Subota , 23.10.2021. | 01:18

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 16.9.2021. u 5:25
Prikaza: 775
Autor: Likaplus.hr

Škola u Korenici

Uzimali novac od dječje prehrane

LS Županija : Uzimali novac od dječje prehrane

Godine 2016. tadašnji učitelj, a sadašnji načelnik Općine Ante Kovač, je dizao "pobunu među učiteljima" radi neizbora na natječaju ravnatelja Boška Lončara iz Otočca. Evo, kakvo je stanje u školi branio sadašnji načelnik, a kakvo stanje sada mu nije po volji u školi dok je ravnateljica Aračić

Korenica- Uoči glasovanja Školskog odbora "Pinokijo s Rudanovca" bio je u dosluhu s određenim lokalnim političarima koji i sada prave pritisak da se stanje u Školi vrati na onakvo kakvo je bilo 2016. Nekoliko sati prije sjednice Školskog odbora održan je politički sastanak HSS-a u zgradi Srednje Škole gdje je odlučeno da jedna članica školskog odbora iz reda HSS-a (Marija M.) MORA glasovati za Boška Lončara.

Predsjednica Školskog odbora je bila Gordana Naprta Ramljak, koji poznaju situaciju znaju da je bila više od "desne ruke" aktualnog tada ravnatelja. Da ne duljimo, nakon biranja i odluke da se bira v.d. ravnatelj izabran je Pero Aračić.

Ante Kovač je hodao po hodnicima škole kao izbezumljen. Kad sam po pozivu prosvjetne inspekcije pozvan u Školu da potpišem Ugovor, ostavio je učenike same u razredu i hodao hodnicima i vikao predsjednici Školskog odbora Gordani Naprta Ramljak "Nemoj ništa potpisivati, zovi policiju!

I Gordana Naprta Ramljak nikako da  potpiše odluku izglasanu na Školskom odboru. Prosvjetna inspekcija iz Rijeke je morala čekati u u uredu tadašnjeg ravnatelja i ne odlaziti dok predsjednica Školskog odbora ne potpiše odluku o mojem imenovanju za v.d ravnatelja. I sada je Gordana Naprta Ramljak članica Vijeća roditelja koja glasuje o budućem ravnatelju ili ostanku sadašnje ravnateljice Dražene Aračić, prof biologije i kemije.

Uzimali novac od dječje prehrane, a "Pinokijo s Rudanovca" ih branio

Pri samoj primopredaji dužnosti rečeno mi je da Škola ima u gotovini, (a inače što ne smije imati), 30 tisuća kuna. Odmah je naloženo da se novac uplati u FINI na račun Škole. Nakon što sam počeo istraživati po izvodima računa u Banci, FINI-i...Stižu neplaćeni računu. Samo jednoj trgovini u Korenici bio je dug skoro 5o tisuća kuna. FINA nema sva financijska izvješća...

Pozvao sam računovođu iz Otočca koji je radio još od one skandalozne smjene Aračića 2006. i naloži mu da do srijede ujutro objasni otkud manjak novca u Školi, a Škola je nakon smjene Aračića 2006. imala na računu 40 tisuća kuna, a sada nakon 10 godina dug se popeo blizu 200 tisuća kuna. Računovođa je iznenada uzeo bolovanje...I došao u petak oko podne u Školu s smotuljkom, vrećica najlonska, ispod ruke i došao u ured ravnatelja Aračića.RAČUNOVOĐA DOLAZI U URED V.D RAVNATELJA

Izvadio je 220 tisuća kuna i rekao :"Evo, novac, koji sam čuvao u svojem uredu" Novac je bio uredno posložen kao iz Banke, tako da nema nikakve sumnje da nije bio u uredu nego u nekoj banci na privatnom računu

Znači ukupno 250 tisuća kuna bez ikakve evidencije držalo se , zamračilo..

Imali u gotovini novac, a nisu plaćali račune. Novac su uzimali od dječje prehrane koja se skupljala u gotovini. Učitelji bi skupljali novac od učenika za prehranu i odnosili u računovodstvo.

I to se promijenilo i sada idu uplatnice i nema više "zamračivanja novca" u Školi....A Ante Kovač je branio bivšeg ravnatelja , a sada mu nije po volji ravnateljica Aračić.

Škola dužna, a ravnatelj kupuje na račun škole "Jagermajster"

Bivši ravnatelj iz Otočca Boško Lončar je na račun škole kupovao skupi "Jagermajster".To da škola ne smije imati UOPĆE alkohol , a kamoli ga kupovati preko Škole i imati hladnjak pun alkohola, to dotičnog načelnika, a onda učitelja nije zanimalo. Bitno da mu nitko ne dolazi na sat hrvatskog i ne kontrolira kako radi. A dolaskom Aračića to se promijenilo i otud toliko ogorčenje Pinokije s Rudanovca a tada učitelja hrvatskog jezika kojem ljepota izričaja više sliči "kočijašu" iz Mrduše Donje, nego učitelju.
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Župan Petry ide na smjenu ravnateljice Škole?

Sluša Kovača i lokalni hdz

Župan Petry ide na smjenu ravnateljice Škole?

14.10.2021. | 9:47
Likaplus.hr : On line sastanak o licencijama za naučnike

UZ POČETAK ŠKOLSKE GODINE

On line sastanak o licencijama za naučnike

7.9.2021. | 9:29
Likaplus.hr : Uručeni ugovori za školsku prehranu

Ministar Aladrović

Uručeni ugovori za školsku prehranu

2.9.2021. | 7:23
Likaplus.hr : Propao pokušaj smjene ravnateljice Aračić

Politički udar na Školu

Propao pokušaj smjene ravnateljice Aračić

11.5.2021. | 5:45
Likaplus.hr : Povijest suradnje  Kovač i Užarević

Povijest suradnje Kovač i Užarević

10.5.2021. | 9:58
KOALICIJA HDZ-KOVAČ STOP: "LAŽEMO DOKLE MOŽEMO"
Likaplus.hr : HDZ i Kovač smjenjuju ravnateljicu Škole

Danas je Školski odbor

HDZ i Kovač smjenjuju ravnateljicu Škole

6.5.2021. | 7:18
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :