Utorak , 5.7.2022. | 11:36

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 21.1.2015. u 8:32
Prikaza: 3675
Autor: Likaplus

A. Skendžić:

Povod Šutićevog istupa je novi izbor dekana

Gospić : Povod Šutićevog istupa je novi izbor dekanafoto: feral.com.hr

Reagiranje na tekst naslova: „Nezakonitosti na Veleučilištu „Nikola Tesla“ – prava studenata teško prekršena“ od 19. siječnja 2015. s potpisom Branislava Šutića

Veleučilište „Nikola Tesla" u Gospiću se najodlučnije ograđuje od iznimno štetnih medijskih istupa gospodina Branislava Šutića te oštro demantira sve navode koje g. Šutić iznosi te zahtjevamo objavu ispravka netočne informacije. Sukladno tome, iznošenje takvih podataka u javnost u velikoj mjeri narušava ugled samog Veleučilišta, te isto ponašanje podliježe stegovnoj odgovornosti sukladno Pravilniku o odgovornosti radnika za povrede obveza iz radnog odnosa. Veleučilište Nikola Tesla posluje zakonito, u skladu sa svim Zakonima te internim aktima. Podaci koje g. Šutić iznosi su paušalni i u pretežitom dijelu netočni, maliciozni te izvučeni ih konteksta. Osobito napominjemo da studentima veleučilišta „Nikola tesla" prava nisu narušena niti im u bilo kojem pogledu prijeti narušavanje studenstkih prava.

Gospodin Šutić je bivši dekan Veleučilišta (2006. – 2013.) koji je smijenjen od strane Upravnog vijeća Veleučilišta zbog nesuradnje i brojnih nepravilnosti u radu. Stegovno povjerenstvo Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću protiv Branislava Šutića vodi tri stegovna postupka:

·falsificiranje službene isprave,

·nedolično ponašanje (vrijeđanje),

·neovlašteno istupanje u javnosti.

Kao povodovakvim medijskim istupima gospodina Šutića smatramo tri razloga.

Prvi razlog je postupak za izbor dekana Veleučilišta koji je u tijeku (20.siječnja održana je sjednica Stručnog vijeća na kojoj su kandidati za dekana javno iznosili svoj program). Ovim medijskim istupima Šutić nanosi štetu samom Veleučilištu, ali i A. Skendžiću kao jednom od kandidata za dekana kako bi ga nastojao diskvalificirati.

Drugo, ovim medijskim istupom skreće pažnju s nedavnog divljačkog ispada(14. siječnja) na skupu zaposlenika Veleučilišta kad je svog kolegu i prodekana gospodina Bakovića nazvao „đubretom koje će on vratiti tamo gdje mu je mjesto", a zbog čega je prekršajno prijavljen od strane policije za remećenje javnog reda i mira (http://licko-senjska.policija.hr//MainPu.aspx?id=202093)

Treće, prozivanjem trenutne Uprave Veleučilišta nastoji se zastrašiti Upravu i izvršiti pritisak na njih kako bi se određeni postupci zaustavili.

Protiv g. Šutića vodi se kazneni postupak zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja zlouporabe položaja i ovlasti (prema čl. 291 Kaznenog zakona) u obliku primanja dvije plaće kao dekana Veleučilišta i ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera (http://licko-senjska.policija.hr//MainPu.aspx?id=189620 ) te je ŽDO u Karlovcu donijelo rješenje o pokretanju istrage http://www.dorh.hr/karlo2410. Također, isti je prijavljen za plagijat na kojem temelji svoju akademsku karijeru.

https://bib.irb.hr/datoteka/605914.Petkovi_o_DIPURH.pdf

Veleučilištu je time nanešena nemjerljiva šteta i sramota u akademskoj, ali i cijeloj društvenoj zajednici.

G. Šutić potpisuje se kao doktor znanosti (diploma navodno stečena na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu), kako u javnosti tako i na službenim dokumentima, iako nikada nije dostavio bilo kakvu dokumentaciju koja taj stupanj obrazovanja i dokazuje.

Iza sebe na funkciji dekana, g. Šutić je ostavio brojne „repove":

·Veleučilište je tuženo od izvođača radova Feniks d.o.o. za iznos od 325.413,95 kuna koji je izvodio radove na izgradnji građevine obrazovne namjene (novo krilo Veleučilišta I faza) temeljem ugovora o građenju sklopljenog 31.svibnja 2011. godine. Imenovani izvođač je podnio tužbu radi neplaćene okončane situacije broj 07/2012. godine u ranije navedenom iznosu što je sve posljedica nedefiniranog odnosa između izvođača, nadzora i tadašnje uprave. Veleučilište je podnijelo odgovor na tužbu i čeka se glavna rasprava. Sadašnje Upravno vijeće Veleučilišta za vrijeme mandata Branislava Šutića o tome nikada nije imalo potpune informacije jer ih je isti zataškavao.

·Između Veleučilišta „Nikola Tesla" u Gospiću i TEH-GRADNJE, d.o.o. dana 03. prosinca 2012. godine, također za vrijeme mandata Branislava Šutića, sklopljen je ugovor o dogradnji zgrade obrazovne namjene tipa Veleučilište – II faza, međutim i u toj fazi gradnji došlo je do razmimoilaženja između Veleučilišta i izvođača te je sadašnja uprava Veleučilišta odbila platiti cjelokupan iznos 3. Priv situacije br. 059-P1000-1/2014. godine zbog sumnje da svi radovi koji su iskazani u navedenoj privremenoj situaciji u iznos od 507.254,80 kuna nisu izvedeni u cijelosti. Sukladno navedenom angažiran je ovlašteni sudski vještak koji je u svom nalazu revizijom građevinske knjige utvrdio da opravdana vrijednost po II. privremenoj situaciji iznosi 379.240,48 kuna tj. 127.000 kn manje.

Naime, sadašnja uprava sanira ogromne štete koje su napravljene za vrijeme mandata bivšeg dekana Šutića koji očito zaboravlja da je upravo on bio dekan kada je stiglo Pismo očekivanja Veleučilištu „Nikola Tesla" u Gospiću koje je onemogućilo novo otvaranje studijskih programa u naredne tri godine zbog čega je Velučilištu prijetilo gubitak dopusnica za rad, a time i moguće zatvaranje. Taj slučaj, također, Šutić je „prešutio" Upravnom vijeću za vrijeme svog mandata. Bivši dekan Šutić je Upravnom vijeću Veleučilišta zatajio lošu ocjenu u postupku međunarodne reakreditacije te ih je dovodio u zabludu o stvarnom stanju na Veleučilištu. Iz toga jasno proizlazi da je najveća prijetnja po studentska prava dolazila upravo od djelovanja g. Šutića što je sadašnja uprava u većem dijelu vrlo uspješno sanirala.

Pismo očekivanja u kojem je prigovoreno neprovođenje određenih standarda kvalitete utvrđenih kriterijima, a koji se odnose na mobilnost i međunarodnu suradnju, sadašnja je uprava u velikoj mjeri otklonila čemu u prilog govori i dobivanje Erasmus+ povelje i veći broj sklopljenih ugovora o međunarodnoj suradnji. Također, uklonjeni su svi veći nedostaci evidentirani u postupcima akreditacije i vrednovanja te se sredinom ove godine očekuje se i izdavanje certifikata kvalitete studijskih programa koji se izvode na Veleučilištu kao i otvaranje novog specijalističkog stručnog studija čiji je program u postupku recenzije.

Očitovanje Veleučilišta po pitanju točaka koje g. Šutić taksativno navodi u svom štetnom neovlaštenom istupu po Veleučilište od 19. Siječnja 2015. jest:

  • studijski programi su mijenjani u dozvoljenom obimu (do 20% po pojedinom studijskom programu) i to se pretežito odnosi na izborne kolegije. Osobito napominjemo da je za vrijeme dekanata g. Šutića studenti nisu imali mogućnost izbora između više izbornih kolegija što je jasan znak sužavanja studentskih prava.
  • Svi zaposlenici (nastavnici) Veleučilišta posjeduju izbore u nastavna zvanja kao i vanjski suradnici, a oni čiji je postupak izbora u tijeku i biti će na vrijeme dovršeni prema Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju,
  • Ne postoji sukob interesa,
  • Statut je zakonito donešen te prema važećem Statutu procedura pokretanja postupka izbora dekana ispoštovana je u cijelosti, kako od strane Upravnog vijeća tako i od strane Stručnog vijeća,
  • Sastav Stručnog vijeća je legalan te se sve sjednice održavaja prema važećem Poslovniku o radu Stručnog vijeća te mogućnostima koje isti daje,
  • Odluke o troškovima studija su transparentne i dostupne što nije bio slučaj u vrijeme dekanata g. Šutića o čemu zorno svjedoči i prekršajno sankcioniranje veleučilišta zbog nepostupanja po zakonu o pravu na pristup informacijama.
  • Svi zaposlenici djeluju sukladno svojim obavezama u nastavnom procesu prema važećim ugovorima te funkcijama na kojima su raspodjeljeni,
  • Plan razvoja Velučilišta nije narušen te Veleučilište nastavlja svoj razvoj kroz dva prijavljena projekta, novi studjiski program specijalističkog studija te skorašnje aplikacije na infrastrukturne fondove kako bi se iskoristila mogućnost financiranja dovršetka započete gradnje novog krila zgrade u Gospiću. Ističemo da je g. Šutić za vijeme svog mandata započeo gradnju novog krila zgrade u Gospiću bez studije izvedivosti pa shodno tome nije mogao financijski planirati mogućnost dovršetka projekta u cijelosti sa raspoloživim financijskim sredstvima čime je učinjena neposredna šteta.

Slijedom navedenog pozivam Vas da sukladno odredbama čl. 40. - 42. Zakona o medijima, objavite ovaj Zahtjev za objavu ispravka netočne informacije.

Sa štovanjem,

v.d. dekana

Dr.sc. Aleksandar Skendžić, v.r.

reagiranje_.doc

MS Word Dokument(.doc)

57 kb

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Neisplata plaća vatrogascima u Gospiću

Reagiranje stranke LiPO GS

Neisplata plaća vatrogascima u Gospiću

16.2.2021. | 12:18
Likaplus.hr : Reagiranje braniteljskih udruga

Reagiranje braniteljskih udruga

2.7.2019. | 10:24
Reagiranje na izjavu jednog od HDZ-ove većine u Županijskoj skupštini koja je jučer srušila proračun Županije i ponovno otvorili put još jednim nepotrebnim izborima u Lici
Likaplus.hr : Srpski pravoslavni episkop veliča zločinca?

Skandal

Srpski pravoslavni episkop veliča zločinca?

12.1.2019. | 11:04
HSP Split kazneno prijavio Porfirija Perića episkopa Srpske pravoslavne crkve zbog pjevanja četničkih pjesama! Hrvatska stranka prava, Podružnica Splitkazneno je prijavila Porfirija Prvoslava Perića, episkopa Srpske pravoslavne crkve i mitropolita zagrebačko-ljubljanskog te drug
Likaplus.hr : Gospodine Radoševiću, Vi unosite razdor u HDZ

Reagiranje izabranih

Gospodine Radoševiću, Vi unosite razdor u HDZ

22.8.2018. | 11:10
Likaplus.hr : Gradonačelniče Gospića, zašto šutite?

Dražen Keleminac

Gradonačelniče Gospića, zašto šutite?

7.7.2018. | 10:39
Načelnik općine Kostrena zabranio je koncert Marku Perkoviću Thompsonu. Zabranio jepjevati domoljubne pjesne u Hrvatskoj !!!!!! Ta zabrana bio je napad na Domovinski rat i Hrvatsku. Gospodine gradonačelniče Gospića i predsjedniče HSP-a Karlo Starčeviću Vi niste zabranili pjevati
Likaplus.hr : Gradonačelniče , zabranite ovu lakrdiju !!!

Otoreno pismo ćitatelja

Gradonačelniče , zabranite ovu lakrdiju !!!

5.7.2018. | 9:02
Gradonačelniče Gospića, zaistavite ovu lakrdiju s KUD Krajina
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Ivana Vukića

Adventske svijeće

Otvoreno pismo Ivana Vukića

13.12.2017. | 11:52
Likaplus.hr : Franić iz HSLS-a reagirao

PRIOPĆENJE

Franić iz HSLS-a reagirao

7.9.2016. | 11:38
Likaplus.hr : NK“CROATIA“ nije dobila 50.000,00 kn

Stjepan Ćaćić-REAGIRANJE

NK“CROATIA“ nije dobila 50.000,00 kn

16.4.2015. | 12:40
Likaplus.hr : Bio sam za Tuđmana -jesam li izdajnik?

Miroslav Petry, reagiranje

Bio sam za Tuđmana -jesam li izdajnik?

10.4.2015. | 22:53
Bio sam uz Tuđmana, jesam li izdajnik?
Likaplus.hr : Petryu nije bilo mjesto na obljetnici HDZ-a

Utemeljitelj HDZ-a Čačić

Petryu nije bilo mjesto na obljetnici HDZ-a

10.4.2015. | 15:27
Likaplus.hr : Još sam živ-sram vas bilo!

Miroslav Petry, reagiranje

Još sam živ-sram vas bilo!

9.4.2015. | 20:57
Likaplus.hr : Zato HNS i ima loš rejting

Lički reformisti

Zato HNS i ima loš rejting

13.3.2015. | 8:41
Likaplus.hr : "Da ste normalni, ni vi ne bi došli"

M. Matijević,paranoja u PU

"Da ste normalni, ni vi ne bi došli"

27.1.2015. | 22:37
Nedostajalo je samo da na kraju presice novinari pitaju mačka Antu kako da odu. Kada bi novinari pitali pa tko je tu normalan, mačak domaćin je trebao odgovoriti: „Nitko. Da ste normalni, ne bi ni vi došli"
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

29.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

30.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnikes područja naselja Gračac da će dana 30.06.2022. godine zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

Od 08:00 d0 11:00 sati - Kraljice Katarine od kbr. 1 do kbr. 13

- Ulica Kotromanića od kbr. 1 do kbr. 16

Od 10:00 d0 14:00 sati -Vlašićka od kbr. 1 do kbr. 13

- Krešimira Ćosića od kbr. 1 do kbr. 7

- Kraljeve Sutjeske od kbr. 2 do kbr. 10

- Lašvanska od kbr. 1 do kbr. 16

- Kupreška od kbr. 1 do kbr. 13

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Gračac da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Obala Otuče (kbr.16, 17 i 18), Ilirskog preporoda (kbr. 6, 8 i 15), Hrvatske mladeži (od kbr. 30 do kbr. 83) i Hrvatske bratske zajednice (od kbr. 32 do kbr. 89).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

29.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

30.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja naselja Korenica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice: Zagrebačka i Zdravka Rajkovića.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

09:00 do 11:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Smiljansko Polje (kbr. 71/2, 71/3 i 71/4).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

08:00 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

 

 


 

 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :