Subota , 24.10.2020. | 10:26

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 26.7.2013. u 8:57
Prikaza: 3776
Autor: Likaplus/ZL

U Gračacu

Komunalac u stečaju, a Općina razvozi smeće

Gračac : Komunalac u stečaju, a Općina razvozi smeće
Gračac-Duh Trgovačkog društva Komunalno i dalje živi u Gračacu, iako je odavno u stečaju i nema onog tko bi ga spasio od likvidacije. Njegove poslove preuzela je Općina, koja nema opremu i prethodno znanje o ovom poslu, ali potrošačima mora biti isporučena voda i smeće odvezeno s ulica, makar se izvukla i posljednja lipa iz tankog općinskog proračuna.Stečajna upraviteljica Marica Nekić odustala je od pokušaja da društvo pokuša obavljati djelatnosti zbog kojih je osnovano, pokupila je preostalu imovinu, vozila za odvoz smeća i slične poslove te sve uključila u stečajnu masu.

 Oni koji se nadaju da će se od toga naplatiti morat će biti strpljivi - dugovi su pred odlazak u stečaj dosegnuli sedam milijuna kuna.- Prije desetak dana poslala sam pismo svim općinskim vijećnicima i upoznala ih sa situacijom u općini i problematikom Komunalnog. Općina je na sebe preuzela isporuku vode i odvoza smeća, iako se svi tek učimo komunalnim poslovima, kojima se općina inače ne bavi, kaže načelnica Nataša Turbić.Rasprava o Komunalnom i općinskom proračunu provedena je i na prekjučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, i to najviše u aktualnom satu, budući da predsjednica OV-a, Katarina Pleša Jakovljević, nije ovu urgentnu točku uvrstila u dnevni red. 

Podsjetimo, Turbić (HDZ) je izabrana za načelnicu, ali većinu zbog dodatnih zastupnika iz redova srpske nacionalne manjine ima koalicija SDP-SDSS-HNS-HSLS, čiji je član i predsjednica Vijeća.Načelnica kaže kako su moguća rješenja za nastalu situaciju osnivanje novog društva ili davanje koncesije za komunalne poslove.- Bili smo prisiljeni održavati red, jer bi se grad pretvorio u smetlište, a ljudi ostali bez pitke vode. To opterećuje proračun pa ne možemo investirati u neke druge važne projekte, kao u zemljišno knjižne-poslove.

 Gračac je vjerojatno najveća općina u kojoj te stvari nisu sređene, ističe Turbić.Na aktualnom satu sjednice Općinskog vijeća vijećnici su se žalili na netransparentno trošenje novca u 2012. godini. Za tu godinu nije bilo rebalansa, velike su razlike u stavkama prihoda i rashoda, a najspornije su stavke oporbi troškovi za prezentacije, putovanja, gorivo, za intelektualne usluge, budući da nije specificirano o čemu se točno radi, pa i projekt Rute sira.- Kao nova načelnica uključit ću sve vijećnike u raspravu o rebalansu i proračunu, dat ću svima priliku da konstruktivno sudjeluju u njegovom donošenju kako kasnije ne bi bilo nejasnoća, ističe Turbić.Naravno, veliko je pitanje hoće li načelnica s manjinskim brojem vijećnika biti u prilici donijeti bilo kakav proračun.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

Protiv Hrvatske

Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

11.8.2018. | 11:35
TZV ustanici iz Srba dobro su surađivali sa fašističkom vojskom Italije na uništenju Hrvatske
Likaplus.hr : "Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

Skandiralo se 1990. u Srbu

"Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

29.7.2017. | 11:25
Likaplus.hr : Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

Napeto u Srbu

Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

27.7.2016. | 14:14
Likaplus.hr : Slave pokolj nad Hrvatima

Slave pokolj nad Hrvatima

27.7.2016. | 13:03
Likaplus.hr : SDP oštro napao HDZ

SDP oštro napao HDZ

9.10.2015. | 15:25
Likaplus.hr : Josipović u Gračacu

Po glasove

Josipović u Gračacu

3.12.2014. | 20:21
Likaplus.hr : Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

Udruga Zavjet

Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

22.9.2013. | 10:05
Likaplus.hr : Most podijelio Gračac

Most podijelio Gračac

4.1.2013. | 14:29
Likaplus.hr : Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100

Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100

28.8.2012. | 6:30
Načelnik Općine Gračac je od planiranih 130 tisuća kuna za reprezentaciju "uspio" potrošiti čak 142 tisuće kuna.
Likaplus.hr : Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Gračac

Burno u Gračacu

Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Gračac

12.8.2012. | 12:31
Likaplus.hr : Dan pobjede u Gračacu unatoč SDSS-u

Udruga "Zavjet"

Dan pobjede u Gračacu unatoč SDSS-u

7.8.2012. | 12:36
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :