Srijeda , 12.8.2020. | 11:35

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 20.2.2016. u 17:58
Prikaza: 1699
Autor: Likaplus/don Blog

Potpuno sam na strani ministra kulture

LS Županija : Potpuno sam na strani ministra kulture


Propao pokušaj njegove eliminacije i javnoga sramoćenja nije slučajan.

Ponovila se stara 'priča' - pogledaj najprije tko te blati pa onda čuj/čitaj što misli!

"Biznismeni" tzv. komunističkog antifašizma dodatno su se osramotili - bilo bi im bolje da su šutjeli, ali za javnost je bolje da su "ciknuli".

Sjajno su ih prokazali u SD i u HT, a najbolje je u VL to učinio sam dr. Hasanbegović... I ja sam to učinio na Don blogu

Razlika između demokratskog hrvatskog antifašizma i totalitarnog "komunističkog antifašizma")

Predsjednica Republike – unatoč pritisku tzv. javnosti (što je čest medijski izraz, a odnosi se zapravo na nekoliko sveprisutnih komentatora svih društvenih zbivanja i šačicu dežurnih kolumnista liberalne orijentacije u svim dnevnim listovima) – pokazala je odlučnost i hrabrost ter je, kako je i najavila, iz svojega ureda izbacila odnosno dala odpremiti u muzej bistu poznatoga svjetskog diktatora maršala (nekima druga) Tita. Tako je konačno (bez Živog zida u blizini!) simbol jugo-mraka "deložiran" s Pantovčaka. Zapravo, dvojica - u kratkom vrjemenskom razmaku…

Jasno, to je izazvalo oduševljenje goleme većine hrvatskoga naroda, poglavito onih koji znaju što je Tito značio u prošlosti crvenoga yugo-terora kao čelnik totalitarne države bez slobode i osnovnih ljudskih prava za mnoge, kao glavni krivac za genocid ("hrvatski holokaust") na Bleiburgu i tzv. križnim putovima… itd.

S druge pak strane opet je reagirala ona famozna "javnost". Ovaj put proširena je dobrodržećim penzionerima partizanskog pokreta i "Titovim sub(n)orcima" odnosno njihovim unucima (iz klana Saveza antifašističkih boraca Hrvatske – SABH), među kojima neki mirne savjesti primaju tzv. boračke penzije (iako su u 2.SR bili djeca!). Gotovo s neskrivenom mržnjom obrušili su se na Predsjednicu ter su u obranu svojega idola, "najvećega sina naših naroda i narodnosti" (kao mu i danas tepaju – kao da je upravo krenuo preko Romanije…), redovito, kao dogmu i mantru, isticali njegov "antifašizam" kao neprijepornu globalnu vrijednost, vrjednotu, vrlinu, odliku, karakteristiku… po čemu je navodno "priznat i cijenjen u cijelom svijetu"…!

No više nije potrebno baviti se glavnim likom jedne s razlogom "završene priče" i njegovim zasluženim "povratkom u rodni kraj" (otkud je i došao – premda se još uvijek ne zna odakle je došao, ni čiji je /ne/zakoniti sin… itd., ter što je više o njemu legendi i laži, nekima je "miliji i draži" pa poklonici imaju osjećaj da mu time veličina samo raste…). Umjesto zatupljivanja tom političko-estradnom 'sapunicom', korisnije je pogledati odnosno razmotriti makar u najkraćim crtama što je to u svojoj biti taj famozni "antifašizam", koji bi Titu, kako njegovi sljedbenici zamišljaju, kao zasluga trebao oprati sve slabosti i grijehe pa čak i najveće zločine. A samim time i njima…!

Premda su o tome fenomenu napisana i brda knjiga, imamo najnoviju najjednostavniju i najjasniju ter dakako i najsažetiju njegovu "definiciju". Dao ju je akademik Ivan Aralica, opisujući i analizirajući u briljantnom djelu "Smrad trulih lešina" nekoliko "mentalnih komunista" (među kojima su ideološke i administrativne perjanice: Slavko i Ivo Goldstein, Vesna i Zoran Pusić, Račan i Milanović, "Doživotno drugi" /predsjednik – "nomina sunt odiosa"/ i sada već bivši - Josipović, a tu je i Predrag Matvejević, 'prisjednik', s kojim Aralica u knjizi polemizira). Dakle, sve odreda deklarirani detuđmanizatori u Hrvatskoj i 'narikače' njihova druga Tita.

Radi jasnoće i uočavanja pojmovne zbrke, koju manipulatori i dalje potiču jer na njoj grade svoje "argumente", Aralica najprije ističe da su i među Izvorišnim osnovama Ustava RH, kao temelj hrvatske državnosti, navedeni sljedeći čimbenici (tj. tri): 1. odluke Zemaljskog ANTIFAŠISTIČKOG vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH-a); 2. povijesna prekretnica odbacivanja KOMUNISTIČKOG sustava, učinjena na prvim demokratskim izborima; 3. pobjeda hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom DOMOVINSKOM RATU. 

Potom logično zaključuje: "Kad se ova izvorišta promatraju u njihovu unutarnjem prožimanju, jasno je da se u antifašističkoj borbi ugrađenoj u odluke ZAVNOH-a ne podrazumijeva komunistička manipulacija tom antifašističkom borbom, jer se, da je drukčije, da se misli na KOMUNISTIČKI ANTIFAŠIZAM, u tom trojstvu 'od osnova' ne bi moglo naći ni odbacivanje komunističkog sustava ni pobjeda hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, koji je, doista, bio rat protiv četničkog i komunističkog agresora, a ne rat protiv Srba, koji su, za našu i svoju nesreću, u najvećem broju bili u sastavu četničkih i komunističkih vojnih formacija."

Ipak su detuđmanizatori (a upravo to je temeljna karakteristika gotovo svih medijskih "glasnogovornika" koji sebe smatraju "javnošću"), i pored te jasnoće, ističe dalje akademik, u antifašizmu koji je unesen u preambulu Ustava vidjeli (što je i prirodno jer takva je njihova politička 'dioptrija') KOMUNISTIČKI ANTIFAŠIZAM. Ali, na njihovu žalost, taj "njihov" antifašizam nije DEMOKRATSKI ANTIFAŠIZAM! Oni dakle ili ne žele znati ili svjesno odbijaju istinu da je "njihov" komunistički antifašizam jednako "totalitarni sustav koliko je totalitaran i fašizam, čijim se protivnikom deklarira"!

Zanimljivo je također i znakovito kako slijepi branitelji svoga slijepog YU-vođe odbacuju i logiku po kojoj je jasno da komunizam iz Ustava ne može biti njihov komunistički antifašizam (jer to bi se "kosilo s dva preostala dijela trodijelne izvorišne osnove, pa i s Ustavom u cjelini"). Oni svoju 'yustavnu titoidnost' brane tvrdnjom kako bi "odvajanje komunističke vodeće uloge u Narodnooslobodilačkoj borbi, koja je doista bila antifašistička, tu antifašističku borbu učinilo virtualnom". To pak za njih znači da HRVATSKI ANTIFAŠIZAM "ne postoji bez Tita i njegovih komunista kao eksponenata Kominterne, što će reći KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA na globalnoj razini".

 No to je, opet na silnu žalost 'titoidnih komunfašista', najobičnija LAŽ. Jer to je već objašnjeno odnosno, kako Aralica kaže, o tomu bi li se hrvatski antifašizam iz NOB-e mogao odvojiti od komunističkog antifašizma kao MANIPULACIJE tim antifašizmom struka je već odgovorila potvrdno.

Akademik ističe da je predsjednik Tuđman to znao razdvojiti ter da je "zato u nerazorivom trojstvu unio antifašizam u naš Ustav, i da će se to sada, kad je detuđmanizam propao, morati učiniti, jer je nerazumijevanje te tročlane osnove u Ustavu izvorište postkomunističke ideološke zbrke koja trenutno drma Hrvatskom". To je jasno da ne može biti jasnije odnosno, rečeno žargonom mnogih detuđmanizatornih titozboraca, to je "prosto ko pasulj"! Ipak, na kraju, valja odgovoriti na važno pitanje - a time ću, tj. Araličinom briljantnom 'dijagnozom', zaključiti ovaj post - odnosno otkriti zagonetku ZAŠTO su gledajući ("u tunelu usred mraka") u antifašizmu iz preambule Ustava upravo i samo komunistički antifašizam, izvorištem hrvatske državnosti proglasili BAŠ TAJ komunistički antifašizam na čelu s 'drugom Titom' i sobom samima. U odgovoru na to pitanje razrješuje se i dvojba zbog čega toliko žale što im 'ode bista-šaka s Pantovčaka'.

Dakle, učinili su taj mentalni, logički i ideološki 'salto mortale communistico', tj. proglasili su svoj komunistički antifašizam temeljnom yu-dogmom i gotovo božanstvom "zato jer su detuđmanizatori odreda mentalni komunisti, stasali unutar komunističkog totalitarizma ili educirani nasljednici toga totalitarizma"! Sapienti sat (a blenti ni budilica)!

Upravo zato je sve njih takav stav o izvorištima hrvatske državnosti "doveo u izravan sukob s većim dijelom hrvatskog naroda koji je u svojoj duši, kao temeljni doživljaj stvaranja hrvatske države, nosio Tuđmanovo političko naslijeđe i pamtio da je i on kao i većina naroda bio tlačen i progonjen od komunističkog antifašizma na čelu s Titom, pa ga kao totalitarni sustav nije mogao ugraditi u temelje demokratske države, pamtio da ih je Tuđman vodio u ratu protiv komunističkog agresora i da je uz njihovu pomoć stvorio demokratsku hrvatsku državu, s otklonom i prema komunističkom i prema fašističkom totalitarizmu."

Stoga je opravdano Kolindino 'čišćenje staretinarnice' i akcija 'odvoza glomaznog otpada', jer zbog svega navedenog Titovoj bisti nije mjesto na Pantovčaku (svejedno ima li simboličku ili stvarnu ne/moć), nego eventualno (možda?) u muzeju 'političke naive' u Kumrovcu, ili u nekom foajeu u Moskvi, ili pak u nekoj 'svečanoj loži' u Londonu, ili…

---------------------------

N(pn)B:

NOVE 'NAUČNE' DVOJBE: ŠTO JE BIO JOSIF BROZNI TITOŠVILI?
I u političkim i u akademskim krugovima veliku nedoumicu i pomutnju izazvala je najnovija (hipo)teza "jadkademika&kakademika" (izrazi Joje Ricova, pjesnika), tj. jedinog europskog akademika s osnovnom školom. Pri osnivanju tzv. "antifašističke l(j)ige" (kao nekakve 'svete partizanske alijanse') – koja je Predsjednici otkazala pokroviteljstvo nad nekoliko svojih 'derneka' (što joj je zapravo kompliment!) - izjavio je da je njihov drug Tito bio antifašist samo do 1945. (jer poslije toga je uveo metode njihova druga Staljina). Premda je Titošvili i prije bio staljinist, novi 'iskorak unatrag' zadrtih komunističkih antifašista znak je njihova konačnog otkrića kako istina nEUmitno i nezaUstavno prodire u javnost pa žele (popraviti & retuširati) i vlastitu 'bolju prošlost'! Ali, uzalud vam trud AF-prosvirači – "ubit će vas… stvari lagane" i SABH sa Šejtanom…! A Isus kaže: "Ako se ne obratite, svi ćete propasti!"

Autor: Anđelko Kaćunko

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Film i knjiga ‘Koliba’ kao umijeće Michelange

Film i knjiga ‘Koliba’ kao umijeće Michelange

8.5.2020. | 7:54
Film i knjiga ‘Koliba’ kao umijeće Michelangela.
Likaplus.hr : Čovjek i smisao života:ZA ŠTO/KOGA živjeti?

Viktor Frankl

Čovjek i smisao života:ZA ŠTO/KOGA živjeti?

15.4.2020. | 18:26
Iz boravka u logoru stekao je iskustvo da ljudi mogu biti neopisivo zli, ali i neopisivo dobri. Za preživljavanje u uvjetima koncentracijskog logora bilo je od presudne važnosti,da si osoba zna odgovoriti na pitanje – zašto (zbog koga ili čega) želi preživjeti?
Likaplus.hr : Oprez debeli muškarci, korona vas ugrožava!

Potvrđeno istraživanje

Oprez debeli muškarci, korona vas ugrožava!

13.4.2020. | 9:57
Dosadašnje statistike iz britanskih odjela intenzivnog liječenja potvrđuju taj fenomen: 73 pacijenata su muškarci, a 73,4 posto ih ima prekomjernu tjelesnu težinu. Usto, kod pretilih je muškaraca uočena manja vjerojatnost ozdravljenja kad zapadnu u kritično stanje.
Likaplus.hr : HEP dijeli stipendije

HEP dijeli stipendije

14.1.2020. | 10:59
HEP raspisao natječaje za dodjelu 129 stipendija učenicima i studentima
Likaplus.hr : Filmovi  na Laudato TV

Filmovi na Laudato TV

31.12.2019. | 19:34
Obiteljska televizija Laudato TV započinje novu 2020. godinu iza ponoći s koncertom 'Progledaj srcem' održanim u svibnju 2019. pred 18 tisuća posjetitelja u zagrebačkoj Areni. Prisjetit ćemo se ovog glazbeno-duhovnog spektakla i pjevati neke od najljepših i najpoznatijih pjesama
Likaplus.hr : Učitelji poslali jasnu poruku Plenkoviću

Učitelji poslali jasnu poruku Plenkoviću

29.11.2019. | 11:41
Sindikat HSU je optužio i neke načelnike Općina koji vrše pritisak na neke učitelje da prekinu štrajk. Mišljenje učitelja je da Plenković SVJESNO ide na iscrpljivanje učitelja da sami odustanu od štrajka
Likaplus.hr : Cijela Hrvatska štrajka

Utorak,19.11.2019.

Cijela Hrvatska štrajka

18.11.2019. | 20:23
Mogu li roditelji spasiti štrajk? Mogu, tako da se solidariziraju s učiteljima i ne pošalju svoju djecu sutra u školu. U tom slučaju niti učitelji koji ne štrajkaju ne bi mogli raditi. A nitko im ne bi oduzeo od plaće radi štrajka. Navodno se na društvenim mrežama već stvaraju
Likaplus.hr : Što učitelji traže?

Što učitelji traže?

31.10.2019. | 16:43
Na slici imate koeficijente dužnosnika. Svaki koeficijent se množi sa osnovicom, a osnovica je od 1.rujna 2019. 5.695,87kn Sada učitelji imaju do 1,32, a dužnosnici ? Pogledajte i pomnožite s koeficijentom i dobit ćete bruto plaću.
Likaplus.hr : U ponedjeljak štrajk učitelja u Lici

U ponedjeljak štrajk učitelja u Lici

31.10.2019. | 8:38
Dvije trećine ih smatra da su nastavnici premalo plaćeni za odgovoran posao (65,5%), a 19,3% u njemu vidi borbu za dostojanstvo nastavnika. Ispitivanje je pokazalo da 6,3% smatra da ova Vlada, kao ni prethodne, nije fer prema nastavnicima, a njih 3,2% veće plaće vide i kao zalo
Likaplus.hr : Učitelji štrajkaju i pjevaju Plenkoviću

Učitelji štrajkaju i pjevaju Plenkoviću

15.10.2019. | 12:10
VIDEO: NASTAVNICI IZ DARDE SMISLILI ŠTRAJKAŠKI BEĆARAC Plenkoviću poručili neka da pare i pitali ga: 'Da te nije učo naučio, gdje bi sada bio?!'
Likaplus.hr : Početak školske godine u Lapcu -misa u crkvi

Početak školske godine u Lapcu -misa u crkvi

10.9.2019. | 12:28
Donj Lapac-U ponedjeljak 09.rujna u zupnoj crkvi Sv.Ivana Pavla II odrzana je Misa za pocetak skolske i vjeronaucne godine.Misu je predvodio zupnik Dino Rupcic.Zupnik je zazvao bozji blagoslov na sve djelatnike skole i vjeroucenike kojih je ove skolske godine od prvog do osmog ra
Likaplus.hr : Uf, sutra je škola, zar si spremna?

Uf, sutra je škola, zar si spremna?

8.9.2019. | 20:42
VIDEO Luka Bulić na rubu suza opjevao skori 'rastanak' s kćeri: Tuga hvata me ekstremna!
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :