Nedjelja , 17.11.2019. | 11:43

Duhovni kutak

Objavljeno: 16.3.2018. u 23:11
Prikaza: 1729
Autor: Likaplus

Fatima

Bog i Sotona-bitka za OBITELJ!

LS Županija : Bog i Sotona-bitka za OBITELJ!

PROROČKE RIJEČI VIDJELICE IZ FATIME: ‘Zadnja bitka Boga i Sotone vodit će se preko obitelj!’

Zadnja bitka između Boga i Sotone vodit će se preko obitelji i braka – riječi su to sestre Lucije dos Santos, vidjelice iz Fatime. Sestra Lucija napisala je to 1980. u pismu biskupu Bologne kardinalu Carlu Caffarru.
Talijanski magazin Voce di padre Pio objavio je još 2008. intervju s kardinalom gdje se on referira na to pismo sestre Lucije. Dijelovi tog intervjua postaju danas aktualniji nego ikad.

Dok su se na 1. Obiteljskoj sinodi tek načela neka nesvakidašnja pitanja o definiciji i redefiniciji katoličkog braka ( ali i to je bilo dovoljno da dođe do podjela u samom vrhu Crkve i šoka među vjernicima), pritisak liberalne struje ne jenjava ni nakon 2 sinode, ni nakon "Amoris Laetitia” u kojemu liberali opet traže rupe kako bi mogli progurati svoje pomalo izopačene ideje.

I dalje se neumorno vrši pritisak i traži se dopuštenje sakramentalnog vjenčavanja homo – parova kao i onih rastavljenih i ponovo civilno vjenčanih.

Radi se o borbi za desakralizaciju braka, jednom od zadnjih stupova na kojem počiva naša kršćanska civilizacija. Nije čudo da već i poligamisti traže civilno ozakonjenje svojih veza nakon što to u mnogim zemljama uspijeva homo parovima. Katolička crkva je pred velikim iskušenjem jer pritisak dolazi upravo iz hijerarhije unutar nje same. Veličine i svetosti braka ali i opasnosti koja mu prijeti iz pomrčine sekulariziranog svijeta posebno je bio svjestan papa Ivan Pavao II, iako je i papa Franjo nekoliko puta molio za čudo na ovom području.

Kršćanski brak ima uzor u Svetoj obitelji. Apsolutno povjerenje u Boga, Marijino neka bude utočište pred zlom i progonima svijeta, rođenje Isusovo, patnja i ustrajnost sve do križa, zajedništvo majke i sina, sv. Josip kao zaštitnik i hranitelj obitelji na zemlji i učitelj poštenog i časnog rada. Čvrstoća i nježnost, patnja i ljubav, zajedništvo na vjetrometini, sve ono što mladom čovjeku treba da izraste u uravnoteženu osobu spremnu na davanje i odricanje.

Uništenjem braka u tradicionalnom obliku ruši se i Isusova slika. Ruši se Marijina slika. Svesti Isusa samo na neki hipi lik koji propovijeda ljubav za sve a zaboraviti na pojam žrtve, istine i pravde koju on utjelovljuje je više nego sablažnjivo. A upravo se to događa posvuda oko nas. Svi govore o ljubavi za sve a nitko o spasenju. Carpe diem ( iskoristi ovaj trenutak i uživaj) a poslije mene potop – tako nekako bi trebao teći smisao našeg života po arhitektima Novog doba.

Ivan Pavao II. je znao da je brak muškarca i žene stup društva unutar generacija. Kad se taj zadnji stup sruši, razletjet će se cijela zgrada – citira kardinal Caffara bivšeg papu u spomenutom intervju. 

Papa Ivan Pavao II je stoga 1980. osnovao papinski institut za brak i obitelj i postavio kardinala Caffarru za rektora. Kardinal se pismom obratio sestri Luciji koja je tad bila časna u jednom samostanu da moli za tu nakanu. Uskoro je od nje dobio povratno pismo iz kojeg citiramo: 'Svatko tko se bude zalagao za svetost braka i obitelji bit će proganjan i diskriminiran (odbacivan) jer to je ključno pitanje na kojem sve počiva'.

Fatimska tajna se razotkriva sve više u svijetlu ovih riječi sestre Lucije i tko ima oči neka gleda – jer na kraju ništa neće ostati skriveno.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 17.3.2018. | 19:59

1

Da i o tome će nas poučiti oni koji ništa o obitelji ne znadu jer su je se sami odrekli. ha ha ha

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Svi sveti i  Dušni dan

Svi sveti i Dušni dan

1.11.2019. | 7:22
Što slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan? Što zapravo znači kada kažemo da vjerujemo u »općinstvo svetih«?
Likaplus.hr : Uskratio pričest bivšem potpredsjedniku SAD

Svećenik objavio

Uskratio pričest bivšem potpredsjedniku SAD

29.10.2019. | 19:32
Vlč. Robert Morey, svećenik iz savezne američke države Južne Karoline, na svetoj misi prošle nedjelje uskratio je pričest predsjedničkom kandidatu Joeu Bidenu zbog njegove podrške legalnom pobačaju
Likaplus.hr : Marijanskim procesijama za život

Marijanskim procesijama za život

29.9.2019. | 9:31
Udruga „Hrvatska za život" te inicijativa „40 dana za život" organizatori su Marijanskih procesija kojima je najavljena jesenska kampanja inicijative „40 dana za život".
Likaplus.hr : Prvi puta duhovna obnova u Srbu

Prvi puta duhovna obnova u Srbu

3.9.2019. | 7:33
Srb- Dana 1.rujna 2019. na 22.nedjelju kroz godinu u Srbu filijali župe rodenja BDM Boričevac održana je po prvi puta duhovna obnova koju je predvodio fra Božo Mandarić župnik u Lisanima kod Benkovca.Fra Božo je 6 godina bio župni vikar u Gračacu te je u tom razdoblju dolazio is
Likaplus.hr : Naša braća po vjeri  u dalekom Iraku

Naša braća po vjeri u dalekom Iraku

14.7.2019. | 16:22
SLAVLJE U DOLINI NINIVE FOTO Veličanstveni prizori iz Iraka: 77-ero djece primilo sakrament prve pričesti!
Likaplus.hr : Tijelovo-čudo Euharistije

Blagdan

Tijelovo-čudo Euharistije

19.6.2019. | 23:01
Likaplus.hr : Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet za Domovinu

21.5.2019. | 9:31
Marijanski zavjet za Domovinu – projekt istoimene Bratovštine, koja već petu godinu za redom organizira Zavjetno hodočašće, put u trajanju od 75 dana i 2142 km prolazi svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, ali i dijelom BiH.
Likaplus.hr : Svetište u Međugorju se dograđuje

Biskup Hoser

Svetište u Međugorju se dograđuje

5.1.2019. | 22:14
“Onima koji su željeli vidjeti Krista rečeno je: Dođite i vidite. Moja nazočnost ovdje nadasve je odluka Svetoga Oca, koji me je kao apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje poslao i time naglasio važnost Međugorja i njegovo značenje.
Likaplus.hr : Božićna poruka biskupa Gospićko-senjskog

Božićna poruka biskupa Gospićko-senjskog

24.12.2018. | 15:46
Kod Isusova rođenja otvorilo se nebo s pjesmom: „Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima koje ljubi!“ (Lk 2,14). To je bio anđeoski poziv čovjeku da se pridruži radosti neba. U ovoj pjesmi sadržana je duboka poruka u kojoj su bitni elementi životnog programa za svakog čovje
Likaplus.hr : Groblja u Hrvatskoj puna svijeća i cvijeća

Sjećanje na umrle

Groblja u Hrvatskoj puna svijeća i cvijeća

1.11.2018. | 9:18
Likaplus.hr : Biskup za portal otvoreno "o slučaju Lončar"

Biskup za portal otvoreno "o slučaju Lončar"

19.10.2018. | 22:30
Biskup Zdenko Križić otvoreno za likaplus portal o slučaju seminara i djelovanja karizmatika Josipa Lončara
Likaplus.hr : Potres  i pilot koji je čuo Božji glas

Spasio putnike

Potres i pilot koji je čuo Božji glas

4.10.2018. | 23:39
Likaplus.hr : Muslimanka iz Bosne susrela Isusa

Dirljivo svjedočanstvo

Muslimanka iz Bosne susrela Isusa

21.9.2018. | 23:52
Kako sam od muslimanke izravnom Božjom intervencijom postala kršćankom? Kako je meni, bivšoj muslimanki iz BiH, Isus Krist stavio na srce službu u kojoj radim s odbačenim trudnicama, sa ženama koje su zbog odluke da sačuvaju život u svojoj utrobi došle na društveni zid srama, koj
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :