Utorak , 16.8.2022. | 14:46

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 16.2.2022. u 18:09
Prikaza: 299

Školstvo

Koliko povećanje plaće nudi Vlada?

LS Županija : Koliko povećanje plaće nudi Vlada?
Održan je 9. sastanak pregovaračkog odbora Vlade s predstavnicima sindikata javnih službi o rastu plaća i sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora.Vlada im je predložila rast osnovice od 2% u drugoj polovici godine, a sindikati to smatraju neprimjerenim s obzirom na rast BDP-a, ali i inflacije. Sindikati javnih službi postavili zahtjev o povećanju osnovice plaće u tri navrata, za 4% od 1. ožujka, 2% od 1. srpnja i 2% od 1. studenog, odnosno ukupno 8.2%.

- Mi smo postavili svoje zahtjeve - 4 posto od 1. ožujka, 2 posto od 1. srpnja i 2 posto od 1. studenog. To su zahtjevi sindikata. Bilo je povišenih tenzija, jer je bilo neprimjerenih reakcija jednog od državnih tajnika. To nas je prilično uzrujalo, ali je konačni dogovor bio da se nađemo za 7 dana i da će država razmotriti naše prijedloge, izjavio je nakon današnjih pregovoraVilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Na pitanje ima li nade u dogovor Ribić odgovara kako je pravo pitanje "ima li razuma, jer je potpuno nejasno kako Vlada može govoriti da nema novaca ako svi pokazatelji upućuju na to da ga ima".

- Zašto Vlada nudi samo dva posto kada ima novaca i što je uzrok takvom pristupu javnim službenicima? Je li to propaganda iz dijela medijskog prostora o uhljebima u javnim i državnim službama? O čemu se radi da se izlazi s prijedlogom od dva posto, i to sada kada ima novaca i kada se sve mijenja? - pita.

Ustvrdio je kako su istu priču - da nema novaca za zaposlene u javnim službama - slušali u vrijeme financijske krize od 2008. do 2015., pa u vrijeme euro krize, pa u vrijeme pandemijske krize.
Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :