Ponedjeljak , 6.12.2021. | 15:54

Gospodarstvo

Objavljeno: 18.6.2021. u 6:50
Prikaza: 445

Župan potpisao Ugovore o izvođenju radova

LS Županija : Župan potpisao Ugovore o izvođenju radova

Gospić-U prostorijama Ličko-senjske županije potpisani su danas Ugovori o izvođenju radova u sklopu projekta: „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini u Ličko-senjskoj županiji".Ugovore su potpisali župan Ernest Petry i direktor tvrtke Slunj GZPP Josip Vuković.Govoreći o novim projektima župan Petry se zahvalio svima koji su svojim angažmanom pomogli da dođe do potpisivanja ovih ugovora.–Ovi su Ugovori važni jer će pomoći uređenju prostora primarne zdravstvene zaštite i lakšem pristupu našim sugrađanima Domovima zdravlja Otočac, Korenica i ambulanti Donji Lapac. Riječ je o bespovratnim sredstvima i projektima koji će svakako poboljšati kvalitetu života mještana u tim sredinama, zaključio je župan Petry.

Josip Vuković, direktor tvrtke Slunj GZPP predstavio je ovom prigodom poduzeće koje već uspješno radi dugi niz godina, a također se dokazalo na realizaciji nekoliko projekata u Ličko-senjskoj županiji.


Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova proveden je postupak javne nabave infrastrukturnih radova te su i sklopljeni ugovori, o čemu je više rekla pročelnica za Odjela za društvene djelatnosti Valentina Zdunić–

U pitanju su infrastrukturni radovi i nastavak ovog dijela suradnje Ličko-senjska županije, župana i zamjenica. Svi odjeli pri ovome stoje vam na raspolaganju. Danas su sklopljena dva ugovora, za Dom zdravlja Otočac njegova je vrijednost 976 766, 88 kuna s PDV-om. To će biti unutarnji radovi, kao i radovi na dijelovima eksterijera. Drugi ugovor vezan je uz Dom zdravlja Korenica i ambulantu Donji Lapac i iznosi 49 625 kuna s kojima će se financirati izgradnja pristupnih rampi za osobe sa smanjenom pokretljivost, rekla je pročelnica Zdunić.

Gs Press

 
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :