Nedjelja , 26.6.2022. | 06:55

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 4.3.2022. u 6:15
Prikaza: 264
Autor: Administrator

S predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta

LS Županija : S predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta
Sastanak predstavnika Ličko-senjske županije s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta

Jučer je u Zagrebu održan radni sastanak izaslanstva Ličko-senjske županije predvođen županom Ernestom Petryjem s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i suradnicima.
Na sastanku su u izaslanstvu Ličko-senjske županije sudjelovali gradonačelnici i načelnici općina s područja Ličko-senjske među kojima su bili gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, te načelnici i predstavnici općina iz Plitvičkih Jezera, Lovinca, Karlobaga, Udbine i Perušića, kao i direktori Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije i Lika cesta d.o.o.
Teme sastanka bile su ulaganja u cestovnu infrastrukturu u nadležnosti Hrvatskih cesta na području Gospića, Senja, Novalje, Otočca, Plitvičkih Jezera , Lovinca, Karlobaga, Udbine, Perušića, Brinja, Donjeg Lapca i Vrhovina, a od kapitalnih investicija vezanih uz cestogradnju na sastanku su usuglašeni hodogrami aktivnosti vezanih uz gospićku zapadnu i istočnu obilaznicu odnosno obilaznica koja bi se izgradila kao spojna cesta s izlaska s autoceste odnosno iz Budačke ulice do poslovne zone Smiljansko polje, te izgradnja istočne obilaznice koja bi bila spojna cesta iz Budačke do Bilajske ulice na koji način bi se izbjegao teški tranzitni prometa kroz središte grada Gospića.
Usuglašeni su hodogrami i oko izgradnje plitvičke obilaznice i nogostupa kroz NP Plitvička Jezera, izgradnje i uređenje cesta na području Senja s naglaskom na prilaz luci Stinica, izgradnje dijela Majstorske ceste na području općine Lovinac, uređenje u svrhu regulacije prometa u blizini pružnih prijelaza na području Perušića, uređenje i izgradnja nogostupa u Karlobagu i Brinju, te rekonstrukcija mosta u mjestu Jezerane na području Općine Brinje, izgradnja južnog ulaza u mjesto Udbina, ulaganja u spojnu cestu od Udbine do Donjeg Lapca, kao i drugi projekti koji se odnose na cestogradnju.
Sastanak se održao kao nastavak nedavno održanog sastanka u Gospiću na kojem je nazočio Oleg Butković – ministar prometa, pomorstva i infrastrukture te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio



/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :