Utorak , 5.7.2022. | 20:49

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 10.4.2015. u 22:53
Prikaza: 3458
Autor: Likaplus

Miroslav Petry, reagiranje

Bio sam za Tuđmana -jesam li izdajnik?

Gospić : Bio sam za Tuđmana -jesam li izdajnik?

Na oštro priopćenje Ivice Čačića reagirao je prozvani Miroslav Petry.

Poštovani gdine. Ivica,
nije mi jasan toliki izljev mržnje,laži i bijesa od strane vas prema meni i mojoj obitelji, a sve zato što sam radi ljudi koji su učestvovali u osnivanju HDZ-a i Hrvatske države napisao istinu i samo istinu.  Ivica ja se ne želim spuštati na vašu razinu, te se sa vama prepisivati putem portala, dok se nekolicina autora koji su pisali vaše reagiranje „hihoće" sa strane i misle kako ste me diskreditirali.
Ivice niste i ne možete uspjeti jer istina je za nekoga bolna, a za nekoga ponosna. Naprotiv u tekstu sam i vas uz mnoge druge zaslužne domoljube naveo kao jednog od prvih članova i utemeljitelja HDZ-a. 
Povezane vijesti: Još sam živ-sram vas bilo!
                          Petryu nije bilo mjesto na obljetnici HDZ-a

Ivice, u svome reagiranju niste opovrgnuli niti jedan navod koji sam napisao, a pišete o mojim lažima i izmišljotinama. Očito je da su se pojedinci kojima služite kao glasnogovornik pronašli povrijeđenima, ali ja stvarno za to ne vidim razlog jer jedini tko bi trebao biti povrijeđen sam ja koji sam osnovao HDZ u Gospiću i nisam pozvan na 25-tu obljetnicu stranke, ali nisam povrijeđen kao što sam naveo i u čemu je onda problem. Možda u istini???Da ti razum stane od traljezganja! Eto po vama postade ja odmetnik i Mesićevac koji je 2000.-te godine nakon izbora Stipe Mesića za predsjednika RH, te dolaskomSDP-a na vlast jedini u Gospiću bio smijenjen i ostao bez radnog mjesta u Zavodu za zapošljavanje i nezaštiti me kako navodite moj prijatelj Stipe Mesić.

 Ivice, ni tada nikoga nisam kumio ni molio, a niti sam plakao.Paralelno sa tim događanjima su pojedinci (neću zasada navoditi imena) u gospićkom HDZ-u iskoristili prigodu i umnožavanjem glasaćih listića u neograničenom odnosno potrebnom broju, koje su kopirali na kopirnom aparatu u službenoj instituciji izvršili krivotvorenje unutarstranačkih izbora i moje rušenje u HDZ-u (sličan model je naknadno primijenjen i na petom Općem saboru HDZ-a kada je Ivo Sanader postao predsjednik HDZ-a). Usprkos svim makinacijama mi je „nedostajalo" 4 glasa, a ne kako vi navodite 90% glasova. 

Ivice, zar ste zaboravili ili niste mogli ni znati (pretpostavljam da niste mogli ni znati) da su sva ta zbivanja bila uvertira pred peti Opći Sabor HDZ-a, koji se održao dva mjeseca kasnije odnosno 30. travnja 2000. god., a sve u cilju kako bi izaslanici iz Ličko-senjske županije glasovali za Ivu Sanadera. Možda vi ni danas niste svjesni ovih navoda, ali to vam je istina. 

Ivice, odešmo nas „dva" ovim dopisivanjima u „visoku politiku" koje možda ni nakon ovoga moga dopisića kojim vas ne želim povrijediti, ni dalje ničega niste svjesni, ali to vam je Ivice istina i „visoka" politika, jer se „vodila bitka" da li će HDZ preuzeti tuđmanovska struja predvođena Ivićem Pašalićem ili Sanadova struja koja je bila poželjna međunarodnoj zajednici. Nadalje Vas podsjećam da sam u to vrijeme prozivao pojedince za pljačku MOL-a, Hrvatskih šuma, i robnih rezervi u gospićkom Paromlinu, a što je vjerojatno jednim dijelom ubrzalo atak na mene iz razloga jer su se pojedinci osjetili ugroženima.

Ivica, istina je da sam 2001. god. izašao na lokalne izbore sa nezavisnom listom pokušavajući spašavati što se može u cilju sprječavanja „detuđmanizacije" Hrvatske, jer je u tom trenutku „detuđmanizacija" bila poželjna, a za provođenje čega je bio zaduženi Stipe Mesić i HDZ-a na čelu sa Ivom Sanaderom. 

S ponosom napominjem da sam jedan od 100 osnivača Udruge HIP na državnoj razini, te da sam na izbore izišao putem Udruge građana HIP, a sve u dogovoru sa prijateljima Miroslavom Tuđmanom, Antom Beljom, Đurom Njavrom, Andrijom Hebrangom, Nenadom Ivankovićem, admiralom Davorom Domazet Lošom i mnogima drugima od kojih je većina u posljednjih cca godinu dana zahvaljujući predsjedniku Karamarku ponovno postala aktivna u HDZ-u. Istina je da smo na županijskoj razini osvojili nešto manje od 5% glasova i nismo prošli izborni prag, a prema informacijama dobivenim od časnih članova HDZ-a koji su bili članovi biračkih odbora rečeno mi je da su dobili naputak i da su morali poništavati dio glasova koje sam dobio na način da su uz listiće na kojima je bilo zaokruženo moje ime zaokruživali još jedno i na taj način je listić postao nevažeći.

Ivice, ukoliko mene smatrate izdajnikom i odmetnikom pitam se da li onda ti i pisci tvoga reagiranja smatrate izdajnicima Miroslava Tuđmana koji je danas saborski zastupnik HDZ-a, Antu Belju koji je jedan od osnivača HDZ-a, Andriju Hebranga, Đuru Njavru koji je aktivan u HDZ-u, itd. da dalje ne nabrajam. U to vrijeme smo polučili odličan rezultat sa nezavisnim listama u Republici Hrvatskoj, a na primjer jedan mladi i perspektivan dečko poput Danijela Jurjević kao kandidat HIP-a je izabran za načelnika općine Lovinac, a što smo smatrali dobrom stvari.

Ivice, za mene je najveći izdajnik Hrvatskog naroda Ivo Sanader i njegovi „igrači" koji su opljačkali našu državu!
Ivice, napominjem da se ja iz HDZ-a nikada nisam isčlanio, kao ni moja supruga, niti moj mlađi sin (kojega smo u ožujku 1990. god. upisali u HDZ-e sa 1,5 godinom starosti), ali smo ipak svi 2000. god. izbrisani iz članstva. 

Kad već spominješ članove moje obitelj mogu ti reći da se je moj stariji sin jedini iz Ličko-senjske županije na petom Općem saboru HDZ-a usprotivio izboru Ive Sanadera za predsjednika stranke (može se provjeriti snimka), te je i u to vrijeme Ivu Sanadera javno sa govornice prozvao kriminalcem, a vrijeme je kasnije pokazalo da je imao pravo.

Kad već dirate obitelj zar ste zaboravili da su Ivo Sanader i njegovi puleni među kojima ste bili i vi raspustili i izbacili iz HDZ-a cijelu obitelj Tuđman i Tuđmanovu mladež Hdz-a koja mu nije bila sklona, a među kojima je bio i moj sin koji je u tom trenutku bio dopredsjednik nacionalnog odbora MHDZ-a, a o čemu Vam može posvjedočiti cijelo vodstvo mladeži iz toga razdoblja od Krunoslava Gašparića, Maria Kapulice, Tomislava Đonlića, Ivice Tafre, Zdeslav Milasa, Orlanda Medo i mnogi drugi.

Ivice, kad već vrijeđaš znaš li da je moj sin bio jedan od miljenika pokojnog predsjednika Tuđmana, te da mu niti ijedna godišnjica smrti predsjednika nije prošla, a da ju nije dostojanstveno obilježio. Sram te bilo! 

Ivice, sjećaš li se možda tko je u vrijeme progona Ante Gotovine u centru Gospića stajao na štandu i skupljao potpise potpore generalu, ti/vi ili moj sin, a tko ga je progonio? Recite mi koje sam ja to osobne interese ostvario kroz HDZ, zato što sam kupio auto na kredit s rokom otplate od 7 godina u vrijednosti tadašnjih 32.000 DM i što živim u istom stanu na trećem katu u kojemu je davne 1990. god. bio i ured HDZ-a.

Ivica, koliko me sjećanje služi ja sam ti pomogao da postaneš direktor Croatia transporta, a što ne smatram nikakvom mojom zaslugom jer si u najmanju ruku to i zaslužio, a o lažima da sam te izbacio na ulicu i ostavio bez posla nemam komentara jer to nisam nikada nikome učinio, a kamoli nekome s kim sam se u to vrijeme susretao.

Ivice, ružno je i krajnje nekorektno kada spominjete članove nečije obitelji, a koji o vama nikada ništa ružno nisu rekli ni napisali. Kako bi se vi osjećali vi da vam netko spominje djecu i obitelj?

Ivice, pisce teksta morate educirati da se to tako ne radi jer obitelj je svetinja, a u svetinju se ne dira!!! Ivica, nakon izlaska Stipe Mesića iz HDZ-a 1994. god. mislim da ste ga vi i vaši prijatelji učestalo kontaktirali i dočekivali dok sam ja bio naklonjen Tuđmanovoj,Šuškovoj i Pašalićevoj„struji" HDZ-a, a koju su pojedinci nazivali desnom odnosno tvrdom „strujom" stranke.

Pobogu Ivica, Stipe Mesić je 1994. god. izašao iz HDZ-a i osnovao Hrvatske nezavisne demokrate, a ja sam 1995. god.po odluci predsjednika Tuđmana bio kandidat za Zastupnički dom sabora RH, kada sam ponovno izabran u visoki Hrvatski dom.

Ivica, ukoliko me želite proglasiti Mesićevcem iz razloga što sam uz mnoge druge naveo da je Stipe Mesić u svojstvu izaslanika središnjice HDZ-a 1990. god. bio gost na predizbornom skupu u Gospiću, koji se održao ispred Hotela „Lika", e pa Ivice vi ste mu tada uz druge dečke čuvali leđa ili možda griješim i ne govorim istinu?
Prilog: -fotografija kojom potkrepljujem navedeno

Ivice, pozivate se na Dražena Jurkovića s kojim sam i ja prijatelj, ovim putem vas pitam dali je i on Mesićevac i odmetnik jer usprkos tome što je bio utemeljitelj Hdz-a jedno vrijeme bio i predsjednik lokalnog HNS-a.

Ivice, da li ovim vašim reagiranjem koje su vam drugi napisali preko moga imena i pokušaja proglašavanja mene Mesićevcem možda pokušavate diskreditirati i sadašnjeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je 2000. god. bio voditelj izbornog stožera Stipe Mesića u svojstvu kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, a s kojim se naknadno razišao.

 Čemu vaše zamjerke da nekome predsjednik prisustvuje otvorenju ureda uz nazočnost dogradonačelnika Grada Gospića.Ivice, da li sam ja, predsjednik Karamarko, možda gradske i županijske vlasti, ili moja obitelj Mesićevci ili si možda ti Mesićevac jer si u nekoliko navrata od kada je Stipe Mesić izašao iz HDZ-a bio sa njim u kontaktu/ima, a isti kod mene nikada u stanu nije bio, a i jako dobro se u našem malom gradu sazna tko je i kada kod koga bio i što je radio.

Ivice, da li ste zaboravili da je Stipe Mesić 21. srpnja 2000. god.uoči dana Grada Gospića službeno bio pozvan i prisustvovao otkrivanju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca u Gospiću, a u tom periodu sam ja za vas već postao odmetnik HDZ-a koji se priklonio Miroslavu Tuđmanu.

Ivice, samo da znate da sam ja inicirao izgradnju spomenika žrtvama domovinskog rata, te da sam izradu idejnog rješenja za izgradnju istoga dogovorio sa mojim prijateljem i akademskim kiparom Krunom Bošnjakom koji mi je rekao da svoj rad poklanja braniteljima Gospića, kao i da sam za izgradnju istoga osigurao sredstva putem Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a sve u dogovoru sa ministrom i mojim velikim prijateljem pok. Jurajom Njavrom.

 Usprkos svim vašim objedama na moj račun na otvorenje spomenika kojemu je prisustvovao Stipe Mesić nije bio nazočan ni akademski kipar Kruno Bošnjak, a ni moja malenkost iako smo odradili glavninu posla da se spomenik izgradi.

Ivice u vašem izljevu bijesa niste naveli što sam ja to slagao o osnivanju HDZ-a u Gospiću, jer u laži su kratke noge, pa ih je lako raskrinkati!

S poštovanjem,
U Gospiću, 10. travnja 2015. god.
Miroslav Petry

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Neisplata plaća vatrogascima u Gospiću

Reagiranje stranke LiPO GS

Neisplata plaća vatrogascima u Gospiću

16.2.2021. | 12:18
Likaplus.hr : Reagiranje braniteljskih udruga

Reagiranje braniteljskih udruga

2.7.2019. | 10:24
Reagiranje na izjavu jednog od HDZ-ove većine u Županijskoj skupštini koja je jučer srušila proračun Županije i ponovno otvorili put još jednim nepotrebnim izborima u Lici
Likaplus.hr : Srpski pravoslavni episkop veliča zločinca?

Skandal

Srpski pravoslavni episkop veliča zločinca?

12.1.2019. | 11:04
HSP Split kazneno prijavio Porfirija Perića episkopa Srpske pravoslavne crkve zbog pjevanja četničkih pjesama! Hrvatska stranka prava, Podružnica Splitkazneno je prijavila Porfirija Prvoslava Perića, episkopa Srpske pravoslavne crkve i mitropolita zagrebačko-ljubljanskog te drug
Likaplus.hr : Gospodine Radoševiću, Vi unosite razdor u HDZ

Reagiranje izabranih

Gospodine Radoševiću, Vi unosite razdor u HDZ

22.8.2018. | 11:10
Likaplus.hr : Gradonačelniče Gospića, zašto šutite?

Dražen Keleminac

Gradonačelniče Gospića, zašto šutite?

7.7.2018. | 10:39
Načelnik općine Kostrena zabranio je koncert Marku Perkoviću Thompsonu. Zabranio jepjevati domoljubne pjesne u Hrvatskoj !!!!!! Ta zabrana bio je napad na Domovinski rat i Hrvatsku. Gospodine gradonačelniče Gospića i predsjedniče HSP-a Karlo Starčeviću Vi niste zabranili pjevati
Likaplus.hr : Gradonačelniče , zabranite ovu lakrdiju !!!

Otoreno pismo ćitatelja

Gradonačelniče , zabranite ovu lakrdiju !!!

5.7.2018. | 9:02
Gradonačelniče Gospića, zaistavite ovu lakrdiju s KUD Krajina
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Ivana Vukića

Adventske svijeće

Otvoreno pismo Ivana Vukića

13.12.2017. | 11:52
Likaplus.hr : Franić iz HSLS-a reagirao

PRIOPĆENJE

Franić iz HSLS-a reagirao

7.9.2016. | 11:38
Likaplus.hr : NK“CROATIA“ nije dobila 50.000,00 kn

Stjepan Ćaćić-REAGIRANJE

NK“CROATIA“ nije dobila 50.000,00 kn

16.4.2015. | 12:40
Likaplus.hr : Petryu nije bilo mjesto na obljetnici HDZ-a

Utemeljitelj HDZ-a Čačić

Petryu nije bilo mjesto na obljetnici HDZ-a

10.4.2015. | 15:27
Likaplus.hr : Još sam živ-sram vas bilo!

Miroslav Petry, reagiranje

Još sam živ-sram vas bilo!

9.4.2015. | 20:57
Likaplus.hr : Zato HNS i ima loš rejting

Lički reformisti

Zato HNS i ima loš rejting

13.3.2015. | 8:41
Likaplus.hr : "Da ste normalni, ni vi ne bi došli"

M. Matijević,paranoja u PU

"Da ste normalni, ni vi ne bi došli"

27.1.2015. | 22:37
Nedostajalo je samo da na kraju presice novinari pitaju mačka Antu kako da odu. Kada bi novinari pitali pa tko je tu normalan, mačak domaćin je trebao odgovoriti: „Nitko. Da ste normalni, ne bi ni vi došli"
Likaplus.hr : Povod Šutićevog istupa je novi izbor dekana

A. Skendžić:

Povod Šutićevog istupa je novi izbor dekana

21.1.2015. | 8:32
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

29.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

30.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnikes područja naselja Gračac da će dana 30.06.2022. godine zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

Od 08:00 d0 11:00 sati - Kraljice Katarine od kbr. 1 do kbr. 13

- Ulica Kotromanića od kbr. 1 do kbr. 16

Od 10:00 d0 14:00 sati -Vlašićka od kbr. 1 do kbr. 13

- Krešimira Ćosića od kbr. 1 do kbr. 7

- Kraljeve Sutjeske od kbr. 2 do kbr. 10

- Lašvanska od kbr. 1 do kbr. 16

- Kupreška od kbr. 1 do kbr. 13

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Gračac da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Obala Otuče (kbr.16, 17 i 18), Ilirskog preporoda (kbr. 6, 8 i 15), Hrvatske mladeži (od kbr. 30 do kbr. 83) i Hrvatske bratske zajednice (od kbr. 32 do kbr. 89).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

29.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

30.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja naselja Korenica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice: Zagrebačka i Zdravka Rajkovića.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

09:00 do 11:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Smiljansko Polje (kbr. 71/2, 71/3 i 71/4).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

08:00 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

 

 


 

 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :