Ponedjeljak , 6.12.2021. | 16:28

Politika

Objavljeno: 4.6.2021. u 14:00
Prikaza: 342

Ernest Petry preuzeo dužnost župana

LS Županija : Ernest Petry preuzeo dužnost župana

Na početku je bivši župan Darko Milinović iznio  informacije kojima je potkrijepio tvrdnje kako Ličko-senjsku županiju ostavlja daleko stabilnijom, nego li ju je preuzeo prije četiri godine.

Novom županu Ernestu Petryju i njegovoj zamjenici Jasni Orešković ostavljam županiju u financijskom suficit. Dolaskom na mjesto župana zatekao sam dug u iznosu od 13,8 milijuna kuna, a na današnji dan ostavljam stanje na žiro-računu u iznosu od 14,7 milijuna kuna. Od toga je polovica namjenskih, odnosno nenamjenskih sredstava. Tako da županiju ostavljam u iznimno stabilnoj financijskoj situaciji. Danas nemamo niti dospjelih nepodmirenih obveza. Vratili smo pet kredita, a uzeli samo jedan za Razvojni centar Ličko-senjske županije u iznosu od 23 milijuna kuna.

Unatrag četiri godine realizirano je 4,5 milijarde kuna projekata. Povećali smo i izvod, BDP je na 10 mjestu u Hrvatskoj. Svojem nasljedniku ostavljam i karticu za dnevnice, reprezentacije, gorivo, sa potrošenih „nula" kuna. Što je dovoljan pokazatelj mojega odnosa prema Županiji koja danas ima 10 zaposlenih manje, bez uhljeba i sličnih negativnih pojava. U narednom sazivu Županijske skupštine predvodit ću konstruktivnu oporbu, podržat ću svaki kvalitetan projekt, a sve na korist građana i demografskog oporavka ove županije, istaknuo je bivši župan Darko Milinović.

U kratkom obraćanju novi župan Ernest Petry zahvalio se na povjerenju svojoj stranci i svim građanima koji su mu ukazali povjerenje.

Zahvaljujem se svim nazočnima što ste svojim dolaskom na određeni način uveličali ovaj čin. Od danas ja preuzimam Ličko-senjsku županiju na temelju rezultata proteklog 2. kruga lokalnih izbora. Svi zajedno moramo raditi na unapređenju ove Županije, za dobrobit svih građana. To ćemo, između ostaloga, učiniti s boljom suradnjom s Vladom RH, povlačenjem još sredstava iz fondova EU-a. Nastavit ćemo pozitivan trend provođenja projekata koji su u tijeku, ali i potencirati neke nove projekte o kojima sam govorio i tijekom predizborne kampanje. To je zapravo najbolji način zadržavanja sadašnje demografske slike i njezino povećavanje. Opet najavljujem svim političkim snagama, i vladajućim strukturama i opoziciji, da ćete u meni imati pozitivnog partnera. Svi izabrani gradonačelnici i načelnici općina u meni će imati dobrog suradnika. 

To će biti moji partneri s kojima ću raditi na poboljšanju odnosa. Napominjem da ćemo svakodnevno biti u kontaktu s resornim Ministarstvima kako bi se poboljšalo povlačenje sredstava i ulaganje na ovome području. Narednog tjedna ću sa svim županijskom pročelnicima obaviti razgovore, očekujem da mi date svoje mandate na raspolaganje, ali vjerujem da će većina od vas ostati. Ja imam pravo birati svoj tim suradnika jer u narednom periodu nas očekuje puno posla. To je normalna procedura i trena znati da nitko pri tome neće ostati bez posla, rekao je novi župan Ernest Petry.

Svečanosti primopredaje bile su nazočne Irena Hodak i Jasna Orešković Brkljačić, bivša i nova zamjenica župana za društvene djelatnosti, kao i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Prestanite s izazivanje panike i nemira

Ivan Penava

Prestanite s izazivanje panike i nemira

16.11.2021. | 7:02
Likaplus.hr : 100 dana neznanja, revanšizma i nepotizma

Prioćenje LiPO

100 dana neznanja, revanšizma i nepotizma

17.10.2021. | 17:17
Likaplus.hr : Na izbornoj skupštini Hrvatske zajednice ...

Župan Ernest Petry

Na izbornoj skupštini Hrvatske zajednice ...

6.10.2021. | 21:42
Likaplus.hr : Predsjednik Županijske skupštine podržao

Zdravstvene djelatnike

Predsjednik Županijske skupštine podržao

5.10.2021. | 19:26
Likaplus.hr : Sdss i načelnik Kovač ucjenjuju Župana?

Sdss i načelnik Kovač ucjenjuju Župana?

23.9.2021. | 10:48
SDSS i načelnik Kovač ucjenjuju župana Petrya?
Likaplus.hr : Kovač ide u istražni zatvor

Trgovina uticajem

Kovač ide u istražni zatvor

10.9.2021. | 16:43
Likaplus.hr : Sve više pravoslavaca Hrvata u Hrvatskoj

Hrvatska pravoslavna crkva

Sve više pravoslavaca Hrvata u Hrvatskoj

27.8.2021. | 19:09
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :