Nedjelja , 26.6.2022. | 07:06

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 13.3.2022. u 7:37
Prikaza: 277
Autor: Administrator

Izmjena izbornih zakona-prioritet

LS Županija : Izmjena izbornih zakona-prioritet

Prof. Šimundić: Promjena izbornih zakona mora biti prioritet hrvatske politike u RH i BiH

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije organizirao je jučer u Splitu Konferenciju o aktualnoj političkoj situaciji u Ukrajini, Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Konferenciji su prisustvovali Stephen Nikola Bartulica, predsjednik Kluba zastupnika DP-a, Josip Jurčević , nacionalni koordinator odbora DP-a, Mate Šimundić, predsjednik DP SDŽ te Željko Primorac, član predsjedništva DP SDŽ, dok je moderator bio Tihomir Dujmović, novinar, voditelj i kolumnist.

❗ Dr. Bartulica smatra kako Ukrajina nije umjetna država kao što tvrdi Putin te da ukrajinski narod ima potpuno pravo sam odrediti svoju budućnost kao što je hrvatski narod prije 30 godina. Za hrvatsku vojnu politiku smatra da mora biti razborita te da se treba voditi računa o hrvatskim interesima što, uključuje i spremnost da prihvatimo prognane obitelji iz Ukrajine te je upozorio na izostanak jasne osude od Vučića, što je, tvrdi, zabrinjavajući znak pa je stoga pozvao na opreznost oko namjera srbijanske vlasti.

❗ Prof. Jurčević je u izlaganju naglasio da se korupcija i brojne druge dugogodišnje slabosti upravljanja Hrvatskom najjasnije očituju u aktualnim europskim ratnim okolnostima i svim starim sigurnosnim ugrozama kojima je Hrvatska sve više izložena iz neposrednog okruženja. Na rastrojstvo upravljanja Hrvatskom i dramatičnost elementarne nezaštićenosti hrvatskog društva i države zorno upozorava projektil od sedam tona koji je jučer pogodio zagrebačko naselje Jarun. Posebno je zabrinjavajuće što se to dogodilo bez aktiviranja ikakvih hrvatskih ili NATO zaštitnih sredstava. Prinuđeni smo, zaključio je Jurčević, zapitati se znači li to da je Hrvatska opet postala i ratna meta, te da opet nezaštićeni čekamo dolet i projektila s razornim eksplozivnim sadržajima?

❗ Prof. Mate Šimundić zaključno je poručio da prioritet hrvatske politike, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, mora biti promjena izbornih zakona!
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :