Ponedjeljak , 23.4.2018. | 21:23

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

19°

Tlak zraka

1013.6 hPa

Vlažnost

32 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

20°

Tlak zraka

1015.4 hPa

Vlažnost

43 %

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

19°

Tlak zraka

1013.6 hPa

Vlažnost

32 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

20°

Tlak zraka

1015.4 hPa

Vlažnost

43 %

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 6.8.2017. u 22:07
Prikaza: 777
Autor: Likaplus/narod.hr

Ministar Božinović uhićuje u Kninu...

LS Županija : Ministar Božinović uhićuje u Kninu...

"Osjećam se ponižen-omalovažen kao čovjek, kao ratnik HRVI… strašno sam prazan, razočaran, omalovažen, kao svi moji bojovnici HOS-a, napisao je Veselko Srećko Bilić, čiju je objavu prenio Damir Markuš, vukovarski bojovnik, HOS-ovac i borac za istinu o Domovinskom ratu.

HOS-ovac Veselko Srećko Bilić doživio je jučer 5. kolovoza u Kninu na proslavi 22 godine vojno oslobodilačke akcije Oluja i nakon što je kninska policija žurno reagirala na nekoliko uzvika "Za dom spremni” oko 14,15 sati na glavnoj kninskoj Ulici dr. Franje Tuđmana i privela sedmoricu muškaraca, a prekršajno su prijavljene još tri osobe, još jedno poniženje hrvatskih branitelja.

> Čija je Hina agencija – hrvatska, jugoslavenska ili srp­ska?

Državna agencija HINA, čiju je vijest prenijela većina hrvatskih medija, objavila je pristran tekst pod naslovom "Knin – zbog ustaškog pozdrava privedena sedmorica; još tri osobe prekršajno prijavljene". U vijesti Hina dalje navodi da je "policija sedmoricu koji su izvikivali ustaški pozdrav privela prekršajnom sucu u Kninu uz optužni prijedlog zbog izvikivanja teksta neprimjerenog sadržaja.
Prema riječima očevidaca, interventna policija stvorila se 'u roku od minute', muškarce 'strpala u maricu' i odvezla u policijsku postaju. Bili obučeni u crne majice, s natpisima neprimjerena sadržaja. Manji dio okupljenih negodovao je zbog policijskog postupka i tražili su 'da ih puste'. Ispred kafića gdje se dogodio incident zadržalo se oko 10-ak interventnih policajaca
", uz ilustraciju interventne policije uz isto tako pristran opis fotografije:

Foto: Fah

> Hrvatski časnički zbor: Zar je i HINA u službi velikosrpskih mitova?

Objavu Veselka Srećka Bilića, vidno razočaranog ovogodišnjim događanjima i uhićenjima HOS-ovih ratnih veterana, koju je prenio Damir Markuš, prenosimo u cijelosti:

„Evo što je bilo u Kninu. Marko Skejo i ne znam koliko još ljudi, je još uvijek zadržano u policiji. E moj narode.”OLUJA …UMJETO PONOSA DANAS ZA MENE RAZOČARANJE-PONIŽENJE DO BOLA!

Naime, jutro sam proveo pijuckajući kavicu u i čekao prijatelja su-bojovnika Josip Strunje da se družimo kao i svake godine..popijemo piće-proćakulamo sa ostalim bojovnicima i pripadnicima HOS-a, a zatim, kao i svake godine odemo na MISU ZADUŠNICU ZA NAŠE POGINULE BRANITELJE …
Putem do crkve susreli smo naše bojovnike iz 9.bojne Jozu Bosančića i Marinka…hmmm.upitam di će vi amo na misu…”oni ka iz puške -protjeralo nas”..pomislio sam šale se..te, produžili ja i Josip Strunje čak i požurili da stignemo na početak mise i ako Bog da uvatim mista za sisti na klupu /pošto sam 100% invalid /.Došavši do vrata crkve -pošto je gužva već bila-rekoh Srunji..”aj vidi ima li mista za uć i sisti na klupu negje” etoti njega brzo pomalo ljut..pitam ga odmah "šta je bojovniče”…odmahnija rukom ljut-razoćaran i tako poče pričat…Srećkomoj nema mista a neda nam policija-osiguranje u crkvu u majicama HOS-a ..da ,odmah mi je palo napamet šta su nam već rekli dečki gore spomenuti. Nastavi on priču i reče policajcu "ma ko si ti -biž ća da se prikrstim i tako došao do škrapice-svete vode -pomolio se i došao do mene i tako smo ostali na suncu cilu misu,osim što sam pred kraj mise uvhvatio mjesta ispod masline malo u hlad.
Bojovnici HOS-a..svi razočarani-pošli prema trgu i zavikali naš rani poklič ZA DOM SREMNI…naravno, došla MILOICIJA..i odvelo navodno put Šibenika. Doduše tu nism bio jer sam poslije mise umoran otišao doma ali kao predsjednika /još uvjek/ UDHOS-a Šibensko -Kninske Županije obavješten odmah.
Jeli vrijedno više šta pisati….!? osim, da se osjećam ponižen-omalovažen kao čovjek,kao ratnik-hrvi…STRAŠNO SAM PRAZAN-RAZOČARAN-OMALOVAŽEN KAO SVI MOJI BOJOVNICI HOS-a.”

Damir Markuš dodao je da je razgovarao s Markom Skejom.

"Na prekršajnom sudu su. Budite mirni, ne nasjedajte na provokacije”, poručio je.

Koji zakon zabranjuje znakovlje legalne postrojbe Hrvatske vojske?

Što reći na ovo čemu su svjedočili HOS-ovci?

U kakvoj mi državi živimo kada nitko nije uhićivao one sa petokrakamau Srbu i Kumrovcu, ali jest one sa HOS-ovim znakovljem i k tome im još branio ući u crkvu?

Zašto ratni pozdrav ili znakovlje legalne postrojbe HV-a koja je tako junački branila domovinu nije dopušteno, a totalitarističko znakovlje pod kojim je u Hrvatskoj, a i svijetu, ubijeno desetke milijune ljudi jest poželjno?

> (FOTO) Do kada će Hrvatska tolerirati isticanje zastava i simbola pod kojima su počinjeni strašni zločini u Domovinskom ratu

Kako policija može braniti ulaz u crkvu sa oznakama koje su uredno registrirane u Republici Hrvatskoj? I to na dan posvećen onima kojima se brane ulazak u crkvu…..

Što radi i što čeka Plenkovićevo famozno povjerenstvo za totalitaritičke simbole? Zašto ministar Božinović ne stane na kraj takvom ponašanju prema zaslužnim ratnim veteranima? Čeka nadahnuće?

Nažalost, ove godine niti junaci Domovinskog rata nisu mogli u crkvu s oznakama svojih vojnih postrojbi, vjerojatno bi to uznemirilo „elitu" u prvim redovima. Možda bi bili najbolje da iduće godine u Knin svi dođu u HOS-ovim majicama i tako neformalno poruče: "Svi smo mi HOS!”

HOS-ov grb sa 'Za dom spremni' registriran u državnom uredu

U registar udruga je UDHOS-Zagreb, kako glasi skraćeno ime udruge, upisan 7. prosinca 1998. godine, a osnivačku skupštinu imali su 14. studenog iste godine. Na vlasti u Hrvatskoj tada je još uvijek bio HDZ pod vodstvom Franje Tuđmana.

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 70/97) Osnivačka
skupština Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba, održana
dana 14 studenog 1998 godine u Zagrebu, donijela je
STATUT
UDRUGE DRAGOVOLJACA HRVATSKIH
OBRAMBENIH SNAGA
GRADA ZAGREBA

Članak 5.
Udruga posjeduje peat. Peat Udruge okruglog je oblika, promjera 40mm. Uz
vanjski obod trostrukog pletera je ispisan puni naziv te adresa sjedišta Udruge, a u
sredini stilizirani grb republike Hrvatske. Iznad stiliziranog Hrvatskog grba upisano je
velikim slovima HOS, a ispod stiliziranog Hrvatskog grba upisano je manjim velikim
slovima od gornjeg upisano HOS za 50% manji ispis i glasi ZA DOM SPREMNI. Oko
grba je stilizirani pleter.
Pravo korištenja peata ima predsjednik i dopredsjednik udruge i lanovi udruge,
koje ovlasti predsjednik Udruge.
Udruga ima znak veliine 100 mm i opisan je identian peatu, sa slijedeim
bojama:
Vanjski trostruki pleter je srebrene boje, dio hrvatskog grba je sastavljen od dvadeset
pet kvadrata srebrne crvene boje na crnoj podlozi . Stilizirani pleter oko grba je plave
i srebrne boje. Na gornjem dijelu znaka vanjskog ruba pletera upisana je skraenica
Udruge i glasi: UDHOS-ZAGREB i srebrne boje.
Udruga ima barjak: Barjak je veliine 2×1 m. Crne je boje, a u sredini barjaka nalazi
se znak Udruge.Rubni dijelovi barjaka ukrašeni su zlatnim resicama.

Također, u Narodnim novinama izašao je 2004. Zakon kojim se postrojbe HOS-a priznaje status branitelja Domovinskog rata:

Članak 2.

(1) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je osoba koja je kao dragovoljac i pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (ZNG, Hrvatske vojske, Ministarstva obrane, Policije, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a) te pripadnik naoružanih odreda Narodne zaštite koji je u njima proveo najmanje 5 mjeseci do 24. prosinca 1991. godine), organizirano sudjelovala u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, odnosno suvereniteta Republike Hrvatske u bilo kojem razdoblju Domovinskog rata (u daljnjem tekstu: hrvatski branitelj iz Domovinskog rata).

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Plenković odgovoran za pad rejtinga HDZ-a

dr Miroslav Tuđman

Plenković odgovoran za pad rejtinga HDZ-a

13.4.2018. | 9:38
Likaplus.hr : Istarski HDZ-ovci protiv  IK

Istarski HDZ-ovci protiv IK

11.4.2018. | 10:59
Likaplus.hr : Vlast koristi medije za obračun s Crkvom

Glas Koncila

Vlast koristi medije za obračun s Crkvom

10.4.2018. | 8:55
Likaplus.hr : Ovaj plakat vrijeđa, a  erotski plakati NE

Demokracija-Europa?

Ovaj plakat vrijeđa, a erotski plakati NE

8.4.2018. | 8:54
Likaplus.hr : Plenković  prijetio Stieru smjenom, ako...

U što se pretvori Plenki?

Plenković prijetio Stieru smjenom, ako...

7.4.2018. | 12:35
"Budeš li glasao protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, ne vidim načina da ostaneš politički tajnik” – rekao je jučer Andrej Plenković, šef HDZ-a, Davoru Ivi Stieru na sjednici Predsjedništva. Stier, neslužbeno doznajemo, ostavku neće podnijeti i glasat će protiv ratifikacij
Likaplus.hr : Ako ima pravnu težinu...

Nadbiskup Puljić

Ako ima pravnu težinu...

5.4.2018. | 10:41
Nadbiskup Puljić: ‘Vladina interpretativna izjava je vrijedan potez, ako ima pravnu težinu’Rečenica nadbiskupa Puljića koju su mediji zamaglili: ‘Ne, nisam to uzeo zdravo za gotovo’ Preporuča da pravnici kažu koliku težinu ima interpretativna izjava.
Likaplus.hr : Izašli smo na ulice, ovo je početak...

Kaptol je podržao prosvjed

Izašli smo na ulice, ovo je početak...

25.3.2018. | 16:57
Zagrebački Kaptol oglasio se u nedjelju popodne o prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije navodeći kako je to bio doprinos istinskom dijalogu između vlasti i građana koji su protiv ratifikacije. PROTIV KONVENCIJE Prosvjednici na Trgu poručili: Zastupnici, zaustavite
Likaplus.hr : Hrvatska pravoslavna crkva protiv Istanbulske

Hrvatska pravoslavna crkva protiv Istanbulske

20.3.2018. | 21:00
Hrvatska pravoslavna crkva protiv Istanbulske konvencije
Likaplus.hr : Hrvatska protiv ISTANBULSKE KONVENCIJE

Prosvjed,24.3.ZG

Hrvatska protiv ISTANBULSKE KONVENCIJE

19.3.2018. | 16:08
Dođite naprosvjed„Hrvatska protiv Istanbulske konvencije“ koji će se održati usubotu 24. ožujka 2018. u Zagrebu. Prosvjedna povorka kreće s Trga žrtava fašizma u 11 sati. Odatle ćemo se preko Trga bana Josipa Jelačića uputiti na Trg svetog Marka te pred zgradom Sabora i Vlade pos
Likaplus.hr : Izdaju demokršćanstvo-da sačuvaju koaliciju

Sve za vlast

Izdaju demokršćanstvo-da sačuvaju koaliciju

18.3.2018. | 9:41
Raspirivanje ovog ideološkog sukoba došao im je, tako, kao vrijeme razotkrivanja, pa dok vode računa da ni jednom svojom izjavom ne dovode u pitanje koaliciju, dovode u pitanje svoj demokršćanski identitet”demokršćani vjernicima u korizmi nude 30 srebrnjaka u zamjenu za izdaju
Likaplus.hr : Plenković postaje grobar HDZ-a

Plenković postaje grobar HDZ-a

16.3.2018. | 6:38
Splitski gradski vijećnik izabran s liste Mosta najavio je mogući prelazak u stranku Neovisni za Hrvatsku – objavljeno je u Bujici na Z1 televiziji. U emisiju se javio i Roko Antić, zamjenik načelnika Kistanja koji je napustio HDZ zbog Istanbulske konvencije. I on je potvrdio: "R
Likaplus.hr : Ravnatelj škole postao  "žensko"

Rodna ideologija:

Ravnatelj škole postao "žensko"

15.3.2018. | 20:42
Rodna ideologija: Ravnatelj osnovne škole izjašnjava se kao ‘žensko’ i govori roditeljima što moraju reći djeci
Likaplus.hr : Izbacite Tita i ZAVNOH iz Ustava

Hrvati Argentine

Izbacite Tita i ZAVNOH iz Ustava

14.3.2018. | 12:53
"Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u prošlosti i sadašnjosti".
Likaplus.hr :
Gospić) - Matica hrvatska - ogranak Gospić i Nakladnička kuća Alfa organiziraju predstavljanje knjige gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Mile Bogovića pod naslovom "Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u prošlosti i sadašnjosti". Predstavljanje će se održati u četvrtak, 26. travnja 2018., u 18.30 sati u kinu "Korzo" u Gospiću, a knjigu će predstaviti: Ana Lemić, Božidar Petrač, Ivica Mataija, dr. Ante Bežen i autor dr. Mile Bogović.
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :