Utorak , 26.5.2020. | 00:04

Iz medija

Objavljeno: 24.2.2019. u 18:20
Prikaza: 748
Autor: Likaplus/narod.hr

Sjajan nastup MOST-ove mlade zastupnice

LS Županija : Sjajan nastup MOST-ove mlade zastupnice

HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2gostovala jeSonja Čikotić, kandidatkinja Mosta na izborima za Europski parlament.

 

Na početku emisije urednik Aleksandar Stanković pročitao je jedan e-mail u kojem je gledatelj napisao da jako dobro poznaje Sonju Čikotić i da se radi o osobi koja će jednoga dana biti ili premijerka ili predsjednica Hrvatske.

Čikotić je na početku komentirala aktualnog premijera Andreja Plenkovića.

"Uveo je Hrvatsku u lažnu stabilnost,mladi sve više odlaze zbog nepravednog sustavajer kod nas se ne događaju niti suše, a niti ratovi. To je jedan od razloga zašto sam se ja uključila u politiku. Premijer lažno obećava. 2016. na Badnjak rekao je da ćemo kupiti Inu, a danas ju je predao u ruke Mađarima. To dovoljno govori, djela su ona koja govore o ljudima.”


Što se tiče predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kaže da bi morala uglednije predstavljati RH u međunarodnim krugovima.

"Njezini savjetnici s njom upravljaju. Mi trebamo stabilne i jake institucije koje će zastupati hrvatske interese i hrvatske građane.”

 

Sonja Čikotić kaže da rade na daljnjem jačanju Mosta i da im je cilj na izborima za Europski parlament osvojiti i više od jednog mandata.

Što se tiče privatnog života, kaže da je imala težak život i da sve što je postigla može zahvaliti svojoj majci te nepismenoj baki. Kaže da je u jednom trenutku, kada je imala 24 godina, preživljavala zahvaljujući skupljanju platičnih boca i to nakon što je diplomirala pravo.

"Moja baka je uspjela pošteno i čestito i takve ljude mi trebamo u politici.”

Kaže da se 2013. godine odlučila javiti Mostu i Boži Petrovu koji joj se javio nekoliko mjeseci kasnije. Dolazi iz Virovitičko-podravske županije te kaže da ju je na takav potez motiviralo i to što bez članske iskaznice HDZ-a u toj županiji ne možete dobiti posao niti čistačice.

Poražavajući podaci govore da je na prošle izbore za Europski parlament izašlo 25 posto građana, a od toga broja svega 13 posto je bilo onih koji su mlađi od 30 godina. Kako motivirati mlade da izađu na izbore?


"Mladi će sigurno izaći na izbore jer im je nedavno ukraden referendum i s obzirom na to da im je prije toga ukradena i parlamentarna demokracija,kada su neke stranke skandalozno i sramotno "prešetale”. To će biti referendum o samovolji Andreja Plenkovića. Mladi mogu pokazati svoju volju i mogu reći da su jako nezadovoljni.”

(VIDEO) GI Narod odlučuje: 'HDZ i SDP ukrali referendum da zaštite svoje privilegije'

Dodaje da će, ako uđe u Europski parlament, zastupati građane, RH, nacionalne teme i interese. Također, Most neće biti dio EPP-a, ističe Čikotić.

"HDZ zastupa interese EPP.Most ne bismo bili u europskim pučanima.Tajani je član EPP-a, a on svojata hrvatsku Istru i hrvatsku Dalmaciju.”

(VIDEO) Evo što je Plenković izjavio o Tajaniju 2016.: 'Riječ je o mom prijatelju…'

Što se tiče uvjetovanja Srbiji, njihov napredak će se uvjetovati u poglavljima 23. i 24., a zbog niza otvorenih pitanja sa Srbijom.

Za HDZ-ovce kaže da su "činovnici Europske pučke stranke”, a da će Most štititi hrvatske nacionalne interese. Dodaje da se sredstva iz EU-a slabo povlače i da je povučeno 18 posto sredstava.

Spomenut idoktor Zoran Bahtijarevićkoji je na listi Amsterdamske koalicije za EU izbore. On je poručio da ako uđe u Europski parlament da će se zalagati da se povuku sredstva za izgradnju nove Dječje bolnice. Čikotić kaže da bi ga Most po tom pitanju podržao.

Što se tiče aktualnih hrvatskih europarlamentaraca,pohvalila je Biljanu Borzan i Ružu Tomašićzbog njihovog zalaganja.

Čikotić na upit Aleksandra Stankovića zna li tko je kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije (Manfred Weber), rekla je da ne zna i da su fokusirani na hrvatske teme vezano uz Europski parlament.

Što se tiče političke pozicije Mosta, kaže da se nikada nisu odredili niti kao lijeva niti kao desna stranka već da im je cilj bolji život za građane.

"SDP i HDZ rade po principu "zavadi pa vladaj”. Oni su najveći populisti, a mi smo realna opcija. Oni su nas zamijenili s "političkim patuljkom” i poslušnikom kojemu je jedino bitno da zadrži jedan posto potpore birača.

Što se tiče revizije Ugovora sa Svetom Stolicom, kažu da to uopće nije tema, da se radi o plasiranim podjelama. Ističe da Most nema ništa protiv toga, ali da mora biti argumentirana rasprava.

Nakon što ju je Aleksandar Stanković pitao što misli o mogućim izmjenama Zakona o pobačaju, Čikotić je otkrila da je trudna po treći put. Kaže također da je ženama u Hrvatskoj teško i da je majčinstvo zapravo prepreka prema sigurnom zaposlenju.

Što se tiče vladinog "projekta Slavonija” kaže da se zapravo radi o projektu "prazna Slavonija”, zaključila je Čikotić uNedjeljom u 2.

Reproduktor videozapisa
 
 

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 25.2.2019. | 9:30

1

Tebi je istinoljubivi bliži antifašizam sa zvijezdom petokrakom, i zato te ne razumiješ niti ovu ženu, očito
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 25.2.2019. | 3:53

2

A zašto si uzela 2000 kn koje nisi trebala? Pa eto bila sam stručna, pozvao me ministar...ista priča s Ankom Amsterdam Mrak Taritaš. Da nitko nije vidio ne bi se ni znalo. Poznavajući neke MOSTovce mogu sa sigurnošću reći; to su sve neiživljeni HDZovci i SDPovci. Nikada nikakve politike samo trube o poštenju, a za predsjednika hrvatske vlade postavili su čovjeka koji ne zna razliku između građana i građevina. Most će u hrvatskoj povijesti ostati zapamćen kao "Neuspio politički pokus".

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HOS-ovci žestoko uzvratili  Milanoviću

HOS-ovci žestoko uzvratili Milanoviću

25.4.2020. | 21:39
HOS-ovci PORUČILI MILANOVIĆU: "Tog treba maknuti, taj nema veze s Domovinskim ratom!"
Likaplus.hr : Tražimo od predsjednika Milanovića ispriku

Tražimo od predsjednika Milanovića ispriku

22.4.2020. | 23:39
"Kad ćete skinuti četničke spomenike i baciti ih", zapitao je Mostov zastupnik, navodeći da u Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignutVukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je, kaže, klao i palio po Vukovaru.
Likaplus.hr : Crkva se ne smije odreći svojega poslanja...

Biskup Bogović

Crkva se ne smije odreći svojega poslanja...

16.4.2020. | 21:19
Crkva ne smije dati kormilo naroda drugima koji nisu kompetentni za ono što je poslanje Crkve, odnosno ne bi smjela pustiti Stožeru da upravlja sakramentalnim životom Crkve. Treba u duhu uskrsnuća objasniti i protumačiti ovo vrijeme koje nas je zadesilo-rekao je umirovljeni bisku
Likaplus.hr : Čudesno ozdravljenje u Međugorju

Čudesno ozdravljenje u Međugorju

16.4.2020. | 19:59
Cristianu Filiceu iz malog mjesta Piane Crati u Italiji, koji će 25. travnja napuniti 45 godina, dolaskom u Međugorje život se potpuno promijenio. Cristian je za Večernji list posvjedočio o svojoj borbi s teškom bolešću i čudesnom ozdravljenju!
Likaplus.hr : Zašto je uskrsnuo od mrtvih?

Ateistički znanstvenik

Zašto je uskrsnuo od mrtvih?

12.4.2020. | 12:15
Likaplus.hr :  Kesić ismijava Vučića i reakciju Vlade

"Virus najsmešniji"

Kesić ismijava Vučića i reakciju Vlade

2.4.2020. | 16:01
Likaplus.hr : Policija upozorava na zabranu, gdje sam  ja?

Policija upozorava na zabranu, gdje sam ja?

24.3.2020. | 15:50
Pitate se: "Gdje sam ja u Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta u RH?"
Likaplus.hr :  Pozvao na procesije s Presvetim oko crkve

Američki biskup

Pozvao na procesije s Presvetim oko crkve

14.3.2020. | 0:12
“Pozivam svakog katoličkog svećenika da povede jednostavnu euharistijsku procesiju oko svoje crkve u razdoblju do svetkovine svetoga Josipa 19. ožujka, kao pokoru za grijehe, za Kristovu iscjeljujuću ruku nad koronavirusom te kako bi svi ljudi bili Bogu ugodni, odvažni sinovi i u
Likaplus.hr : Gdje nam je nestala vjera u Boga?

Pismo talijanskog svećenika

Gdje nam je nestala vjera u Boga?

12.3.2020. | 7:41
Likaplus.hr : Domovinski pokret Škore nezaustavljivo raste

Domovinski pokret Škore nezaustavljivo raste

8.3.2020. | 20:55
Domovinski pokret Miroslava Škore nezaustavljivo raste
Likaplus.hr : Na katoličku crkvu izvijesili  zastave Alžira

Na katoličku crkvu izvijesili zastave Alžira

6.3.2020. | 7:52
Katolička župa podnijela je kaznenu prijavu protiv skupine pojedinaca koji su tijekom poslijepodneva 9. veljače objesili zastave Alžira, Tunisa i Maroka na krovu crkve Saint-Jean-Baptiste u Albiju u južnoj Francuskoj.
Katolička župa podnijela je kaznenu prijavu protiv skupine pojedinaca koji su ti
Likaplus.hr : Zašto su u Imotskom spalili Stazića?

Zašto su u Imotskom spalili Stazića?

28.2.2020. | 9:21
Dr. sc. Jonjić: 'U Imotskom je kao simbol spaljen Stazić, a ne dijete'
Likaplus.hr : Srpski mitropolit Radović   proklinje...

Skandalozno,VIDEO

Srpski mitropolit Radović proklinje...

24.2.2020. | 11:53
Jedan od glavnih protagonista velikosrpske politike u Crnoj Gori je prvi čovjek SPC-a u Crnoj Gori – mitropolit Amfilohije Radović. O njemu je TV Crne Gore snimila dokumentarni film koji istovremeno i oduševljava jer otkriva istinu i šokira jer otkriva veliku mržnju koja dolazi i
Likaplus.hr : Recite  to Šešelju i Vučiću, g Pupovac!

Bulj i Zekanović

Recite to Šešelju i Vučiću, g Pupovac!

19.2.2020. | 20:40
Likaplus.hr : Je li normalno biti u koaliciji s SDSS-om?

Penava u Bujici

Je li normalno biti u koaliciji s SDSS-om?

15.2.2020. | 9:01
Penavu je voditelj pitao je “normalno i “prirodno” koalirati sa okupacijskim gradonačelnikom Vukovara Vojislavom Stanimirovićem i Đorđom Ćurčićem, SDSS-ovim dožupanom Vukovarsko-srijemske županije, koji je na policiji ispitivan zbog sumje za sudjelovanje u zločinu na Ovčari: – Ja
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :