Četvrtak , 28.10.2021. | 20:27

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 5.9.2021. u 18:40
Prikaza: 521
Autor: likaplus/narod.hr

Porfirije u NATO-ovom zrakoplovu-desant

LS Županija : Porfirije u NATO-ovom zrakoplovu-desant

'Posebno je sramotna uloga Porfirija Perića, novog srpskog patrijarha, koji je na Cetinje ekumenizam došao širiti helikopterom punim žandara, pod pancirkama, na silu. Zar je to taj "mirotvorac”kojeg je dugo godina veličao i medijski promovirao zagrebački lijevo-jugoslavenski kružok?! Gdje su sada veliki "demokrati” koji su vuka opisivali k'o janje, a sve one koji su upozoravali da je riječ o radikalnom protagonistu ekstremne politike SPC-a, osuđivali i marginalizirali?!', ističe Domovinski pokret u priopćenju povodom ustoličenja mitropolita SPC-a crnogorsko-primorskog Joanikija u nedjelju ujutro u povijesnoj vjerskoj prijestolnici Crne Gore, usprkos protivljenju nekoliko tisuća prosvjednika koji su dva dana držali blokirane ceste prema Cetinju.

U priopćenju, kojeg potpisuje v.d. predsjednik Mario Radić,najoštrije osuđuju "velikosrpski desant na Cetinje”.

 

DOMOVINSKI POKRET NAJOŠTRIJE OSUĐUJE VELIKOSRPSKI DESANT NA CETINJE!

Tijekom Domovinskog rata i opsade hrvatskog juga, iz Cetinja se moglo čuti: "S Cetinja vila kliče, oprosti nam Dubrovniče!” I trideset godina kasnije, malo Cetinje velikog srca, pruža otpor novom obliku velikosrpske agresije. I ovaj put jedan od glavnih aktera je Srpska pravoslavna crkva, koja je današnjim, nasilnim ustoličenjem Joanikija Mićovića, udarila na ključni simbol nezavisnosti i prijestolnicu Crne Gore te na taj način nastavila biti perjanicom političke destabilizacije, čiji je krajnji cilj "srpski svet” – onakav kakvim ga vidi beogradski režim Aleksandra Vučića.

 

Domovinski pokret najoštrije osuđuje desant na Cetinje, eskalaciju nasilja i ratnohuškačke provokacije, kakvih smo se već nagledali u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, a čiji su inspiratori vođeni istom, velikosrpskom ideologijom SPC-a. Iskazujemo čvrstu potporu crnogorskim patriotima na Cetinju, uz upozorenje, kako ustoličenje mitropolita srpske crkve u prijestolnici države koja ima svoju, autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, nije ništa drugo nego čin otvorene agresije. Naročito je sramotan način "rukopolaganja” – na silu, uz uporabu šok bombi, gumenih metaka i uhićenja Crnogoraca koji su na Cetinju pružali dostojanstven građanski otpor.

Posebno je sramotna uloga Porfirija Perića, novog srpskog patrijarha, koji je na Cetinje ekumenizam došao širiti helikopterom punim žandara, pod pancirkama, na silu. Zar je to taj "mirotvorac” kojeg je dugo godina veličao i medijski promovirao zagrebački lijevo-jugoslavenski kružok?! Gdje su sada veliki "demokrati” koji su vuka opisivali k'o janje, a sve one koji su upozoravali da je riječ o radikalnom protagonistu ekstremne politike SPC-a, osuđivali i marginalizirali?!

Zanimljivo je i rezervirano držanje parlamentarnih političkih stranaka u Hrvatskoj, koje svaka iz svojih razloga – šute; nekima koalicijski partner brani poduprijeti Crnogorce, drugi u svojoj globalističkoj viziji Europske unije vide Vučićevu Srbiju pa joj se ne smiju zamjerati, a treći, oni iz fiktivne oporbe – kalkuliraju radi osobnih, uskostranačkih interesa i nezavisnu Crnu Goru, poput korisnih idiota – ne smatraju prijateljskom državom ukoliko nije na liniji Beograda, s obzirom na to da su njihovi prijatelji Milorad Dodik i slični destabilizatori hrvatskog susjedstva.

v.d. predsjednik Mario Radić

 

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Brojači lajkova upravljaju političarima

Zlatko Hasanbegović

Brojači lajkova upravljaju političarima

27.10.2021. | 7:52
Likaplus.hr :  Vukovar je hrvatski Alamo

Vukovar je hrvatski Alamo

24.10.2021. | 21:59
Likaplus.hr : Penava želi okupiti one koji žele pomoći

Za Hrvatsku

Penava želi okupiti one koji žele pomoći

13.10.2021. | 7:53
Likaplus.hr : PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA

PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA

6.10.2021. | 23:40
PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA
Likaplus.hr : Crnogorca kritizirali što voli Thompsona

Super talent

Crnogorca kritizirali što voli Thompsona

28.9.2021. | 10:26
Likaplus.hr : Penava o pristupanju Domovinskom pokretu

Gradonačelnik Vukovara

Penava o pristupanju Domovinskom pokretu

19.9.2021. | 8:09
Likaplus.hr : Srbi -hrvatski ratnici za slobodu

Srbi -hrvatski ratnici za slobodu

30.8.2021. | 7:38
HEROJ DOMOVINSKOG RATA MILORAD DRAČA Srbin koji je nakon Oluje izgubio nogu: 'Čiji ja to vojnik mogu biti nego hrvatski?'
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :