Četvrtak , 2.12.2021. | 11:24

Reagiranja

Objavljeno: 15.9.2020. u 10:06
Prikaza: 597
Autor: Likaplus/Lovel Franić

Izbori u Crnoj Gori i priznanje Kosova

LS Županija : Izbori u Crnoj Gori i priznanje  Kosova

Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!

Predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori javno je podržao Demokratsku partiju socijalista (DPS) te indirektno i Mila Đukanovića, a danas se vidi da je to bilo samo formalno a stvarno im je u izbornom procesu postavio tempiranu „bombu". Kako ih je to Plenković samo fiktivno podržao, i kakvu im je to „bombu" podmetnuo? Pa u vidu „izbornog inženjeringa" tako što je inicirao, podržao i omogućio da se neposredno pred izbore osnuje Hrvatska reformska stranka (HRS), s glavnim programskim ciljem da na izborima razjedini hrvatsko biračko tijelo i da se raspu glasovi njegovih birača između HRS i Hrvatske građanske inicijative (HGI), te da na taj način Hrvati ostanu bez parlamentarnog mandata a DPS bez koalicijskog partnera za formiranje vlade! Ne treba zaboraviti i da je predsjednik RH Zoran Milanović bio u državnom posjetu Crnoj Gori u lipnju 2020.g., a što je iz današnje poslijeizborne perspektive očigledno bio – Danajski dar!

Kao što je to javnosti poznato, Hrvatska građanska inicijativa do sada je na parlamentarnim izborima uvijek osvajala jedan poslanički mandat i bila među koalicijskim partnerima koji su omogućavali Demokratskoj partiji socijalista da može formirati vladu. No to je na upravo završenim izborima putem „izbornog inženjeringa" spriječio Andrej Plenković ad hoc formiranjem pred same izbore Hrvatske reformske stranke, s političkim zadatkom da u izbornom procesu antagonizira i razjedini hrvatski birački korpus između te dvije stanke odnosno izborne liste i raspe glasove njegovih birača, tako da ni jedna od te dvije stranke tj. HRS i HGI ne prijeđe izborni prag i ne osvoji poslanički mandat a DPS i koalicijski partneri ostanu bez presudnog 40. mandata u parlamentu!

HRVATSKI, REGIONALNI I SVJETSKI POLITIČKI KONTEKST ODNOSA I INTERESA

Naime, protiv je svake vjerojatnosti, logike, iskustva i zdravog razuma da bi netko od političara među prema popisu iz 2011.g. 6.021 pripadnika hrvatske nacionalne manjine, 24. srpnja 2020.g. što znači samo šest dana prije izbora samoinicijativno i samostalno bez poticaja te logističke i druge potpore iz Hrvatske registrirao političku stranku! 

Od koje ta ista hrvatska nacionalna manjina može imati samo i jedino političku štetu, jer će podijeliti birače i njihove glasove na dvije izborne liste i time spriječiti da i jedna od njih prijeđe izborni prag i osvoji poslanički mandat! A što se osim u međunarodnom političkom kontekstu u kojem su politički i geostrateški interesi i savezništva involviranih državâ prikriveni te i potpuno suprotni od onog što javnost očekuje, zna i vidi; mora promatrati te analizirati i u domaćem hrvatskom političkom i stranačkom kontekstu.

 Naime, Srpska demokratska samostalna stranka (SDSS) članica je vladajuće koalicije tako da opstanak Vlade Andreja Plenkovića izravno ovisi od tri glasa njezinih zastupnika u parlamentu. I na tome je ali i ne samo (!) na tome političkom realitetu utemeljena aktualna politička strategija Plenkovićeve Vlade u harmoniziranju i društvenih odnosa sa srpskom nacionalnom manjinom kroz tzv. „pomirbu". Jer, ta i takva strategija ima i važnu međudržavnu ekstenziju u intenzivnoj političkoj suradnji s Republikom Srbijom, a koja se odvija „iza leđa" i prikriveno od medija i javnosti! U tom se cilju u medijima i lansiraju tobožnje agresivne i ratoborne izjave i spinovi pojedinih političara, kojima je cilj da se od javnosti prikrije to nikako ne tek prigodno i slučajno nego trajno i pomno (is)planirano hrvatsko-srpsko i međudržavno strateško političko savezništvo! A koje i za potrebe te interese i nekih međunarodnih državnih i političkih čimbenika izvaninstitucionalno planiraju i kreiraju Budimir Lončar, Stjepan Mesić, Mate Granić i Vladimir Šeks; a institucionalno smjerno i odano provodi njihov pulen Andrej Plenković!

REGIONALNI I ŠIRI CILJEVI „IZBORNOG INŽENJERINGA"
  Krajnji pak i glavni cilj tog i takvog Plenkovićevog „izbornog inženjeringa" provedenog na izborima 30. kolovoza 2020.g. prelazi granice same Republike Crne Gore te ima međunarodnopolitičku stratešku dimenziju i cilj u tzv. „regionu", ali i znatno šire pa i na svjetskoj razini! A kakav je to i koji politički cilj i u čemu se on sastoji? Pa sastoji se u tome da se pobjedom prosrpskih stranaka na izborima u Crnoj Gori u javnosti i društvu u Srbiji stvore atmosfera i kredibilitet te podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću, da se osam godina nakon Briselskog sporazuma iz 2012.g. može potpisati i sporazum o direktnom ili indirektnom priznavanju Republike Kosovo te kasnije uspostave i diplomatski odnosi! Iz čega se vidi da politika i diplomacija nisu samo jednodimenzionalne i transparentne nego da mogu biti i multidimenzionalne i višeslojne, prikrivene, prijetvorne i dvolične; za nedostatno obaviještenu i upućenu javnost naizgled kontroverzne pa i paradoksalne, zavaravajuće i zakamuflirane poput sante leda čiji vidljivi dio na površini mora vara promatrača jer se njezin najveći dio i prava dimenzija nalaze ispod površine, pa tko to na vrijeme ne zapazi i shvati pretrpi ovdje konkretno izborni „brodolom" poput – Titanika!

Lovel Franić Bilješketelegram.hr/price/zasto-je-dukanovic-izgubio-izbore-u-crnoj-gori/

narod.hr/hrvatska/fra-luka-markovic-je-li-tzv-pomirenje-povod-za-hrvatsku-sutnju-glede-dogadanja-u-crnoj-gori

panopticum.hr/loncar-i-mesic-putem-ifimes-a-upleteni-u-ishod-izbora-u-crnoj-gori/

antenam.net/stav/170395-andrej-nikolaidis-oprosti-mi-pape

slobodna-bosna.ba/vijesti/168649/milorad-popovic-za-sb-dramaticno-najavljuje-abrazovic-je-samo-lutka-na-koncu-srpsko-ruske-snage-planiraju-od-crne-gore—n …

dopmagazin.com/dop/2020/09/05/autoritarizam-europejca-plenkovica-koliko-smo-demokratski-mali-i-jadni-zapravo/

bezcenzure.hr/toptema/predsjednik-zoran-milanovic-eksponent-politicke-oligarhije-i-ruskih-interesa

UVODNA NAPOMENA: Tekst koji slijedi objavljen je kao članak na portalu Dopmagazin.com, i može se otvoriti na međumrežnoj poveznici (linku): dopmagazin.com/dop/2020/09/05/autoritarizam-europejca-plenkovica-koliko-smo-demokratski-mali-i-jadni-zapravo/

Autoritarizam „europejca" Plenkovića: Koliko smo demokratski mali i jadni zapravo

Izbori za 10. zastupnički saziv Hrvatskog sabora završeni su 5. srpnja 2020.g. s višestrukim demokratskim deficitima: po demokraciju općenito ali ne i konkretno otužnom ispodpolovičnom izlaznosti demokratski osviještene velike većine biračâ koji su zbog farse od izbora „izabrali" prosvjednu apstinenciju, bizarnih i za demokratsko osvajanje k tome i apsolutne vlasti tragikomičnih HDZ-ovih 623.509 glasova birača; te za demokraciju

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Gospođo Pocrnić, ispričajte se ženama

Lipo priopćenje

Gospođo Pocrnić, ispričajte se ženama

22.10.2021. | 19:10
Likaplus.hr : Ante Kovač uputio Demantij

Ante Kovač uputio Demantij

5.10.2021. | 17:44
Likaplus.hr :  Pismo Pinokiju s Rudanovca

Pismo Pinokiju s Rudanovca

13.9.2021. | 16:15
Likaplus.hr : Rutavi lažljivac i spletkaroš

Pismo čitatelja

Rutavi lažljivac i spletkaroš

14.5.2021. | 23:36
Likaplus.hr : Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

Reakcija SDP-a

Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

16.4.2021. | 10:51
Likaplus.hr : Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

Podrška stranci LiPO

Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

9.3.2021. | 10:45
Likaplus.hr : Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

12.11.2020. | 7:31
Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao, bio je u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Likaplus.hr : Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

Reagiranje Franića

Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

4.9.2020. | 8:29
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZ
Likaplus.hr : Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

29.7.2020. | 9:29
VLAST BEZ LEGITIMITETA I POTPORE VEĆINE NARODA
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Plenkoviću

A demografija nije bitna?

Otvoreno pismo Plenkoviću

20.7.2020. | 5:41
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :