Ponedjeljak , 6.12.2021. | 16:09

Obrazovanje

Objavljeno: 11.5.2021. u 5:45
Prikaza: 1056
Autor: Likaplus

Politički udar na Školu

Propao pokušaj smjene ravnateljice Aračić

LS Županija : Propao pokušaj smjene ravnateljice AračićIvan Kokot, koji je zamalo sam sebe imenovao ravnateljem i Dražena Aračić, ravnateljica Škole
Korenica- Sinoć se održala odgođena sjednica Školskog odbora u zgradi Oš dr Franje Tuđmana. Bila je to, kako saznajemo od članova Školskog odbora, prava drama. Naime, u natječajni postupak, koji je raspisan sukladno Statutu i Zakonu o odgoju i obrazovanju, uplela se politika ANTE KOVAČ-STOP i TOMISLAV UŽAREVIĆ-HDZ.

U Školskom odboru ispred Županije bili su imenovani: Ivan Kokot(HDZ), Marija Marjanović(?) i Hrvoje Kukuruzović(HDZ)

Školski odbor ima 7 članova: 3 su ispred Županije (Kokot, Marjanović, Kukuruzović) i oni glasuju samostalno, dvoje učitelja
ispred Učiteljskog vijeća (Nikolina Medaković i Aleksandra Majetić) oni glasuju temeljem rezultata na Učiteljskom vijeću 23:4 za Draženu Aračić) , Radničko vijeće (Ivana Ivančević - glasuje temeljem rezultata glasovanja svih zaposlenih u školi 30:8 za Draženu Aračić) i Goran Jurković ispred Vijeća roditelja (on glasuje temeljem rezultata glasovanja Vijeća roditelja 9:4 za Kokota)

Znači, aktuelna ravnateljica je došla na Školski odbor sa 3 glasa, a Ivan Kokot 1 glas (ispred Vijeća roditelja-gdje sjedi Kokot, njegova supruga, supruga Ante Kovača, članica Antine liste STOP, i Gordana Naprta Ramljak, predsjednica školskog odbora u vrijeme mandata Boška Lončara-poznata po tome što je odbijala potpisati nalog Prosvjetne inspekcije o imenovanju drugog ravnatelja 2016. i nije puno toga vidjela što je trebala vidjeti...A gledala i vidjela ono što joj nije bila dužnost...PRAVNA SLUŽBA MINISTARSTVA U VEZI Ivana KOKOTA-Odgovor KOKOT ne bi smio glasati za samoga sebe

Obzirom da IVAN KOKOT glasuje i u Vijeću roditelja za sebe (dopušteno), kao i u Školskom odboru za sebe i ima odlučujući glas, upućen je od strane ravnateljice Aračić dopis Pravnoj službi Ministarstva prosvjete da protumače situaciju, odnosno je li dopušteno da IVAN KOKOT glasuje sam za sebe i tako sebe postavi za ravnatelja Škole.

ODGOVOR je bio PRAVNE SLUŽBE MZO: Ivan Kokot ne bi trebao glasovati za sebe, trebao bi se izuzeti od glasovanja

Županija, kao osnivač Škole, je RAZRIJEŠILA IVANA KOKOTA u Školskom odboru, jer se on vjerojatno sam ne bi htio odreći glasovanja za samoga sebe u Školskom odboru. Tako je rezultat glasovanja bio 3 glasa za Kokota (Kukuruzović, Marjanović i Goran Jurković- temeljem glasa Vijeća roditelja) i 3 glasa za Draženu Aračić ( Aleksandra Majetić, Nikolina Medaković i Ivana Ivančević-temeljem, glasovanja Učitelja i svih zaposlenika Škole).


Budući da nitko nije izabran bit će raspisan novi natječaj, a i dalje ostaje ravnateljica Dražena Aračić, koja će se javiti nan ponovljeni natječaj, a vjerojatno i Ivan Kokot.Link:

 


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Župan Petry ide na smjenu ravnateljice Škole?

Sluša Kovača i lokalni hdz

Župan Petry ide na smjenu ravnateljice Škole?

14.10.2021. | 9:47
Likaplus.hr : Uzimali novac od dječje prehrane

Škola u Korenici

Uzimali novac od dječje prehrane

16.9.2021. | 5:25
Likaplus.hr : On line sastanak o licencijama za naučnike

UZ POČETAK ŠKOLSKE GODINE

On line sastanak o licencijama za naučnike

7.9.2021. | 9:29
Likaplus.hr : Uručeni ugovori za školsku prehranu

Ministar Aladrović

Uručeni ugovori za školsku prehranu

2.9.2021. | 7:23
Likaplus.hr : Povijest suradnje  Kovač i Užarević

Povijest suradnje Kovač i Užarević

10.5.2021. | 9:58
KOALICIJA HDZ-KOVAČ STOP: "LAŽEMO DOKLE MOŽEMO"
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :