.

Samo zaboravljaju da su na EU izborima HDZ i HSP dobili jako malo glasova, manje nego na izvanrednim izborima za skupštinu u ožujku 2019. Birači većinom kažnjavaju one koji izazivaju nepotrebne izbore. To je HDZ već iskusio u mnogim  mjestima, a HSP je dobio opomenu od birača radi očijukanja sa HDZ-om u vezi rušenje proračuna u Lici.

U videu pogledajte kako Kustić  "maže oči javnosti" u vezi održavanja Skupštine,  i to u jeku kampanje za EU izbore

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 24.6.2019. | 7:48

1

LIČKI KLUB ŽENOMRZACA ili KINO LIKA II. dio MOŽE POČETI Ante Podnar je kao načelnik PU uspio skinuti mailove sa računala Marijane Kustić i predati ih Marjanu. Kako Marijan Kustić ne zaboravlja te usluge, postavio je Antu Podnara za delegata na nogometnim utakmicama. Zanimljiv je i detalj da je Marijan Kustić opisan kao čovjek od povjerenja Tomislava Karamarka i Milijana Brkića pa se postavlja pitanje, nije li on u Lici, na tom politički tako osjetljivom mjestu i trenutku podmetnut premijeru Plenkoviću kao kukavičje jaje. https://sdpinterzlocin.blogspot.com/2019/06/licki-klub-zenomrzaca-ili-kino-lika-ii.html
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 12.6.2019. | 1:46

2

Sa ponosom sjećamo Antinih početaka kada je kao još manji, krao iz Policijske Postaje zbog čega je cijela obitelj Podnar bila ponosna na njega u trenucima kada nisu bili pijani ili pod istragom. http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2019/06/ante-podnar-majmun-za-sve.html?m=1
Irug

Irug

Komentirano: 9.6.2019. | 17:08

3

U potpunosti se slažem s vama. Županije poput Ličko-senjske treba pod hitno ukinuti. Pri tom treba naglasiti i činjenicu da dom zdravlja u Korenici neće nuditi bolju uslugu građanima ako na njega stavimo novu fasadu. Proučite malo pojam "potemkinova sela". Hvala.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 9.6.2019. | 16:14

4

Ajdmo sada ozbiljno Irug! Može li Dom zdravlja aplicirati na EU fondove bez Županije, ne može! Može li Škola, čiji osnivač je Županija, ići u Energetsku obnovu škole bez podrške Županije, ne može. Može li ....i tako redom. U puno slučajeva u koliko nema županijske skupštine stopira se puno toga i Županija je u blokadi. Druga stvar je pitanje :Jesu li nam županije potrebne? Može se i bez županija! Nisu potrebne, ali kada postoje, tada se bez odluka županijske skupštine se NE MOŽE!
Irug

Irug

Komentirano: 7.6.2019. | 19:52

5

Ajmo sad za ozbiljno... Ličko-senjska županija ima tobože više od 50 tisuća stanovnika, no realno je oko 40 000. U toj županiji nema grada koji ima 5000 stanovnika. U New Yorku jedna ulica ima više stanovnika/automobila/BDP od Ličko-senjske županije. Znate li da u Ličko-senjskoj županiji ipak plaćamo pet gradonačelnika, deset načelnika općine, tristo općinskih/gradskih/županijskih vijećnika, tristo policajaca... Mislite li da će na bilo što utjecati odluke skupštine Ličko-senjske županije? Mi smo kao Kosovo 1983. godine. Dvaput više potrošimo, nego što zaradimo.

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HSP kokošari sa HDZ-om

HSP opet igra za HDZ-a?

HSP kokošari sa HDZ-om

13.6.2019. | 6:22
HSP i Karlo Starčević odpočetka opstruiraju donošenje proračuna Ličko senjske županije. Postavlja se pitanje u kojem je to vazalskom odnosu HSP i Starčević prema Plenkoviću i HDZ-u?
Likaplus.hr : Župan okupio korisnike proračuna Županije

Blokada Županije, do kada?

Župan okupio korisnike proračuna Županije

10.6.2019. | 13:42
Likaplus.hr : Što je Plenković odlučio u vezi Like?

Sutra Skupština

Što je Plenković odlučio u vezi Like?

5.6.2019. | 9:54
Plenković i HDZ kao i HSP i Karlo Starčević dobili su poruku birača sa zadnjih EU izbora
Likaplus.hr : Plenković opet ruši proračun Županije?

Čeka da prođu EU izbori

Plenković opet ruši proračun Županije?

10.5.2019. | 10:05
PLENKOVIĆ po svemu sudeći ruši proračun Županije i izaziva nove nepotrebne izbore odmah iza izbora za EU parlament. HDZ pokazao da mu nije do razvoja Like, nego do poslušnosti u stranci i izazivanju kaosa ukoliko mu netko smeta kao župan ili gradonačelnik
Likaplus.hr : Razum i u Lici može pobijediti

Razum i u Lici može pobijediti

12.4.2019. | 12:39
Skupština Ličko-senjska jučer je doživjela nešto što se rijetko viđa. Sve stranke i nezavisne liste (HDZ,HSP, SDSS, Nezavisna lista Milinovića i Bura promjena) odlučile su jednoglasno poduprijeti izbor predsjednika skupštine iz reda HDZ-a i usvojiti jednoglasno proračun u slijede
Likaplus.hr : Javno glasovanje i neće rušiti proračun

Dogovor u Županiji

Javno glasovanje i neće rušiti proračun

11.4.2019. | 19:32
Čini se da je razum pobijedio i da je HDZn odustao od ideje da ruši opet proračun Županije kako bi ponovno izazvao nove izbore za Skupštinu, ali i za župana. Dogovor je i potpisan od svih opcija i zato je i došlo do jednoglasnog izbora Marijana Kustića za predsjednika Skupštine.
Likaplus.hr : HSP će "posuditi" HDZ-u jednog svojeg

Starčevićev

HSP će "posuditi" HDZ-u jednog svojeg

10.4.2019. | 22:27
Starčevićev HSP će "posuditi" HDZ-u jednog svojeg vijećnika kao da se odmetnuo, tako bi HSP ostao čist, a HDZ sa SDSS-om i tim jednim HSP-ovim vijećnikom izglasao Kustića za predsjednika Županijske skupštine
Likaplus.hr : HSP sve dogovorio sa HDZ-om i SDSS-om

Dražen Keleminac

HSP sve dogovorio sa HDZ-om i SDSS-om

10.4.2019. | 10:30
HSP sve dogovorio sa HDZ-om i SDSS-om
Likaplus.hr : Tajni dogovor HSP-SDSS-HDZ?

Tajni dogovor HSP-SDSS-HDZ?

9.4.2019. | 19:41
Tajni dogovor HSP-SDSS-HDZ?
Likaplus.hr : Vlada ne mari za demografiju Hrvatske

Vlada ne mari za demografiju Hrvatske

12.3.2019. | 11:10
Vlada ne mari za demografiju Hrvatske
Likaplus.hr : Pirova pobjeda HDZ-a, samo 7.631 glas

Pirova pobjeda HDZ-a, samo 7.631 glas

10.3.2019. | 23:43
Najgori rezultat HDZ u povijesti Ličko-senjske županije , samo 7.631 glas, a 2017. sa Milinovićem 14.045 glasova
Likaplus.hr : Zatvorena birališta u Lici

Zatvorena birališta u Lici

10.3.2019. | 19:18
Likaplus.hr : Hadezeovci sve masovnije za Milinovića

Otpor prema Plenkoviću

Hadezeovci sve masovnije za Milinovića

2.3.2019. | 23:05
Očito da rušenje Proračuna u režije Andreja Plenkovića dovodi do sve veće pobune u HDZ-u jer svakim danom sve više hadezeovaca otvoreno staje na stranu župana Milinovića a protiv grubog mješanja Zagreba i vrha stranke u ove županijske izbore. A razlog leži i u tome da Plenković
Likaplus.hr : Županiju trebaju voditi ljudi koji žive ovdje

Županiju trebaju voditi ljudi koji žive ovdje

2.3.2019. | 7:45
Toni Buneta: Imam pravo na svoje mišljenje. Županiju moraju voditi ljudi koji žive ovdje, a to je dr. Milinović
Likaplus.hr : Izabrao sam izbacivanje,a ne da mi lome kičmu

dr Milinović

Izabrao sam izbacivanje,a ne da mi lome kičmu

1.3.2019. | 9:14
Rekao sam ako biram između Istambulske konvencije, izbacivanja iz HDZ-a i vas, ja sam izabrao vas, moju veliku obitelj, poručio je Milinović u Bilaju nakon čega je popraćen gromoglasnim pljeskom.
Likaplus.hr : HDZ-ova lista bit će kažnjena s 40 tisuća kn

HDZ-ova lista bit će kažnjena s 40 tisuća kn

26.2.2019. | 18:59
Jedino HDZ u Lici nije poštivao Zakon da na listi mora imati barem 40% žena i bit će kažnjen do najviše 40 tisuća kuna
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :