Utorak , 11.12.2018. | 23:53

Gospic

vedrovedro

Temperatura

-3°

Tlak zraka

1021.3 hPa

Vlažnost

93 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1018.7 hPa

Vlažnost

47 %

Gospic

vedrovedro

Temperatura

-3°

Tlak zraka

1021.3 hPa

Vlažnost

93 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1018.7 hPa

Vlažnost

47 %

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 4.3.2018. u 19:00
Prikaza: 2413
Autor: Likaplus/dnevno

Petar Janjić

Hoću i dalje biti "ustaša"

LS Županija : Hoću i dalje biti "ustaša"

TROMBLON NEZADOVOLJAN ODLUKOM PREMIJER DOBIO PISMO: ‘Oduzmete li mi moj status ustaše, nabit’ ću vas ranjenom nogom u gu*icu!’

"Poštovani Predsjedniče hrvatske Vlade i svi ostali koji ste na vlasti, a poglavito vi iz lijevih političkih stranaka kao i svih drugih političkih stranaka, morate znati da sam ja ustaša i da se sa tim iznimno ponosim!

Naime, 1990 godine vraćam se u Republiku Hrvatsku iz koje sam izbivao devet godina kao politički emigrant, jer smo pokojni ratni načelnik policije grada Vukovara i heroj Stipan Bošnjak, ubijen u masakru u Borovu selu, udarili i pozatvarali četničke elemente u gradu Vukovaru, a sudac u procesu je bio sadašnji sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici Ante Zeljko, koji je odlučivao i u predmetima Perković i Mustać i njihovom izručenju u Munchen.

Bio ponosni gardist, ali…

Tadašnjih ratnih godina ponosno na reveru rukava moje časne hrvatske uniforme nosim oznaku regularne hrvatske vojske na kojoj se isticao natpis „ZNG RH". Prekrasna oznaka sa još ljepšom riječi unutar nje a to je „garde". Dakle, mi smo bili hrvatski gardisti, a ne ustaše. U vrijeme mojeg odrastanja i odgoja od mojih roditelja te prije ratnog patriotizma i emigracije, nikada se nisam osjećao, smatrao ili isticao da sam ustaša jer nisam imao razloga za takvu identifikaciju ili pripadnost. Bio sam samo Hrvat koji je težio za hrvatskom državom.

U vrijeme Domovinskog rata sve paravojne četničke formacije, počevši od Belih Orlova do Arkanovih Tigrova, tadašnje JNA, svih političkih stranaka Srbije, svih srpskih medija te svih građana Srbije nazivali su i službeno isticali naziv za Hrvatsku vojsku, policiju i sve Hrvate civile u Hrvatskoj – „USTAŠE". Tu neoborivu činjenicu znate svi vi i ne možete je poreći!

Tada Vukovar i mnogi hrvatski gradovi i sela gore i bivaju razarani od četničke kokarde a poglavito "crvene zvezde” petokrake te tri prsta i većinskog srbijanskog naroda koji je bacanjem cvijeća ispred tenkova i silnih četničkih postrojbi koje su jurišale na okupaciju Hrvatske iz Srbije. Padaju sela i gradovi te od njih ostaju zgarišta a naša blaga i dobra bivaju opljačkana. Tako i mi Vukovarci 18. i 19. studenog 1991. godine bivamo okupirani, zarobljeni i internirani u mnoge koncentracijske logore po Srbiji, gdje su nas nastavili ubijati. Važno je naglasiti da smo bili u danima zarobljavanja ubijani u masakrima koje je programirala, planirala i provela vrhuška sa najviših zapovjednih mjesta JNA iskorištavajući i dajući blagoslov za počinjenje masovnih egzekucija sa svim elementima genocida i četničkim postrojbama. To, također, ne možete poreći.

U svim koncentracijskim logorima diljem Srbije, glavni organizatori i izvršitelji našeg zatočeništva te ispitivanja, bila je glavna i odgovorna "crvena zvezda” koju su nosili oficiri JNA a koji su za osnivanje tih koncentracijskih logora dobili zapovijed direktno iz Ureda Predsjednika Srbije Miloševića i njihovog generalštaba. To je isto tako svima Vama poznata činjenica.

Petokraka nas je učinila "ustašama”

U koncentracijskim logorima ta ista "crvena zvezda”, sve nas hrvatske civile, gardiste i policajce nazivala je samo jednim imenom: USTAŠE! Tako su i mene kao jednog od zapovjednika, koji je imao posebni tretman, u tih 290 dana svaki dan nazivali ustašom u prosijeku 70 puta, što je otprilike ukupno preko 20.000 puta. Taj naziv urezan je u moj mozak. Svi smo mi tim srbijanskim oficirima koji su na kapama ponosno nosili petokraku i koji su nas po cijele dane i noći premlaćivali iznuđujući svakakva priznanja za nepostojeća zlodjela koja smo kao počinili, govorili da nismo nikakve ustaše te da smo hrvatska garda i policija. To oni nisu željeli niti čuti. Za njih smo bili samo ustaše. Danas nas ima oko 17.000 živih svjedoka samo iz Vukovara, uključujući „ustašku djecu" koja su bila u srbijanskim logorima. I to ne možete poreći.

Stoga Vas sve upozoravam da me ne nazivate hrvatskim vojnikom i Hrvatom nego USTAŠOM! Zakonski mi status ustaše ne možete oduzeti niti mi braniti da ga koristim. Nemate mi prava poništavati moj ustaški statut koji sam zasluženo dobio u koncentracijskim logorima u Srbiji iz kojih sam izišao sa 40 kilograma, isječen nožem, slomljene kičme, slomljenih rebara, izbijenih zubi, razbijene lubanje i svih drugih silnih oštećenja unutarnjih organa od kojih sam imao 26 operativnih zahvata u Hrvatskoj i Njemačkoj. I to sve zato što sam bio ustaša!

Stoga pazite što radite i da se niste usudili zakonski mi oduzeti moj časni status i naziv na koji sam iznimno ponosan, jer ću Vas na sudu sve zasuti tužbama i nabiti mojom ranjenom nogom u kojoj je i danas četnički metak u tu vašu nečasnu, zlonamjernu i prljavu guzicu!

Stoga morate znati da mi, hrvatski vojnici i policajci nismo u Domovinskom ratu bili nikakve ustaše ali smo se pozdravljali s najljepšim pozdravom s kojim smo i danas ponosni, „Za Dom spremni!". Ujedno Vas sve pitam, tko ste svi Vi da prekrojavate i falsificirate hrvatsku povijest i da nam namećete vaše komunističke metode anarhičnog postupanja? Za mene osobno vaša komisija nije kompetentna da donosi takvu odluku jer većina kao ni Vi, Predsjedniče vlade, niste nosili hrvatsku pušku za obranu i stvaranje hrvatske države! Raspišite referendum pa ako se većina hrvatskog naroda odluči da naš ratni pozdrav nije primjeren, mi koji smo krvlju stvorili Domovinu mirno ćemo se sa tom odlukom složiti i uvažiti je. A na ovaj način nikako. No pasaran! Stoga nemojte se igrati i dirati naš sveti ratni i časni pozdrav Za dom spremni!

Ponosni ustaški pukovnik,Petar Janjić Tromblon

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 5.3.2018. | 13:06

1

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hazudd-o-petokraki-i-zds-preporuka-ima-toliko-metodickih-propusta-da-mora-biti-odbacena-u-cijelosti-1139211/

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Sramotno od pučke  pravobraniteljice Vidović

Hrvatska slobodna desnica

Sramotno od pučke pravobraniteljice Vidović

24.11.2018. | 22:28
Priopćenje: REAKCIJA UDRUGE HRVATSKA SLOBODNA DESNICA NA NEDAVNI DOKUMENT PUČKE PRAVOBRANITELJICE LORE VIDOVIĆ
Likaplus.hr : HSP protiv EU vojske

HSP protiv EU vojske

15.11.2018. | 5:16
Likaplus.hr : Apel predsjednici RH  da zaštiti referendum

GI Narod odlučuje:

Apel predsjednici RH da zaštiti referendum

6.11.2018. | 22:18
Činjenica je kako je GI Narod odlučuje od 13. do 27.5.2018. prikupila 405.342 valjanih potpisa za prvo i 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje, odnosno više od 374.740 potpisa, koliko je potrebno za raspisivanje referenduma -unatoč svim opstrukcijama od strane l
Likaplus.hr : Podržavamo opravdan prosvjed u Vukovaru

U ime obitelji:

Podržavamo opravdan prosvjed u Vukovaru

14.9.2018. | 10:01
Likaplus.hr : "Slavlje u Milinovićevom stožeru"

Reagiranje na članak

"Slavlje u Milinovićevom stožeru"

22.8.2018. | 10:33
Likaplus.hr : Vojislav Pupovac javno veliča četništvo?

Vojislav Pupovac javno veliča četništvo?

3.8.2018. | 19:16
Brat Milorada Pupavca javno veliča četništvo i Dražu Mihajlovića !
Likaplus.hr : Ustanici iz Srba poubijali strce i svećenike

Zločini ustanika 1941

Ustanici iz Srba poubijali strce i svećenike

2.8.2018. | 8:54
2. kolovoza 1941. Boričevac – srpski ustanici iz Srba poubijali preostale starce, a kakva je bila sudbina župnika Stuparića?
Likaplus.hr : Raspišite referendum bez odugovlačenja

Raspišite referendum bez odugovlačenja

5.7.2018. | 17:56
Građanska inicijativa Narod odlučuje uputila je svim saborskim zastupnicimapismo s pravnom argumentacijom o tome da su dva referendumska pitanja o promjeni izbornog sustava u skladu s najvišim vrednotama ustavnog poretka Republike Hrvatske. Od zastupnika je zatražila da sukladno
Likaplus.hr : Član HDZ-a i sveučilišni prof PROTIV

Otvoreno pismo

Član HDZ-a i sveučilišni prof PROTIV

18.3.2018. | 12:42
Likaplus.hr : Plenković skokom gdje Pupovac i SDSS okom

Plenković skokom gdje Pupovac i SDSS okom

14.3.2018. | 16:04
Plenković skokom gdje Pupovac i SDSS okom
Likaplus.hr : Stier :Štetno je tražiti ratifikaciju

Reagirao iz Argentine

Stier :Štetno je tražiti ratifikaciju

12.3.2018. | 16:44
Stier iz Argentine poslao pismo u središnjicu HDZ-a: 'Neodgovorno je i štetno tražiti od zastupnika HDZ-a ratifikaciju Istanbulske koncencije'
Likaplus.hr : Plenković je opet prevario birače

Željka Markić

Plenković je opet prevario birače

9.3.2018. | 8:12
Najava premijera Plenkovića, predsjednika HDZ-a, da će nakon pritisaka Europske komisije i nastavka trgovine s koalicijskim partnerima u proceduru uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, predstavlja još jednu prijevaru birača i potvrda je da je promjena izbornog sustava kroz
Likaplus.hr : Thompson:Bojna Čavoglave nije zabranjena...

Thompson:Bojna Čavoglave nije zabranjena...

3.3.2018. | 10:04
Uzvik “Za dom spremni” nije korišten samo u pjesmi “Bojna Čavoglave”, nego su ga koristili hrvatski branitelji iz gotovo svih postrojbi od početka Domovinskog rata pa sve do njegovog kraja, a postrojbe HOS-a su taj poklič uzele kao svoj službeni pozdrav.
Likaplus.hr : Dokad zakonito izrabljivanje -rad nedjeljom

Priopćenje

Dokad zakonito izrabljivanje -rad nedjeljom

14.2.2018. | 15:20
Čudesan restoran u Lohovu-Bihać
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :