Subota , 26.11.2022. | 10:28

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 17.3.2014. u 13:37
Prikaza: 4528
Autor: Likaplus

Vatrogasci Lovinca održali skupštinu

Lovinac : Vatrogasci Lovinca održali skupštinu
 Lovinac-    Dana 15.03.2014. godine s početkom u 15,00 sati održana je redovna godišnja izvještajna skupština.            Uz državnu himnu i pozivanjem na minutu šutnje da se oda počast svim poginulim i umrlim vatrogascima kao i svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Andrija Ostović.Potom je pozdravio sve prisutne goste i to:
 1.   Načelnika PU L-S gospodina mr. krim. Antu Podnara sa svojim suradnicima Markom Došen načelnikom PP Karlobag i Ivicom Pavelić pomoćnikom načelnice u PP Gospić,
2.   Člana predsjedništva HVZ-a, dopredsjednika i tajnika ŽVZ L-S, predsjednika GVZ grada Otočca, gospodina Ivicu Markovića,
3.   Izaslanika ravnatelja DUZS-a i Pročelnika PUZS-a Gospić gospodina Josu Živkovića, 
4.   Zapovjednika vatrogasne postrojbe HAC-a i Predsjednika u DVD-u Pazarište gospodina Stjepana Rukavinu,
5.   Zapovjednika GVZ grada Omiša gospodina Višeslava Pešića,
6.   Zapovjednika na HAC-u na tunelu Sveti Rok i u DVD-u Pazarište gospodina Branka Radoševića,
7.   Zapovjednika DVD-a Kučiće kod Omiša gospodina Antu Tomasovića - Ćunu,
8.   Zapovjednika DVD-a Otočac gospodina Marija Malčića,
9.   Tajnika u DVD-u Sinac gospodina Milana Grahovac - Milić,
10.  Zapovjednika DVD-a Perušić gospodina Ivicu Pocrnića i druge predstavnike tog DVD-a, 
11.  Predsjednika DVD-a Ribarići kod Ogulina gospodina Mladena Paušića i druge predstavnike DVD-a Ribarići,
12.  Predsjednika DVD-a Udbina gospodina Davora Oreškovića,
13.  Predsjednika Općinskog vijeća općine Lovinac gospodina Josipa Vrkljana,
14.  Župnika fra Jakova Prcelu,
15.  Poslovođu komunalnog poduzeća „Vrilo" gospodina Marka Miletića,
16.  Upravitelja šumarije Sveti Rok gospodina mr. Branimira Mikića,
17.  Predstavnike braniteljskih udruga,
18.  Predstavnike udruge „Dobra Vremena",
19.  Predstavnike lovačke udruge „Cvituša". 

Jednako važno je pozdravio našu vatrogasnu mladež, sve druge uzvanike kao i sestre i braću vatrogasce. Naknadno su se skupštini priključili počasni građanin općine Lovinac gospodin general-bojnik Mladen Markač, Općinski načelnik gospodin Hrvoje Račić,zamjenik općinskog načelnika i počasni predsjednik u DVD-u gospodin Daniel Jurjević, te direktor Eko-Velebita gospodin Nikola Vidaković.            

 Predsjednik DVD-a Andrija Ostović  je u izvještajnom djelu skupštine posebno stavio naglasak na broj intervencija  u 2013. godini a  bilo ih je  ukupno 37 i 21 dostava vode domaćinstvima na području općine koja imaju problema sa vodoopskrbom. Također je naglasio da je od ukupnog broja intervencija i povećanih obima poslova te nedostatka potrebne tehnike i opreme, od JVP-a Gospić  i JVP-a Gračac kao i pomoć iz zraka, zatražena u jednoj vatrogasnoj intervenciji. Sva podnesena izvješća o radu i financijskim troškovima u 2013. godini, te o  planu  rada i financijskoj konstrukciji  u 2014. godini kao i izvješće o nadzorima je jednoglasno prihvaćeno.

 Skupštini su se još obratili:  Predsjednik Općinskog vijeća gospodin Josip Vrkljan, koji jepozdravio rad DVD-a kao i njegovu veliku ulogu u radu i životu općine, naglasivši da mu je drago vidjeti veliki broj mladeži u DVD-u, te da su oni garancija budućeg rada društva. 
  Načelnik PU Ličko-senjske gospodin mr. krim. Ante Podnaruputio je čestitke vodstvu DVD-a te zaželio dalji uspješan rad. Naglasio je dobru suradnju policije s vatrogasnim postrojbama kao i da će se zajedničkim snagama i dalje raditi na svim preventivnim zadaćama sa intencijom smanjenja broja požara. 

 Član predsjedništva HVZ-a, Dopredsjednik i Tajnik u VZ L-S Županije, Predsjednik GVZ grada Otočca gospodin Ivica Marković, rekao je da je ponosan na postignute rezultate rada kao i postignuti stupanj razvijenosti u ovom DVD-u, posjetivši da samo prije pet godina nije postojalo ništa od ovoga što se danas posjeduje. 

 Zapovjednik vatrogasne postrojbe na HAC-u i Predsjednik u DVD-u Pazarište gospodin Stjepan Rukavina, pohvalio je dosadašnji i poželio uspješan daljnji rad i nastojanja u razvijanju ovog DVD-a. 

 Izaslanik ravnatelja DUZS-a i Pročelnik PUZS-a Gospić, gospodin Joso Živković, pohvalio je dosadašnji i zaželio uspješan budući rad ovog DVD-a.  Svim članovima je uz sreću  i vatrogasni pozdrav, poželio da se uskoro postavi kamen temeljac za Vatrogasni dom. 

Predsjednik DVD-a Udbina, gospodin Dražen Orešković, zahvalio je ovom DVD-u što su bili na ispomoći tijekom požarne sezone DVD-u Udbina na jednoj vatrogasnoj intervenciji, kao i poželio uspješan daljnji rad ovog društva.              

Kroz 2013. godinu, zbog iskazanog podupiranja u razvijanju vatrogastva na području općine Lovinac, predsjednik DVD-a Andrija Ostović je uručio zahvalnice zaslužnima i to:  Načelniku PU Ličko-senjske gospodinu mr. krim. Anti Podnaru, Upravitelju Šumarije Sveti Rok mr. Branimiru Mikiću, Predsjedniku DVD-a Ribarići kod Ogulina Mladenu Paušiću, Sponzoru Dominku Kalaševiću, i našem operativnom članu Marku Miletiću.                                     

 Nakon što je predsjednik DVD-a Andrija Ostović izvršio odjavu  izvještajnog dijela skupštine, pozvao je prisutne da nastave sa blagovanjem i zabavom u Lovačkom domu „Cvituša". Nazočnima se u Lovačkom domu obratio i sve ih pozdravio gospodin general-bojnik Mladen Markač. Zahvalio se vatrogascima na važnoj ulozi u društvu te im poželio uspješan daljnji rad.             Zabava je potrajala do večernjih sati. 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Završila najveća izviđačka avantura

U Lovincu

Završila najveća izviđačka avantura

10.8.2022. | 7:21
Likaplus.hr : Izrađivao i posjedovao oružje

78-godišnjak iz Lovinca

Izrađivao i posjedovao oružje

18.2.2013. | 11:39
Likaplus.hr : Nastradao medvjed na autocesti

Crna kronika

Nastradao medvjed na autocesti

19.7.2012. | 16:27
Likaplus.hr : Prometna nesreća kod Lovinca

Crna kronika

Prometna nesreća kod Lovinca

27.6.2012. | 22:08
Likaplus.hr : Lovinački vatrogasci dobili novo vozilo

Bolje će gasiti požare

Lovinački vatrogasci dobili novo vozilo

2.5.2012. | 23:03
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za Vukšićku ulicu i dio Budačke ulice od kbr. 79 do kbr. 221.

Povremeni prekid u opskrbi:

dana

u vremenu

28.11.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Vranovača od kbr. 19 do kbr. 79.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

25.11.2022. 08:00 do 13:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Korana od kbr. 1 do kbr. 40, Poljanak (kbr: 5,6, 10, 12/1 i 12/2) i Drežničko Selište od kbr. 12 do kbr. 25 i od kbr. 101 do kbr.106.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

25.11.2022.

08:00 do 13:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :