Utorak , 27.9.2022. | 23:52

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 18.9.2013. u 0:05
Prikaza: 3920
Autor: Likaplus/ZL

Opomene za komunalnu naknadu

Gračac : Opomene za komunalnu naknadu


Gračac-Sudeći prema dopisivanju predsjednice gračačke udruge Prospero Slavice Miličić i Ante Tičića iz Dalmatinskog potrošača, splitske Udruge za zaštitu potrošača, ovrhe zbog dugovanja za komunalnu naknadu teško će se riješiti u korist stanovnika Gračaca, a i oni će teško platiti pristigle dugove jer je u spomenutoj općini jako malo onih koji imaju redovita mjesečna primanja.
Naime, kako se može iščitati iz dopisa, predsjednica udruge Prospero iz Gračaca Slavica Miličić obratila se udrugama za zaštitu potrošača zbog ovrha za komunalnu naknadu, a iz udruge Zadarski potrošač uputili su je na Dalmatinskog potrošača i Antu Tičića jer joj jedino tamo, možda, mogu pomoći.
"Mještani Gračaca u zadnje vrijeme dobivaju opomene pred ovrhu za komunalne naknade i naknade za održavanje voda za razdoblje od 2007. godine. U privitku Vam šaljem jedno rješenje, koeficijente za naknadu iz službenog glasnika, jednu opomenu te izjavu o obročnoj otplati koju djelatnici Općine daju mještanima na potpis. Molim Vas, ukoliko nam možete pomoći, odgovorite nam na mail. Puno ljudi nam dolazi i traži pomoć. Nismo stručni za taj dio posla pa Vas molimo da nam pomognete. Organizirali bismo građanski sat na temu ovih komunalnih naknada, ukoliko biste nam bili gost i bili voljni odgovarati na pitanja građana, kako bismo lakše izišli iz ove teške situacije u kojoj se nalazimo", piše Miličić dodajući kako općina Gračac ima samo deset posto zaposlenih osoba od ukupno 5.000 ljudi.

Tičić je odgovorio Slavici Miličić i pohvalio rad njezine udruge, no nije joj mogao previše pomoći oko rješenja problema s ovrhama.
"Poštovana gosp. Slavice Miličić, malo sam pogledao web stranicu, i upoznao se s vašom udrugom. Svaka čast, izvanredno. Shvatio sam problem građana koji su dobili opomene pred ovrhu. Međutim, bojim se da građanima koji su dobili opomene malo tko može pomoći. Naime, prema dostavljenom prilogu mogu konstatirati: kako je iznos komunalne naknade utvrđen sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu, a Odluka donesena na tijelu Općine Gračac i tu se ništa ne da promijeniti. Naravno, jedino na tijelu JLS koja je odluku, sukladno zakonu usvojila. Istina, svaki vlasnik nekretnine ima pravo pozvati se na odredbe st. (4) članka 23. Zakona o komunalnom gospodarstvu i zatražiti od odgovarajućeg tijela JLS privremeno, potpuno ili djelomično oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, naravno uz uvjet da postoji valjan razlog, naravno i da te razloge tijelo JLS prihvati. I za vodnu i za komunalnu naknadu vlasnik nekretnine je imao vremena uložiti prigovor, pa i tražiti oslobađanje(?), a ne čekati šezdeset i šest mjeseci, kako je to vidljivo iz dostavljenog priloga, da se pokrene inicijativa za koju nema realne pretpostavke za uspjeh", istaknuo je u odgovoru Tičić dodajući kako su pored navedenog, potrošači imali pravo pozvati se na odredbe čl. 26. Zakona o zaštiti potrošača i osporiti račune ako ima spornih dijelova računa.
"Prihvaćanje obročnog plaćanja je i dobro i loše. Naime, potpisivanjem izjave o obročnom plaćanju dužnik priznaje dug u cijelosti, na kojeg nema pravo žalbe ili se pozvati na zastaru. S druge strane, dužnik ne plaća zateznu kamatu, i neće imati odvjetničkih i sudskih troškova", napominje Tičić dodajući kako se dužnik ima pravo pozvati na zastaru koja je za ove tražbine tri godine.
"Predlažem da svaki dužnik prije potpisivanja izjave obavi konzultaciju s odvjetnikom, posebice vezano za pravo pozivanja na zastaru",
savjetovao je Tičić.-piše Zadarski list

Likaplus.hr :

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Lika i Vukovar opet glasači iz Srbije

HDZ i SDSS opet

Lika i Vukovar opet glasači iz Srbije

23.5.2021. | 23:18
Likaplus.hr : Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

Protiv Hrvatske

Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

11.8.2018. | 11:35
TZV ustanici iz Srba dobro su surađivali sa fašističkom vojskom Italije na uništenju Hrvatske
Likaplus.hr : "Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

Skandiralo se 1990. u Srbu

"Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

29.7.2017. | 11:25
Likaplus.hr : Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

Napeto u Srbu

Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

27.7.2016. | 14:14
Likaplus.hr : Slave pokolj nad Hrvatima

Slave pokolj nad Hrvatima

27.7.2016. | 13:03
Likaplus.hr : SDP oštro napao HDZ

SDP oštro napao HDZ

9.10.2015. | 15:25
Likaplus.hr : Josipović u Gračacu

Po glasove

Josipović u Gračacu

3.12.2014. | 20:21
Likaplus.hr : Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

Udruga Zavjet

Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

22.9.2013. | 10:05
Likaplus.hr : Most podijelio Gračac

Most podijelio Gračac

4.1.2013. | 14:29
Likaplus.hr : Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100

Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100

28.8.2012. | 6:30
Načelnik Općine Gračac je od planiranih 130 tisuća kuna za reprezentaciju "uspio" potrošiti čak 142 tisuće kuna.
Likaplus.hr : Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Gračac

Burno u Gračacu

Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Gračac

12.8.2012. | 12:31
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Otočca da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Orovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

28.09.2022.

12:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja: Krbavica i Vrpile.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

28.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

29.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

30.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :