Utorak , 7.7.2020. | 08:07

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 28.2.2020. u 9:21
Prikaza: 459
Autor: Likaplus/narod.hr

Zašto su u Imotskom spalili Stazića?

LS Županija : Zašto su u Imotskom spalili Stazića?

"Zoran Milanović je, poput Mesića, izvršio nedopustiv pritisak na pravosuđe”, komentirao je u Bujici na Z1 televiziji, ugledni odvjetnik Tomislav Jonjić, objavu novog predsjednika, koji je javno osudio spaljivanje krnje Stazića i mačkare u Imotskom: "Kada je u sklopu afere 'Veliki' i 'Mali maestro', Stipe Mesić rekao da smo "pronašli hardver, a da sad još treba pronaći softver”, Europski sud za ljudska prava je takvu izjavu ocijenio nedopuštenim pritiskom na pravosuđe, a ovo Milanovićevo je još drastičniji poziv na progon.”

"Milanović nije pozvao na poštivanje zakona, nego je pozvao na poduzimanje koraka protiv organizatora mačkara,” kazao je dr. sc. Jonjić i nastavio: ”On je završio nekakvi pravni fakultet. I to isti pravni fakultet koji sam i ja završio. Milanović bi morao znati da takav oblik utjecaja na pravosuđe, svaku pravosudnu intervenciju čini ništetnom.”

Dr. sc. Jonjić: 'U Imotskom je kao simbol spaljen Stazić, a ne dijete'

Karneval u Imotskome ima tradiciju dulju od 150 godina i uvijek su ruglu izvrgavani kojekakvi moćnici – podsjeća povjesničar Jonjić, koji je i sam rodom iz Imotskog: "U ulozi, u kakvoj smo ove godine vidjeli Stazića, pojavljivali su se i Ivo Sanader, Nadan Vidošević..”

"Kad ova priča ne bi bila tužna i tragična i kad ne bi govorila o stanju duha i političkoj korektnosti u Hrvatskoj, ona bi spadala u monthypaythonovski skeč”, rekao je dr. sc. Jonjić i dodao: "Svi smo mi kristalno jasno vidjeli da u Imotskom nije spaljeno dijete, kao što se sugerira. Kao simbol je izabran Nenad Stazić. Bilo je trenutaka kada je trebalo vještačenje da se vidi je li Stazić uopće poslovno sposoban. Sjetimo se samo kako je za 7 kuna dnevno ljetovao na Brijunima, kada se radi o njegovom džepu, Stazić itekako uspješno znade funkcionirati kao trgovac. Sjetimo se što je govorio ne samo o Bleiburgu, već i kako je poželio hrvatskim braniteljima da im Irska otvori svoje granice, da napuste Hrvatsku i odu u Irsku…”

Dr. Vukušić o napadima: 'To je tipičan primjer kvaziliberalne ljevičarske dezinformacije'

Napade na organizatore karnevala u Imotskom komentirao je i psihijatar, dr. Herman Vukušić: "To je tipičan primjer kvaziliberalne ljevičarske dezinformacije. Spaljeno nije dijete, to je lutka bebe s likom Nenada Stazića! Ono što vrijedi za njih, ne vrijedi za sve druge i obrnuto…

Posebno je prokomentirao tweet saborske izvjestiteljice HINA-e Sandre Bartolović, koja je napisala da naša zemlja "zaslužuje izobilje koronavirusa i nestašicu zaštitnih maski”. "To zahtijeva vrlo pozornu analizu njezinog uma. Mogu samo reći da je zastrašujuće kada netko tko je novinar javne novinske agencije i koji još izvješćuje iz hrvatskog parlamenta, u tzv. obrani ljudskih prava jedne isto takozvane manjine, zaziva epidemiju među populacijom koja može odnijeti ljudske žrtve. Zato sam nacionalnom Stožeru za civilnu zaštitu uputio dopis i objasnio da bi se u nekim drugim zemljama takav tweet protumačio kao mogući akt terorističkog čina, u smislu biološkog terorizma.”

Dr. Markić: 'Stazić je iz pozicije moći saborskog zastupnika prozvao imenom i prezimenom gospođu'

I dr. Željka Markić, predsjednica Udruge 'U ime obitelji' ima svoje mišljenje o napadima na imotske mačkare: "Krnjo u Imotskom je Nenad Stazić. On je dugogodišnji zastupnik SDP-a, koji je poznat po svojoj izjavi da 1945. godine, u pokoljima nakon Drugog svjetskog rata, "nije obavljen dobar posao”, nije ubijeno dovoljno ljudi… I sada napadaju organizatore maskenbala kako bi ih se prestrašilo i kako se iduće godine ne bi smijali onima koji su u poziciji političke moći. Prije dvije godine u Kaštelima su spalili LGBT slikovnicu, imali su sutkinju suda koju su palili kao krnju, imali su Tomislava Horvatinčića, brojne političare… Mislim da zbilja svima trebaju objasniti tko smije biti krnjo, a tko ne smije, tako da za iduću godinu znamo svi na čemu smo, pa ćemo raditi točno što oni žele.”

Dr. Markić je podsjetila zašto je uopće Stazić postao krnjo: "On je iz pozicije moći saborskog zastupnika prozvao imenom i prezimenom gospođu, koja je bila direktorica Centra za socijalnu skrb i nije dodijelila nečije dijete na udomljavanje homoseksualnom paru. Dolje su u Imotskom maškare zaključile da će njega udomiti kod jednog homoseksualnog para i tako su označili svog krnju. Stazić može sve i njegovo je ponašanje "prihvatljivo”, ali kada se njemu narugaju maškare iz Imotskoga i kada njega dodijele gay paru kao što je on želio dodijeliti nečije dijete i zbog toga je nekoga maltretirao i izlagao javnom linču, onda je to problem. Za mene su ti dvostruki kriteriji izuzetno opasni. Oni nas opet vode u vrijeme jednoumlja i u određenu vrstu totalitarizma.”

Ekskluzivno za Bujicu, jedan od voditelja mačkara: 'Tijekom medijskih napada najviše me pogodila slika sa svastikom'

Ekskluzivnu izjavu za Bujicu dao je i jedan od aktera imotskih mačkara Milivoj Đuka, čime je prekinuo višednevnu medijsku šutnju: "Nije to sloboda za koju su moji prijatelji Imoćani, njih više od 200, poginuli! Ne nazivam ovo demokracijom, možda za nekoga ona vrijedi, ali za nekoga – ne.”

I Milivoj Đuka je, baš kao i Tomislav Jonjić, sin hrvatskog političkog zatvorenika. Njihovi su očevi Dalibor i Dinko za vrijeme komunističke Jugoslavije zajedno bili zatočeni na zloglasnom Golom otoku: "Moj pokojni otac Dalibor bio je tri i po' godine na Golom otoku. Nije o tome puno pričao, pa čak ni do svoje smrti. Samo znam da mu je to sve servirano.”

Kod Brice Zeke, kako su zvali njegova oca, šišala se cijela Imotska krajina: "Moj je otac šišao i Tominog ćaću Dinka i Dinkovog pokojnog ćaću.”

Dva brata Milivoja Đuke bili su hrvatski branitelji: "Nas smo tri brata, stariji je otišao u Specijalnu policiju u Split, mlađi brat je bio pripadnik 4. gardijske brigade, a ja sam zbog bolesti naše majke morao ostati kući.”

Milivoj Đuka je izjavu Bujici dao u svoje osobno ime, nije htio u sve uvlačiti KUD 'Bakove svečanosti': "Samo želim skinuti ljagu sa svoga lica i imena. Tijekom medijskih napada najviše me pogodila slika sa svastikom, koja je izašla po portalima, gdje sam proglašen "nacistom” i "rasistom”. Slika je slikana kroz šalu i ako sam ikoga time uvrijedio ili povrijedio, javno se hrvatskoj javnosti ispričavam. Ja sam dijete iz miješanoga braka, a u braku sam s Filipinkom i imam dvoje predivne, lijepe kćeri. Sad zamislite kakav sam ja to "rasist”?!”

Dr. sc. Jonjić: 'Velika koalicija je na djelu'

Tvrditi da je homoseksualna zajednica manjinska, u smislu utjecaja je zatvaranje očiju pred činjenicama – ističe dr. sc. Tomislav Jonjić i pojašnjava: "Upravo ovaj primjer eklatantno pokazuje da se ne radi o zajednici koja je po utjecaju manjinska! U prilog toj zajednici skočila je čitava politička javnost, skočili su tzv. mainstream mediji. Oglasio se i Predsjednik Republike, na način koji je zapravo skandalozan.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Thompson podržao Domovinski pokret

Prkačin, HOS

Thompson podržao Domovinski pokret

3.7.2020. | 20:28
Thompson podržao Domovinski pokret Miroslava Škore
Likaplus.hr : Đokovića puštaju,a Hrvatima iz BiH brane

Karolina Vidović Krišto

Đokovića puštaju,a Hrvatima iz BiH brane

23.6.2020. | 6:32
Otežavaju prelazak Hrvatima iz BiH u Hrvatsku, i obrnuto. Ali, kada je u pitanju region, hrvatski građani i njihovo zdravlje nije više vrijedno zaštite. Tenisač Đoković odbio se testirati i Plenkovic ga objeručke primi u hrvatsku državu, u hrvatski Zadar od ushićenja oko svog lju
Likaplus.hr :  Kolinda pokazala srednji prst vjernicima

Hrvoje Zekanović

Kolinda pokazala srednji prst vjernicima

21.6.2020. | 10:42
Hrvoje Zekanović:Kolinda pokazali srednji prst vjernicima
Likaplus.hr : Dr Milan Vrkljan, ratni liječnik, znanstvenik

Poznati Ličanin uz Škoru

Dr Milan Vrkljan, ratni liječnik, znanstvenik

16.6.2020. | 7:29
Škoro će biti hrvatski premijer
Likaplus.hr : Škoro: Mi smo najveća brana povratka SDP-a

Škoro: Mi smo najveća brana povratka SDP-a

14.6.2020. | 23:08
Pogledajte kako je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u razgovoru s Mislavom Bagom odlučno ušutkao bahatog novinara koji stalno prekida sugovornika i ne dopušta mu govoriti...
Likaplus.hr : Politiku poljoprivredne proizvodnje

Škoro:Promijenimo

Politiku poljoprivredne proizvodnje

12.6.2020. | 8:29
Domovinski pokret Miroslava Škore posjetio je Bjelovar na blagdan Tijelova, u obilasku II. izborne jedinice. Miroslav Škoro poslao je poruku vezano uz izazove hrvatske poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane, koji su posebno došli do izražaja za vrijeme koronakrize. „Želi
Likaplus.hr : Domovinski pokret Škore ima jako pojačanje

Domovinski pokret Škore ima jako pojačanje

27.5.2020. | 16:31
Domovinski pokret Miroslava Škore predstavio je novu uzdanicu za parlamentarne izbore - Karolinu Vidović Krišto.
Likaplus.hr : HOS-ovci žestoko uzvratili  Milanoviću

HOS-ovci žestoko uzvratili Milanoviću

25.4.2020. | 21:39
HOS-ovci PORUČILI MILANOVIĆU: "Tog treba maknuti, taj nema veze s Domovinskim ratom!"
Likaplus.hr : Tražimo od predsjednika Milanovića ispriku

Tražimo od predsjednika Milanovića ispriku

22.4.2020. | 23:39
"Kad ćete skinuti četničke spomenike i baciti ih", zapitao je Mostov zastupnik, navodeći da u Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignutVukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je, kaže, klao i palio po Vukovaru.
Likaplus.hr : Crkva se ne smije odreći svojega poslanja...

Biskup Bogović

Crkva se ne smije odreći svojega poslanja...

16.4.2020. | 21:19
Crkva ne smije dati kormilo naroda drugima koji nisu kompetentni za ono što je poslanje Crkve, odnosno ne bi smjela pustiti Stožeru da upravlja sakramentalnim životom Crkve. Treba u duhu uskrsnuća objasniti i protumačiti ovo vrijeme koje nas je zadesilo-rekao je umirovljeni bisku
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :