Utorak , 5.7.2022. | 12:29

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 25.7.2013. u 15:39
Prikaza: 1971
Autor: Likaplus/M.K.

Sudovi i partija

Gospić : Sudovi i partija
  Partija je zbunjena. Sudovi su joj bili tako poslušni. Sudili su po njezinim željama i uputama. Primjerice, odbili su tužbene zahtjeve pripadnika gardijskih brigada, prema kojima su ti naši ratnici imali pravo na tri i pol prosječne mjesečne plaće radnika u Hrvatskoj ostvarene u prethodnoj godini te na stambeno zbrinjavanje.

 Uspjeli su pronaći nekakvu 'Odluku Predsjednika Republike' i ustvrdili da više nema slobodnog ugovaranja. Sudili su protiv pripadnika 66. pukovnije Hrvatske vojske, tj. onih koji su gradili autoceste i bez kojih bi bila nezamisliva sadašnja mreža autocesta u Hrvatskoj. Sudovi su poslušno rekli da ovi nisu bili pripadnici Hrvatske vojske i da su zapovijedi, ugovori, odluke Vlade, tisuće dokaza i tisuće strojeva registriranih kao HV jedno veliko ništa, te da su ti ljudi bili ilegalno u Hrvatskoj i da nemaju pravo na plaću, zdravstveno, mirovinsko …  

Ustavni sud je na teška i masovna kršenja ljudskih prava zatvarao oči postajući tako zaštitnik kršiteljima ljudskih prava i ugrožavajući opstanak Hrvatske. Vrhovni sud je, ukoliko se nešto potkralo protivno volji Partije, preinačivao presude. Primjerice, obitelji političkih zatvorenika su voljom Partije i provedbom te volje po Vrhovnom sudu ostali bez ikakve odštete. Zaključeno je da nemaju pravo ni na bijednih 18 kuna po danu za vrijeme koje su njihovi očevi ili majke proveli na Golom otoku, Staroj Gradiški ili KPD Zenica. I sada se Partija čudi što je tim sudovima i pita što oni hoće. Mi pišemo zakone, a oni ih ukidaju! Mi pišemo, a sudovi imaju nekakve svoje ustave i zakone. Pa znaju li oni koliko smo mi novca i vremena potrošili da bismo smislili protuustavne zakone i odluke? Znaju li oni koliku će štetu imati farmaceutska industrija ako djeca ne budu promiskuitetna? Znaju li oni da Hrvatska mora biti ljuštura bez duha, srca, volje i razuma?  

Partija je u šoku. Prvo je Ustavni sud ukinuo Odluku o uvođenju Kurikuluma zdravstvenog odgoja i njegov sastavni dio Kurikulum zdravstvenog odgoja. Zatim je sudac Dobrinić usvojio tužbeni zahtjev udruge "Franak”. I sada se dirnulo u Linićevu svetinju – Zakon o predstečajnoj nagodbi. Zamislite! Taj sudac je neke odredbe tog zakona uputio na ocjenu ustavnosti. Partija se pita hoće li netko i Lex Perković poslati Ustavnom sudu na ocjenu suglasnosti tog zakona s Ustavom. Stoga je Partija putem medija krenula u protuudar. Zadatak je jednostavan. Osramotiti svakog suca koji ne izvršava volju Partije. 

 Inače, u pravničkim, a osobito u odvjetničkim krugovima postoji sve veće nezadovoljstvo zbog privilegiranja države u sporovima između državljana i sama države. Sabor donosi sve više zakona kojima se retroaktivno intervenira. Valjda je i u sudačkim krugovima sazrilo mišljenje i uvjerenje da postoji tzv. trodioba vlasti. Ona, ukratko, znači da postoji zakonodavna, izvršna i sudbena vlast. Do sada je sudbena vlast bila miš-vlast. Naprijed navedenim odlukama daju se znakovi nade da će sudbena vlast uistinu postati vlast. To ukratko znači da sud sudi na temelju Ustava, zakona i međunarodnih ugovora. U svojoj praksi susreo sam se s mnogim odlukama koje su bile duboko protuustavne i protuzakonite, protivne činjenicama i temeljnim ljudskim pravima. No, država je imala načina da "uvjeri” sudove da sude onako kako Partija nalaže.

Dakle, sudovi su često bili puki izvršitelji volje Vlade (Partije) koja do sada nije dopuštala razvoj svijesti i demokratske prakse te zakonitih odluka.   Jovanović, Linić i Guverner Vujčić jasno su pokazali da žele sudove vratiti u okvire poslušnosti Partiji. Očigledan je njihov najgrublji nasrtaj na sudbenu vlast. U demokratskim državama ovakva agresija na Ustav i zajamčenu samostalnost sudova ne bi im pala na pamet, a ako bi im nešto takvo i palo na pamet, brzo bi letjeli sa svojih pozicija. Sve ovo je dokaz da nama ne vlada Vlada, nego Partija.

Ona je jedna i jedinstvena u SDPHDZHNSIDS strankama. Zato Hrvatska i nema Vladu. Da Hrvatska ima Vladu, ona bi se bavila svojim poslom, a to je provedba Ustava i zakona na dobrobit svih. Iznad naziva i institucije Vlade lebdi duh Partije. Bez posvemašnjega poraza toga zlog duha Hrvatska će sve dublje i dublje tonuti. Dosad je pravosuđe (sudovi, Ustavni sud, Državno odvjetništvo, Državno sudbeno vijeće, pa i odvjetništvo kao samostalna djelatnost) bilo u vlasti zloga duha Partije. O ishodu i ove borbe umnogome ovisi budućnost Hrvatske i hrvatskoga naroda u cjelini.  

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 25.7.2013. | 18:00

1

TATJANA RADAKOVIĆ BAŠIĆ I NJEN PRAVOSUDNI KUPLERAJ Dokumentirana prijava na Dubravku Rukavinu i Tatjanu Radetić Bašić sa svim dokazima sakrivena je u PU pod kontrolom Mladena Kranjčevića, a o njegovim „duševnim bolima“ sada skrbi upravo Tatjanu Radetić Bašić koja se bori na sve moguće nezakonite načine da zadrži taj predmet. Sada Tatjana Radetić siluje zakon kako bi preko duševnih boli Mladena Kranjčevića platila njegove usluge i zaštitila ga jer će njenom presudom on bez provedene istrage mahati i dokazivati da nije kriminalac već da je sve bila kleveta. Ima li boljeg dokaza o funkcioniranju Zločinačke organizacije. Duševne boli jedne moralne ništarije ili proziran pokušaj da se zaplaše i kazne oni koji su se usudili objaviti istinu o „Zločinačkoj organizaciji koja vlada Likom“ i tražiti pravdu... zakon ili uspaničeni pokušaj da se ograniči sloboda medija i sloboda govora, jasno je i malom djetetu CIJELI ČLANAK NA : http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2013/07/miro-matijevic-tatjana-radakovic-basic_24.html

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Neisplata plaća vatrogascima u Gospiću

Reagiranje stranke LiPO GS

Neisplata plaća vatrogascima u Gospiću

16.2.2021. | 12:18
Likaplus.hr : Reagiranje braniteljskih udruga

Reagiranje braniteljskih udruga

2.7.2019. | 10:24
Reagiranje na izjavu jednog od HDZ-ove većine u Županijskoj skupštini koja je jučer srušila proračun Županije i ponovno otvorili put još jednim nepotrebnim izborima u Lici
Likaplus.hr : Srpski pravoslavni episkop veliča zločinca?

Skandal

Srpski pravoslavni episkop veliča zločinca?

12.1.2019. | 11:04
HSP Split kazneno prijavio Porfirija Perića episkopa Srpske pravoslavne crkve zbog pjevanja četničkih pjesama! Hrvatska stranka prava, Podružnica Splitkazneno je prijavila Porfirija Prvoslava Perića, episkopa Srpske pravoslavne crkve i mitropolita zagrebačko-ljubljanskog te drug
Likaplus.hr : Gospodine Radoševiću, Vi unosite razdor u HDZ

Reagiranje izabranih

Gospodine Radoševiću, Vi unosite razdor u HDZ

22.8.2018. | 11:10
Likaplus.hr : Gradonačelniče Gospića, zašto šutite?

Dražen Keleminac

Gradonačelniče Gospića, zašto šutite?

7.7.2018. | 10:39
Načelnik općine Kostrena zabranio je koncert Marku Perkoviću Thompsonu. Zabranio jepjevati domoljubne pjesne u Hrvatskoj !!!!!! Ta zabrana bio je napad na Domovinski rat i Hrvatsku. Gospodine gradonačelniče Gospića i predsjedniče HSP-a Karlo Starčeviću Vi niste zabranili pjevati
Likaplus.hr : Gradonačelniče , zabranite ovu lakrdiju !!!

Otoreno pismo ćitatelja

Gradonačelniče , zabranite ovu lakrdiju !!!

5.7.2018. | 9:02
Gradonačelniče Gospića, zaistavite ovu lakrdiju s KUD Krajina
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Ivana Vukića

Adventske svijeće

Otvoreno pismo Ivana Vukića

13.12.2017. | 11:52
Likaplus.hr : Franić iz HSLS-a reagirao

PRIOPĆENJE

Franić iz HSLS-a reagirao

7.9.2016. | 11:38
Likaplus.hr : NK“CROATIA“ nije dobila 50.000,00 kn

Stjepan Ćaćić-REAGIRANJE

NK“CROATIA“ nije dobila 50.000,00 kn

16.4.2015. | 12:40
Likaplus.hr : Bio sam za Tuđmana -jesam li izdajnik?

Miroslav Petry, reagiranje

Bio sam za Tuđmana -jesam li izdajnik?

10.4.2015. | 22:53
Bio sam uz Tuđmana, jesam li izdajnik?
Likaplus.hr : Petryu nije bilo mjesto na obljetnici HDZ-a

Utemeljitelj HDZ-a Čačić

Petryu nije bilo mjesto na obljetnici HDZ-a

10.4.2015. | 15:27
Likaplus.hr : Još sam živ-sram vas bilo!

Miroslav Petry, reagiranje

Još sam živ-sram vas bilo!

9.4.2015. | 20:57
Likaplus.hr : Zato HNS i ima loš rejting

Lički reformisti

Zato HNS i ima loš rejting

13.3.2015. | 8:41
Likaplus.hr : "Da ste normalni, ni vi ne bi došli"

M. Matijević,paranoja u PU

"Da ste normalni, ni vi ne bi došli"

27.1.2015. | 22:37
Nedostajalo je samo da na kraju presice novinari pitaju mačka Antu kako da odu. Kada bi novinari pitali pa tko je tu normalan, mačak domaćin je trebao odgovoriti: „Nitko. Da ste normalni, ne bi ni vi došli"
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

29.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

30.06.2022. 09:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnikes područja naselja Gračac da će dana 30.06.2022. godine zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

Od 08:00 d0 11:00 sati - Kraljice Katarine od kbr. 1 do kbr. 13

- Ulica Kotromanića od kbr. 1 do kbr. 16

Od 10:00 d0 14:00 sati -Vlašićka od kbr. 1 do kbr. 13

- Krešimira Ćosića od kbr. 1 do kbr. 7

- Kraljeve Sutjeske od kbr. 2 do kbr. 10

- Lašvanska od kbr. 1 do kbr. 16

- Kupreška od kbr. 1 do kbr. 13

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Gračac da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Obala Otuče (kbr.16, 17 i 18), Ilirskog preporoda (kbr. 6, 8 i 15), Hrvatske mladeži (od kbr. 30 do kbr. 83) i Hrvatske bratske zajednice (od kbr. 32 do kbr. 89).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

29.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

30.06.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja naselja Korenica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice: Zagrebačka i Zdravka Rajkovića.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

09:00 do 11:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Smiljansko Polje (kbr. 71/2, 71/3 i 71/4).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.06.2022.

08:00 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

 

 


 

 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :