Četvrtak , 2.12.2021. | 11:17

Reagiranja

Objavljeno: 4.9.2020. u 8:29
Prikaza: 737
Autor: Likaplus/Lovel Franić

Reagiranje Franića

Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

LS Županija : Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

U Pragu je 2008.g. održana međunarodna konferencija kojoj je tema i službeni naslov bio Europska savjest i komunizam. Književnik, filozof, borac protiv komunističkog totalitarizma, humanist i državnik Vaclav Havel predložio je tada tekst pod naslovom Praška deklaracija o savjesti Europe i komunizam; koji je Konferencija i prihvatila kao službeni dokument kojim se poziva na osudu komunističkih zločina i trajno sjećanje i solidarnost sa žrtvama staljinizma i nacionalsocijalizma.

Kao nadnevak na koji će se obilježavati Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, u rujnu 2008.g. odabran je u Europskom parlamentu 23. kolovoza kao spomen na dan kada su 1939.g. njemački nacionalsocijalistički i sovjetski komunistički totalitarni režimi sklopili Pakt o nenapadanju i prijateljstvu; kao kanonski primjer i simbol nasilja nad demokracijom, slobodom, životima građana i teritorijalnim integritetom više europskih država!

REZOLUCIJE O OSUDI TOTALITARIZAMA NISU I ZAKONSKI OBVEZNE!

Što Europska pučka stranka – EPP (članice su joj i HDZ i Vučićeva SNS) i njezina neformalna liderica Angela Merkel odnosno lažni demokršćani i pučani stvarno misle i osjećaju za žrtve totalitarnih režima, može se vidjeti i shvatiti najbolje iz toga da tri rezolucije Skupštine Vijeća Europe ili Europskog parlamenta o osudi totalitarnih i autoritarnih režima koje su donesene 2006., 2009. i 2019. godine – nisu i zakonski obvezne nego tek savjetodavne!

Pa to omogućuje da svatko može selektivno po svom ideološkom i političkom nazoru, (ne)moralu, (ne)solidarnosti, (ne)empatiji i (ne)humanosti odabrati koji će totalitarizam osuđivati i njegove žrtve komemorirati; a koji će neizravno prešućivati i time ga prikriveno podupirati a njegove žrtve ponižavati i nad njima se sadistički iživljavati. Perfidni i dvolični „demokršćani i pučani" iz EPP-a (pravi akronim, zar ne – ekonomsko-propagandni program!) upravo su to radi toga tako i dogovorili s njihovim vjernim saveznicima i koalicijskim partnerima u Europskom parlamentu kriptokomunistima iz grupacijâ Socijalisti&Demokrati i svih zelenih!

GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA

Pa u tom i takvom lažnom demokršćansko-pučkom političkom i moralnom kontekstu i sustavu vrijednosti i predsjednik Vlade u RH Andrej Plenković prezreo je i ponizio žrtve komunističkog totalitarizma time što je komemorirao samo na Golom otoku, a nije otišao (i) na susjedni otok Sveti Grgur na kojem su robijal(e)i pretežno političke borkinje/borci protiv komunističkog totalitarizma!

Na Golom otoku je u odnosu na robijašnicu na Svetom Grguru bilo zasužnjeno znatno manje političkih zatvorenika koji su se borili protiv komunističkog totalitarizma, a za demokraciju, slobodu, ljudska i građanska prava i samostalnu hrvatsku državu. No unatoč tome, zatvorenicima informbirovcima s Golog otoka kao žrtvama treba odati počast, suosjećanje i solidarnost; ali oni su ipak bili samo politički borci za drugi tip komunističkog totalitarizma tj. Staljinov a ne Titov. A nisu bili politički aktivisti i borci za demokraciju, slobodu i ljudska i građanska prava i slobode; zbog čega Goli otok ne može biti te doista i nije simbol stradanja svih političkih žrtava komunističkog totalitarizma !

Osim toga, jedan od najzloglasnijih komunističkih kazamata i terorističkih mučilišta (osim Jugoslavije same po sebi!) za političke aktiviste i borce za demokraciju i ljudska prava bila je Stara Gradiška, pa je to stoga jedino i pravo mjesto u Hrvatskoj za iskrenu (a ne s figom u džepu!), dostojanstvenu i humanu komemoraciju te odavanje pijeteta i zahvalnosti političkim aktivistima i borcima za demokraciju i slobodu te žrtvama komunističkog totalitarizma. I u tome je sadržaj i bît nehumane manipulacije i obmane predsjednika Vlade u RH Andreja Plenkovića koje je podvalio javnosti odlaskom samo na Goli otok, a čime se cinično narugao i ponizio političke žrtve komunističkog totalitarizma i članove njihovih obitelji! Pa Marko Veselica i Vlado Gotovac višekratno (!), Đuro Perica, Marko Dizdar, Đuro Sulimanec, Šime Đodan, Jozo Ivičević Bakulić, Josip Bilušić, Davor Aras, Hrvoje Šošić, Dražen Budiša, Ante Paradžik, Velimir Terzić, Tomislav Vukasović i mnogobrojni drugi demokratski politički i nacionalni aktivisti – politički zatvorenici savjesti i žrtve komunističkog totalitarizma; zbog njihovog političkog i društvenog djelovanja za uspostavu demokratskog političkog poretka te slobodnog i humanog društva nisu robijali na Golom otoku, nego upravo u Staroj Gradiški!

NASLJEDOVATELJI TOTALITARIZMA PONIŽAVAJU ŽRTVE I NJIHOVE OBITELJI

Kao što se to iz svega u prethodnom dijelu teksta činjenično navedenog može zorno vidjeti i valjano shvatiti, prikriveni infamni nasljedovatelji komunističkog totalitarizma i njegovih represivaca, mučitelja i terorista ni danas u formalno demokratskoj Republici Hrvatskoj; ne daju žrtvama komunističkog totalitarizma i članovima njihovih obitelji pravo na dostojanstvo političkih zatvorenika savjesti, duševni mir odnosno spokoj te društvenu čast i poštovanje. Nego njih i njihove obitelji i dalje raznim perfidnim spinovima, manipulacijama i podvalama agresivno i sadistički uznemiruju, izruguju, ponižavaju, retraumatiziraju i pogoršavaju im od preživljene zatvorske torture ionako narušeno tjelesno i psihičko zdravlje!

Lovel Franić

Bilješke


Nacističko-sovjetska vojna parada, 23. rujna 1939., Brest Litovsk, Poljska

narod.hr/kultura/marito-mihovil-letica-titov-totalitaristicki-rezim-poslao-je-u-smrt-oko-670-svecenika-vise-od-svih-europskih-komunistickih-rezima-zajedno

 

M. M. Letica: Titov totalitaristički režim poslao je u smrt oko 670 svećenika, više od svih europskih komunističkih režima zajedno

dnevno.hr/kolumnisti/dujmovic-o-posjeti-drzavnog-vrha-golom-otoku-pamtite-od-tita-glamur-ne-krv-kojom-je-taj glamur …

Dujmović o posjetu državnog vrha Golom otoku: „Pamtite od Tita glamur, ne krv kojom je taj glamur poprskan" jutarnji.hr/video/news/totalna-preobrazba-bivse-titove-plutajuce-rezidencije-galeb-vise-ne-izgleda-kao-ruzina-15015325

totalna preobrazba bivše Titove plutajuće rezidencije, Galeb više ne izgleda kao ruzina! slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/hrvatsko-sjecanje-na-zrtve-komunizma-drugo-ime-lazi-1039837

V. Starešina: Hrvatsko sjećanje na žrtve komunizma drugo ime laži

likaplus.hr/ls_zupanija/reagiranja/procesija_za_krizen_i_/default.aspx

Procesija „Za Križen", Plenković i Stepinčeva kanonizacija

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Gospođo Pocrnić, ispričajte se ženama

Lipo priopćenje

Gospođo Pocrnić, ispričajte se ženama

22.10.2021. | 19:10
Likaplus.hr : Ante Kovač uputio Demantij

Ante Kovač uputio Demantij

5.10.2021. | 17:44
Likaplus.hr :  Pismo Pinokiju s Rudanovca

Pismo Pinokiju s Rudanovca

13.9.2021. | 16:15
Likaplus.hr : Rutavi lažljivac i spletkaroš

Pismo čitatelja

Rutavi lažljivac i spletkaroš

14.5.2021. | 23:36
Likaplus.hr : Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

Reakcija SDP-a

Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

16.4.2021. | 10:51
Likaplus.hr : Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

Podrška stranci LiPO

Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

9.3.2021. | 10:45
Likaplus.hr : Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

12.11.2020. | 7:31
Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao, bio je u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Likaplus.hr : Izbori u Crnoj Gori i priznanje  Kosova

Izbori u Crnoj Gori i priznanje Kosova

15.9.2020. | 10:06
Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr:Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr : Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

29.7.2020. | 9:29
VLAST BEZ LEGITIMITETA I POTPORE VEĆINE NARODA
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Plenkoviću

A demografija nije bitna?

Otvoreno pismo Plenkoviću

20.7.2020. | 5:41
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :