Ponedjeljak , 24.9.2018. | 23:26

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.7 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

15°

Tlak zraka

1025.5 hPa

Vlažnost

55 %

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.7 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

15°

Tlak zraka

1025.5 hPa

Vlažnost

55 %

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 15.3.2018. u 20:42
Prikaza: 1303
Autor: Likaplus/narod.hr

Rodna ideologija:

Ravnatelj škole postao "žensko"

LS Županija : Ravnatelj škole postao  "žensko"

Rodna ideologija: Ravnatelj osnovne škole izjašnjava se kao ‘žensko’ i govori roditeljima što moraju reći djeci

Ravnatelj osnovne škole u Massachusettsu priopćio je svom školskom kolektivu da je „žena" te da će se početi odijevati kao žensko u školi.


„Sada to mogu reći: ja sam transrodan. Za mene osobno to znači da se izjašnjavam kao muško i žensko, a namjeravam težiti tome da se ponašam i izjašnjavam kao žensko," napisao je, dodavši: „S obzirom na to da njegujem svoj novi identitet, vrlo vjerojatno ću se drugačije ponašati".

U pismu je objasnio da se već četrdeset godina osjeća kao žensko, a sada je stekao hrabrost da „učini pravu stvar" i ponaša se kao žensko. Srednje ime mu je Shannon, a kako se to ime koristi i za žene i za muškarce, „ono savršeno označava moj neutralni rod".

Peter Sprigg iz Odjela za istraživanje obitelji (eng. Family Research Council) izjavio je za Life Site News da će djeca vjerojatno biti zbunjena i uznemirena zato što će svjedočiti „promjeni spola" njihovog muškog ravnatelja škole.

„Djeca nemaju kognitivnu sposobnost da shvate nešto što bi moglo dotući njihov vlastiti osjećaj za snažni, urođeni muški ili ženski identitet koji je još u razvoju," objasnio je viši suradnik pri Odjelu za istraživanje obitelji.

„Slučaj 'gospodina Danielsa' čak je i ekstremniji (te vjerojatno zbunjuje djecu), jer on ne mijenja samo svoj identitet [iz muškog u ženski], već tvrdi da se izjašnjava 'kao muško i žensko, no nastoji težiti tome da se ponaša i izjašnjava kao žensko', dodao je branitelj obitelji. „Djeca se ne bi smjela izlagati ovakvom društvenom inženjeringu."

„Upravo je ovo razlog zašto 'rodni identitet' ne bi smio biti zaštićena kategorija u politikama i zakonima protiv diskriminacije," zaključio je Sprigg, „jer postoje okolnosti u kojima promjena 'rodnog identiteta' može zapravo nanijeti štetu drugim ljudima. Već smo čuli priče o djeci koja se boje da će se pretvoriti u osobu suprotnoga spola – čak i ako nemaju želju da to učine."

Školska nadzornica Pamela Angelakis pomaže Danielsu da prođe kroz promjenu spola. Ona je pohvalila njegovu „hrabrost, iskrenost i transparentnost".

Ravnatelj Daniels i školska nadzornica Angelakis govore roditeljima na koji način mogu razgovarati sa svojom djecom o toj promjeni spola.

Oni predlažu sljedeće tri teme razgovora:

  • Postoji mnogo različitih načina na koji se dječaci i djevojčice izražavaju. Važno je da prihvaćamo svaku osobu onakvom kakva ona jest.
  • Ravnatelj Daniels možda izgleda i zvuči drugačije, no on je iznutra isti onaj brižni čovjek.
  • Ovo ne mijenja činjenicu da je Osnovna škola Stanley odlično mjesto za pohađanje i učenje.

I drugi su školski službenici diljem zemlje također izjavili da su transrodni. Prošle je godine ženska ravnateljica Osnovne škole Heath u Massachusettsu, Asa Sevelius,priopćila da je „transrodna" te da će početi s promjenom spola u muški. Godine 2014., muški nastavnik, Robert Reuter,proglasio se transrodnim te je zahtijevao da ga svi u Osnovnoj školi Janney na području države Washington nazivaju „gđica Rebecca Reuter".

"Rodna” ideologija sa svojim postavkama koje štete pravilnom rastu i razvoju djece sve više prodire u obrazovne sustave, čemu svjedoče gore navedeni primjeri, ali i brojni drugi primjeri iz zapadnih zemalja.

Paradoks rodne ideologije: Škola za djevojke zabranila učenice zvati "djevojkama”

Rodna ideologija: britanski učitelj suspendiran jer je djevojčicu nazvao – djevojčicom!

Istanbulska konvencija, čiju je skorašnju ratifikaciju pod utjecajem Europske komisije, HNS-a, SDP-a i pojedinih udruga najavio premijer Plenković, a koja pod krinkom zaštite žena od nasilja društvima država stranaka nameće "rodnu” ideologiju, kao jedan od ciljeva ima uvođenje postavki "rodne” teorije u obrazovne sustave država na svim razinama.

Podsjetimo, Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pod predsjedanjem akademika Vladimira Paara u prosincu 2017. je čelnicima i državnim tijelima Republike Hrvatske te zainteresiranoj javnosti uputilo Izjavu o Istanbulskoj konvenciji upozoravajući na štetan utjecaj koji bi postavke "rodne” ideologije koje Konvencija sadrži imale na odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 17.3.2018. | 20:02

1

Javore, opet ponavljam izgleda da si desorijentiran malo te trenutaćna tema Istanbulska srozala. Što misliš da ju preimenujemo u Parišku?
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 16.3.2018. | 22:42

2

nažalost Amerikanac, ti ne možeš shvatiti niti običan članak a kamoli pročitati i razumjeti Istanbulsku. Šteta, a mislio sam da si napredniji jer u STOP-u su svi napredni, ali ti si očito iznimka
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 16.3.2018. | 14:45

3

Čekam kad će pisatelj ovog članka priznati da je izvanrodan
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 15.3.2018. | 22:22

4

Evo moj Amerikanac, kad Plenković kaže da se ništa nije dogodilo u zemljama koje su ratificirale Istanbulsku. Polako...kada svi to učine tada kreće prava igra. Pogledaj Kanadu i Ameriku...Amerika još ima nade s predsjednikom Trump-om da vrati sebi što isto želim i tebi "korenički Amerikanac" Pročitaj članak i razmisli i ne banaliziraj nešto radi uskih političkih probitaka...gledaj u budućnost svoje djece i njihove djece

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Plenković će opstruirati Kolindinu kampanju

Milinović gostovao u Bujici

Plenković će opstruirati Kolindinu kampanju

20.9.2018. | 0:03
Plenković će opstruirati predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović. Kuščević je spreman na sve da ne dođe do referenduma
Likaplus.hr : Plenković je čovjek s dva morala

Zdravko Tomac

Plenković je čovjek s dva morala

6.9.2018. | 9:23
Likaplus.hr : Branitelji ne dopuštaju " srpske Ojkače"

Branitelji ne dopuštaju " srpske Ojkače"

25.8.2018. | 14:59
BRANITELJI PROTIV OJKAČE: ‘Pjevali su o ubojstvu Tuđmana i Bobetka, danas to zovu kulturnom baštinom’ – video
Likaplus.hr : Thompsonova pjesma na prosvjedu u Puli

Thompsonova pjesma na prosvjedu u Puli

24.8.2018. | 18:00
Atmosfera je uzavrela. Thompson se ori Bulevarom. Radnici idu prema upravi i pjevaju stihove Thompsona "Lijepa li si" Skandirali su i vulgarno Jakovčiću iz IDS-a
Likaplus.hr : Djecu smiješ odbiti, ali homoseksualce NE

Iznajmljivanje

Djecu smiješ odbiti, ali homoseksualce NE

12.8.2018. | 12:16
Only gay i kinderfrei: Je li naše društvo postalo neprijatelj djece?
Likaplus.hr : Plenkoviću, zašto ne izbaciš Pupovca iz Vlade

MOST možeš izbaciti.ali..?

Plenkoviću, zašto ne izbaciš Pupovca iz Vlade

10.8.2018. | 10:21
Plenkoviću, zašto ne izbaciš Pupovca i SDSS iz Vlade? MOST možeš izbaciti, ali Pupovca i SDSS ne možeš? MOST nije bio dobar, ali Pupovac i SDSS su ti dobri???
Likaplus.hr : Nikada više neću u Beogradu pjevati

Čovjek od riječi

Nikada više neću u Beogradu pjevati

30.7.2018. | 13:38
Tihomir Dujmović, poznati novinar i publicist, objavio je svoje sjećanje na Olivera, ističući njegovu gestu ponosa, morala i ljudskosti. Bio si najbolji i jedini koji je rekao Beogradu – nikada me nećete vidjeti!
Likaplus.hr : Uplašili se "kockastog naroda" na ulici

Uplašili se "kockastog naroda" na ulici

20.7.2018. | 22:49
HLOVERKA O(TV)ORENO TKO SE PREPLAŠIO ‘KOCKASTOG NARODA’? Glasnoj manjini koja vidi ‘ustašizaciju’ – polako otkucava vrijeme
Likaplus.hr : Izraelski pjevač pjeva "Croatio, iz duše ...

Izraelski pjevač pjeva "Croatio, iz duše ...

15.7.2018. | 8:50
Uz pjesmu Giladi je poručio: “Moje srce i srce svih izraelaca koje poznajem sutra će biti s Hrvatskom. Svi očekujemo pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije. Pjesma (‘Croatio iz duše te ljubim’) koju sam modificirao i otpjevao na hrvatskom jeziku neka bude poticaj i motiv pono
Likaplus.hr : Uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se...

Zlatko Dalić

Uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se...

12.7.2018. | 12:07
“Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim”, izjavio je izbornik nogometne hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u adventskom razgovoru za pri
Likaplus.hr : Miodrag Linta napao likaplus portal i druge..

Miodrag Linta napao likaplus portal i druge..

7.7.2018. | 10:53
Lint je poznat po izjavi da Hrvati njeguju "mit o Vukovaru" koji se temelji na laži kako bi se raspirivalo "antsrpsko raspoloženje", i njegove izjave da je Tuđmanova Hrvatska izvršila agresiju na Srbe u Vukovaru kako bi stvorila etnički čistu državu po uzoru na NDH.. Zanimljiv
Likaplus.hr : Dužinu i jačinu pljeska mjeri vodstvo stranke

Dužinu i jačinu pljeska mjeri vodstvo stranke

8.6.2018. | 10:11
Kad su novinari primijetili da je Stier na Saboru HDZ-a dočekan najvećim aplauzom, Kuščević je ispalio:"Imali smo jučer na Predsjedništvu analizu svih govora, aplauza i negodovanja na Saboru HDZ-a i jasno je bilo da su svi govori članova Predsjedništva, naročito predsjednika Plen
Likaplus.hr : Plenković mora shvatiti da Hrvatska izumire

Krajnji je čas!

Plenković mora shvatiti da Hrvatska izumire

6.6.2018. | 10:14
Likaplus.hr : STOP cenzuri na HRT-u

STOP cenzuri na HRT-u

4.6.2018. | 20:12
Likaplus.hr : Mora se poštivati volja naroda

Predsjednica RH

Mora se poštivati volja naroda

2.6.2018. | 18:55
Likaplus.hr : Jasenovac je bio zatvor za protivnike NDH

Igor Vukić na HRT

Jasenovac je bio zatvor za protivnike NDH

31.5.2018. | 22:27
Igor Vukić, novinar, publicist i Srbin po nacionalnosti čiji je otac kao dijete, zajedno s obitelji i poznanicima, bio zatočenik logora Jasenovac za vrijeme NDH,tvrdi Jasenovac je bio zatvor za protivnike NDH
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :