Ponedjeljak , 17.2.2020. | 23:05

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 5.3.2016. u 8:45
Prikaza: 1736
Autor: Likaplus

Objavljen natječaj za

„Europsku nagradu za promicanje poduzetništva

LS Županija : „Europsku nagradu za promicanje poduzetništva

(European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2016)

 

 

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je danas, 4.3.2016. godine, natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2016"(European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2016).EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.

 

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 31. svibnja 2016. godine.Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

 

Kandidati se svojim inicijativama/projektima natječu za EEPA 2016 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja: 1) Promicanje poduzetničkog duha, 2) Ulaganje u poduzetničke vještine, 3) Poboljšanje poslovnog okruženja, 4) Poticanje internacionalizacije poslovanja, 5) Potpora razvoju zelenog tržišta i učinkovito korištenje resursa i 6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

 

Na portalu Ministarstva poduzetništva i obrtahttps://poduzetnistvo.gov.hr/vijesti/otvoren-natjecaj-europska-nagrada-za-promicanje-poduzetnistva-2016/1324dostupne su sve informacije vezane za natječaj (upute, obrazac za prijavu, kontakt podaci). Prijave se moraju odnositi na postojeće ili nedavne projekte/inicijative u izradi politika, poduzetništvu ili obrazovanju i njihov ostvareni utjecaj na razvoj mjesta/regije u razdoblju od dvije godine.

 

Prijava se dostavlja na hrvatskom jeziku, elektronskim putem do 31. svibnja 2016. godine.

 

Nakon toga, u lipnju 2016., Ministarstvo poduzetništva i obrta putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, odabire prema propisanim EU kriterijima, dva projekta iz dvije različite kategorije, koje nadalje prijavljuje na EU razinu do 1.7.2016., kada započinje natjecanje na EU razini. U drugoj fazi kvalificiranja za EEPA 2016 nagradu, Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji vrši odabir na EU razini.

 

Nagrada EEPA 2016 osmišljena je sa namjerom da se kroz primjere najboljih politika i praksi otvore nove mogućnosti koje mogu biti od koristi za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

U natječaju za dodjelu EEPA 2016 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska.

 

Svi kandidati koje su za EEPA 2016 nagradu nominirale njihove zemlje će biti pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2016 nagrada, koja će se održati 24. studenog 2016. u Bratislavi, u okviru trodnevne godišnje Skupštine malog i srednjeg poduzetništva. Inače se ova godišnja Skupština u organizaciji Europske komisije održava svake godine u onoj državi članici koja tog trenutka predsjeda Vijećem Europske unije. Skupština malog i srednjeg poduzetništva je događaj godine na razini EU koji je namijenjen europskom poduzetništvu i institucijama koje podupiru njegov razvoj. Okuplja široku paletu sudionika, od tijela i institucija država članica na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini te EU do poslovne, akademske zajednice i medija.

 

Na Svečanosti proglašenja pobjednika u Bratislavi, dodijelit će se EEPA 2016 nagrada pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija. Dodatno, dodijelit će se i Velika nagrada žirija tzv. Glavnom pobjedniku odnosno onom kandidatu čiji je projekt – iz bilo koje od šest kategorija – ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi.

 

Od 2006. godine, EEPA nagrađuje izvrsnost u promicanju poduzetništva i malog gospodarstva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Od tada do danas, kroz projekte koji su se natjecali na EU razini, potaknuto je osnivanje preko 10 000 novih tvrtki.

 

Prošle godine, po prvi puta, u uži izbor na EU razini odabran je i hrvatski projektGrad Jastrebarsko – vaš grad s izvrsnim poslovnim okruženjem,koji je na Svečanosti proglašenja pobjednika EEPA 2015 u studenom 2015. u Luksemburgu, proglašen drugoplasiranim u kategoriji Poboljšanje poslovnog okruženja. Ovaj projekt primjer je izvrsnosti ne samo na hrvatskoj već i EU razini, a ključ njegova uspjeha je izgrađeno međusobno povjerenje i partnerstvo lokalne uprave i poduzetnika.

 

 

Za više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva:

-Official EEPA Website -http://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards/index_en.htm

-Promoting Enterprise Blog -http://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/

-EEPA Twitter (English) -https://twitter.com/EEPA_en

-EEPA Facebook -https://www.facebook.com/European.Enterprise.Promotion.Awards

-EEPA YouTube -http://www.youtube.com/user/PromotingEnterprise

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Potpora poljoprivrednicima

Potpora poljoprivrednicima

24.10.2019. | 7:15
Likaplus.hr : Tržište rada u Lici

Tržište rada u Lici

17.10.2019. | 7:49
Likaplus.hr : Više od 2200 mladih za subvencionirani kredit

Više od 2200 mladih za subvencionirani kredit

26.9.2019. | 12:53
Štromar: Više od 2200 mladih predalo zahtjeve za subvencije, poziv otvoren do 4. listopada
Likaplus.hr : 1119 zahtjeva za subvencioniranje kredita

1119 zahtjeva za subvencioniranje kredita

19.9.2019. | 11:39
Likaplus: Subvencije za kupnju stan ili kuće, velik interes
Likaplus.hr : Novi CD "Pogledaj srcem" 2018

Novi CD "Pogledaj srcem" 2018

26.4.2019. | 13:14
Laudato TV svim zaljubljenicima u duhovnu glazbu predstavlja novi CD "Progledaj srcem VOLUME 03". Na CD-u nalaze se brojne duhovne skladbe s prošlogodišnjeg koncerta održanog u Ciboni, 21. travnja 2018. Ovaj CD moći ćete nabaviti na samom koncertu ''Progledaj srcem'' u Areni
Likaplus.hr : Županija financijski stabilna i odgovorna

Županija financijski stabilna i odgovorna

20.12.2018. | 20:03
Pokazatelj financijske stabilnosti Ličko-senjske županije je i podmirivanje cjelokupne preuzete financijske obveze za projekte „Razvoja cikloturizma u Ličko-senjskoj županiji„ čime je osigurana provedba projekata ukupne vrijednosti od 631.500,00 kn.
Likaplus.hr : Za dobru energiju

Za dobru energiju

5.11.2018. | 9:25
Likaplus.hr : Hrvatska je "Olujom" spasila i Bihać

Hrvatska je "Olujom" spasila i Bihać

13.8.2018. | 22:43
prof. dr. sc. Miroslav Tuđman: Hrvatska je spasila Bihać kojem je bio namijenjen srebrenički scenarij
Likaplus.hr : Profesionalci kradu na Plitvicama?

Učestale krađe

Profesionalci kradu na Plitvicama?

23.7.2018. | 18:01
Likaplus.hr : Narod odlučuje-500.000 potpisa za referendum

dr Željka Markić

Narod odlučuje-500.000 potpisa za referendum

11.5.2018. | 22:45
DR. ŽELJKA MARKIĆ – HDZ I SDP zajednički protiv referenduma Narod odlučuje-500.000 potpisa za referendum
Likaplus.hr : SDP I HDZ ne žele neradnu nedjelju

Izrabljivanje u trgovini

SDP I HDZ ne žele neradnu nedjelju

2.4.2018. | 12:06
SDP i HDZ štite izrabljivanje radnika u trgovini: Koče zakon koji bi osigurao neradnu ili pošteno plaćenu nedjelju
Likaplus.hr : Zabrana prodaje turbo-plinskih bojlera

EU ne dozvoljava

Zabrana prodaje turbo-plinskih bojlera

8.2.2018. | 11:08
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :