Utorak , 27.9.2022. | 22:43

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 12.8.2012. u 12:31
Prikaza: 4463
Autor: Likaplus/T.M.

Burno u Gračacu

Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Gračac

Gračac : Prekinuta sjednica Općinskog vijeća GračacOpćinsko vijeće Gračaca nikako da da "profunkcionira"(Foto: Likaplus)

U Gračacu i dalje vlada kaos u Općini i Općinskom vijeću. Posljednja sjednica Općinskog vijeća prekinuta radi nedostatka kvoruma.Na vlasti su SDSS i HNS uz hadezeove prebjege koji ih podržavaju.

Gračac- Jučer je s početkom u 18 sati počela  zakazana sjednica Općinskog vijeća, kvoruma nije bilo jer se na sjednicu nisu odazvali vijećnici SDSS-a iz Srba, dva vijećnika HNS i dva vijećnika HDZ te nezavisni Božo Dragičević. Predsjednik vijeća je konstatirao da  kvorum ne postoji i najavio da je sjednica završena. U tom trenutku dolaze dva vijećnika SDSS-a Rade Dubajić i Jovica Rastović i spašavaju kvorum.

Utvrđen je kvorum te je počeo Aktualni sat. Pitanja postavljaju samo vijećnici HDZ. Vijećnik HDZ Viktor Kupčak zatražio je da mu se dostave svi računi reprezenatacije za 2011. godinu. Naime,najsiromašnija Općina Gračac ima stavku reprezentacija od  130 tisuća kuna. Načelnik je uspio potrošiti 140 tisuća za reprezentaciju. Zamjeniku načelnika iz reda hrvatskog naroda (HDZ) zabranjeno je , navodno, već godinama trošiti sredstva iz reprezentacije. A koliko potroši drugi zamjenik  načelnika valjda će  vijećnici dobiti u izvješću. Vijećnik Kupčak došao je do izračuna da načelnik pored svoje plaće,pored troškova za gorivo,telefona dnevno troši  353 kune ili po radnom danu otprilike 700kuna.
Važno je napomenuti da je na Dnevnom redu bio i obračun proračuna za koji su vijećnici trebali podići ruke i ako vijećnici nisu dobili naknade za proteklih 20 mjeseci. U polugodišnjem izvješću se navodi da je načelnik  potrošio 58 tisuća kuna. Dva vijećnika koji su naknadno stigli na sjednicu su na Aktualnom satu izrazili nezadovoljstvo zbog donošenja jedne odluke na prethodnoj sjednici Općinskog vijeća. Pozivali su vijećnike na razum i nakon Aktualnog sata  jedan od vijećnika napušta sjednicu, a drugog naglo zaboli trbuh i napušta sjednicu, čime se ponovo gubi kvorum.

Načelniku Đekiću po drugi put leđa okreću vijećnici SDSS-a iz Srba,a nedostajala su i dva vijećnika HNS koji su u koaliciji sa SDSS-om. Jedan od vijećnika nakon što je političkom trgovinom postao zamjenik direktora Komunalca je  napustio Komunalno. Vijećnik HNS Kristijan Vukančić izjavio je da se na vijeću „samo nešto priča o proračunu a ništa se ne radi".
Na Dnevnom redu je,naime, bio obračun proračuna za 2011 i polugodišnji obračun proračuna za 2012 .

Vijećnici su upoznati s pismom koje su poslali taxisti Drago Drlja,Marijan Roša i Anto Tomić u kojem tuže taxistu Mišu Kosića (vijećnik SDSS u prošlom sazivu) da im nije isplatio novce za posao koji su obavili za njega. Inače, Mišo Kosić je jako dobar prijatelj načelniku Općine Gračac još iz školskih dana. Općina je uredno je pretplatila navedenog taxistu Miši Kosiću. Predsjednik  Općinskog vijeća je zaključio da je najbolje to pismo proslijediti USKOK-u. Sjednica vijeća bi opet trebala biti zakazana i održana najdalje do 25.kolovoza 2012.

Obećano je da će se sazvati tematska sjednica rada Komunalnog  i Nogometnog kluba koji svoja izvješća ne dostavljaju već godinama. Skupština Komunalnog poduzeća nije održana dvije godine i vijećnici koji su članovi skupštine  nisu upoznati s radom Komunalnog  koji je samo na ime poreza dužan cca milijun kuna što je polovica temeljnog kapitala.

Toliko veliki iznos duga ne sprječavaju direktora Komunalca da prima menadžersku plaću, navodno, u iznosu 13 400.00 kn.
Likaplus.hr :

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
vjeverica

vjeverica

Komentirano: 15.8.2012. | 23:55

1

Hrvati znaju samo biti iskorišteni od sdss
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 14.8.2012. | 15:51

2

E tako nam i treba kada se Hrvati nisu znali ujediniti na izborima, ali možda je i dobro da znaju kako je kada sdss ima vlast i to tanku. A šta tek da su debelo sigurni u vlasti? Ali , neka tko sa vragom tikve sadi , hdz-u se odbijaju od glavu

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Lika i Vukovar opet glasači iz Srbije

HDZ i SDSS opet

Lika i Vukovar opet glasači iz Srbije

23.5.2021. | 23:18
Likaplus.hr : Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

Protiv Hrvatske

Talijanski fašisti i četnici iz Srba zajedno

11.8.2018. | 11:35
TZV ustanici iz Srba dobro su surađivali sa fašističkom vojskom Italije na uništenju Hrvatske
Likaplus.hr : "Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

Skandiralo se 1990. u Srbu

"Ovo je Srbija! Zaklat ćemo Tuđmana!"

29.7.2017. | 11:25
Likaplus.hr : Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

Napeto u Srbu

Pjevanjem prekinuli Mesićev govor

27.7.2016. | 14:14
Likaplus.hr : Slave pokolj nad Hrvatima

Slave pokolj nad Hrvatima

27.7.2016. | 13:03
Likaplus.hr : SDP oštro napao HDZ

SDP oštro napao HDZ

9.10.2015. | 15:25
Likaplus.hr : Josipović u Gračacu

Po glasove

Josipović u Gračacu

3.12.2014. | 20:21
Likaplus.hr : Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

Udruga Zavjet

Protivimo se uvođenju ćirilice u Gračac

22.9.2013. | 10:05
Likaplus.hr : Most podijelio Gračac

Most podijelio Gračac

4.1.2013. | 14:29
Likaplus.hr : Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100

Načelnik Općine 142 : Dječji vrtić 100

28.8.2012. | 6:30
Načelnik Općine Gračac je od planiranih 130 tisuća kuna za reprezentaciju "uspio" potrošiti čak 142 tisuće kuna.
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Otočca da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Orovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

28.09.2022.

12:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja: Krbavica i Vrpile.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

28.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

29.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

30.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :