Petak , 10.7.2020. | 04:49

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 16.2.2018. u 10:34
Prikaza: 2464
Autor: Likaplus/lika-online

Karlobag dobio hitnu medicinsku pomoć

Karlobag : Karlobag dobio hitnu medicinsku pomoć

Nakon nekoliko godina prekida Karlobag od danas ponovno ima ispostavu za hitnu medicinsku pomoć. O važnosti ovoga projekta dovoljno govori okupljeno mnoštvo uzvanika. Župan dr. Darko Milinović nazočio je ovome trenutku kao osobni izaslanik ministra zdravstva Milana Kujundžića, s njim su bili zamjenici Renata Hodak i Vice Nekić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Elizabeta Dragičević, zamjenik načelnika Općine Karlobag Boris Smojver, predsjednik Općinskog vijeća Karlobag Mate Bačić, kao i mnogi medicinski djelatnici i ravnatelji s prostora županije.

Govoreći o važnosti hitne medicine za Općinu Karlobag zamjenik načelnika općine Boris Smojver istaknuo je nekoliko važnih momenata.

-Ovo je prostor gdje se tijekom turističke sezone višestruko povećava frekventnost prometa, kada ovdje borave mnogi gosti. Osim toga, više od 50% naših stanovnika su osobe starije životne dobi. Dugo vremena smo imali samo jednu liječnicu pa naši građani i gosti nisu imali adekvatnu medicinsku zaštitu poput drugih građana RH. Uz pomoć Ličko-senjske županije i Zavoda za hitnu medicinu napokon smo u tome uspjeli. Moram se zahvaliti i bivšem županu Milanu Koliću, sadašnjem županu dr. Darku Milinoviću i svima koji su nam u tome pomagali. Općina Karlobag je ustupila ovaj prostor u koji je uloženo oko 500 tisuća kuna, ali na ovome nećemo stati jer ćemo nastojati da se ovome timu priključi i liječnik pa bi to postao tim T-1, ustvrdio je Boris Smojver. O važnosti ove ispostave govorila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Elizabeta Dragičević. Istaknula je kako će se na ovaj način znatno skratiti dragocijeno vrijeme zbrinjavanja pacijenata, o čemu ovise ljudski životi. Ravnateljica Dragičević pokretanje ove ispostave smatra vrijednim projektom u kojemu su sudjelovali Ministarstvo zdravstva, Ličko-senjska županija, Općina Karlobag i Zavod na čijem je čelu.

Dr. Darko Milinović otvorio je novu ispostavu u svojstvu izaslanika ministra Kujundžića te na ovaj načln ponovio tvrdnje kako aktualna Vlada RH skrbi i o svakom kutku Hrvatske.

-Zajedno smo se pokazali jakima u puno situacija, pa tako i danas. Ličko-senjska županija će i dalje sudjelovati u ovakvim projektima. Ovo je godina financijske stabilizacije i Županija danas ima na računu milijun kuna više u odnosu na isto razdoblje 2017. Zato ćemo i ove godine podupirati mnoge korisne projekte. Ispostava hitne medicine u Karlobagu pospješit će nastojanja da se pacijent zbrine unutar tzv. zlatnog sata jer se na taj način znatno povećavaju šanse za spašavanje života. U tijeku su brojne aktivnosti vezane uz otvaranje slične ispostave u Senju, gdje će se u tim uključiti i liječnik pa će to biti tim T-1. Sada nema niti pripravnosti u Brinju, ali ponavljam kako smo u tijeku priprema kako bi se ovi nedostaci ispravili. Pri tome tražim potporu i sudjelovanje svih političkih opcija jer zdravstvo mora biti iznad usko političkih interesa. Već sutra idem na potpisivanje Ugovora o financiranju po jednog djelanika Doma zdravlja Novalja i Gospić te liječnika za hitnu medicinsku pomoć u Gospiću. Riječ je bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Čestitam i zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovoga projekta važnog za općinu Karlobag, rekao je župan Milinović i proglasio otvorenom ispostavu hitne medicinske pomoći u Karlobagu.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : „HEROJI DOMOVINSKOG RATA“

4.MALONOGOMETNI TURNIR

„HEROJI DOMOVINSKOG RATA“

31.7.2016. | 10:02
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :