Ponedjeljak , 6.12.2021. | 15:24

Obrazovanje

Objavljeno: 5.5.2021. u 18:34
Prikaza: 733
Autor: Likaplus

Oni bi glasali i za "Božu bocu" ...

LS Županija : Oni bi glasali i za "Božu bocu" ...Dražena Aračić i Ivan Kokot, kandidati za ravnatelja

Aktualna ravnateljica Dražena Aračić vodi 3:1 u glasovima naspram Ivana Kokota. Naime, Vijeće roditelja donosi u Školski odbor koji imenuje ravnatelja/icu 1 glas, Učiteljsko vijeće 2 i Radničko vijeće 1 glas. Osnivač Županija ima 3 glasa. Ravnatelj postaje tko u Školskom odboru ima 4 glasa.

Korenica- Nakon  pritisaka na članove Vijeća roditelja da glasuju po naputku HDZ-a i STOP Ante Kovača, dogodila se i sjednica Vijeća roditelja. 

Oni bi glasali i za "Božu bocu" samo da nije ravnatelj s početnim slovom A.....
 

 Roditelji otišli pokunjeni, ali zaokružili... za Ivana Kokota 9: 4
Od 13 nazočnih članova Vijeća roditelja, među kojima se nalazi i sam kandidat  Ivan Kokot, te supruga Ante Kovača, te učiteljica članica liste STOP i  bivša predsjednica Školskog odbora poznata po tome što nije zapazila da je Škola u vrijeme dok je vodila Školski odbor , za vrijeme ravnatelja Boška Lončara, otišla u dug preko 150 tisuća kuna, nije redovito slala financijska izvješća FINA-i, nije zamijetila da se u Školi drži novac od učeničke prehrane i ne uplaćuje na račun Škole , nego se čuva u nekakvom "crnom fondu"...itd. Osim ova četiri člana Vijeća roditelja koji bi vjerojatno glasali i da je kandidat za ravnatelja  bio "Božo boca", a samo da nije Aračić, drugi dio je očito dobro "odrađen" , te su pokunjeno otišli nakon odrađenog posla. 
Nisu oni krivi, nemojte ih osuđivati.  Muka je to, malo je ljudi koji imaju snagu se oduprijeti pritisku, makar bilo i tajno glasovanje i kad je još kompletno izborno povjerenstvo bilo "jednostranački sastavljeno"

Jer kako objasniti da 9 članova Vijeća roditelja digne za Program Ivana Kokota, koji je u dvije minute, s rukama kao "šerif u salonu koji samo čeka prvi pucanj"  nešto rekao što je "bilo teško i slušati i gledati"(kako su neki sa sramom govorili, ali   su ipak zaokružiti kandidata  Kokota). Prof Dražena Aračić je imala sjajnu prezentaciju , ali 9 članova je zaokružilo Kokota, a 4 člana Vijeća roditelja  Draženu Aračić. Neki su izašli iz Škole postiđeni, a manjina s uzdignutom glavom i ponosno koračali Korenicom.

Zato je jedna inicijativa iz MZO da članovi Vijeća roditelja ne odlučuju sami, jer su često pod pritiskom, nego da svako razredno odjeljenje ,znači svi roditelji Škole biraju, a onda članovi Vijeća roditelja javnim glasanjem glasuju u Vijeću roditelja.

Učiteljsko vijeće  je zato DRAŽENI ARAČIĆ dalo 23 glasa, a IVAN KOKOT samo 4

I to bez pritisaka i zastrašivanja , kao što je bilo 2016., kada je kampanju vodio Ante Kovač da ostane ravnatelj Boško Lončar. Učitelji očito znaju puno bolje procijeniti kvalitetu. 

Radničko vijeća isto za DRAŽENU ARAČIĆ uvjerljivo 30 glasova Ivan Kokot 8 glasova

Ivan Kokot čak nije htio iznijeti svoj Program Radničkom vijeću, pa je samo rekao "eto glasujte za mene", te je na osnovu te izjave  dubokoumne izjave, dobio još 4 glasa više nego na Učiteljskom vijeću. 

Sada ostaje na članovima postavljeni ispred Županije da odluče žele li podobnost  i ravnatelja sa stranačkom iskaznicom  HDZ-a ili stručnost i dokazanu kvalitetu  ravnateljice Dražene Aračić.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :