Subota , 24.10.2020. | 14:03

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 28.8.2012. u 6:30
Prikaza: 4065
Autor: Likaplus

Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100

Gračac : Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100Zgrada Općine u Gračacu(Foto: Likaplus/P.A.)

Načelnik Općine Gračac je od planiranih 130 tisuća kuna za reprezentaciju "uspio" potrošiti čak 142 tisuće kuna. Načelnik Općine Gračac troši dnevno na reprezentaciju 700 kuna uzimajući samo radne dane u mjesecu. Dječji vrtić „Baltazar" potroši sto tisuća kuna na hranu (4 obroka) za 60 djece i 10 zaposlenika. Dnevno 500 kuna po radnom danu. Po tome se vidi koliko je načelniku Gračaca stalo do djece u budućnosti Gračaca.

 Gračac – Pogrješno ste zaključili da se radi o nekakvoj humanitarnoj košarkaškoj utakmici u kojoj je načelnik Općine Gračaca pobijedio sam svu djecu i djelatnike Dječijeg vrtića "Baltazar" u Gračacu.

Naime, to je sažetak zbivanja sa nastavljene sjednice Općinskog vijeća Općine Gračac koja je početkom kolovoza bila prekinuta radi nedostatka kvoruma u koaliciji SDSS-HNS u kojoj je Likaplus portal već pisao.

 Na Dnevnom redu našle su se slijedeće između ostalog slijedeće točke kao usvajanje proračuna za 2011 godinu, usvajanje financijskog proračuna za prvih šest mjeseci tekuće godine i Izvješće o radu načelnika Općine za prvih šest mjeseci.

Počelo je burno jer su vijećnici HDZ-a u Gračacu napustili sjednicu, jer nisu dobili tražene materijale za sjednicu. Koalicija SDSS-HNS opet nije imala kvorum, ali im je priskočio u pomoć nezavisni vijećnik Božo Dragičević koji je navodno prešao u međuvremenu u SDP. taj vijećnik je do sada bio poznat kao vrlo žestoka oporba SDSS-u i HNS-u i gorljivi kritičar rada načelnika Općine Gračac g. Đekića. Vijećnici su usvojili Obračun proračuna za 2011. iako nisu dobili naknadu za rad u Vijeću već nepune dvije godine. Načelnik Općine Gračac je od planiranih 130 tisuća kuna za reprezentaciju "uspio" potrošiti čak 142 tisuće kuna. Svejedno su ga vijećnici podržali dižući ruke za usvajanje takvog Obračuna Proračuna za prošlu godinu.

Načelnik Općine Gračac je od planiranih 130 tisuća kuna za reprezentaciju "uspio" potrošiti čak 142 tisuće kuna. Načelnik Općine Gračac troši dnevno na reprezentaciju 700 kuna uzimajući samo radne dane u godini. Dječji vrtić „Baltazar" potroši sto tisuća kuna na hranu (4 obroka) za 60 djece i 10 zaposlenika. Dnevno 500 kuna po radnom danu. Po tome se vidi koliko je načelniku Gračaca stalo do djece u budućnosti Gračaca.

Kao što smo u prošlom izvještaju s prekinute sjednice izračunali da načelnik Općine Gračac troši dnevno na reprezentaciju 700 kuna uzimajući samo radne dane u godini. Uz to koristi dva službena automobila/ jedno plaćeno 250 tisuća kuna/, koristi službene kartice, troškovi goriva se plaćaju iz općinskog proračuna, onda je dnevna potrošnja samo za reprezentaciju /čašćenje gostiju i slično/ prevelika suma za najsiromašniju općinu. Ali zato Dječji vrtić „Baltazar" potroši sto tisuća kuna na hranu (4 obroka) za 60 djece i 10 zaposlenika. Znači, cijeli vrtić dnevno potroši 500kn po radnom danu, a sam načelnik za reprezentaciju-čašćenje potroši 700 kuna. Po tome se vidi koliko mu je stalo do djece u Gračacu i budućnosti Gračaca.

Zanimljiva je i stavka obnova krovova stambenih zgrada u kojoj stoji da je za materijal potrošeno samo 500 kuna, a za radove čak 19 tisuća i petsto kuna. Od predviđenih tridesetak projekata do sada je realizirano samo 2-3 projekta.

Usvojen je i dio donacija te plaćanja usluga Komunalnom d.o.o u Gračacu. Članovi skupštine ovog komunalnog poduzeća nemaju nikakva saznanja o minusu komunalnog poduzeća. Naime, to je poduzeće dužno na ime neplaćenih poreza skoro milijun kuna što je polovica temeljnog kapitala Komunalno d.o.o. Nisu članovi skupštine niti mogli to znati kada direktor Komunalno d.o.o. nije podnio izvješće o radu niti plan rada u 2012.  

Načelnik općine je zabranio trošenje sredstava iz reprezentacije zamjeniku načelnika iz reda hrvatskog naroda  g. Toniju Marčiću, a nepoznato je koliko je potrošio drugi načelnik iz reda SDSS-a jer tražene podatke vijećnici HDZ-a nisu dobili. I to je bio razlog napuštanja sjednice. U polugodišnjem izvješču Proračuna za prvih šest mjeseci ove godine razvidno je kako je načelnik Gračaca uspio za reprezentaciju potrošiti predviđenih 58 tisuća kuna. Vjerojatno je dio otišao i za financiranje proslave "ustanka u Srbu" što Hrvati shvaćaju kao financiranje proslave početka ubijanja Hrvata Boričevca i Brotnja 1991. godine.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
janje

janje

Komentirano: 5.9.2012. | 14:32

1

Jadni HDZ-ovci, više im nitko ništa ne da pa od silnog jada lupetaju gluposti.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 31.8.2012. | 20:11

2

Oh, rastrošan je taj načelnik Gračaca

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

Protiv Hrvatske

Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

11.8.2018. | 11:35
TZV ustanici iz Srba dobro su surađivali sa fašističkom vojskom Italije na uništenju Hrvatske
Likaplus.hr : "Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

Skandiralo se 1990. u Srbu

"Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

29.7.2017. | 11:25
Likaplus.hr : Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

Napeto u Srbu

Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

27.7.2016. | 14:14
Likaplus.hr : Slave pokolj nad Hrvatima

Slave pokolj nad Hrvatima

27.7.2016. | 13:03
Likaplus.hr : SDP oštro napao HDZ

SDP oštro napao HDZ

9.10.2015. | 15:25
Likaplus.hr : Josipović u Gračacu

Po glasove

Josipović u Gračacu

3.12.2014. | 20:21
Likaplus.hr : Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

Udruga Zavjet

Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

22.9.2013. | 10:05
Likaplus.hr : Most podijelio Gračac

Most podijelio Gračac

4.1.2013. | 14:29
Likaplus.hr : Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Gračac

Burno u Gračacu

Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Gračac

12.8.2012. | 12:31
Likaplus.hr : Dan pobjede u Gračacu unatoč SDSS-u

Udruga "Zavjet"

Dan pobjede u Gračacu unatoč SDSS-u

7.8.2012. | 12:36
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :