Četvrtak , 28.10.2021. | 20:35

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 6.9.2021. u 6:59
Prikaza: 488

Župan Petry najavljuje velike promjene

LS Županija : Župan Petry najavljuje velike promjene

Cjelodnevnim radom i kontaktima složio sam sliku stanja i svih prioriteta prema kojima smo odmah krenuli - cilj je pokretanje kapitalnih projekata, demografsko osnaženje, revitalizacija poljoprivrede i stočarstva s naglaskom na konačnoj proizvodnji, jačanje turizma, dopuštenje ulaganja, naveo je Petry za Novi list čiji razgovor prenosimo


GOSPIĆ - U samom početku mandata novog župana Ernesta Petryja (HDZ) lomila su se koplja.Najviše mu se spočitavala mladost, neiskustvo, povučenost i ranije rjeđe istupanje u javnosti.Išlo se čak toliko daleko da su mu neki prigovarali činjenici da mu je (svakako) minus (?) Da ga nikad nisu vidjeli u alkoholiziranom stanju.Peti po redu ličko-senjski župan ponio je s prethodnog radnog mjesta direktora HEP-a za distribucijsko područje Like i Primorja vrlo dobre radne i menadžerske reference.

Od samog početka mandata župana ličko-senjskog Petry nije propuštao niti jednu prigodu da bi bio na mnogim sastancima, manifestacijama, komemoracijama, susretima… Dodamo li ovome učestale i vrlo važne susrete s Vladinim dužnosnicima i državnim tajnicima, županErnest Petryje prvo ljeto svog mandata neprestano radio, što je bio dovoljan razlog za razgovor.

U tijeku revizija

Svaka nova dužnost ima specifične izazove.Što ste izdvojili kao krucijalno u ovom kratkom razdoblju od kada ste župan ličko-senjski?


-Stupanjem na dužnost županije Ličko-senjske županije, u maniri savjesti i odgovornosti, prionuo sam pomnoj analizi postojećih stanja u svim područjima djelovanja Županije.Relativno je kratko vrijeme iza mene, ali sam cjelodnevnim radom, kontaktima i inim suradnjama složio sliku stanja i svim prioritetima prema kojima smo odmah pokrenuli želju da dobijemo rezultate koji će Ličko-senjsku staviti uz najrazvijenije županije u RH.Tu prvenstveno mislim na brzinu i organizirati razvoj svih gospodarskih djelatnosti kroz djelotvorno pokretanje kapitalnih investicijskih projekata, demografsko osnaženje ličkih prostora, revitalizaciju poljoprivrede i stočarstva s naglaskom na proizvodnju konačnih proizvoda od mliječnih, drvoprerađivačkih, pa sve do mesne industrije, jačanje turističkih kapaciteta,ulaganje u obrazovanje jačanjem deficitarnih zvanja ... Jačanje prometnih infrastruktura, dopuštenje domaćih i stranih investitora, jačanje i edukacija domaćeg kadra u smislu stvaranja jakih radnih timova za povlačenje sredstava iz EU fondova.Premalo traje radni dan, rekao bih i tjedan, za tako sveobuhvatan i vrlo odgovoran posao koji je pred nama.


Natječaj za ravnatelja Razvojnog centra LSŽ-a


-Područje djelovanja Razvojnog centra Ličko-senjske županije temeljeno je na principu pružanja potpore poduzetnicima, korisnicima inkubatora/akceleratora, kao i poluindustrijskog postrojenja.Kao takav bit će dostupan svim građanima poduzetnicima i svakako jedno od mjesta razvoja i novina u širem smislu.Napominjem da sam od trenutka preuzimanja dužnosti župana imenovao vršitelja dužnosti Razvojnog centra Ličko-senjske županije, da je kod nadležnog Trgovačkog suda u Rijeci ustanova registrirana, da je imenovano Upravno vijeće, au tijeku je natječaj za izbor ravnatelja/ce ustanove, koji/a će u nadolazećim tjednima početi s aktivnostima u organizaciji rada te ustanove.

 


Jeste li zatekli "kosture u ormaru", tj.neke situacije koje vam u poslu ne idu na ruku i otežavaju ga?


- O kosturima u ormarima kao isforsiranoj sintagmi ne bih.Stanje je ozbiljno, zahtijeva golemo odricanje i predan rad.Revizije poslovanja pojedinih subjekata utvrdit će stanje i moguće nedostatke koje ćemo otkloniti.Moj je poslovni i osobni moto rad i samo rad i ništa me trenutno u tome ne sprečava.Smatram kako jedino otvaranjem novih radnih mjesta, pozitivnim promjenama, slušanjem bila građana, revitalizacijom gospodarstva i sprečavanjem iseljavanja, posebnim mladim obiteljima, stvaranjem konkurentne županije sa svim svojim resursima.Jačanje proizvodnih pogona na područjima Ličko-senjske županije, proizvodnja zdrave hrane, ljepota ličkog krajolika, jamac su kvalitetni život na našim prostorima.


Podrška Vlade

Jeste li zadovoljni suradnjom s ostalim jedinicama lokalne samouprave?

- Suradnja s ostalim jedinicama lokalne samouprave je na zavidnoj razini.U svakodnevnom sam kontaktu s gradonačelnicima i načelnicima općina.Zajedničkim i ciljanim naporima nastojimo unaprijed uspostaviti postojeće stanje, ali jednostavno i jednostavno stvoriti preduvjete za razvoj pojedinih područja u svrhu investicijskih ulaganja, kako bismo postigli konačni cilj, odnosno osigurali otvaranje novih radnih mjesta.Za sada imamo dobre pokazatelje, kao i jasno precizirane projekte na kojima radimo.

Od Vlade RH puno očekujete, puno je sastanaka i dogovora.Kako će se sve ovo odraziti na ukupan boljitak Ličko-senjske županije?

-Svakodnevno ističem bezrezervnu podršku Vlade RH, premijera Andreja Plenkovića i svih resornih ministara, kao i poduzeće u vlasništvu RH, koji su u potpunosti otvoreni prema Ličko-senjskoj županiji i pružaju nam svakodnevnu pomoć i suradnju, bilo kroz radne sastanke, potporu i pomoć, pa sve do pripremnih aktivnosti vezanih uz strateške investicijske projekte, osnaživanja putem Vladinih mjera i inih drugih postupaka.To je velik i značajan korak u budućem razvoju naše županije, što će se svakako odraziti na sve naše gradove i općine u skorijem vremenu.U svakom slučaju pred Ličko-senjskom županijom u nadolazećim je godinama iznimno izazovno i ulagački pogodno razdoblje, uslijed čega je s optimizmom gledam u budućnost, zaključio je župan Ernest Petry. za Novi list

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Brojači lajkova upravljaju političarima

Zlatko Hasanbegović

Brojači lajkova upravljaju političarima

27.10.2021. | 7:52
Likaplus.hr :  Vukovar je hrvatski Alamo

Vukovar je hrvatski Alamo

24.10.2021. | 21:59
Likaplus.hr : Penava želi okupiti one koji žele pomoći

Za Hrvatsku

Penava želi okupiti one koji žele pomoći

13.10.2021. | 7:53
Likaplus.hr : PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA

PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA

6.10.2021. | 23:40
PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA
Likaplus.hr : Crnogorca kritizirali što voli Thompsona

Super talent

Crnogorca kritizirali što voli Thompsona

28.9.2021. | 10:26
Likaplus.hr : Penava o pristupanju Domovinskom pokretu

Gradonačelnik Vukovara

Penava o pristupanju Domovinskom pokretu

19.9.2021. | 8:09
Likaplus.hr : Srbi -hrvatski ratnici za slobodu

Srbi -hrvatski ratnici za slobodu

30.8.2021. | 7:38
HEROJ DOMOVINSKOG RATA MILORAD DRAČA Srbin koji je nakon Oluje izgubio nogu: 'Čiji ja to vojnik mogu biti nego hrvatski?'
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :