Petak , 22.11.2019. | 21:19

Iz medija

Objavljeno: 20.3.2019. u 8:11
Prikaza: 539
Autor: Likaplus

Suverinisti traže

Zabraniti četničke organizacije

LS Županija : Zabraniti četničke organizacije

ZATRAŽILI ZABRANU ČETNIČKIH ORGANIZACIJA!

PAVLIČEK: - Tragedija na Novom Zelandu pokazala je da je četništvo postalo inspiracija svjetskim teroristima! Ruža Tomašić zatražit će u Europskom parlamentu zabranu svih četničkih organizacija!

ZEKANOVIĆ: - Srbiji nema ulaska u EU, dok se ne odrekne četništva! Hrvatska treba povući veleposlanika iz Beograda, ukoliko odmah ne uklone murale četničkih vođa iz ulice gdje se nalazi naše veleposlanstvo!

Nakon luđačkog pokolja Brentona Tarranta na Novom Zelandu, u Bujici se raspravljalo o velikosrpskoj ideologiji i četništvu kao inspiraciji svjetskog terorizma. I prije Tarranta, Andres Breivik je za pokolj na norveškoj Utoyi bio inspiriran Karadžićem i Mladićem, a švedsku ministricu Ann Lindh je 2003. godine zaklao mladi četnik Mijajlo Mijajlović. Sve su to razlozi zbog kojeg Hrvatski suverenisti traže zabranu svih četničkih organizacija i simbola – u Hrvatskoj, Europskoj Uniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i cijelom svijetu. O tome su u Bujici na Z1 govorili Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta.

"Četnička ideologija još uvijek nije poražena, ona i dalje živi u dominantnom dijelu srpskog društva, a to vidimo i na raznim manifestacijama, poput one sramote u Višegradu," započeo je Pavliček, usput osudivši zastupnike HDZ-a BiH u Domu naroda parlamentarne Skupštine BiH, koji su odbili osudit višegradski četnički dernek u spomen na Dražu Mihailovića.

PAVLIČEK: RUŽA TOMAŠIĆ ZATRAŽIT ĆE U EU PARLAMENTU ZABRANU ČETNIŠTVA!

Stvarno je krajnje vrijeme da se četništvo ne samo jasno i glasno osudi, već i zabrani ne samo na području Hrvatske, BiH, nego i Srbije te da se zabrane sve četničke organizacije – jasan je Pavliček i nastavlja: - To je jedna genocidna ideologija. Odgovorni su za pokolje Hrvata i Bošnjaka u Drugom svjetskom ratu, ali i Domovinskom ratu i agresiji na BiH. Naša europska zastupnica Ruža Tomašić otvorit će pitanje zabrane četničih organizacija i simbola, a jedan od glavnih uvjeta pristupanja Srbije Europskoj uniji bit će upravo taj da se četnički pokret ni u samoj Srbiji više ne može rehabilitirali!

Na pitanje voditelja što bi bilo da je, ne daj Bože, ludi terorist na Novom Zelandu u krvavi pokolj krenuo sa nekom hrvatskom pjesmom, a ne ovom koja slavi Karadžića i poziva na ubijanje 'Turaka' i 'ustaša', Pavliček je odgovorio: - Ne mogu ni zamisliti što bi nama Europa radila?! Što bi nam radila Srbija?! Medijski bi i Hrvatska gorila... Vjerujte, Hrvatska bi mjesec dana bila na svim svjetskim naslovnicama, a službeni Beograd bi likovao. Zaista ne znam što danas radi naša politika i zašto svijet ne upozorimo na opasnost četničke velikosrpske ideologije koja je očito, postala inspiracija svjetskim teroristima.

Zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović još je u travnju prošle godine u Hrvatskom državnom saboru zastražio jasnu osudu četničke ideologije: - Poslao sam pismo Vladi i zatražio da se četništvo zabrani. Tko ima veći interes od Hrvatske da se to realizira?! Nema nitko... Upravo je četnički pokret napravio najviše zla kroz povijest Hrvatima. Ako danas odete u Beograd i malo pogledate fasade u centru srbijanskog glavnog grada, vidjet ćete murale Draže Mihailovića, Popa Momčile Đujiće i ostalih četničkih vođa... Ako ispred hrvatskog veleposlanstva u Beogradu stoji mural Momčila Đujića, onda se našeg veleposlanika odmah treba povuči iz Beograda! Ne može netko gaziti moju zastavu, a da ja šustim, kao što je odšutio Jandroković kada je to u beogradskoj Skupštini napravio Šešelj. Mi, nažalost, takve stvari ignoriramo i to je nama postalo najnormalnije, što nikako nije dobro. Zamislite, naš veleposlanik kada izađe u šetnju Beogradom, prvo ugleda veliki Đujićev mural i to je njemu najnormalnije! Ne reagira ni on, niti Plenković niti ministrica vanjskih poslova...

ZEKANOVIĆ: SDSS JE NASTAVAK SDS-a, DODALI SU JEDNO SLOVO, A POLITIKA JE OSTALA ISTA!

Pavliček je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, pa dobro zna da su četnički simboli i ideologija u sve većoj uporabi na području njegova grada: - Nerijetko smo svjedoci veličanja srpskih pobunjenih vođa koji imaju čak i mauzoleje, poput onog Vukašina Šoškočanina u Borovu Selu. Srbi mu se klanjaju jer je dao život za "otadžbinu", a ja se pitam za koju to "otadžbinu"?! Godinama se govori kako će se u Saboru donijeti novi Zakon o spomenicima i grobljima pa da takve spomenike možemo maknuti, no taj zakon još nije donesen pa u okolici Vukovara j stoje spomenici s obilježjima koja izravno pljuju po hrvatskim svetinjama i kojima se veliča velikosrpska agresija i četništvo. Mi to sami sebi dopuštamo, a onda se pitamo zašto nas nitko u Europi ne doživljava ozbiljno? Upravo iz ovakvih razloga...

U Bujici je objavljena snimka Pupovčevog nastupa na jednom saborskom odboru prije dvije godine, kada je otvoreno stao u obranu četničkog znakovlja i rekao da kokarda, koliko on zna, nije zakonom zabranjena! Također je objavljena fotografija Željka Grmuše, autora zlokobne pjesme 'Karadžiću vodi Srbe svoje' kojom je u krvavi pohod na Novom Zelandu krenuo Brenton Tarrant i ubio 50 ljudi. Grmuša je član Pupovčeva SDSS-a i živi u Plavnom kod Knina, a na fotografiji pozira sa pištoljem.

Neka DORH odmah ispita ovaj pištolj, ima li ga Grmuša legalno ili ne – reagirao je Zekanović i nastavio: - Mi non stop govorimo o SDSS-u, ali nemojmo zaboraviti da je postojala stranka SDS, koja je zabranjena. Onda je nekome palo napamet da se u naziv ubaci samo još jedno slovo 'S', a sve ostalo je isto... Zabrana je izigrana, naziv je promijenjen, a politika je ostala ista!

HRVATSKI SUVERENISTI PROTIV ULASKA SRBIJE U EU!

Marijan Pavliček smatra da su najveći problem ipak hrvatske vlasti koje imaju kompleks od Beograda i da bi se mnogo toga riješilo da nije tako: - Već nekoliko mjeseci hrvatski logoraši srpskih koncentracijskih logora samoinicijativno podižu tužbe protiv Srbije i uzimaju odvjetnike u Beogradu kako bi mogli tražiti odštetu. Hrvatska država nije bila u stanju pokrenuti niti jednu, jedinu tužbu u ime naših logoraša! Prepustili su ljude na milost i nemilost... To je dokaz koliko ova vlast zapravo mari za naše stradalnike i zato stvari trebamo mijenjati, a za to su prilika već europski izbori na kojima ćemo se jedini jasno založiti protiv ulaska Srbije u Europsku uniju.

"Postoji mnogo razloga zbog kojih Hrvati ne bi smjeli pomagati Srbima da uđu u EU," smatra Zekanović i obrazlaže: "Glavni razlog je Domovinski rat, istina o njemu, kao i istina o velikosrpskoj agresiji i rušenju naše Domovine. Mi još uvijek od strane Srbije nismo čuli priznanje da su izvršili agresiju na Hrvatsku. Oni i dalje na diplomatskom polju pokušavaju agresiju prikazati kao građanski rat i smišljeno nas vraćaju u '41. da se ne bi govorilo o onome što su činili devedesetih. Ukoliko ne namjeravaju platiti ratnu odštetu, neće nikada ući u Europsku uniju! Hrvatska bi se trebala tako postaviti, a Hrvatski suverenisti, kada uđu u Europski parlament, vodit će upravo takvu politiku.

Zekanović je podsjetio što je Hrvatskoj radila Slovenija kada smo ulazili u EU: - Slovenija je vrlo dobro iskoristila naš ulazak u Uniju, uvjetovali su ga teritorijem, a mi Srbima ne smijemo ni spomenuti ratnu odštetu, povratak našeg kulturnog blaga, rješenje pitanja granice, nestalih, zatočenih... Mi smo Slovencima morali dati Savudrijsku valu da bi ušli u EU, isporučili su čak i Antu Gotovinu da bi zadovoljili Haag i Bruxelles! Sa Slovenijom nismo nikada ratovali, a sa Srbijom jesmo i sada šutimo kada Plenković pomaže Vučiću, isto kao i Kolinda.

Hrvatski suverenisti u kampanju za Europski parlament krenuli su iz Vukovara prošli petak. U Ružićkinoj kući imali su spektakularni skup i prepunu dvoranu, a najveće ovacije dobila je Ruža Tomašić koja se u Europskom parlamentu za riješ javila više od tisuću puta!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

https://youtu.be/pt1X8yS2xV8

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 23.3.2019. | 22:28

1

A ti iz svoje pripizdine pod Plješavcom znadeš šta se priča po evropama o blajburškoj komomeracji. Taman da i ima ti neonacista tamo, a nema, osim oni što ji šalje Ranko Ostojić u uniformama što ima dade Stazićev brat iz garderobe kazališta Gavele to nije razlog da se jugonačelnik tako ponaša. I on ne daje svoje novce nego novce od potomaka i rodbine nevini pobijeni ljudi s križni putova.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 23.3.2019. | 21:26

2

Zašto mislite da načelnik kovač treba financirati skup koji je u Europi poznat kao skup neonacista? Što bi rekli na to da financira obilježavanje traktorijade u Srbiji svakog 5. kolovoza?
leopold

leopold

Komentirano: 22.3.2019. | 22:42

3

Nisam ja mislijo na Ružu nego na načelnicu Supetra a komnetar sam pogrešno metno ovđe a ovaj Perin jeftini forum nema mogućnost da se more obrisati kad nešto pogrešiš tako da u vezi ovoga upisa pogledaj na članak đe naš jugonačelnik neda kune za počasni blajburški vod i đe se opravdava za to. Isti taki komentar stoji itamo.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 22.3.2019. | 17:58

4

"Tuka s Brača" je zapravo bosanka iz Maglaja. Tijekom svog rada u europskom (putujućem cirkusu) parlamenru izborila je mnoge iznimke za hrvatske male ribare i minirala imenovanje one slovenske komunjare na visoku funkciju. Vaša opaska o žrtvama s Brača je neumjesna jer je tamo fašistička mašinerija naubijala i partizana i žena i djece preko svake mjere, a u domovinskom ratu su sudjelovali mnogi branitelji s Brača iako neposredne ugroze Brača nije bilo. Načelnik Kovač je dobro odlučio odbivši financirati Vladimiru Šeksu izlet u Austriju. Moj komentar o tome sam ostavio ispod odgovarajućeg članka...
leopold

leopold

Komentirano: 20.3.2019. | 23:30

5

Istinoubivi nemoj drobiti o toj tuki s Brača otkuda i nema žrtava ali ima dobar broj partizana koji su ubijali Hrvate po Sloveniji nego reci treba li edan načelnik općine odaklen je na križnim putovima stradalo nji nekolko stotina odvojti makar tolko da pokaže dobru volju a ne da jopet naglašava kakva je zatucana jugoslavenčina.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 20.3.2019. | 16:01

6

Legendarna europarlamentarka je čekala zadnjih deset dana svog mandata da podnese zahtjev za zabranu četnika. Zašto nije to napravila u prvih deset ili sto dana? Inače, svaka joj čast na do sada obavljenom poslu. Čujem da se neće opet kandidirati. Šteta. Ona je jedina za koju je vrijedilo glasovati.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Miro Matijević ide u utrku za predsjednika

Miro Matijević ide u utrku za predsjednika

14.11.2019. | 19:35
Jučer je na društvenoj mreži Facebook objavljena još jedna zanimljiva potencijalna kandidatura za predsjednika.Slobodarska stranka Hrvatske, koja je nastupila i na zadnjim izborima za Europski parlament, istaknula je kandidaturu svog predsjednika, dugogodišnjeg aktivista, blogera
Likaplus.hr : Kad Pupovac govori, tu nema govora mržnje?

DORH odlučio

Kad Pupovac govori, tu nema govora mržnje?

12.11.2019. | 16:15
Likaplus.hr : Najgledaniji regionalni TV kanal u RH

LAUDATO TV

Najgledaniji regionalni TV kanal u RH

7.11.2019. | 9:53
Laudato TV-Najgledaniji regionalni TV kanal u RH
Likaplus.hr : Načelnik je javna osoba, podložna kritikama

Načelnik je javna osoba, podložna kritikama

12.10.2019. | 17:25
I korenički načelnik je javna osoba i mora se kritizirati. Pa i sam je govorio bivšem načelniku Općine da ga "svi trebaju i mogu kritizirati". Jedino njega se ne smije kada sjedne u fotelju načelnika!!! Tada pobjesni, "pukne ko kokica" i provali iz njega sva ljepota "hrvatskoga i
Likaplus.hr : Za zločin u Vagancu još nitko nije odgovarao

Staricu ubili, pa bacili

Za zločin u Vagancu još nitko nije odgovarao

9.10.2019. | 9:00
Za zločin u Vagancu još nitko nije odgovarao.Staricu su ubili pa bacili u bunar
Likaplus.hr : Skandalozne riječi sutkinje ocu...

"Sinovi se žale u šutnji"

Skandalozne riječi sutkinje ocu...

19.9.2019. | 17:30
Likaplus.hr : Smijurija: Pupovac i etika  govorenja

Smijurija: Pupovac i etika govorenja

17.9.2019. | 17:03
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac studentima prve godine “Hrvatskog jezika i književnosti” na Filozofskom fakultetu u Zagrebu -Etika i hovorenje
Likaplus.hr : Kina: Kazna za one koji vode djecu u crkvu

Kina: Kazna za one koji vode djecu u crkvu

10.9.2019. | 7:25
„Vodstvo kineskog Ureda za vjerske poslove obavijestilo je mnoge crkve da se nastava vjeronauka više ne smije održavati u prostorima crkve," rekao je Burklin. „Čak su na ulazu nekih crkvi postavili natpis na kojemu to piše".
Likaplus.hr : Pupovac i SDSS u koaliciji i s Pavelićem ?

Zvezdaši slave četnika

Pupovac i SDSS u koaliciji i s Pavelićem ?

24.8.2019. | 6:23
Pupovac je današnju Hrvatsku usporedio s NDH. Ne znam samo bi li u NDH s Pavelićem bio u koalicijskoj vlasti
Likaplus.hr : "Međugorje je tvrđava protiv Sotone"

Uoči Velike Gospe

"Međugorje je tvrđava protiv Sotone"

14.8.2019. | 23:26
: ‘Lijek protiv Sotone je u Međugorju. Međugorje je tvrđava protiv Sotone. Sotona mrzi Međugorje jer; Crkva i danas želi da nam Marija bude znak pouzdane nade i utjehe. … Po Njoj – po Mariji – Krist će paklenoj zmiji satrti glavu’, rekao je Amorth.
Likaplus.hr : Hrvati, nemojte se odreći kune

Britanski premijer

Hrvati, nemojte se odreći kune

23.7.2019. | 21:40
Likaplus.hr : Tito-zločinac, HTV emisija

Tito-zločinac, HTV emisija

22.7.2019. | 20:44
TITO-tvorac zločinačke Jugoslavije,HTV, 1. program Ubijanje nakon predaje, jame, ...po trojica vezani , metak u glavu, i tako cijeli dan...Najviši vrh KPJ dao naredbu, Tito naredio sve pobiti...Hrvatska mladost pobijena da bi Titova Jugoslavija živjela.
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :