Subota , 26.11.2022. | 10:23

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 6.10.2022. u 14:32
Prikaza: 149
Autor: Likaplus

Priopćenje

Danijel Tušak napustio klub vijećnika HSP-a

LS Županija : Danijel Tušak napustio klub vijećnika HSP-a

Tušak: "Postajem nezavisni vijećnik u ličkoj Županijskoj skupštini!"

9. travnja 2021. godine po prvi put sam u svom životu postao aktivan sudionik političkih zbivanja na lokalnoj razini. Iako sam se godinama trudio baviti svojim poslom i ignorirati politiku, njeno bavljenje svima nama me ponukalo na ovu odluku. Nisam mogao više gledati godinu za godinom propadanje, ili u najmanju ruku stagnaciju razvoja, naše županije. To je bio jedini razlog zbog kojeg sam odlučio izložiti sebe i svoje ideje sudu javnosti.

 

Kao kandidat za župana svoj put sam završio u prvom krugu lokalnih izbora, kad je za mene i neke drugačije ideje svoj glas dalo 4475 birača. Nažalost, u utrku sam se uključio prekasno i nije bilo dovoljno vremena da iskomuniciram sve ideje za koje se zalažem i sva rješenja koja mogu ponuditi za razvoj naše županije koja je puna potencijala. 30. svibnja birači su se ipak odlučili za promjenu na kormilu Ličko-senjske županije, a ja sam se odlučio nastaviti odnosno pokušao zalagati za razvoj naše županije kroz svoj rad unutar kluba vijećnika HSP-a u Županijskoj skupštini. U politiku sam ušao s idealima i velikom željom da svojim angažmanom, znanjem i energijom pokušam napraviti pozitivne pomake koje je naša županija zaslužila još davnih dana. Isti čvrst stav imam i danas kada se stvari za mene u političkom smislu ipak mijenjaju.

 

Komunikaciju smatram iznimno bitnom, jer u nedostatku kvalitetne ili bilo kakve komunikacije neminovno dolazi do problema. Bilo da je to kod kuće, na poslu ili nažalost u ovom slučaju unutar Kluba HSP-a kojem sam do danas pripadao.

 

Ulaskom u Županijsku skupštinu, očekivao sam da ćemo kao Klub od 5 vijećnika djelovati kao jedinka za dobrobit županije i zauzeti određene stavove koje ćemo redovito komunicirati unutar Kluba i stranke čiji smo vijećnici. Imao sam jako puno strpljenja, više od godinu dana u nadi i očekivanju nekih promjena, ali nedostatak komunikacije unutar Kluba, komunikacije prema nositeljima vlasti i naravno prema javnosti odnosno ljudima koje na koncu predstavljamo potaklo me je na ovaj čin.

 

Od danas s ponosom mogu reći da sam nezavisan vijećnik koji će i dalje biti konstruktivan i kontinuirano se boriti za kvalitetniji život mojih sugrađana i razvoj naše županije. S obzirom na tolike godine propadanja naše županije, kao izravna posljedica nebrige brojnih političkih aktera, koji su itekako bili u mogućnosti utjecati na smjer gospodarskog razvoja županije, smatram da svoju ulogu vijećnika u Županijskoj skupštini moram obavljati časno i angažirano.

 

Većinu svojih aktivnosti ću usmjeriti k upozoravanju nositelja vlasti na teme koje su zapostavili ili za koje osobno smatram da rade na krivi način, ali neće mi biti problem niti pohvaliti ih za neki uspjeh, ako ga uopće bude. Smatram da smo jako daleko od situacije u kojoj bi na svaki mali korak reagirali tapšanjem po ramenu ili ovacijama, i osobno ću se sa svim meni dostupnim alatima boriti sve dok god narod ne počne osjećati da živi bolje i dok god mladi ne budu sigurni da će nakon završetka školovanja moći stečeno znanje upotrijebiti ovdje, na svojoj rodnoj grudi.

 

Zahvaljujem se svima koji su me dosad podržavali i koji su glasovali za mene na lokalnim izborima, a prije svih simpatizerima i članovima HSP-a. Nadam se da ovaj moj čin neće shvatiti drukčije nego kao poruku da sam i dalje isti i da ću se boriti za one vrijednosti kojima sam naučen, vjerujem kao i većina nas. Uvjeren sam da ću svojim radom dokazati ove riječi.

Tu živim i tu ću živjeti te želim dati bar mali doprinos kako bi svi mi sutra živjeli bolje nego jučer.

Danijel Tušak
Nezavisni vijećnik u Ličko-senjskoj županijskoj skupštini

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr :  Odgovori na lokalnoj razini

Međunarodna kriza zahtjeva

Odgovori na lokalnoj razini

27.10.2022. | 16:14
Likaplus.hr : Povezao Vukovar i Mariupolj, Buču i Gospić

Ruslan Stefančuk

Povezao Vukovar i Mariupolj, Buču i Gospić

26.10.2022. | 21:05
Likaplus.hr : Obuka za Ukrajince u Hrvatskoj

Priopćenje župana Petryja

Obuka za Ukrajince u Hrvatskoj

20.10.2022. | 7:08
Likaplus.hr : Izgradnja MC Domovinskog rata LSŽ

Potpisan Ugovor

Izgradnja MC Domovinskog rata LSŽ

13.10.2022. | 10:16
Likaplus.hr : Ivica Kovačević Ico umjesto Nikole Šimunića

Priopćenje stranke LiPO

Ivica Kovačević Ico umjesto Nikole Šimunića

8.9.2022. | 14:40
Likaplus.hr : Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

Bujanec komentirao

Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

18.7.2022. | 11:29
Likaplus.hr : Vladin partner na derneku u Banja Luci

Karamarko razočaran

Vladin partner na derneku u Banja Luci

12.1.2022. | 8:55
Likaplus.hr : Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

Priopćenje stranke LiPO.

Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

11.1.2022. | 21:53
Likaplus.hr : Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

10.1.2022. | 7:48
BIH,Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgovarao
BIHBuhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgo
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za Vukšićku ulicu i dio Budačke ulice od kbr. 79 do kbr. 221.

Povremeni prekid u opskrbi:

dana

u vremenu

28.11.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Vranovača od kbr. 19 do kbr. 79.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

25.11.2022. 08:00 do 13:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Korana od kbr. 1 do kbr. 40, Poljanak (kbr: 5,6, 10, 12/1 i 12/2) i Drežničko Selište od kbr. 12 do kbr. 25 i od kbr. 101 do kbr.106.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

25.11.2022.

08:00 do 13:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :