Četvrtak , 19.9.2019. | 08:47

Politika

Objavljeno: 12.3.2019. u 20:44
Prikaza: 1667
Autor: Likaplus/P.A.

Postavili smo pitanje

Načelnik Kovač odgovorio u vezi Bleiburga

LS Županija : Načelnik Kovač odgovorio u vezi Bleiburga

Sve općine i gradovi su dobile zamolbu za sufinanciranjem organizacije komemorativnog skupa na Bleiburgu. Neke općine i gradovi su to odbile, a neke redovito uplaćivale. Po našim informacijama iz Počasnog bleiburškog voda za 2018. nema uplate iz Općine Plitvička Jezera, ali je Nacionalni park Plitvička jezera izvršio uplatu kao i mnoge druge općine i gradovi.

Korenica- Nakon što je Grad Supetar odbio sufinancirati obilježavanje najveće tragedije hrvatskoga naroda, koja je započela upravo na bleiburškom polju, pitali smo o tome i našeg načelnika Općine Antu Kovača. Na bleiburškom polju , prema procjenama engleskih zapovjednika, nalazilo se između  pola do milijun ljudi, među njima i mnogi civili, cijele obitelji---koji su na prijevaru vraćeni Titovim partizanima koji su ih u poznatom "maršu smrti", prozvan Križni put hrvatskoga naroda. Partizani su mnoge bez suđenja pobili i bacili u tenkovske rovove ili su mnoge žive bacili u napuštene rudnike... 

Sasvim sigurno Bleiburg je rana na tkivu hrvatskoga naroda, a demografski se Hrvatska nije oporavila od tragedije na Bleiburgu. Simo Dubajić, partizanski zapovjednik, pod kraj života se pokojao za zločine koje je činio na Bleiburgu i pozvao i ostale partizanske zapovjednike da istupe i priznaju svoje zločine. Prozivao je i generala Radu Bulata i druge, ali uzalud.

Nazvali smo načelnika Općine Antu Kovača i postavili mu dva jednostavna pitanje:

1. Je li istina da Općina Plitvička Jezera prošle godine nije uplatila nikakav iznos za obilježavanje bleiburške tragedije, koju svake godine organizira Bleiburški vod ?
2. Smatrate li da je ova najveća tragedija hrvatskoga naroda u našoj povijesti zaslužuje i simboličko sudjelovanje i naše Općine? Bez obzira na sve eventualne zloupotrebe ove obljetnice i provokatore, treba li i naša Općina sudjelovati u simboličkom iznosu u organizaciji obilježavanja bleiburške tragedije? Likaplus portal
 

Nazvali smo zamjenika načelnika Anđića, koji nam je rekao da ne zna puno o Bleiburgu i da ne zna što bi na tu temu rekao. Nije siguran je li Općina odgovorila na poziv Počasnog bleiburškog voda za sufinanciranje obilježavanje bleiburške tragedije.

Zato smo nazvali i načelnika Općine Antu Kovača na telefon i nije znao točno odgovoriti , te je zatražio da mu pošaljemo službeno pitanje na mail. Poslali smo gore navedena pitanja i evo što nam je načelnik Općine Ante Kovač odgovorio:


Poštovani,
Općina Plitvička Jezera je prošle godine kao i svake izdvojila značajna sredstva za izgradnju spomen obilježja i obilježavanje godišnjica na području naše Općine. Krajnje je vrijeme da svi, putovali oni u Bleiburg ili Jasenovac, počnu iskazivanje svoga domoljublja i svjetonazorskog opredjeljenja dokazivati samofinanciranjem svojih putovanja. Osobno sam bio u Vukovaru, nadam se da ću do kraja svoga mandata stići o svom trošku posjetiti i Jasenovac i Bleiburg i zapaliti svijeću koju ću također sam kupiti. Čak ću besplatno povesti one koji mi poreznim izvatkom dokažu da su slabije stojeći od mene. Usput, mi svake godine raspisujemo natječaj za udruge pa se u zakazanom roku svi mogu na njega prijaviti i aplicirati na sredstva, što će Povjerenstvo razmotriti. Rokovi za ovu godinu su istekli. Poštovanje!
Ante Kovač
Načelnik Općine Plitvička Jezera
Trg sv. Jurja 6, Korenica
ante.kovac@plitvicka-jezera.hr
Evo, to je odgovor na naše pitanje, koje nije bilo niti komplicirano niti osobito teško, ali nažalost nismo dobili na njega odgovor. Nadamo se da će načelnik ponovno pročitati pitanje i tada konkretnije odgovoriti jer stanovnici Općine i šire zaslužuju odgovor načelnika Općine i na ova dva pitanja. Doznajemo da je prije Općina uplaćivala određeni iznos na poziv Počasnog bleiburškog voda za sufinanciranje komemoracije na Bleiburgu.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 20.3.2019. | 23:34

1

Istinoubivi nemoj drobiti o toj tuki s Brača otkuda i nema žrtava ali ima dobar broj partizana koji su ubijali Hrvate po Sloveniji nego reci treba li edan načelnik općine odaklen je na križnim putovima stradalo nji nekolko stotina odvojti makar tolko da pokaže dobru volju a ne da jopet naglašava kakva je zatucana jugoslavenčina.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 18.3.2019. | 18:59

2

Ne mogu se ja uvrijediti ako netko kritizira HDZ. Ljude koji okreću kožuhe kako vjetar puše uopće ne cijenim. Koliko postotaka ex-komunjara ima u HDZu ne znam, vjerujem dosta, ali komunizam kao ideologiju treba zatrti bilo gdje da se pojavi. Stoga sumnjam u Šeksove dobre namjere u Počasnom bleiburškom vodu, ali i one koji su ga izabrali očito više privlači HDZov novac, nego žal za jadnicima koji su bez milosti i suda ganjani i klani.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 18.3.2019. | 11:29

3

Istinoljubivi - potpuno si u pravu većina(70%) HDZovog kadra, sastoji se od komunista, udbaša i kosovaca su 1991.g. prešli u HDZ. Da me ne shvatite krivo, ne smeta mi HDZ nego ljudi koji njim drmaju. 😂😂😂😂😂😂 Jure_Olujic - što se tema portala tiče slažem se s tobom, ali ne zamjeri mu njegov prioritet su vjerske teme. Nije moguće da se parkiralište radilo bez projekta i građevinske dozvole? Sjećam se sjednice Op. Vijeća, nešto je pričao o građevinskom projektima, dozvola treba tek kad se površine asfaltiraju. Sad mi je sve jasno. Ovaj se u sve razumije! Čak direktorima Komunalca i Vodovoda bira djelatnike i određuje im radove. 😂😂😂😂😂😂😂
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 17.3.2019. | 19:37

4

S obzirom da je u ll svjetskom ratu Ante Pavelić isključio Hrvate iz Supetra , Zadra, Splita, Rijeke, Čakovca i mnogih drugih hrvatskih gradova i sela iz države koja se zvala Hrvatska, a u nju uključio turske kasabe poput Saraybosna, Çifluk, Skucani Vakuf, Han Pijesak, Ocak i druga, nije ni čudo da "fektanje para" izaziva prijepore po općinama u Hrvatskoj. Nedavno imenovanje političkog lososa na mjesto predsjednika nadzornog odbora PBVa također nije najmudrija odluka. Šeks je bio komunist sve dok su ga komunisti htjeli. Sad se kočoperi po Bleiburgu, a svojom rukom je napisao u prvi hrvatski ustav da su partizani stvarali Hrvatsku, a ustaše nisu.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 17.3.2019. | 19:24

5

Riječi Ivane Marković načelnice općine Supetar: Poštovani predsjedniče Počasnog bleiburškog voda g. Vukojeviću, poštovani predsjedniče NO-a g. Šeksu i poštovani voditelju predstavništva g. Vukušiću! Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora - stoji u priopćenju gradonačelnice. Nadalje navodi i da je u ratu stradalo i 110 djece, dok ih je 118 ostalo bez jednog, a osam bez oba roditelja. - Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje na sve one koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka - napisala je gradonačelnica Supetra.
Juraj_Olujic

Juraj_Olujic

Komentirano: 16.3.2019. | 13:25

6

Ja nemam uvid u općinsku blagajnu, ali sam također čuo da je besparica, kako i zašto ne znam. Čuo sam isto tako da je inspekcija obustavila radove na parkiralištu u centru, tik do onog okretišta čiji je normalan legalan dovršetak sadašnji načelnik u ono vrijeme ismijavavao i na toj 'satiri', u rangu onih iz Novosti, započeo svoj politički uspon. Obustava radova na divlje koje je po načelnikovom nalogu izvodilo općinsko poduzeće događaj je u rangu prvorazrednog škandala koji može za Općinu imati nesagledivu štetu. Upravo zato mene zanima zašto ovaj portal koji se predstavlja kao portal od velike važnosti za informiranje lokalne zajednice i za to od poreznih obveznika dobija i novac o tom škandalu, kao i mnogim drugim stvarima povezanih s (ne)radom aktualnog načelnika uopće ne piše nego se bavi trivijalnostima, poluinformacijama s nekih desničarskih portala te Miloradom Pupavcem. Dok se bivše načelnike razapinjalo za stvari za koje se danas vidi da su bile obične gluposti ili prljavi spinovi. Kakav to deal imaju Aračić i Kovač?
leopold

leopold

Komentirano: 14.3.2019. | 14:24

7

MerikAnka reka bi da se malo šališ, a akob ćela da vjerujemo daje tako vidiće se brzo kuda su i kako isparili novci. Morda izmišljene štete od elementarni nepogoda ili nešto drugo kako bi se kupli glasovi, al rezultati govore da je ito džabe.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 14.3.2019. | 12:49

8

leopolde - kako to da nema love? Pa on je najskromniji načelnik svih vremena, najradišniji, u sve se razumije, skresao sve troškove, smanjio trošak zimske službe otjerao privatnike, svaki račun provjerava 10 puta.
leopold

leopold

Komentirano: 13.3.2019. | 23:53

9

Moj Jure, mora Amte muljati kad je ovaj mjesec jedva uspije nasmagati za plaće zaposlenicma zato diže komunalije a odeše mu i glasovi bome, al njemu je važno da je uša u županijsku a za plaće se nada da će biti od duplo veći komunalija.
Juraj_Olujic

Juraj_Olujic

Komentirano: 13.3.2019. | 19:42

10

Sudeći prema retorici u odgovoru, Ante Kovač nije nikakav ljevičar, pogotovo ne onaj socijaldemokratskog opredjeljenja jer to, prije svega podrazumijeva socijalnu osjetljivost, a ne retoričku muljau, nego je to obični jugodesničar, a ako pribrojimo i njegovu retoriku o Crkvi i vjernicima onda i jugofašist i to onaj KOS-ovskog tipa jer je ovakvo muljanje svojstveno onima koji se bave manipulacijama i dezinformacijama.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Hrvati su "Za dom spremni"

Većina protiv zabrane

Hrvati su "Za dom spremni"

11.9.2019. | 20:36
Hrvati su "Za dom spremni"
Hrvati su "Za dom spremni"
Likaplus.hr : Pupovac i sdss i srpski agresor -ista optužba

ustavni stručnjak dr Palić

Pupovac i sdss i srpski agresor -ista optužba

8.9.2019. | 13:54
Pupovac i sdss i Beograd imaju iste optužbe
Likaplus.hr : Velikosrbin prijetio Hrvatu-pravoslavne vjere

Pupovac šuti

Velikosrbin prijetio Hrvatu-pravoslavne vjere

7.9.2019. | 6:56
Nekako nezamijećeno u javnosti je prošlo priopćenje Policijske uprave šibensko-kninske prošlog čevrtka u kojem je navedeno da je u Policijskoj postaji Vodice dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za prijetnju 64-godišnjaku.
Likaplus.hr : Ako Pupovac ne povuče izjavu, HSLS izlazi

"Hrvatska kao NDH"

Ako Pupovac ne povuče izjavu, HSLS izlazi

5.9.2019. | 19:08
Likaplus.hr : MOST traži ponovno brojanje potpisa

Je li SDSS-u odzvonilo?

MOST traži ponovno brojanje potpisa

3.9.2019. | 10:23
“Pokrećemo inicijativu ponovnog brojanja potpisa za promjenu izbornog zakonodavstva nakon pokretanja kaznenog progona protiv bivšeg ministra uprave. Držimo opravdanim sumnjati na moguće nepravilnosti u postupku utvrđivanja broja potpisa birača“, ističe Mostov saborski zastupnik N
Likaplus.hr : Narkomanski koncert, a likaplus šuti?Hej,...

Reakcije čitatelja

Narkomanski koncert, a likaplus šuti?Hej,...

30.8.2019. | 8:45
Zamislimo da je došao Thompson u Korenicu, drogiran, pijan...psovao svima mater držeći se za "muški ponos", i svako malo spominjao taj siti muški ponos, u kojem svirači puše...dok sviraju, što cigarete, joint? Kakva bi bila reakcija medija, općinskih vlasti koji i tako dobiju osp
Likaplus.hr : Dosta nam je SDSS-a i Milorada Pupovca

Prosvjed u Rijeci

Dosta nam je SDSS-a i Milorada Pupovca

28.8.2019. | 20:30
Likaplus.hr :  SDSS i Pupovac nas vode u propast

Srbin Mišić poručuje

SDSS i Pupovac nas vode u propast

27.8.2019. | 10:56
Ovo je proglas svim mojim sunarodnjacima moramo se riješiti sotone od velikosrba Moramo se javno distancirati od SDSS i Milorada Pupovca, svojom politikom nas vodi u propast. Hrvatski Narod nas je odvojio od četnika Vrijeme je da mi učinimo to
Likaplus.hr : SDSS instrument velikosrpske agresije?

Tomislav Karamarko

SDSS instrument velikosrpske agresije?

26.8.2019. | 10:06
Naravno, tko bi koalirao sa SDSS-om znajući da je osnivač SDSS-a ratni zločinacGoran Hadžić, tko bi koalirao sa SDSS-om ako poznaje hrvatsku povijest i povijest srpskih imperijalističkih pretenzija na Hrvatsku, ako jasno razaznaje što je Vasa Čubrilović 1939. godine doista rekao.
Likaplus.hr : Pupovac i HDZ dobili "šamarčinu

Pravi odgovor

Pupovac i HDZ dobili "šamarčinu

24.8.2019. | 17:49
Škoro proziva hrvatsko vodstvo da šuti na, kako kaže, uvredljive izjave Milorada Pupovca koji se koristi retorikom i stavovima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Proziva Pupovca da nadolijeva ulje na vatru umjesto da smiruje tenzije. Objavu Miroslava Škore prenosimo u c
Likaplus.hr : Tražimo ponovno prebrojavanje potpisa

Referendum Narod odlučuje

Tražimo ponovno prebrojavanje potpisa

23.8.2019. | 9:53
Likaplus.hr : Ovoj novinarki i ova zastava je "ustaška"

Ovoj novinarki i ova zastava je "ustaška"

22.8.2019. | 9:33
Kao što je načelnik u Korenici proglašavao čak i školu "ustaškom" i neke kandidate za lokalne izbore "ustašama", tako je moda "ustašluka" obuhvatila cijelu Hrvatsku...svugdje vide , ne bijele miševe, nego "ustaše"...Nigdje četnika, velikosrpske politike..agresije...samo "ustaše
Likaplus.hr : Pupovac:Srbi su bježali od svojega zločina

Parfraziramo čelnika SDSS

Pupovac:Srbi su bježali od svojega zločina

4.8.2019. | 1:10
Tako je rekao Pupovac za Hrvate"Bježali su od svojega zločina" za Hrvate koji su se našli u koloni na Bleiburgu 1945. i zaglavili na Bleiburgu. Srbi su bježali 1995. svjesni svojih zločina nad Hrvatima , paljenja hrvatskih sela, ubijanje svojih susjeda Hrvata, protjerivanja iz nj
SK3 SEPTIK- za SEPTIČKE JAME
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :