Utorak , 16.8.2022. | 15:42

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 5.3.2022. u 6:07
Prikaza: 306
Autor: Likaplus/GS

Župan Petry i

Ministar Fuchs s ravnateljima škola

LS Županija : Ministar Fuchs s ravnateljima škola

Kako bi se svrsishodnije organiziralo obrazovanje u Ličko-senjskoj županiji danas je župan ličko-senjski Ernest Petry održao je radnisastanaks ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom i suradnicima. Na prvom dijelu sastanka bili su nazočni zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, zamjenik Milan Uzelac, svi ravnatelji škola kojima je Ličko-senjska županija osnivač, ravnatelj škole „dr. Jure Turić" Gospić Ivica Radošević.

Župan Petry zahvalio se ministru Fuchsu i njegovu timu na dolasku i održanim sastancima.

-Danas smo zajedno sa svim ravnateljima škola, gradonačelnicima i načelnicima Općina sagledali smo probleme s kojima se te školske ustanove susreću u radu. Ovo činimo kako bismo školstvo u Ličko-senjskoj županiji prilagodili nadolazećem razdoblju, a sve u cilju prilagodbe vezane uz potrebe tržišta rada, istaknuo je u uvodu župan Ernest Petry.

Sagledavajući problematiku školstva u Ličko-senjskoj županiji ministar Radovan Fuchs naglasio je kako se već razgovaralo i dalje će se govoriti o cijeloj vertikali obrazovanja.

-Mi smo već osigurali značajna sredstva za područje obrazovanja, s čime se znatno podiže njihov standard. Od ravnatelja škola očekujem da ćemo čuti s kakvim problemima se susreću u radu, pri organizaciji nastave u vrijeme ove Covid-krize. Cijela Hrvatska je to stvarno dobro odradila proteklo razdoblje i ponosan sam na podatke UN-a po kojima je Hrvatske država s najmanje sati online nastave. Nakon sastanka ćemo znati da Ličko-senjska županija ima priključak na sve najviše obrazovne standarde koji su aktualni u nadolazećim godinama jer svaka škola u Hrvatskoj mora imati jednake mogućnosti obrazovanja. Treba reći da se škole neće gasiti nigdje, rekao je ministar Radovan Fuchs.

Župan Ernest Petry govorio je o posljedicama smanjenja broja stanovnika u Ličko-senjskoj županiji.

-Prema zadnjem popisu stanovnika mi smo sada ispod 43 tisuće stanovnika, a površinom činimo 10 posto površine RH. Uporno govorim da je opstojnost života na ovim prostorima usko povezana s razvojem gospodarstva jer bez toga nema niti demografske obnove. Sve to treba pratiti i školstvo. Mi smo izgubili oko 20 posto stanovništva unatrag desetak godina pa su smanjeni i upisi u sve naše obrazovne ustanove. Podizanjem gospodarstva otvaraju se nova radna mjesta, popravlja se demografska slika i podižu upisne kvote u svim obrazovnim ustanovama, rekao je župan Ernest Petry.

Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :