Srijeda , 8.7.2020. | 05:42

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 4.11.2015. u 17:28
Prikaza: 8708
Autor: Likaplus

Reagiranje udovice Domovinskog rata

Karlobag : Reagiranje udovice Domovinskog rata

Reagiranje na izjave Ivana Tomljenovića. Predsjednika Općinske organizacije HDZ-a i Načelnika Općine Karlobag

Vezano za „reagiranje" Ivana Tomljenovića, Načelnika općine Karlobag iz redova HDZ-a  u kojem isti skrušeno navodi da se u mojem slučaju sve radio po zakonu te da nikakvog šikaniranja i mobbiga nije bilo, želim se očitovati na očite neistine i iskrivljavanja.

 Najprije licemjerno je i nisko da osoba koja se ovako ponaša prema samohranoj majci i udovici branitelja iz Domovinskog rata uzima sebi za pravo da u predizborne svrhe koristi ime mojeg pokojnog supruga. Isto je sramotno, te ga ovime pozivam da to više ne čini.

 Općina Karlobag je u svibnju 2014. protiv mene podnijela kaznenu prijavu zbog navodnog računalnog krivotvorenja. Besmisleno je da sada ja govorim o tome koliko je ta prijava osnovana, o tome će na kraju odlučiti sud, no kazneni nalog koji je s tim u vezi bio donesen je po mojem prigovoru ukinut. Iako su to znali (ili barem trebali znati) Općina Karlobag je hitno 22.09.2015. donijela Rješenje kojim me udaljuju iz službe. Protiv istog Rješenja sam uložila žalbu koju je Službenički sud usvojio te me vratio na posao.

 No, kada sam došla na posao, u Općini je nastupila prava uzbuna. Nadređeni su me ignorirali, a istoga dana pred kraj radnog vremena opet mi je uručeno Rješenje kojim me ponovo udaljuju iz službe. Nevjerojatno je da je razlog za udaljavanje opet navodno računalno krivotvorenje, isti razlog kao i u ranijem Rješenju o udaljavanju koje im je ukinuto. Dakle, tko se sada izruguje pravnom poretku RH, i da li je to bacanje općinskog novca na unaprijed izgubljene postupke? Ili možda Načelnik Tomljenović smatra da se može protiv radnika neograničeno puta donositi isto rješenje, bez obzira što su ranija rješenja ukinuta? A pored svega toga, čak i kada bi navedeno računalno krivotvorenje postojalo, pa valjda u Općini Karlobag znaju da je rok za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti odavno prošao?

 

E sad, da li u Općini Karlobag sve to ne znaju, ili znaju ali ih jednostavno nije briga niti za bol koju nanose drugima niti za troškove koje će na kraju morati platiti? S obzirom da oni troškove ne plaćaju iz svojeg džepa, ja ne sumnjam da je ovo drugo. A onda kada se uzme u obzir da ja nisam članica njihove stranke, da sam se drznula svjedočiti pred USKOKOM u predmetu u kojem je Načelnik Tomljenović optužen za korupciju, pa ako se na to doda da je ranije baš moje radno mjesto ukinuto, da je baš meni umanjena plaća, mislim da je svima jasno o čemu se tu radi. Pa onda npr. da Općina podobnima uredno vraća novac uplaćen za propalu kupoprodaju zemljišta, dok se baš meni (i nekolicini nepodobnih) novac ne vraća, zatim da baš u mojem slučaju nisu našli za shodno niti odgovoriti na molbu da novac vrate mirnim putem, pa da Općina i dalje protiv nepodobnih vodi niz postupaka zbog iste stvari iako su u tim postupcima i Općinski i Županijski sud utvrdili da nisu u pravu…

 O svemu tome, kao i o mojem udaljavanju iz službe, odluku će na kraju će donijeti sud, a odgovor na to da li se ovdje radi o šikaniranju i bezrazložnom trošenju Općinskog novca mogao bi dati Načelnik Općine kada bi odgovorio na pitanje koliko je novaca za njegovog mandata Općina potrošila na odvjetničke usluge i sudske takse, te da li je na sudovima dobila ijedan spor? Ne koliko je sporova Općina dobila, već – da li je dobila ijedan spor!

 

 

Draga Vrban

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Radi suda, a ne načelnika

Demantij

Radi suda, a ne načelnika

1.11.2015. | 17:54
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :