Subota , 28.11.2020. | 08:57

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 23.7.2020. u 10:02
Prikaza: 747

Plenković Pupovcu dao 100 tis kuna za Srb

LS Županija : Plenković Pupovcu dao 100 tis kuna za Srb
DOSTA JE SLAVLJA ČETNIČKIH ZLOČINA U SRBU ! GOSPODINE PLENKOVIĆU, U SRBU SE SLAVI ČETNIČKI POKOLJ NAD HRVATSKIM NARODOM !
GOSPODINE PLENKOVIĆU, ZAŠTO STE ZA ČETNIČKU PROSLAVU U SRBU IZDRŽAVNOG PRORAČUNA OVE GODINE DALI 100 TISUĆA KUNA ?
GOSPODINE PLENKOVIĆU, AKO FINANCIRATE ČETNIČKU PROSLAVU U SRBU ONDA BUDITE HRABRI I DOĐITE OVE GODINE U SRB I PODRŽITE ONE KOJI VELIČAJUPOKOLJ HRVATSKOG NARODA !

GOSPODINE PLENKOVIĆU, AKO NEMATE HRABROSTI DOĆI U SRB, ONDA BUDITEHRABRI I ZABRANITE PROSLAVU KOJU ORGANIZIRA MILORAD PUPAVAC KOJI JE IZJAVIO DA JE SRBIMA U HRVATSKOJ GLAVNI GRAD BEOGRAD , A NE ZAGREB.

Tijekom četničkog ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941.godine četnici su ušli u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srbate okrutno pobili sve članove 6 obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. Žrtve su žive bačene u obližnje jame – u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu teu jamu Golubinku. Od gornjih žrtava, 19 ih je poslije upornih zahtjeva rodbine i suseljana tek u svibnju 2014. uz pomoć speleologa ekshumirano iz jame na Dabinom vrhu dok ostale lokacije još čekaju na ekshumaciju koja se nije dogodila usprkos najavama nadležnog ministarstva (Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja).Zločini nad Hrvatima dogodili su se i u ostalim selima župe –Poljica, Mišljenovac, Jasenovača, Donji i Gornji Lapac, Oraovac,Bubanj Veliki i Mali.

Za vrijeme „četničkog ustanka" stradavali su iHrvati iz ostalih dijelova i naselja na tromeđi Like, Dalmacije iBosne – iz Drvara i okolice (Vrtoče i druga sela), iz BosanskogGrahova i okolice (naselja Luka, Korita, Ugarci, Obljaj i druga) kao iHrvati iz područja između Bihaća i Bosanskog Petrovca (Krnjeuša,Lastve i ostala sela). „Četnici" su u Drvaru ubili 300 Hrvata inepoznat broj muslimana, u Bosanskom Grahovu 62 hrvata, u ukupnoj župiusmrćeno je 568 osoba a u Krnjeuši 130 Hrvata.


Poznata je sudbina hodočasnika ubijenih kod Drvara na povratku s blagdana sv. Ane,zajedno s njihovim svećenikom Waldemarom Maximilianom Nestorom, kada su četnici iz kompozicije vlaka u postaji Vaganj izveli sve katolike uključujući i svećenika Nestora, pobili ih i bacili u jamu Golubnjaču kod Drvara.

Hrvati iz Boričevca u noći između 1. i 2. kolovoza 1941. g. bili suprisiljeni pobjeći u Kulen Vakuf, a 02. kolovoza četnici su ušli u Boričevac, razorili ga i pobili preostalo stanovništvo.Svećenika Don Juraja Gospodnetića mučili su četnici, vodili kroz Bosansko Grahovo i i življavajući se na njemu , da bi ga na krajudoveli u Srb i ispekli na ražnju.Na sličan način započela je i pobuna Srba u Srbu 25. srpnja 1990.godine.

Zašto se dopušta Miloradu Pupovcu da nakon Domovinskog rata,"obilježava" proslavu četničkih zločina učinjenih prema Hrvatima natom području. ? Gospićko-senjski biskup Mile Bogović u svojoj nadahnutoj propovijedi u Boričevcu, izjavio je: "Koja je fašistička ili ustaška krivnja male Marije koja je ubijena kada je imala 8 godina, Marka od 5 godina iJure od samo 3 godine. Kakvi su to fašisti bili?"- zapitao se biskup Mile Bogović u propovijedi.

"To djelovanje tzv."prve puške" trajalo jesve do Domovinskog rata, ta je "prva puška" bila protiv svakoghrvatstva , taj duh je bio protiv svake samostalne hrvatske države,taj duh je prognao Hrvate s njihovih ognjišta iz tzv "SAO Krajine".Treba li tu "prvu pušku" u samostalnoj Hrvatskoj slaviti i veličati?"- zapitao se biskup Bogović.Gospodine Plenkoviću četnički spomenik u Donjem Srbu izgrađen je1951. godine.

<
Na tom mjestu do 1951. godine nalazila se katoličkakapelica i katoličko groblje. Srbi su sravnili sa zemljom kapelicu igroblje, navozili zemlju, stvorili umjetno brdo i na njemu izgradiličetnički spomenik ispred kojeg neprijatelji Hrvatske slave pokolj nadnevinim Hrvatskim narodom.Gospodine Plenkoviću u Donjem Srbu, sto puta , a ako treba i milijunputa ću ponoviti da se slavi četnički pokolj nad Hrvatskim narodom istoga tražim da zabranite tu sramotnu četničku proslavu radipijeteta svih žrtava navedenih zločina.Gospodine Plenkoviću molimo Vas da pogledate na kanalu youtube.com „Prognani Heroji - Perica Sovilj - predsjednik Organizacije SrpskihČetnika "Ravna Gora".https://www.youtube.com/watch?v=1C2oT8wsUAM- piše u priopćenju Keleminca A-HSP
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Hrvatsko srpska koalicija pogoduje SPC-u

Hrvatsko srpska koalicija pogoduje SPC-u

26.11.2020. | 10:40
VIDEO! DR. TOMISLAV JONJIĆ U BUJICI: “Hrvatsko-srpska koalicija nastavlja politiku jugoslavenstva i pogoduje SPC-u u širenju velikosrpstva!”
VIDEO! DR. TOMISLAV JONJIĆ U BUJICI: “Hrvatsko-srpska koalicija nastavlja politi
Likaplus.hr : Nećemo dopustiti Plenkoviću da proda Vukovar

Nećemo dopustiti Plenkoviću da proda Vukovar

22.11.2020. | 11:18
Nećemo dopustiti Plenkoviću da proda Vukovar
Likaplus.hr : Bujica snimila prepirku Plenković -Borković

Zapovjednik obrane Vukovara

Bujica snimila prepirku Plenković -Borković

22.11.2020. | 11:11
Bujica snimila prepirku Plenković -Borković
Bujica snimila prepirku Plenković -Borković
Likaplus.hr : Plenković bi zabranio Domovinski pokret...

SDSS mu ne smeta, ali...

Plenković bi zabranio Domovinski pokret...

22.10.2020. | 7:59
Plenković zaziva i zabranu Domovinskog pokreta, ali mu ne pada na pamet zazivati zabranu SDSS-a čiji osnivač je ratni zločinac Hadžić i čija retorika je opasna za hrvatsko društvo. Plenkoviću ne smeta okupatorski gradonačelnik Vukovara Stanimirović, ali mu smeta Miroslav Škoro ko
Likaplus.hr : Milanović nazvao Puhovskog  drukerom iz 1971.

Milanović nazvao Puhovskog drukerom iz 1971.

6.10.2020. | 8:00
Milanović optužio Puhovskog da je ‘druker‘ koji je svjedočio protiv ‘proljećara‘ 1971
Likaplus.hr : Moje zvanje počelo je u Međugorju

Fra Ivo Pavić na Laudato TV

Moje zvanje počelo je u Međugorju

13.9.2020. | 11:29
U emisiji Laudato televizije More milosrđa gostovali su fra Ivo Pavić i Roko Palić, čiji se život promijenio upravo u Šurkovcu i koji ima snažno svjedočanstvo obraćenja. Tema emisije bila je 'Vjeruj, moli, navještaj!'
U emisiji Laudato televizije More milosrđa gostovali su fra Ivo Pavić i Roko Pal
Likaplus.hr : Domovinski pokret daje podršku referendumu

Domovinski pokret daje podršku referendumu

10.9.2020. | 17:38
Domovinski pokret u Saboru održao je konferenciju za novinare na temu “Podrška ponovnom brojanju potpisa za referendum inicijative “Narod odlučuje” zbog USKOK-a u Ministarstvu uprave”.
Likaplus.hr :  Crna Gora protiv velikosrpke politike

Crna Gora protiv velikosrpke politike

4.9.2020. | 10:42
Crna Gora protiv velikosrpke politike
Crna Gora protiv velikosrpke politike
Likaplus.hr : Za HRT ovo nije važna vijest

HDZ politika zataškavanja?

Za HRT ovo nije važna vijest

26.8.2020. | 7:53
HRT kao servis vladajućih, a ne hrvatskih građana Ignoriranje žrtava srpskih koncentracijskih logora i silovanih žena iz Domovinskoga rata, nanosi nepodnošljivu bol njima i njihovim Obiteljima
Likaplus.hr : Ne treba pomirba, nego isprika Srbije

Domovinski pokret

Ne treba pomirba, nego isprika Srbije

23.8.2020. | 20:50
Ne treba pomirba, nego isprika Srbije
Domovinski pokret:Ne treba pomirba, nego isprika Srbije
Likaplus.hr : U Nemetinu izaslanstvo Domovinskog pokreta

U Nemetinu izaslanstvo Domovinskog pokreta

15.8.2020. | 20:18
IZASLANSTVO DOMOVINSKOG POKRETA U NEMETINU Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Miroslav Škoro i saborski zastupnici Davor Dretar, Stipo Mlinarić, Daniel Spajić i Vesna Vučemilović obilježili su Dan logoraša u Nemetinu gdje je 1992. razmijenjeno 714 zatočenih hrvatskih branitelja, c
Likaplus.hr : HDZ,SDP.Radnička fronta  protiv nas...

Domovinski pokret

HDZ,SDP.Radnička fronta protiv nas...

10.8.2020. | 17:50
Likaplus.hr : Krpina razvalio SDSS i Pupovca

Pogledajte kako je

Krpina razvalio SDSS i Pupovca

8.8.2020. | 10:44
Drago Krpina razvalio SDSS i Pupovca
Likaplus.hr : Domovinski pokret bez HOS-a ne želi ...

Domovinski pokret bez HOS-a ne želi ...

4.8.2020. | 16:47
Izaslanstvo Domovinskog pokreta predvođeno predsjednikom Miroslavom Škorom, u pratnji saborskih zastupnika i županijskih povjerenika Domovinskog pokreta, posjetit će Knin u srijedu, 5. kolovoza 2020., u povodu 25. obljetnice akcije Oluja. Zapalit će svijeće i položiti vijenac za
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :