Nedjelja , 26.6.2022. | 07:03

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 17.3.2022. u 6:29
Prikaza: 282

"Ličanka"

Poziv na konferenciju o ličkoj poljoprivredi

LS Županija : Poziv na konferenciju o ličkoj poljoprivredi

Poljoprivredna konferencija „Ličanka"

Poziv za sudjelovanje

 

 

Ovim putem pozivamo Vas na prvu konferenciju o ličkoj poljoprivredi 'Ličanka' koja će se održati 22. ožujka 2022. godine u Kulturno – informativnom centru u Gospiću s početkom u 8:30 sati.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Ličko – senjske županije, uz potporu grada Gospića i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suorganizaciji s agencijom Apriori World .

Ovogodišnja konferencija ima četiri tematska sklopa: „Strateške smjernice hrvatske poljoprivrede", „Praktična rješenja za ličku poljoprivredu", „Izvori financiranja" te „Poljoprivredni identitet Like".

Očekuje se da će konferenciju otvoriti Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, a govorit će i državni tajnik Zdravko Tušek. Cilj ove konferencije je govoriti o aktualnim poljoprivrednim smjernicama.

Prijavu za sudjelovanje na konferenciji putem platforme TEAMS možete izvršiti putem ovog linka https://forms.gle/S54bxbGvyno9X7xUA do 21. ožujka 2022. godine u 12.00 sati.

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :