Utorak , 5.7.2022. | 20:26

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 6.6.2019. u 21:46
Prikaza: 1837
Autor: Likaplus/P.A.

HDZ opet izaziva izbore

HSP i HDZ u tajnoj koaliciji ruše Milinovića?

Gospić : HSP i HDZ u tajnoj koaliciji ruše Milinovića?
Likaplus portal  već je davno napisao da je taktika  Plenkovićeva HDZ-a i Marijana Kustića  izazvati nove izbore u Lici. HSP i Karlo Starčević im u tome pomažu kao i kod prvog rušenja proračuna. Od travnja 2019. se odgađa održavanje Ličko-senjske županijske skupštine. 

Prvo su HDZ i HSP smislili "originalni recept" kako zavarati javnost da nisu u dogovoru. Pri izboru predsjednika županijske skupštine Karlo Starčević i Marijan Kustić dogovorili su tajno glasovanje. Zato da  sakriju glasove HSP-a koji će podržati Kustića i HDZ da ima predsjednika Skupštine.
Kad im to nije uspjelo i kada su svi drugi  vijećnici odlučili napustiti klupe i ostaviti unutra samo vijećnike HDZ-ove liste i HSP-a, tada su HDZ i HSP odustali od glasovanju, jer bi bilo jasno o čemu se radi, o dogovoru HDZ-a i HSP-a.

Nakon toga dolazi do  dogovora da Kustić privoli Milinovića da potpišu sporazum, a da će to potpisati Dabo, Kustić, Starčević..., po kojem će se izabrati predsjednika Skupštine iz reda HDZ-a, a da se obvezuju svi usvojiti proračun.HSP je tada izbjegao potpisati  taj dokument, ali su na skupštini javno rekli da podržavaju dogovor i da će i HSP podržati usvajanje proračuna. 

18. travnja 2019. Marijan Kustić otkazuje zasjedanje Skupštine. HSP šuti o tome. Ne protestira što Županija tone u kaos bez proračuna.  HSP-ovi vijećnici su se pojavili na zasjedanju i imali amandmane koje su onda povukli.
Nova sjednica zakazana je bila za 2.svibnja 2019. Opet Kustić otkazuje Skupštinu. Opet HSP i Starčević šuti i ništa ne poduzimaju.

Je li dogovor bio između HDZ-a i HSP-a da Starčević odglumi povrijeđenost i da tu i tamo dođe do javnog prepucavanja između Kustića i Starčevića, ali sve u cilju stvaranja kaosa i opstrukcije u donošenju proračuna Ličko-senjske županije i izazivanje novih izbora u Lici?
Što je tada rekao Marijan Kustić, HDZ?
"Predsjednik županijske skupštine Kustić je na pitanje znači li ponovno otkazivanje nastavka sjednice da su točne tvrdnje koje se mogu čuti kako HDZ neće prihvatiti proračun i da će rušiti i Skupštinu i župana rekao: ''Ne znam tko, što i kako tvrdi, ali znam da je usvajanje proračuna odgođeno jer još nismo sve usuglasili, a kad budemo usuglasili idemo na Županijsku skupštinu s tim"."

Marijan Kustić zakazuje Skupštinu za 28.svibnja 2019. nakon EU izbora i tada otkazuje Skupštinu radi navodne bolesti.

Danas 6.lipnja 2019. Marijan Kustić nije otkazao Skupštinu unaprijed, jer bi to već bilo previše, nego su se vijećnici skupili u Vijećnici i nakon 10 minuta opet Kustić stupa na scenu.
Jedno je jasno da HSP ako hoće može riješiti ovaj slučaj dogovorom sa vijećnicima Bure i Milinovićem i smijeniti predsjednika Skupštine Kustića i HDZ ostaviti u oporbi. 

Kustić je ustvrdio kako je od 33 vijećnika nazočno njih 27. Otkazuje nastavak Skupštine. Najavio je kako će se skupština održati za tjedan dana. Ima kvorum ali ne želi glasovanje o proračunu! I opet ista priča o amandmanima, stavkama proračuna koje treba doraditi itd. A NIKADA ne  pošalje amandmane!  Priča za laku noć djeci u vrtiću.

Likaplus portal od početka piše da  HDZ svjesno odugovlači sa usvajanjem proračuna kako bi ga u zadnji tren i srušio i izazvao nove izbore u Lici. U tome mu pomaže svjesno , barem do sada, HSP-a svojim  nečinjenjem. 

U otkazivanju sjednica Skupštine HDZ je našao saveznika u Karlu Starčeviću i HSP-u koji bi se malo igrali skrivača da ih nitko ne poveže sa HDZ-om i rušenjem proračuna. 
Jedno je jasno da HSP ako hoće može riješiti ovaj slučaj dogovorom sa vijećnicima Bure i Milinovića i smijeniti predsjednika Skupštine Kustića i HDZ ostaviti u oporbi. Smjena Kustića je imperativ ukoliko se želi  normalan rad Županije.
 Kustić  stalno odgađa nastavak sjednice pod izlikom nekog sukoba u HDZ-u u vezi amandmana, a  u stvarnosti kupuje vrijeme. HSP može sa ostatkom vijećnika,kojima nije do novih izbora, postaviti novog predsjednika Skupštine i usvojiti proračun Ličko-senjske županije. To bi bio potez pravog HSP-a kojem je važan razvoj Županije , a ne stvaranje kaosa.
Ovako HSP-u odgovara da HDZ kao glumi da traži rješenje za proračun i stalno nagovještava  neke amandmane koje nikada ne šalje županu i nema dogovora. HSP danas nije došao na Skupštinu! Igra skrivača!

Koja je razlika između HDZ-a i HSP-a u tome kaosu u Županiji? 

Nikakva, i jedni i drugi igraju na kartu isteka roka za usvajanje proračuna i izazivanje novih izbora u Lici.

Samo zaboravljaju da su na EU izborima HDZ i HSP dobili jako malo glasova, manje nego na izvanrednim izborima za skupštinu u ožujku 2019. Birači većinom kažnjavaju one koji izazivaju nepotrebne izbore. To je HDZ već iskusio u mnogim  mjestima, a HSP je dobio opomenu od birača radi očijukanja sa HDZ-om u vezi rušenje proračuna u Lici.

U videu pogledajte kako Kustić  "maže oči javnosti" u vezi održavanja Skupštine,  i to u jeku kampanje za EU izbore

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 24.6.2019. | 7:48

1

LIČKI KLUB ŽENOMRZACA ili KINO LIKA II. dio MOŽE POČETI Ante Podnar je kao načelnik PU uspio skinuti mailove sa računala Marijane Kustić i predati ih Marjanu. Kako Marijan Kustić ne zaboravlja te usluge, postavio je Antu Podnara za delegata na nogometnim utakmicama. Zanimljiv je i detalj da je Marijan Kustić opisan kao čovjek od povjerenja Tomislava Karamarka i Milijana Brkića pa se postavlja pitanje, nije li on u Lici, na tom politički tako osjetljivom mjestu i trenutku podmetnut premijeru Plenkoviću kao kukavičje jaje. https://sdpinterzlocin.blogspot.com/2019/06/licki-klub-zenomrzaca-ili-kino-lika-ii.html
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 12.6.2019. | 1:46

2

Sa ponosom sjećamo Antinih početaka kada je kao još manji, krao iz Policijske Postaje zbog čega je cijela obitelj Podnar bila ponosna na njega u trenucima kada nisu bili pijani ili pod istragom. http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2019/06/ante-podnar-majmun-za-sve.html?m=1
Irug

Irug

Komentirano: 9.6.2019. | 17:08

3

U potpunosti se slažem s vama. Županije poput Ličko-senjske treba pod hitno ukinuti. Pri tom treba naglasiti i činjenicu da dom zdravlja u Korenici neće nuditi bolju uslugu građanima ako na njega stavimo novu fasadu. Proučite malo pojam "potemkinova sela". Hvala.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 9.6.2019. | 16:14

4

Ajdmo sada ozbiljno Irug! Može li Dom zdravlja aplicirati na EU fondove bez Županije, ne može! Može li Škola, čiji osnivač je Županija, ići u Energetsku obnovu škole bez podrške Županije, ne može. Može li ....i tako redom. U puno slučajeva u koliko nema županijske skupštine stopira se puno toga i Županija je u blokadi. Druga stvar je pitanje :Jesu li nam županije potrebne? Može se i bez županija! Nisu potrebne, ali kada postoje, tada se bez odluka županijske skupštine se NE MOŽE!
Irug

Irug

Komentirano: 7.6.2019. | 19:52

5

Ajmo sad za ozbiljno... Ličko-senjska županija ima tobože više od 50 tisuća stanovnika, no realno je oko 40 000. U toj županiji nema grada koji ima 5000 stanovnika. U New Yorku jedna ulica ima više stanovnika/automobila/BDP od Ličko-senjske županije. Znate li da u Ličko-senjskoj županiji ipak plaćamo pet gradonačelnika, deset načelnika općine, tristo općinskih/gradskih/županijskih vijećnika, tristo policajaca... Mislite li da će na bilo što utjecati odluke skupštine Ličko-senjske županije? Mi smo kao Kosovo 1983. godine. Dvaput više potrošimo, nego što zaradimo.

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Osnovati Muzej Domovinskog rata u Lici

Domovinski pokret

Osnovati Muzej Domovinskog rata u Lici

14.4.2021. | 21:04
Likaplus.hr : Podružnica Domovinskog pokreta u Lici

Podružnica Domovinskog pokreta u Lici

17.12.2020. | 22:27
Osnovana podružnica Domovinskog pokreta Ličko-senjske županije, nazočio i Škoro
Osnovana podružnica Domovinskog pokreta Ličko-senjske županije, nazočio i Škoro
Likaplus.hr : Bernardić posjetio Liku

Bernardić posjetio Liku

23.6.2020. | 19:49
Likaplus.hr : Doktorica Vrkljan iz Gospića stala uz Škoru

Doktorica Vrkljan iz Gospića stala uz Škoru

7.6.2020. | 23:20
Dr Vrkljan iz Gospića stala uz Škoru
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

29.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

30.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnikes područja naselja Gračac da će dana 30.06.2022. godine zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

Od 08:00 d0 11:00 sati - Kraljice Katarine od kbr. 1 do kbr. 13

- Ulica Kotromanića od kbr. 1 do kbr. 16

Od 10:00 d0 14:00 sati -Vlašićka od kbr. 1 do kbr. 13

- Krešimira Ćosića od kbr. 1 do kbr. 7

- Kraljeve Sutjeske od kbr. 2 do kbr. 10

- Lašvanska od kbr. 1 do kbr. 16

- Kupreška od kbr. 1 do kbr. 13

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Gračac da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Obala Otuče (kbr.16, 17 i 18), Ilirskog preporoda (kbr. 6, 8 i 15), Hrvatske mladeži (od kbr. 30 do kbr. 83) i Hrvatske bratske zajednice (od kbr. 32 do kbr. 89).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

29.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

30.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja naselja Korenica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice: Zagrebačka i Zdravka Rajkovića.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

09:00 do 11:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Smiljansko Polje (kbr. 71/2, 71/3 i 71/4).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

08:00 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

 

 


 

 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :