Nedjelja , 26.6.2022. | 07:45

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 13.12.2021. u 7:31
Prikaza: 497
Autor: Likaplus.hr

Domovinski pokret prozvao Plenkovića

LS Županija : Domovinski pokret prozvao Plenkovića

Domovinski pokret pozvao Plenkovića da se odredi po pitanju obveznog cijepljenja, Dodikovog plana za BiH i vanjske politike


Hrvatska je, kao, uostalom i uvijek - okružena, u najmanju ruku, problematičnim susjedima. Na istoku je Srbija koja se ubrzano naoružava, Dodik, kao produžena ruka Vučićeve velikosrpske politike, prijeti odcjepljenjem od BiH, Crna Gora je pod okupacijom, a srbijanske pretenzije prema Kosovu, politička su konstanta agresivne politike Beograda.
Službena Hrvatska politika u takvoj se situaciji pravi grbava – baš kao da se ništa ne događa – i kao da ne postoji. To čini iz (av)nojevskih razloga… Kada vide opasnost, nojevi zabiju glavu u pijesak i čekaju da ona prođe… Ne gledaju li opasnosti u oči, uvjereni su da uopće ne postoji. Tako je i s ovim našim briselcima… Kada ne bi imali glavu uronjenu u pijesak, a okrenuli bi se, recimo – zapadu, tada bi vidjeli da niti 200 kilometara zračne linije od Zagreba, u Austriji, svjedočimo neviđenom teroru. Lockdown za necijepljene, sloboda za cijepljene, a od veljače - obvezno i prisilno cijepljenje za sve! I Hrvatska se opet pravi kao da se sve to ne događa.
Ima li uopće veliki briselski kunktator stav o bilo čemu? Domovinski pokret ovom ga prilikom otvoreno poziva; neka se odredi - i glede dramatičnih događaja u Austriji, ponajprije obveznog cijepljenja, kao i pitanju Dodikovog smrtonosnog plana za BiH.
Domovinski pokret je zgrožen kunktatorovim "hrabrim” pozivom u tzv. covid bolnice, u razgledavanje teško oboljelih, koje medijski nudi kao kakve atraktivne turističke ture, bez imalo empatije prema činjenici da su to i naši očevi i majke, djedovi i bake, braća i sestre - i da u bolničkim krevetima nisu završili da bi bili statisti u nečijim predizbornim spotovima.

Kad je bio Domovinski rat i kada su mnogi naši članovi bili u prvim redovima obrane Domovine, a neki članovi predsjedništva DP-a i u bolnicama kao što je vukovarska, nismo čuli poziv velikog kunktatora za prigodno razgledavanje. Nije tada govorio niti o strahu, a niti o hrabrosti. Nije se busao u prsa niti je vidio kako izgledaju žrtve granatiranja i ljudi koji krvare za dom zato što su ga spremno branili. Anemija je neke spriječila da podjele "krivnju” s našim braniteljima...
Zbog čega je ova poruka (av)nojevska? Avnojevska je zato što je upućujemo trgovačkoj koaliciji, čiji sastav neodoljivo podsjeća na bratstvojedinstveni stav u borbi za jednu drugu državu, koja nije bila Hrvatska. A Nojevska je po izostanku bilo kakvog konkretnog stava o bilo kakvoj opasnosti, osim kada je u pitanju kunktatorova briselska domaća zadaća koja se odnosi na Rusiju i Ukrajinu. Zaista bi voljeli da veliki kunktator bude i hrvatski, a ne samo ukrajinski suverenist! 

Neka se jasno odredi; jel' mu Vučić prijatelj i politički saveznik, a Ana Brnabić pučka sestrica ili njihova politika predstavlja opasnost za hrvatske nacionalne interese? Što kunktator misli o Dodiku i što će učiniti za malobrojne preostale Hrvate u Crnoj Gori? I najaktualnije; podržava li nasilje nad građanima Austrije, među kojima ima i na tisuće Hrvata? Smatra li kunktator da ih treba zatvarati i prisilno cijepiti?!
Šutnja nije ništa drugo, već znak jasnog odobravanja, a pošto (av)nojevska vlada šuti o svim ovim pitanjima, odgovor je logičan i nameće se sam po sebi; sve što nam prijeti, oni odobravaju.
Domovinski pokret je na posve drugoj strani. Mi ne pristajemo na nepravdu. Protiv svake sile borit ćemo se bez kompromisa i svim nama dostupnim sredstvima. S obzirom na to da je kunktator dobro upoznat s (av)nojevskom literaturom, sigurni smo da nije zaboravio onu staru: padaj silo i nepravdo!
P.S. Kunktator (lat. Cunctator) – onaj koji oklijeva; kolebljivac, oklijevalo…
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Vladin partner na derneku u Banja Luci

Karamarko razočaran

Vladin partner na derneku u Banja Luci

12.1.2022. | 8:55
Likaplus.hr : Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

Priopćenje stranke LiPO.

Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

11.1.2022. | 21:53
Likaplus.hr : Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

10.1.2022. | 7:48
BIH,Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgovarao
BIHBuhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgo
Likaplus.hr : Bez dokaza pritvore vijećnika i sruše većinu

Penava ogorčen

Bez dokaza pritvore vijećnika i sruše većinu

28.12.2021. | 7:58
Likaplus.hr : I Korenica dala skoro 400 potpisa

400 tisuća za referendum

I Korenica dala skoro 400 potpisa

23.12.2021. | 18:15
Likaplus.hr : Godišnjica stranke LiPO

Godišnjica stranke LiPO

12.12.2021. | 11:42
Likaplus.hr : DOMOVINSKI POKRET PODRŽAO REFERENDUM

NE- COVID POTVRDAMA

DOMOVINSKI POKRET PODRŽAO REFERENDUM

10.12.2021. | 16:16
Likaplus.hr : Prestanite s izazivanje panike i nemira

Ivan Penava

Prestanite s izazivanje panike i nemira

16.11.2021. | 7:02
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :