Srijeda , 8.7.2020. | 05:58

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 20.3.2019. u 8:11
Prikaza: 714
Autor: Likaplus

Suverinisti traže

Zabraniti četničke organizacije

LS Županija : Zabraniti četničke organizacije

ZATRAŽILI ZABRANU ČETNIČKIH ORGANIZACIJA!

PAVLIČEK: - Tragedija na Novom Zelandu pokazala je da je četništvo postalo inspiracija svjetskim teroristima! Ruža Tomašić zatražit će u Europskom parlamentu zabranu svih četničkih organizacija!

ZEKANOVIĆ: - Srbiji nema ulaska u EU, dok se ne odrekne četništva! Hrvatska treba povući veleposlanika iz Beograda, ukoliko odmah ne uklone murale četničkih vođa iz ulice gdje se nalazi naše veleposlanstvo!

Nakon luđačkog pokolja Brentona Tarranta na Novom Zelandu, u Bujici se raspravljalo o velikosrpskoj ideologiji i četništvu kao inspiraciji svjetskog terorizma. I prije Tarranta, Andres Breivik je za pokolj na norveškoj Utoyi bio inspiriran Karadžićem i Mladićem, a švedsku ministricu Ann Lindh je 2003. godine zaklao mladi četnik Mijajlo Mijajlović. Sve su to razlozi zbog kojeg Hrvatski suverenisti traže zabranu svih četničkih organizacija i simbola – u Hrvatskoj, Europskoj Uniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i cijelom svijetu. O tome su u Bujici na Z1 govorili Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta.

"Četnička ideologija još uvijek nije poražena, ona i dalje živi u dominantnom dijelu srpskog društva, a to vidimo i na raznim manifestacijama, poput one sramote u Višegradu," započeo je Pavliček, usput osudivši zastupnike HDZ-a BiH u Domu naroda parlamentarne Skupštine BiH, koji su odbili osudit višegradski četnički dernek u spomen na Dražu Mihailovića.

PAVLIČEK: RUŽA TOMAŠIĆ ZATRAŽIT ĆE U EU PARLAMENTU ZABRANU ČETNIŠTVA!

Stvarno je krajnje vrijeme da se četništvo ne samo jasno i glasno osudi, već i zabrani ne samo na području Hrvatske, BiH, nego i Srbije te da se zabrane sve četničke organizacije – jasan je Pavliček i nastavlja: - To je jedna genocidna ideologija. Odgovorni su za pokolje Hrvata i Bošnjaka u Drugom svjetskom ratu, ali i Domovinskom ratu i agresiji na BiH. Naša europska zastupnica Ruža Tomašić otvorit će pitanje zabrane četničih organizacija i simbola, a jedan od glavnih uvjeta pristupanja Srbije Europskoj uniji bit će upravo taj da se četnički pokret ni u samoj Srbiji više ne može rehabilitirali!

Na pitanje voditelja što bi bilo da je, ne daj Bože, ludi terorist na Novom Zelandu u krvavi pokolj krenuo sa nekom hrvatskom pjesmom, a ne ovom koja slavi Karadžića i poziva na ubijanje 'Turaka' i 'ustaša', Pavliček je odgovorio: - Ne mogu ni zamisliti što bi nama Europa radila?! Što bi nam radila Srbija?! Medijski bi i Hrvatska gorila... Vjerujte, Hrvatska bi mjesec dana bila na svim svjetskim naslovnicama, a službeni Beograd bi likovao. Zaista ne znam što danas radi naša politika i zašto svijet ne upozorimo na opasnost četničke velikosrpske ideologije koja je očito, postala inspiracija svjetskim teroristima.

Zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović još je u travnju prošle godine u Hrvatskom državnom saboru zastražio jasnu osudu četničke ideologije: - Poslao sam pismo Vladi i zatražio da se četništvo zabrani. Tko ima veći interes od Hrvatske da se to realizira?! Nema nitko... Upravo je četnički pokret napravio najviše zla kroz povijest Hrvatima. Ako danas odete u Beograd i malo pogledate fasade u centru srbijanskog glavnog grada, vidjet ćete murale Draže Mihailovića, Popa Momčile Đujiće i ostalih četničkih vođa... Ako ispred hrvatskog veleposlanstva u Beogradu stoji mural Momčila Đujića, onda se našeg veleposlanika odmah treba povuči iz Beograda! Ne može netko gaziti moju zastavu, a da ja šustim, kao što je odšutio Jandroković kada je to u beogradskoj Skupštini napravio Šešelj. Mi, nažalost, takve stvari ignoriramo i to je nama postalo najnormalnije, što nikako nije dobro. Zamislite, naš veleposlanik kada izađe u šetnju Beogradom, prvo ugleda veliki Đujićev mural i to je njemu najnormalnije! Ne reagira ni on, niti Plenković niti ministrica vanjskih poslova...

ZEKANOVIĆ: SDSS JE NASTAVAK SDS-a, DODALI SU JEDNO SLOVO, A POLITIKA JE OSTALA ISTA!

Pavliček je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, pa dobro zna da su četnički simboli i ideologija u sve većoj uporabi na području njegova grada: - Nerijetko smo svjedoci veličanja srpskih pobunjenih vođa koji imaju čak i mauzoleje, poput onog Vukašina Šoškočanina u Borovu Selu. Srbi mu se klanjaju jer je dao život za "otadžbinu", a ja se pitam za koju to "otadžbinu"?! Godinama se govori kako će se u Saboru donijeti novi Zakon o spomenicima i grobljima pa da takve spomenike možemo maknuti, no taj zakon još nije donesen pa u okolici Vukovara j stoje spomenici s obilježjima koja izravno pljuju po hrvatskim svetinjama i kojima se veliča velikosrpska agresija i četništvo. Mi to sami sebi dopuštamo, a onda se pitamo zašto nas nitko u Europi ne doživljava ozbiljno? Upravo iz ovakvih razloga...

U Bujici je objavljena snimka Pupovčevog nastupa na jednom saborskom odboru prije dvije godine, kada je otvoreno stao u obranu četničkog znakovlja i rekao da kokarda, koliko on zna, nije zakonom zabranjena! Također je objavljena fotografija Željka Grmuše, autora zlokobne pjesme 'Karadžiću vodi Srbe svoje' kojom je u krvavi pohod na Novom Zelandu krenuo Brenton Tarrant i ubio 50 ljudi. Grmuša je član Pupovčeva SDSS-a i živi u Plavnom kod Knina, a na fotografiji pozira sa pištoljem.

Neka DORH odmah ispita ovaj pištolj, ima li ga Grmuša legalno ili ne – reagirao je Zekanović i nastavio: - Mi non stop govorimo o SDSS-u, ali nemojmo zaboraviti da je postojala stranka SDS, koja je zabranjena. Onda je nekome palo napamet da se u naziv ubaci samo još jedno slovo 'S', a sve ostalo je isto... Zabrana je izigrana, naziv je promijenjen, a politika je ostala ista!

HRVATSKI SUVERENISTI PROTIV ULASKA SRBIJE U EU!

Marijan Pavliček smatra da su najveći problem ipak hrvatske vlasti koje imaju kompleks od Beograda i da bi se mnogo toga riješilo da nije tako: - Već nekoliko mjeseci hrvatski logoraši srpskih koncentracijskih logora samoinicijativno podižu tužbe protiv Srbije i uzimaju odvjetnike u Beogradu kako bi mogli tražiti odštetu. Hrvatska država nije bila u stanju pokrenuti niti jednu, jedinu tužbu u ime naših logoraša! Prepustili su ljude na milost i nemilost... To je dokaz koliko ova vlast zapravo mari za naše stradalnike i zato stvari trebamo mijenjati, a za to su prilika već europski izbori na kojima ćemo se jedini jasno založiti protiv ulaska Srbije u Europsku uniju.

"Postoji mnogo razloga zbog kojih Hrvati ne bi smjeli pomagati Srbima da uđu u EU," smatra Zekanović i obrazlaže: "Glavni razlog je Domovinski rat, istina o njemu, kao i istina o velikosrpskoj agresiji i rušenju naše Domovine. Mi još uvijek od strane Srbije nismo čuli priznanje da su izvršili agresiju na Hrvatsku. Oni i dalje na diplomatskom polju pokušavaju agresiju prikazati kao građanski rat i smišljeno nas vraćaju u '41. da se ne bi govorilo o onome što su činili devedesetih. Ukoliko ne namjeravaju platiti ratnu odštetu, neće nikada ući u Europsku uniju! Hrvatska bi se trebala tako postaviti, a Hrvatski suverenisti, kada uđu u Europski parlament, vodit će upravo takvu politiku.

Zekanović je podsjetio što je Hrvatskoj radila Slovenija kada smo ulazili u EU: - Slovenija je vrlo dobro iskoristila naš ulazak u Uniju, uvjetovali su ga teritorijem, a mi Srbima ne smijemo ni spomenuti ratnu odštetu, povratak našeg kulturnog blaga, rješenje pitanja granice, nestalih, zatočenih... Mi smo Slovencima morali dati Savudrijsku valu da bi ušli u EU, isporučili su čak i Antu Gotovinu da bi zadovoljili Haag i Bruxelles! Sa Slovenijom nismo nikada ratovali, a sa Srbijom jesmo i sada šutimo kada Plenković pomaže Vučiću, isto kao i Kolinda.

Hrvatski suverenisti u kampanju za Europski parlament krenuli su iz Vukovara prošli petak. U Ružićkinoj kući imali su spektakularni skup i prepunu dvoranu, a najveće ovacije dobila je Ruža Tomašić koja se u Europskom parlamentu za riješ javila više od tisuću puta!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

https://youtu.be/pt1X8yS2xV8

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 23.3.2019. | 22:28

1

A ti iz svoje pripizdine pod Plješavcom znadeš šta se priča po evropama o blajburškoj komomeracji. Taman da i ima ti neonacista tamo, a nema, osim oni što ji šalje Ranko Ostojić u uniformama što ima dade Stazićev brat iz garderobe kazališta Gavele to nije razlog da se jugonačelnik tako ponaša. I on ne daje svoje novce nego novce od potomaka i rodbine nevini pobijeni ljudi s križni putova.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 23.3.2019. | 21:26

2

Zašto mislite da načelnik kovač treba financirati skup koji je u Europi poznat kao skup neonacista? Što bi rekli na to da financira obilježavanje traktorijade u Srbiji svakog 5. kolovoza?
leopold

leopold

Komentirano: 22.3.2019. | 22:42

3

Nisam ja mislijo na Ružu nego na načelnicu Supetra a komnetar sam pogrešno metno ovđe a ovaj Perin jeftini forum nema mogućnost da se more obrisati kad nešto pogrešiš tako da u vezi ovoga upisa pogledaj na članak đe naš jugonačelnik neda kune za počasni blajburški vod i đe se opravdava za to. Isti taki komentar stoji itamo.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 22.3.2019. | 17:58

4

"Tuka s Brača" je zapravo bosanka iz Maglaja. Tijekom svog rada u europskom (putujućem cirkusu) parlamenru izborila je mnoge iznimke za hrvatske male ribare i minirala imenovanje one slovenske komunjare na visoku funkciju. Vaša opaska o žrtvama s Brača je neumjesna jer je tamo fašistička mašinerija naubijala i partizana i žena i djece preko svake mjere, a u domovinskom ratu su sudjelovali mnogi branitelji s Brača iako neposredne ugroze Brača nije bilo. Načelnik Kovač je dobro odlučio odbivši financirati Vladimiru Šeksu izlet u Austriju. Moj komentar o tome sam ostavio ispod odgovarajućeg članka...
leopold

leopold

Komentirano: 20.3.2019. | 23:30

5

Istinoubivi nemoj drobiti o toj tuki s Brača otkuda i nema žrtava ali ima dobar broj partizana koji su ubijali Hrvate po Sloveniji nego reci treba li edan načelnik općine odaklen je na križnim putovima stradalo nji nekolko stotina odvojti makar tolko da pokaže dobru volju a ne da jopet naglašava kakva je zatucana jugoslavenčina.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 20.3.2019. | 16:01

6

Legendarna europarlamentarka je čekala zadnjih deset dana svog mandata da podnese zahtjev za zabranu četnika. Zašto nije to napravila u prvih deset ili sto dana? Inače, svaka joj čast na do sada obavljenom poslu. Čujem da se neće opet kandidirati. Šteta. Ona je jedina za koju je vrijedilo glasovati.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Thompson podržao Domovinski pokret

Prkačin, HOS

Thompson podržao Domovinski pokret

3.7.2020. | 20:28
Thompson podržao Domovinski pokret Miroslava Škore
Likaplus.hr : Đokovića puštaju,a Hrvatima iz BiH brane

Karolina Vidović Krišto

Đokovića puštaju,a Hrvatima iz BiH brane

23.6.2020. | 6:32
Otežavaju prelazak Hrvatima iz BiH u Hrvatsku, i obrnuto. Ali, kada je u pitanju region, hrvatski građani i njihovo zdravlje nije više vrijedno zaštite. Tenisač Đoković odbio se testirati i Plenkovic ga objeručke primi u hrvatsku državu, u hrvatski Zadar od ushićenja oko svog lju
Likaplus.hr :  Kolinda pokazala srednji prst vjernicima

Hrvoje Zekanović

Kolinda pokazala srednji prst vjernicima

21.6.2020. | 10:42
Hrvoje Zekanović:Kolinda pokazali srednji prst vjernicima
Likaplus.hr : Dr Milan Vrkljan, ratni liječnik, znanstvenik

Poznati Ličanin uz Škoru

Dr Milan Vrkljan, ratni liječnik, znanstvenik

16.6.2020. | 7:29
Škoro će biti hrvatski premijer
Likaplus.hr : Škoro: Mi smo najveća brana povratka SDP-a

Škoro: Mi smo najveća brana povratka SDP-a

14.6.2020. | 23:08
Pogledajte kako je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u razgovoru s Mislavom Bagom odlučno ušutkao bahatog novinara koji stalno prekida sugovornika i ne dopušta mu govoriti...
Likaplus.hr : Politiku poljoprivredne proizvodnje

Škoro:Promijenimo

Politiku poljoprivredne proizvodnje

12.6.2020. | 8:29
Domovinski pokret Miroslava Škore posjetio je Bjelovar na blagdan Tijelova, u obilasku II. izborne jedinice. Miroslav Škoro poslao je poruku vezano uz izazove hrvatske poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane, koji su posebno došli do izražaja za vrijeme koronakrize. „Želi
Likaplus.hr : Domovinski pokret Škore ima jako pojačanje

Domovinski pokret Škore ima jako pojačanje

27.5.2020. | 16:31
Domovinski pokret Miroslava Škore predstavio je novu uzdanicu za parlamentarne izbore - Karolinu Vidović Krišto.
Likaplus.hr : HOS-ovci žestoko uzvratili  Milanoviću

HOS-ovci žestoko uzvratili Milanoviću

25.4.2020. | 21:39
HOS-ovci PORUČILI MILANOVIĆU: "Tog treba maknuti, taj nema veze s Domovinskim ratom!"
Likaplus.hr : Tražimo od predsjednika Milanovića ispriku

Tražimo od predsjednika Milanovića ispriku

22.4.2020. | 23:39
"Kad ćete skinuti četničke spomenike i baciti ih", zapitao je Mostov zastupnik, navodeći da u Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignutVukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je, kaže, klao i palio po Vukovaru.
Likaplus.hr : Crkva se ne smije odreći svojega poslanja...

Biskup Bogović

Crkva se ne smije odreći svojega poslanja...

16.4.2020. | 21:19
Crkva ne smije dati kormilo naroda drugima koji nisu kompetentni za ono što je poslanje Crkve, odnosno ne bi smjela pustiti Stožeru da upravlja sakramentalnim životom Crkve. Treba u duhu uskrsnuća objasniti i protumačiti ovo vrijeme koje nas je zadesilo-rekao je umirovljeni bisku
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :