Srijeda , 20.11.2019. | 02:32

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 22.9.2016. u 7:20
Prikaza: 1257
Autor: Likaplus

PIK VRBOVEC

Manje soli, okus isti

LS Županija : Manje soli, okus isti

Manje soli, a isti okus

Mesni proizvodi PIK Vrbovca od sada sadrže 25 posto manje soli

PIK Vrbovec predstavio novu kampanju Manje je više – redukcija soli

 

Zagreb, 21. rujna 2016. PIK Vrbovec predstavio je danas novu kampanju„MANJE JE VIŠE – Redukcija soli". Vodeći se smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, ali i slijedeći strategiju Republike Hrvatske o smanjenju prekomjernog unosa kuhinjske soli, PIK Vrbovec prvi je u Hrvatskoj predstavio cijeli asortiman mesnih proizvoda koji od sada sadrže 25% manje soli, a istog su prepoznatljivog okusa i vrhunske kvalitete. U dvije godine, intenzivnom suradnjom odjela Marketinga, Razvoja, Proizvodnje i Kontrole kvalitete, PIK Vrbovec ponudio je proizvode sa smanjenim udjelom soli i dokazao da je kompanija koja postavlja trendove u mesnoj industriji, nudi svojim potrošačima uvijek nešto inovativno i moderno te je upravo zbog toga prepoznat kao benchmark u cijeloj regiji. Projektom MANJE JE VIŠE obuhvaćeno je preko 90 proizvoda iz različitih kategorija: šunke, mortadele, trajne salame, hrenovke, kobasice za kuhanje i pečenje, parizeri i ostalo. Redukcija je napravljena na cijelom asortimanu pod brendom PIK, kako bi proizvodi bili dostupni široj javnosti. Projekt MANJE JE VIŠE učvrstio je ulogu PIK Vrbovca kao kreatora suvremenih trendova i lidera na domaćem, ali i regionalnom tržištu mesa i mesnih prerađevina.

 

Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK Vrbovca je ovom prigodom izjavila: „Nakon što je potrošačima predstavljen projekt Manje je više, kojim se jamči da su proizvodi pod brendom PIK bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, PIK Vrbovec odlučio je otići korak dalje pa smo tako prvi u Hrvatskoj smanjili i udio soli u mesnim proizvodima. Ovim je konceptom zaokružena jedinstvena priča i stvorena dodana vrijednost za potrošače, no istovremeno je podignuta i ljestvica kvalitete daleko iznad konkurencije."

 

Stručno mišljenje o štetnom utjecaju prekomjernog unosa soli u organizam dala je i Eva Pavić, mag. spec. sigurnosti i kvalitete hrane, rukovoditelj Službezaprehranu i dijetetiku KBC Zagreb istaknuvši: „Prekomjeran unos soli u organizam vrlo je često razlog uzroka brojnih bolesti poput dijabetesa, pretilosti, srčanih, bubrežnih i plućnih bolesti. Smanjenje unosa soli na preporučenu dnevnu dozu pomaže u smanjenju krvnog tlaka i rizika od srčanožilnih bolesti, te moždanog i srčanog udara. Najveću količinu soli u organizam unosimo nesvjesno kroz hranu, stoga je svakako preporuka čitati deklaracije i birati proizvode s manjim udjelom soli."

 

Hrvatski građani u prosjeku dnevno unesu 11,6 grama kuhinjske soli, a što je dvostruko više od preporučenog dnevnog unosa koji iznosi 5-6 grama. Unatoč tome, većina građana smatra da ne jede preslanu hranu, a brojna istraživanja potvrđuju kako je jedan od glavnih razloga - nedovoljna educiranost i svjesnost o štetnim učincima prekomjernog unosa kuhinjske soli. Ukoliko bi se potrošnja soli smanjila na preporučene količine, globalne procjene govore da bi se moglo spasiti preko 2,5 milijuna života godišnje. Bio je stoga logičan korak nadograditi projekt Manje je više pa tako PIK proizvodi od sada sadrže i 25% manje soli u odnosu na proizvod prije smanjenja.

 

Podsjetimo, projekt PIK Vrbovca Manje je više, nastao je na temelju prepoznatih zahtjeva i potreba potrošača za zdravijim, ali jednako kvalitetnim i ukusnim proizvodima. Radi se o proizvodima koji osim odličnog omjera cijene i kvalitete, potrošačima pružaju i dodanu vrijednost. Zahvaljujući ovom jedinstvenom i zahtjevnom projektu, PIK Vrbovec tržištu je ponudio cjelokupan asortiman mesnih prerađevina pod robnom markom PIK, koje ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten niti soju.

 

Nakon pokretanja projekta, PIK Vrbovec postao je nositelj još jedne prestižne nagrade - European Business Award (Europska poslovna nagrada) u kategoriji: "Nagrada za orijentiranost na potrošače". PIK Vrbovec ovu je nagradu dobio upravo za projekt Manje je više, koji je proglašen najboljim projektom brige za potrošače.

 

Prodaja PIK-a u 2015. godini iznosila je preko 100.000 tona mesa i mesnih prerađevina te je ostvaren prihod od 2,1 milijarde kuna. Zahvaljujući stalnim ulaganjima, inovativnosti i kontinuiranom praćenju svjetskih trendova, PIK Vrbovec na stolove potrošača donosi samo najbolje mesne prerađevine pod brendom PIK koje sadrže 100 posto zadovoljstva, prepoznatljiv okus i vrhunsku kvalitetu.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Potpora poljoprivrednicima

Potpora poljoprivrednicima

24.10.2019. | 7:15
Likaplus.hr : Tržište rada u Lici

Tržište rada u Lici

17.10.2019. | 7:49
Likaplus.hr : Više od 2200 mladih za subvencionirani kredit

Više od 2200 mladih za subvencionirani kredit

26.9.2019. | 12:53
Štromar: Više od 2200 mladih predalo zahtjeve za subvencije, poziv otvoren do 4. listopada
Likaplus.hr : 1119 zahtjeva za subvencioniranje kredita

1119 zahtjeva za subvencioniranje kredita

19.9.2019. | 11:39
Likaplus: Subvencije za kupnju stan ili kuće, velik interes
Likaplus.hr : Novi CD "Pogledaj srcem" 2018

Novi CD "Pogledaj srcem" 2018

26.4.2019. | 13:14
Laudato TV svim zaljubljenicima u duhovnu glazbu predstavlja novi CD "Progledaj srcem VOLUME 03". Na CD-u nalaze se brojne duhovne skladbe s prošlogodišnjeg koncerta održanog u Ciboni, 21. travnja 2018. Ovaj CD moći ćete nabaviti na samom koncertu ''Progledaj srcem'' u Areni
Likaplus.hr : Županija financijski stabilna i odgovorna

Županija financijski stabilna i odgovorna

20.12.2018. | 20:03
Pokazatelj financijske stabilnosti Ličko-senjske županije je i podmirivanje cjelokupne preuzete financijske obveze za projekte „Razvoja cikloturizma u Ličko-senjskoj županiji„ čime je osigurana provedba projekata ukupne vrijednosti od 631.500,00 kn.
Likaplus.hr : Za dobru energiju

Za dobru energiju

5.11.2018. | 9:25
Likaplus.hr : Hrvatska je "Olujom" spasila i Bihać

Hrvatska je "Olujom" spasila i Bihać

13.8.2018. | 22:43
prof. dr. sc. Miroslav Tuđman: Hrvatska je spasila Bihać kojem je bio namijenjen srebrenički scenarij
Likaplus.hr : Profesionalci kradu na Plitvicama?

Učestale krađe

Profesionalci kradu na Plitvicama?

23.7.2018. | 18:01
Likaplus.hr : Narod odlučuje-500.000 potpisa za referendum

dr Željka Markić

Narod odlučuje-500.000 potpisa za referendum

11.5.2018. | 22:45
DR. ŽELJKA MARKIĆ – HDZ I SDP zajednički protiv referenduma Narod odlučuje-500.000 potpisa za referendum
Likaplus.hr : SDP I HDZ ne žele neradnu nedjelju

Izrabljivanje u trgovini

SDP I HDZ ne žele neradnu nedjelju

2.4.2018. | 12:06
SDP i HDZ štite izrabljivanje radnika u trgovini: Koče zakon koji bi osigurao neradnu ili pošteno plaćenu nedjelju
Likaplus.hr : Zabrana prodaje turbo-plinskih bojlera

EU ne dozvoljava

Zabrana prodaje turbo-plinskih bojlera

8.2.2018. | 11:08
Likaplus.hr : Maras i Miljenić u sukobu interesa

Nalaze se u Povjerenstvu

Maras i Miljenić u sukobu interesa

11.10.2017. | 21:35
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio



/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :