Utorak , 2.3.2021. | 07:16

Iz medija

Objavljeno: 26.10.2020. u 7:30
Prikaza: 280

Domovinski pokret podržava Trumpa

LS Županija : Domovinski pokret podržava Trumpa
VIDEO! DR. STJEPO BARTULICA U BUJICI: "Domovinski pokret je za Trumpa, a Plenković za komunističku Kinu!"
Janez Janša, Viktor Orban i Jaroslav Kaczynski jasno su se izjasnili za Trumpa, a Plenković to ne smije, zbog privrženosti komunističkoj Kini i zato što nije dobio takvu uputu iz Bruxellesa - izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, dr. Stjepo Bartulica, potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.

"U srednjoj Europi postoje snage koje se ne boje lijevo-liberalne elite i javno se izjašnjavaju za Trumpa. Hrvatska je, kao i mogo puta do sada, po strani i bez stava. I to je veliki problem,” smatra Bartulica: ”Ta naša pasivnost i neutralnost oko velikih pitanja, nije samo loša za našu državu, zbog nje bi na kraju mogli ispaštati jer ispadamo nepouzdani. Plenković previše gleda što će reći netko izvan Hrvatske, mi moramo u prvim redovima imati političare koji će biti više vezani za našu stvarnost. U Domovinskom pokretu smatramo da nema koristi od toga da šutimo. Mi smo za Trumpa, mi smo za konzervativnu opciju. Dobro vidimo u što se pretvara ljevica u Americi i to je nešto, što ne možemo odobravati. Stvari su prilično jasne.”

BARTULICA U IME DOMOVINSKOG POKRETA, POZVAO AMERIČKE HRVATE DA GLASUJU ZA DONALDA TRUMPA!

U ime Domovinskog pokreta, u kojem je zadužen za vanjsku politiku, dr. Bartulica je pozvao američke Hrvate da na predstojećim predsjedničkim izborima svoj glas daju Donaldu Trumpu: - Članovi moje šire obitelji su u Americi i oni su za Trumpa. Mnogi američki Hrvati, s kojima sam u kontaktu već dugi niz godina, svakako su za njega i to ne taje. Hrvatska zajednica u Americi sklona je konzervativnoj opciji, pogotovo mlađi koji su odrasli tamo. U državama gdje je situacija između Trumpa i Bidena tijesa i neizvjesna, živi dosta Hrvata; oko Pittsburgha, u Pennsylvaniji itd. Zato je jako važno da izađu na izbore i podrže reizbor gospodina Trumpa!

Bartulica je u Bujici prokomentirao i drugu predsjedničku debatu, u kojoj je - po njegovu mišljenju - Donald Trump odnio pobjedu nad Joe Bidenom: - U odnosu na prvo sučeljavanje, Trump je ovaj put bio puno smireniji i cijelo vrijeme je vodio glavnu riječ, ostavio upečatljivi dojam... Brzo je reagirao i bio je dobro pripremljen. Za Trumpa su najvažnije dobre reakcije neodlučnih birača, a i ankete pokazuju kako većina smatra da je Trump bio puno bolji i uvjerljiviji.

DR. BARTULICA: "AKO ŽELITE VIDJETI ŠTO JE PRAVA RADIKALIZACIJA, POGLEDAJTE ŠTO LJEVICA RADI U AMERICI!

Dr. Stjepo Bartulica smatra da je u Hrvatskoj smiješno govoriti o bilo kakvoj radikalizaciji, a ako ćemo o tome, onda se upravo na američkom primjeru vidi što je prava radikalizacija, koju potencira ekstremna ljevica: - Ako netko želi vidjeti kako izgleda stvarna politička radikalizacija, treba pogledati što se zadnjih mjeseci događa u američkim gradovima, od zapadne obalu u Portlandu, do istočne u New Yorku… Mjesecima na ulicama tih gradova vlada prava anarhija, a u nekim četvrtima Portlanda je nastala tolika šteta zbog divljanja, paljenja i pljačke dućana da je pitanje kako će se uopće normalizirati život. Divljanje predvode ljevičarske skupine, koje su vrlo dobro organizirane, otvoreno napadaju policiju, a vodstvo Demokratske stranke, Joe Biden i Kamala Harris, uopće javno nisu osudili takvo ponašanje! Radikalno krilo američke ljevice čak zagovara ukidanje policije! Oni policiju vide kao izvor rasizma i zla. Ljevica se u Americi od 90-ih naovamo, mnogo promijenila. Radikalizirani su i otvoreno zagovaraju nasilje.

Bartulica je progovorio i o ulozi kontroverznog miljardera Georga Sorosa u financiranju radikalno ljevih skupina u Americi: - Takvo njegovo djelovanje je poznato, Soros je već dugi niz godina uključen u podupiranje određenih skupina. Bio je prisutan i u Europi, ali u zadnje vrijeme, pogotovo od izbora Trumpa, veći je naglasak opet stavio na Ameriku. Neki antife koji demonstriraju i pale, doslovce putuju avionima iz jednog mjesta u drugo, dakle, sve to je vrlo dobro financirano i organizirano.

EUROPSKA POLITIČKA ELITA PROTIV TRUMPA…

Slike o strašnim neredima u američkim gradovima, u kojima su uglavnom na vlasti demokrati, na televizijama u Hrvatskoj rijetko se mogu vidjeti, primjetio je Bartulica: - Naše elite ne skrivaju negativan stav o predsjedniku Trumpu i konzervativnoj Americi. To nije slučaj samo u Hrvatskoj, već i mnogim drugim zemljama EU. Kod kreiranja negativnog mišljenja mnogih Europljana o Donaldu Trumpu, posebnu ulogu igraju mediji. Teško je uopće opisati s čime se sve Trump svakodnevno mora nositi u Americi. Američki mediji ne samo da su navijači za demokrate nego otvoreno štite Joe Bidena, tijekom cijele kampanje. Biden je manje-više cijelo vrijeme u podrumu. On je stariji čovjek i njegovo izbjegavanje otvorene kampanje i putovanja mnogi nastoje opravdati korona krizom, međutim, Biden zapravo bježi od afera koje izlaze u javnost, a koje novinari tzv. mainstreama uopće ne propitkuju. 

Zadnji puta, kada se pojavio u javnosti, bio je u nekoj slastičarnici, a novinari su ga pitali koji sladoled je naručio!
Poseban problem za demokratskog kandidata su afere njegova sina, Huntera Bidena: - Tri tjedna prije izbora u javnost su procurili mailovi s laptopa, kojeg je ostavio na popravku... Autentičnost mailova nije demantirana, a iz njih se jasno vidi da je Biden junior još za vrijeme Baracka Obame dogovarao sastanke za određene poslovne ljudi iz Ukrajine i Kine sa svojim ocem, a oni su jasno dali do znanja što očekuju za protuuslugu… Kada je svojedobno otputovao u Kijev, Joe Biden je zatražio smjenu ukrajinskog državnog odvjetnika i uvjetovao pomoć američke administracije koja je iznosila gotovo milijardu dolara. Čovjek je smijenjen, a vlasnici kompanija koje su radile s Bidenom i bili pod sumnjom za korupciju, nisu procesuirani. Veliko je pitanje; je li on osobno dobio kolača? Isto vrijedi i za neke poslove s kineskim kompanijam, koje su bliske komunističkoj partiji, no, to ne izaziva veliki interes američkih mainstream medija, njima je važno kakav sladoled jede!

ZAŠTO PLENKOVIĆ DOPUŠTA KOMUNISTIČKOJ KINI ŠIRENJE UTJECAJA U HRVATSKOJ?

Zastupnik Bartulica u ime Domovinskog pokreta, u parlamentu je postavio pitanje Andreju Plenkoviću o razlozima njegove bliskosti s Kinezima: - Prilikom predstavljanja nove Vlade, Plenković je isticao pojam "novi suverenizam” pa me zanimalo što točno to znači, u novom HDZ-u? Cijela Europa nalazi se u izvanrednim okolnostima zbog korona krize, a poznato je da je virus nastao u Kini i da je tamošnja komunistička vlast zataškavala stvarne okolnosti izbijanja pandemije... Zašto Plenković za vrijeme hrvatskog predsjedavanja Unijom nije uputio barem jednu kritičnu riječ prema Kini? Odgovorio mi je da zahvaljujući dobrim odnosima s vodstvom Kine, hrvatske bolnice imaju potreban medicinski materijal, zaštitnu opremu i slično… Pa, to je tragikomično! Zemlja iz koje je virus došao, sada nama šalje pomoć, a naš cijeli sustav se urušava! Ovisnost o Kini nije dobra. 

Nije dobra ovisnost o bilo kojoj zemlji, kaka su u pitanju strateški proizvodi. Čemu ta privrženost komunističkoj Kini?! Pa, Hrvati su godinama trpjeli pod tim režimom. Nije nikakva tajna da Kina ma velikih problema s ljudskim pravima i da ih tamošnji režim svakodnevno krši. Kada je američki državni tajnik Mike Pompeo nedavno posjetio Dubrovnik, Plenković je isticao kako je Kina Hrvatskoj veći trgovniski partner od SAD-a. Ali nije rekao da mi više izvozimo u Ameriku nego u Kinu, a da premijer svoju statistiku temelji na uvozu kineskih proizvoda u Hrvatsku… Kinezi imaju puno veću korist od trgovine s Hrvatskom, nego hrvatski proizvođači. Oni znaju širiti i naplatiti svoj utjecaj, ali ne znam zašto je Plenkovićeva Vlada time toliko oduševljena?! Zapanjujuće je do koje mjere Plenković dopušta Kinezima i njihovom komunističkom vodstvu širenje utjecaja u Hrvatskoj! Plenkovićev "novi suvrenizam” vrlo je nevjerodostojan i očito je kako je on spreman žrtvovati hrvatske interese, za razliku od Domovinskog pokreta, kojemu su oni na prvom mjestu.

Izvještaji o američkim predsjedničkim izborima tzv. mainstream medija i u Hrvatskoj su pristrani. Naročito je sramotno da je i javna televizima otvoreno na strani Joe Bidena, iz čega se isčitava da je to ujedno i stav Plenkovićeve administracije, rečeno je u emisiji: - Američki diplomati koji su ovdje, lako mogu procijeniti za koga su naši mediji. To nije teško razlučiti…

BARTULICA ODUŠEVLJEN SUTKINJOM AMY CONEY BARRETT!

"Način na koji je Donald Trump vodio Ameriku zadnje četiri godine, razlog je zbog kojeg ga podupirem,” jasno je rekao Bartulica: "Nije započeo ni jedna rat, što se ne može reći za njegove prethodnike. Barack Obama je ostavio veliki nered u nekim dijelovima svijeta i sada se američka diplomacija mora s time nositi… Trump pokušava vratiti vojnike doma, što je vrlo popularno u američkoj javnosti. Zašto trošiti milijarde na vojne misije po svijetu, a na kraju rezultati nisu dobri?”
Trumpu u prilog ide i izbor sutkinje Amy Coney Barrett u Vrhovni sud, tvdri dr. Stjepo Bartulica: - Ona je nova zvijezda američke konzervativne scene. Više puta sam gostovao na Sveučilištu Notre Dame u Indiani, odakle ona dolazi. U Americi su do sada na visoke pozicije u pravosuđu dolazile uglavnom osobe koje su završile studij na Yalu ili Harvardu. Ovo je iznimka, kojom je Donald Trump pokazao odvažnost i ispunio obećanje koje je dao svojim biračima prije pet godina. Amy Cony Barret je ugledna, obrazovana i hrabra majka sedmero djece, od kojih je dvoje posvojila s Haitija. Ona ne samo da ima iznimno bogatu biografiju i uzoran obiteljski život, Amy Cony Barret je žena koja ruši sve predrasude.

Sutkinja Barret je i zagovornica prava Amerikanaca na držanje oružja: - To je ustavno načelo od samoga početka Amerike, a mnogima u Europi je teško shvatljivo. Pravo na samoobranu za Amerikance je prirodno pravo, još od američke pobune protiv britanske krune. I Hrvatskoj je '91. godine bio nametnut embargo na uvoz oružja, morali smo se na sve moguće načine naoružavati i kupovati oružje na crnom tržištu da bi se obranili od velikosrpske agresije. Da nije bilo našeg prirodnog prava na samoobranu, pitanje je po kojem bismo se principu prije međunarodnog priznanja uspjeli naoružati.
CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Objavit ćemo registar suradnika UDBE

Objavit ćemo registar suradnika UDBE

2.3.2021. | 6:38
VIDEO! BOŽE VUKUŠIĆ U BUJICI: “Objavit ću registar suradnika Udbe!“
VIDEO! BOŽE VUKUŠIĆ U BUJICI: “Objavit ću registar suradnika Udbe!“
Likaplus.hr : Škoro može pobijediti u Zagrebu

BUJICA TV

Škoro može pobijediti u Zagrebu

2.3.2021. | 6:29
Likaplus.hr : Dujmović: Drugo lice Đorđa Balaševića

Ružno pisao o Hrvatima

Dujmović: Drugo lice Đorđa Balaševića

24.2.2021. | 6:04
Balašević je jako ružno pisao o Hrvatima
Balašević je jako ružno pisao o Hrvatima
Likaplus.hr : WTO I POLITIČKO-MEDICINSKA MAFIJA

dr Nada Jurinčić

WTO I POLITIČKO-MEDICINSKA MAFIJA

17.2.2021. | 12:51
Likaplus.hr : Molitva za obnovu Hrvatske i naroda

INICIJATIVA ZAGOVORNE MREŽE

Molitva za obnovu Hrvatske i naroda

16.2.2021. | 7:24
U srijedu kreće ‘Korizmena molitvena inicijativa za obnovu Hrvatske i hrvatskog naroda’, pridružite se
U srijedu kreće ‘Korizmena molitvena inicijativa za obnovu Hrvatske i hrvatskog
Likaplus.hr : Fijasko srpskog državnog antihrvatskog filma

Dara iz Jasenovca

Fijasko srpskog državnog antihrvatskog filma

14.2.2021. | 7:19
."Njegov neskriveni antihrvatski i antikatolički naboj suviše je očito dizajniran kao oružje u sadašnjim sukobima Srba i njihovih susjeda
."Njegov neskriveni antihrvatski i antikatolički naboj suviše je očito dizajnira
Likaplus.hr : Škoro: HOS je branio, a petokraka razarala...

Škoro: HOS je branio, a petokraka razarala...

9.2.2021. | 7:20
Škoro: HOS je branio Hrvatsku, a crvena petokraka razarala
Škoro: HOS je branio Hrvatsku, a crvena petokraka razarala
Likaplus.hr : Komšić i Čović su isti

Komšić i Čović su isti

28.1.2021. | 17:39
Likaplus.hr : Jeste li upitali Pupovca za njegove laži?

Jeste li upitali Pupovca za njegove laži?

27.1.2021. | 11:54
Vrkljan Ognjenu Krausu:Jeste li upitali Pupovca za njegove laži?
Vrkljan Ognjenu Krausu:Jeste li upitali Pupovca za njegove laži?
Likaplus.hr : Milanović je postao čimbenik razdora

Hasanbegović u Bujici

Milanović je postao čimbenik razdora

25.1.2021. | 6:55
Likaplus.hr : Akcija Maslenica, prvi veći poraz Srba

Akcija Maslenica, prvi veći poraz Srba

22.1.2021. | 9:43
Akcija Maslenica, prvi veći poraz Srba
Akcija Maslenica, prvi veći poraz Srba
Likaplus.hr : Zna li sdss tko je agresor?

Zna li sdss tko je agresor?

22.1.2021. | 9:37
Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića (SDSS) za vrijeme aktualnog prijepodneva pitao je o Zakonu o civilnim žrtvama rata.
Likaplus.hr : Domovinska sigurnost pala je na Banovini

Domovinska sigurnost pala je na Banovini

21.1.2021. | 6:50
Domovinska sigurnost pala je na Banovini
Domovinska sigurnost pala je na Banovini
Likaplus.hr : Rat i velikosrpski zločini na Banovini

Rat i velikosrpski zločini na Banovini

18.1.2021. | 8:11
“Hrvatski branitelj pravoslavne vjere Kosta Danilović, nije dobio kontejner od Pupovca! Nije došao na red od onih protiv kojih se borio '91.“
Likaplus.hr : Ne može biti jedinstvene bosanske nacije

Ne može biti jedinstvene bosanske nacije

13.1.2021. | 6:31
Ne može biti niti jedinstvene europske nacije kao niti bosanske jedinstvene nacije
Ne može biti niti jedinstvene europske nacije kao niti bosanske jedinstvene naci
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :