Utorak , 27.9.2022. | 23:54

Pretraživanje

Duhovni kutak

Objavljeno: 2.9.2020. u 7:28
Prikaza: 8504
Autor: Likaplus

Bogoslov iz Ogulina gostovao u Donjem Lapcu

Lovinac : Bogoslov iz Ogulina gostovao u Donjem Lapcu
U nedjelju 30. kolovoza na poziv vlč. Dina Rupčića župnika župa Gospićko-senjske biskupije Sv. Ivana Pavla II.u Donjem Lapcu, te župe Rođenja BDM u Boričevcu i župe Sv. Franje Asiškog u Zavalju gostovao je bogoslov treće godine Gospićko-senjske biskupije gospodin Krunoslav Brajdić rodom iz Ogulina.

Bogoslov Krunoslav Brajdić svjedočio je o svome pozivu na Sv. Misama u župi Zavalje, Donji Lapac i filijali župe Boričevac Srb. Samim njegovim dolaskom u župu Donji Lapac Zavalje i filijalu Srb župljani nisu skrivali oduševljenje. Njegovo svjedočanstvo je doista bilo kratko, zanimljivo i poučno: 
Sve Vas srdačno pozdravljam dragi vjernici kao i moga prijatelja vašega župnika vlč. Dina Rupčića kojega poznajem duže vremena.On je bio četiri godine kapelan u mojoj župi Sv. Križa u Ogulinu.Nije mi lako govoriti o svom životu.Mlad sam, ali već sa puno događaja u životu. Danas ćemo samo malo zagrebati površinu. Velečasni Tomislav Rogić bivši župnik Ogulinski danas šibenski biskup poslao me u malo sjemenište u Zadar 2006. godine.Oduvijek sam želio postati svećenik, ali Gospodin je imao druge planove, tako sam nakon mature napustio matičnu biskupiju i otišao u Benediktinski samostan na otoku Pašmanu živjeti monaškim načinom života pod pravilom Sv. Oca Benedikta.
No Gospodin je opet imao druge planove, te sam samostan napustio 2013., godine i vratio se u svoj rodni ogulinski kraj. Zaposlio sam se u najvećoj tadašnjoj drvnoj industriji Cedar, koja ima glavno sjedište u Vrbovskom. Imao sam jako dobar posao i dobro plaćen, ali u međuvremenu otvorio sam vlastitu firmu u kojoj sam zaposlio nekoliko radnika i tako uplovio u poduzetničke vode.Uza sve to imam problema sa zdravljem tj. teški sam plućni bolesnik. No 2017., godine odlučio sam se za povratak u svoju matičnu biskupiju, a to je gospićko-senjska iz koje sam i rodom, ponukan savjetom jednog svećenika koji mi je rekao: " Rasti tamo gdje si posijan". 
Na moju sreću biskup me primio natrag u svoje redove, i ja sam tako 2018., godine ušao u Bogoslovno sjemenište u Rijeci kao bogoslov Gospićko-senjske biskupije. Sada sam treća godina, i na samom kraju moga svjedočanstva želim se samo preporučiti u vaše molitve, kao i sve naše bogoslove i sjemeništarce da ustrajemo do kraja
Župnik Dino zahvalio je bogoslovu Krunoslavu na svjedočanstvu o pozivu i zaželio mu obilje božjeg blagoslova dodavši: Kruno možda jednom Ti ovdje budeš župnik.
Župljani župa u kojima je svjedočio bogoslov Krunoslav darovali su bogoslova prigodnim darovima te ostali s njim u ugodnom druženju vidno ganuti njegovim svjedočanstvom.
Likaplus.hr :

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Otočca da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Orovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

28.09.2022.

12:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja: Krbavica i Vrpile.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

28.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

29.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

30.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :